Τρίτη, Μαρτίου 31

ios comfikier

Αυριο πρωτη απριλιου περιμενουν τον ιο Conficker να χτυπηση για να δουμε τι θα γινει

θεριακληδες Ελληνες




Το 42 % των ελληνων καπνιζουν και εξαιτιας αυτου κατατασομαστε πρωτοι στο καπνισμα σε ολη την ευρωπη οπως γραφουν τα νεα σημερα
ειμαστε οι πλεον θεριακληδες
δευτεροι οι βουλγαροι εκει καπνιζει το 39% του πληθισμουκαι τριτοι οι Λετονοι με 37%
το τι χρημα κανουμε καπνο δεν περιγραφεται
σε γενικες γραμμες
42% στα 11 εκατομυρια ειναι περιπου 4 600 000
αυτοι απο 1 πακετο την ημερα
ειναι 4 600 000 πακετα την ημερα
να μην καπνιζουν ολοι απο ενα πακετο
βαζουμε 3 000 000 πακετα επι 2 ευρω μεσο ορο
6 000 000(εξι εκατομυρια) ευρω με πολυ μετριους υπολογισμους την ημερα για τσιγαρα
ολα γινονται καπνος




και αυτο γινεται καθε μερα

Δευτέρα, Μαρτίου 30

οι φοροι της εκκλησίας


αντιγράφουμε απ' το

http://tolimeri.blogspot.com/


Η ΜΑΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ

Σιγά μην βάλει συνεταίρο του το κράτος, το παπαδαριό της Εκκλησίας μας. Τί και αν μας άφησε για να βρει τον Κύριο του ο πραγματικός ενορχηστρωτής του παραδικαστικού κυκλώματος (πίστεψε κανείς σας ότι ο... Γιοσάκης ενεργούσε αυτοβούλως;), η ασυδοσία των δεσποτάδων καλά κρατεί!

Κρίμα που ο σοφός Ιερώνυμος δεν μπορεί να τους κάνει ζάφτι, καθώς έχουν φροντίσει οι απατ... αυτοί και είναι νομικά ανεξάρτητοι.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει ΕΤΑΚ, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις είναι οι εξής: Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ζακύνθου, Θηβών και Λεβαδείας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού-Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Κασσανδρείας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαρίσης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδελφείας, Παραμυθίας-Φιλιατών-Γηρομερίου και Πάργας, Σερρών και Νιγρίτης, Σύρου, Τρίκκης και Σταγών, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιόνης και Τροιζηνίας, Φθιώτιδος, Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιοημερολογίτες).

Πληρώστε όλοι εσείς μαλάκες πιστοί και αφήστε αυτούς τους αισχρούς ρασοφόρους "μάγκες" να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον κάθε βλάκα υπουργό Οικονομικών και να μην πληρώνουν τίποτα από τα οφειλόμενα!




Σήκω γέροντα να δεις πώς την κατάντησαν την θρησκεία οι άθλιοι "τραπεζίτες της ορθοδοξίας"!

ληστεια στο δαφνουδι

Ολος ο δημος εχει τρομοκρατηθεί με την επιθεση ποιυ εγινε προχτες το πρωι στο δαφνουδι σερρων
με δυο λογια το συμβαν
στις 9 το πρωι ενας κουκουλοφορος εισεβαλε μεσα στο σπιτι της ατυχης γυναικας και αφου την αιφνιδιασε εβαλε στο στομα της ενα κοματι υφασμα της εδεσε τα χερια και αρχισε να την χτυπαει αλυπητα
Εκανε ολο το σπιτι ανω κατω σαν να περασε τυφωνας και το μονο που βρηκε ηταν 15 ευρω την ταυτοτητας της ατυχης και ενα βιβλιαριο καταθεσεων τα πηρε και συνεχισε να την χτυπα με κλωτσιες
μετα την εβαλε στο κρεβατι την σκεπασε και εφυγε
τυχαια ηρθε και την αναζητησε μια γειτονισα πραμα που δεν το εκανε σχεδον ποτε
και την βρηκε αιμοφυρτη
η γυναικα τωρα νοσηλευεται στη καβαλα επειδη δεν ειχε κρεβατι στο νοσοκομειο σερρων σε πολυ ασχημη κατασταση
Ρηξη σπλινας και αιμοραγια στο συκώτι μολωπες και ραμματα στο προσωπο
ολοι ελπιζουμε να το ξεπερασει
δεν ειχαμε μεχρι τωρα τετοια κρουσματα στην περοχη μας
αλλα Δυστυχως ηρθαν και δω και μαλιστα 9 η ωρα το πρωι. Εχουν αποθρασινθει εντελως οι καθε λογης κακοποιοι
Βεβαια η αστυνομια επενεβη αμεσως και διεξαγει μεγαλη κλιμακας ερευνα και ελπιζουμε γργορα να αποδωσει καρπους

Σάββατο, Μαρτίου 28

προσφορα troktiko

Το να θελει καποιος να κανει μια προσφορα ειναι δικαιωμα του και καλα κανει
ας σκεφτουμε ομως και κεινο το μη γνωτο η αριστερα τι ποιει η δεξια
επειτα οσο και να εψαξα δεν βρηκα διαφημησεις που να δικαιολογουν εσοδα για να γινει η προσφορα
απο που τα λεφτα για μια τετοια προσφορα λοιπον
μια που ερχονται αγιες μερες ας προβληματιστουμε λιγο

vodafon

Ypoklopesθυμαστε τοτε τον βουλγαρακη


Συνεδριασε το συμβουλιο επικρατειας κεκλεισεμενων των θυρων και απαλαξε την Βονταφον απο το προστιμο που της ειχε επιβαλλει η ΑΔΑΕ 76 εκατομυρια ευρω για τις παρακολουθησεις των κινητων που εκανε να θυμισουμε οτι τοτε ειχε βγει ο υπουργος και μετεπειτα νομιμος φοροκλεφτης και ειπε οτι παρακολουθουνταν μεχρι και το κινητο του πρωθυπουργου και αλλα 100 κινητα
οποτε ολα ειναι σαν αν μην εγινε τιποτα

σιγα μην πληρωνε
α ρε ελλαδαρα

Παρασκευή, Μαρτίου 27

σαλιγκαρια

Στον Αναπτυξιακό Νόμο τα Σαλιγκάρια Εκτύπωση

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2009 13:17

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ

Επιχορήγηση μέχρι και 40% μπορούν να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές που θέλουν να κάνουν εκτροφείο Σαλιγκαριού . Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε

απο το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Εθνικό Αναπτυξιακό Νόμο στο κεφάλαιο με τις γεωργικές επενδύσεις εκεί συγκαταλέγεται και η Σαλιγκαροτροφεία . Ο Ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συντάξει μελέτη, και να υποβάλλει τον φάκελο στην έδρα της Περιφέρειας της περιοχής που θα κάνει την επένδυση στο αντίστοιχο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών . Όταν λέμε έδρα Περιφέρειας λέμε οτι .....αν η επένδυση γίνει στην Αιτωλοακαρνανία , η έδρα της περιφέρειας είναι στην Πάτρα . Στην συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση του φακέλου και αν εγκριθεί θα μπορεί να προχωρήσει η επένδυση .

Υ.Γ Το www.agroschannel.com θα σας ενημερώνει συνεχώς γαι τα νέα δεδομένα για τον συγκεκριμένο κλάδο μετά την δική σας παρότρυνση , και θα σας παρουσιάζουμε κάθε νέα απόφαση που θα αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο .

μολοτωφ στα σερρας

Βόμβα μολότωφ σε ΑΤΜ στις Σέρρες

newsblog |

Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας πέταξαν βόμβα μολότωφ atm Βόμβα μολότωφ σε ΑΤΜ στις Σέρρεςσε ΑΤΜ της Τράπεζας “Εθνική” στις Σέρρες. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημίες στο μηχάνημα. Επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις.

ομπαμα-πατριαρχης



Δεν θα συναστηθει ο Πατριαρχης με τον Ομπαμα οταν ο δευτερος θα επισκεφτει την τουρκια
Οι αμερικανοι υποβαθμιζουν τον πατριαρχη και θελουν ο Ομπαμα να συναντιθει μαζι με τον Πατριαρχη και με τον αρχηγο της ισλαμικης εκλησιας (Μουφτη)αλλα και με τον αρχηγο της εβραικης συναγωγης>
Και φυσικα ο πατριαρχης δεν δεχτηκε.
Ειναι το δευτερη μεγαλη διαφορετικη εκτημηση που γινεται με το θεμα της επισκεψης του αμερικανου προεδρου στην παριοχη το πρωτο ηταν που δεν θα επισκεφτει την ελλαδα παρα μονο την τουρκια και τωρα αυτο με τον πατριαρχη.
Ρε μηπως πρεπει να αναθεωρησουμε γενικως τις συμμαχιες μας και τους φιλους μας σαν ελλαδα?

κατασχεσεις

Το αληθινό πρόσωπο του Κράτους…

newsblog | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Γράφει το www.agroschannel.com :”Για εγγραφές κατασχέσεων περιουσιών ακόμη και για χρέη 300 ευρώ επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Δικαιοσύνης, 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η ερώτηση: Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς, για ευτελή ποσά της τάξης των 300 - 500 €, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των Υποθηκοφυλακείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν ενδεικτικά εγγραφές κατασχέσεων στα βιβλία κατασχέσεων Υποθηκοφυλακείων για χρέη προς το Δημόσιο των εξής υπηρεσιών:

ofeiles Το αληθινό πρόσωπο του Κράτους...

Το εξοργιστικότερο, όμως, όλων είναι ότι όλες οι παραπάνω εγγραφές καταχωρήθηκαν στα αντίστοιχα βιβλία των Υποθηκοφυλακείων μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο Φεβρουάριος - Μάρτιος.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Αληθεύουν τα ανωτέρω στοιχεία;
2. Με βάση τα στοιχεία των Υποθηκοφυλακείων, πόσες αντίστοιχες εγγραφές κατασχέσεων έχουν υπάρξει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και για ποια ποσά από 1.000 € και κάτω, υπέρ δημοσίων υπηρεσιών στο σύνολο της χώρας;

Αλήθεια, πόσοι Νόμοι πρέπει να ψηφιστούν που να καθορίζουν το ζήτημα της μη κατάσχεσης κατοικιών για γελοία χρηματικά ποσά; Η ΕΥΔΑΠ δηλαδή εγγράφει κατάσχεση για 600 ευρώ σε ένα σπίτι αξίας 70.000 ευρώ; Και το σπίτι αυτό μπορεί αύριο να εκπληστηριασθεί για τί ποσό; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, πολύ περισσότερο όταν το Κράτος, με τη μορφή του Δημοσίου και των Οργανισμών του καταπατά τους Νόμους που το ίδιο ψηφίζει….

Πέμπτη, Μαρτίου 26

τα δωρακια η πως εγινε η μεταφορα πλουτου


Ορίστε οι «ΑΘΛΟΙ» της Νέας Διακυβέρνησης:

1. Ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους από τους ελέγχους της εφορίας, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημοσίων εσόδων την περίοδο 2003-2007.

35 δις ευρώ η μαύρη τρύπα

2. Φόροι που δεν εισπράχθηκαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τώρα γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή συμβούλων ιδιωτών να εισπραχθεί κλάσμα του ποσού (1.8 δις. ευρώ).

20 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

3. Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός είναι παράλυτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο να οργιάζουν.

10 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

4. Φορορουσφιέτα στο κεφάλαιο. Από την μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% που υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είχε απώλειες 5.1 δις. ευρώ. Άλλα 3.5 δις. ευρώ υπολογίζεται το «δώρο» από τις δύο περαιώσεις εκκρεμών υποθέσεων 40.000 εταιριών με τζίρο από 1-9 εκατ. ευρώ.

8,6 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

5. Δώρα στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που απάλλαξε από την φορολογία περίπου 50.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες.

400 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα


Αυτά είναι ένα μικρό μέρος της «επανίδρυσης» του κράτους…

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ...

Ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Ποινή καθείρξεως 10 χρόνια για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ.Μπατατούδη

newsblog | Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009
batatoudis Ποινή καθείρξεως 10 χρόνια για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ.Μπατατούδη

Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης. Ο Μπατατούδης κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ιδιαίτερα σημαντικού ποσού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ μεταβίβασε σε εταιρεία δικών του συμφερόντων (ΆΘλος) τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας του ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια (από το 2001 έως το 2006) αντί τιμήματος 1,3 δισ. δραχμές για κάθε χρόνο, ενώ η αξία της αγοράς τότε ανήρχετο ετησίως στο ποσό των 3 δισ. δραχμών, δηλαδή υπερδιπλάσιο. Στη συνέχεια, μέσα από μία σειρά μεταβιβάσεων σε τρίτες εταιρείες, το Δικαστήριο έκρινε ότι απώτερος στόχος ήταν να διαπραγματευθεί τα δικαιώματα απευθείας με ενδιαφερομένους, για να ωφεληθεί ο ίδιος. Η έφεση, σύμφωνα με την απόφαση, δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

και σημερα καλος καιρος



Μια ανάσα εξω απο την πολη των Σερρών ειναι τα χιόνια,
Χτες μετα την παρέλαση άλλαξε ο καιρός και έπιασε βροχή απ' το μεσημέρι μέχρι αργά το βραδύ.
Αλλα αυτο που ηταν βροχη στην πολη στα βουνα ηταν χιονι και ετσι σημερα ολα τα βουνα γυρω γυρω ειναι κατασπρα στον λαιλια εχει πολυ χιονι σχεδον ενα μετρο οσοι πιστοι του Σκι προσελθετε
Ομως αυτο που εγινε σε μας βροχη και χιονια αλλου εγινε ανεμοστροβυλος ετσι μαζι με το λαγοψαρο απο τον ινδικο ηρθαν και οι μικροι τυφωνες
και για να μη χρησημοποιουμε αυτο το ονομα και ακουγεται ασχημα στα αυτια μας επειδη οι τυφωνες ειναι συνδεδμενοι με μεγαλες καταστροφες τους λεμε απλα ανεμοστροβυλους
ετσι ανεμοστροβυλος ξαναεπιασε στην Ηλεια και συγκεκριμενα στην Μανωλαδα εκει που μαζευουν οι Αφγανοι "δούλοι" τις φραουλες και εκανε καταστροφές, σηκωσε αυτοκινητο και σκοτωσε τους 2 επιβάτες.

καθειρξη 18 ετων

Τελιωσε πριν απο λιγες μερες το εφετειο κακουργηματων στη θεσαλονικη για την υποθεση του Αθανασιου Διγκα
Μετα απο πολυημερη ακροαματικη διαδικασια που κρατησε πανω απο 10 μερες το δικαστηριο απαφανθηκε καθειρξη δεκαοχτω ετων(18) και ο κατηγορουμενος οδηγηθηκε στις φυλακες
ειχε γινει το κακουργοδικειο σε πρωτο βαθμο και ο κατηγορουμενος ειχα καταδικαστει σε δεκατεσερα χρονια(14) αλλα ειχε αφεθει ελευθερος μεχρι να γινει το δευτεροβαθμιο
Να θυμισω λιγο την υποθεση
Ο αθανασιος Διγκας ειχε κατηγορηθει για τον θανατο της γυναικας του Ποπης που δουλευε νοσοκομα στο νοσοκομειο Σερρωνπριν απο δυομισυ χρονια
Η Ποπη ειχε εξαφανιστει περιπου τον Νοεβριο του 2006 κσι οι υποψιες επεσαν αμεσως στον συζυγο της ο οποιος μετα πο πολυωρη ανακριση ομολογησε οτι την σκοτωσε και πεταξε το πτωμα της στον ποταμο στρυμωνα
Το πτωμα δεν βρεθηκε ακομα παρολες τις ερευνες που εγιναν για πολλες μερες
Παρολο που δεν υπαρχει πτωμα το δικαστηριο δεχτηκε την ομολογια μαλλον και ενηργησε σαν να υπαρχει και επεβαλλε οπως ειπαμε την ποινη αυτη

Τετάρτη, Μαρτίου 25

Εμμανουηλ Παππας

Η Φωτό Μου


Θεωρώ τιμή να παραθέσω δυο λόγια για την ζωή του Εμμ Παππά ενός ήρωα της επανάστασης του 1821
την φωτο του οποιου χρησημοποιω απο τον ανδριάντα που βρισκεται στην πλατεια ελευθεριας στην κεντρικη πλατεια των Σερρών.
Ο ηρωας γεννηθηκε και εζησε στο χωριο δοβιστα η ντοβιστα και αργοτερα πηρε το ονομα του και ονομαστηκε Εμμανουλ Παππας τωρα και ενας ολοκληρος δημος με 7 χωρια ειναι προς τιμη του ηρωα(δημος Εμμ Παππα. αποτελειται απο τα χωρια Εμμ Παππας,Πενταπολη,Δαφνουδι,(Μεταλλα συκια) Χρυσο(εδρα του δημου) Τουμπα και Νεο Σουλι)
γεννηθηκε λοιπον το 1772 και με εμποριο εκανε μεγαλη περιουσια ηταν εμπορος Βαμβακιου και τραπεζιτης ειχε μαγαζια στην Βιεννη και στην κωνσταντινουπολη
Ηταν δε τοσο μεγαλη η φημη που δανειζε ακομα και στον Σουλτανο Ηταν κατι σαν ενας βαρδινογιαννης της εποχης του
Ομως για την ελευθερια της πατριδας τα εδωσε ολα οπλισε και οργανωσε ενα τμημα απο 4000 ανδρες
Ομως δεν μπορεσε να αναψη την φλογα της ελευθεριας στην Μακεδονια και κατεφυγε στο Αγιο Όροςγια να κρυφτη εκει ομως προδοθηκε απο καποιους καλογηρους και αναγκάστηκε να φυγη για την Υδρα εσπευσμενα για να μη πεσει στα χερια των Τουρκων
ομως δεν μπορεσε να αντεξει την προδοσια και πεθανε επανω στο καραβι απο καρδιακη προσβολη το 1821.
Ολη την περιουσια του την ξοδεψε για τον αγωνα και ακομα 7 απο τα 9 παιδια του επεσαν για την πατριδα
Ενα σπιτι του(εξοχικο) σωζεται ακομα απενατι απο την εισοδο της μονης του προδρομου στο μενοικιο ορος εχει μαλιστα απ εξω και τα αρχικα του ΕΜ.Π

Σημερα θελουν να μας πεισουν πως ειναι ελληνες ειναι τεμπεληδες και σκεφτονται μονο την τσεπη τους
ομως θεωρω οτι δεν ειναι ετσι, αλλωστε αυτο δειχνουν ολα τα παραδειγματα των ανθρωπων που αφιερωσαν για την ελευθερια της πατριδας τις περιουσιες τους και τις ζωες τους ακομα
ο εμμανουλ παππας ειναι το πιο λαμπρο παραδειγμα
τα ειχε σχεδον ολα στην ζωη του ειχε μεγαλη οικογενεια(συζυγο και 9 παιδια) ειχε μεγαλη περιουσια παρ ολα αυτα δεν διστασε να θυσιασει τα παντα για να ελευθερωθει η πατριδα μας
στις δυσκολες μερες που ζουμε και βλεποντας οτι οι πολιτικοι μας σημερα δεν μπορουν ουτε στο ελαχιστο να φτασουν τον Εμμανουη Παππα
Διοτι αυτοι δεν ξερω αν ειδαν σε τι δυσκολη κατασταση εχουν φερει την ελλαδα μας
και δεν υπαρχει ουτε ενας για να δωσει παραδειγμα και να τραβηξει επανω του το βαρος για να βγουμε απο τα δυσκολα
Διοτι υπηρχαν προτασεις απο την αντιπολιτευση για μειωση των μισθων των βουλευτων ομως τα κυβερνητικα κοματα τις απεριψαν μετα βδελυγμιας
Δεν εχουν κανει παρα ελαχιστα για να μειωθει ο μισθος τους και να δειξουν σαν μπροσταρηδες οτι θυσιαζουν μερος του μισθου τους για την σωτηρια της ελλαδας
κριμα για τους κυβερνωντες πολιτικους και κριμα για οσους θα τους ψηφισουν 


Τρίτη, Μαρτίου 24

ο αφορισμος του πατριαρχη

αφορισμός της Επανάστασης του 1821 από την ελληνική Εκκλησία

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2008 | Δημοσίευση από Π-Δ | (973 εμφανίσεις)

Ο απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄Το παρακάτω κατάπτυστο κείμενο συνέταξε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε’.
Με το κείμενο αυτό ο Πατριάρχης Γρηγόριος αφορίζει και καταδικάζει την Επανάσταση του 1821.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο ελληνικό περιοδικό «Λόγιος Ερμής» που τυπώνονταν στην Βιέννη της Αυστρίας.
Το κείμενο αναφέρεται κι αργότερα στο βιβλίο Ιστορίας του Ιωάννη Φιλήμονος, του 1856.
Φυσικά αυτό το κείμενο δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Είναι σημείο διαμάχης σήμερα, το αν ο Γρηγόριος αφόρισε την Επανάσταση κάνοντας έναν ελιγμό στην πίεση της Οθωμανικής Πύλης, ή ήταν μια ειλικρινής προσπάθεια με στόχο να περισώσει τα κεκτημένα της Εκκλησίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως, ότι ο ίδιος Πατριάρχης είχε αφορίσει επίσης τον Ρήγα Φεραίο και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η Εκκλησία φυσικά υποστηρίζει την πρώτη εκδοχή και με βάση και την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» της Εκδοτικής Αθηνών (τομ. ΙΒ’, σ. 130β), ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαμηνύει προς τους Σουλιώτες:

Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σας στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείται αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου.

Σημείο τριβής αποτελεί και το αν αποσύρθηκε τελικά εκ των υστέρων ο αφορισμός. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο αφορισμός ουδέποτε αποσύρθηκε από την ελληνική Εκκλησία μέχρι τις μέρες μας. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι αποσύρθηκε μυστικά, γι’ αυτό άλλωστε κρεμάστηκε ο Γρηγόριος από τους Τούρκους.
Ο ίδιος ο Σουλτάνος στην προκήρυξή του για το θάνατο του Πατριάρχη, αν και τον κατηγορεί για «πλαστά δείγματα αφοσιώσεως», δεν αναφέρεται άμεσα στον αφορισμό:

Ο δόλιος Ρωμηός Πατριάρχης, καίτοι κατά το παρελθόν είχε δώσει πλαστά δείγματα αφοσιώσεως, όμως κατά την περίπτωσιν ταύτην, μη δυνάμενος να αγνοή την συνωμοσίαν της επαναστάσεως του έθνους του [...], όμως ένεκα της εμφύτου διαφθοράς της καρδίας του, ου μόνον δεν ειδοποίησε, ουδέ επετίμησε τους αφελείς [...], αλλά, κατά τα φαινόμενα, αυτός ο ίδιος, όπισθεν των παρασκηνίων, έδρα κρυφίως, ως αρχηγός της επαναστάσεως…

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του αφορισμού, μαζί με τα ονόματα όσων το προσυπέγραψαν.
Το έγγραφο-ντοκουμέντο αναδημοσιεύουμε από το tamystikatoukolpou.blogspot.com (τα σχόλια-επικεφαλίδες είναι δικά του).

Πατριαρχικός χαιρετισμός προς τους παραλήπτες.
Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.

Οι τω καθ’ ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ’ ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ’ ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.

Η ιδεολογική βάση του ρεαγιαλικίου και η θεολογική της τεκμηρίωση
Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ’ αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη’ όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τη θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.

Η χριστιανική πίστις και το ρεαγιαλίκιον συμπίπτουν – οι ελεεινοί Μιχαήλ και Υψηλάντης
Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο, τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μη ώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ’ ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ’ από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία’ από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς’ τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.

Εκήρυξαν του γένους την ελευθερίαν, οι απονενοημένοι!
Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας.

Μη τσιμπάτε: η Ρωσία δεν τους υποστηρίζει, άρα θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!
Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των’ πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα’ επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν’ και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών’ και τόσον εκ της ειδοποιήσεως ταύτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου.

Η επανάστασις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον: Απολαμβάνομεν μοναδικά προνόμια!
Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ’ εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.

Όλοι με το Σουλτάνο κατά της επαναστάσεως! Καταδώστε τους επαναστάτες σε εμάς ή στις αρχές – το ίδιο κάνει!
Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων’ επειδή όμως είν’ ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ’ εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ’ εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ’ ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος, καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.

Ρεαγιαλίκιον και Ορθόδοξος πίστις, λέμε!
Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία’ καθότι η μετ’ ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ’ άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.

Λύομεν και τους όρκους της Φιλικής Εταιρείας, διότι έτσι αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης ο βαπτιστής!
Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος’ ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν’ εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.

Όποιος δεν προσκυνήσει, θα τον φάει ο λύκος!
Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ’ οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλεύ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ’ ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ’ ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.

Εσείς πιστοί ραγιάδες, μακριά από τα καθάρματα – τα οποία η Εκκλησία καταράται δεόντως!
Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρέυει κατ’ αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς’ ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας’ ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

Όποιος ιερωμένος δεν συμπράξει ενθουσιωδώς κατά της επαναστάσεως: αργός, έκπτωτος και εις τη γέεναν του πυρός!
Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εάν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εάν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εάν καθ’ οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του παναγίου Πνεύματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.
αωκα’ εν μηνί Μαρτίω.

Υπογράφομεν επί της Αγίας Τραπέζης, για να μη σας μείνει αμφιβολία – και προσέξτε ποιοι και πόσοι!
Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
Ο Δέρκων Γρηγόριος.
Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
Ο Βιζύης Ιερεμίας.
Ο Σίφνου Καλλίνικος.
Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
Ο Νικαίας Μακάριος.
Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος.
Ο Βάρνης Φιλόθεος.
Ο Ρέοντος Διονύσιος.
Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
Ο Δρύστας Ανθιμος.
Ο Σωζοπόλεως Παίσιος.
Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
Ο Ναυπάκτου και Αρτης Ανθιμος.

εμεις το αντιγραψαμε απο το www.pare-dose.net/blog

25 μαρτιου 1821

25 μαρτιου 1821

επικοινωνια1

κουρασμενοτερος

Διπλα στην ερωτηση (χωρις μετρο συγκρισης) που βαζουν οι γκαλοπτσιδες << καταλληλοτερος>>διοτι για να ειναι καποιος καταλληλοτερος πρεπει να συγκριθει με καποιον που εχει κανει το ιδιο
μπορουν να βαλουν και την ερωτηση ο κουρασμενοτερος
θα ειναι το ιδιο επιτυχης

Δευτέρα, Μαρτίου 23

απροσεκτο παιδακι


επεσε το παιδακι και καρφωθηκε
μετα παο τετραωρη επεμβαση την γλυτωσε
τωρα ειναι καλα
απο το ινφο πρεες

μυελος των οστων

Αναζητείται δότης μυελού των οστών για άρρωστο 4χρονο κοριτσάκι


"Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πάσχει από λευχαιμία (η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη) και θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση τον Μάιο στο Αγίας Σοφίας... έως τότε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου" (alexiou_mrn@yahoo.com)

Παρασκευή, Μαρτίου 20

επιτροπες και επιτροπες

Με τους Νόμους των τελευταίων δυόμιση χρόνων όχι μόνο δεν υπήρξε ουσιαστική μείωση αλλά αντίθετα το δημόσιο διογκώθηκε ακόμη περισσότερο.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν στο διάστημα αυτό 386 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, συστάθηκαν 5.641 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 37 νέες αμειβόμενες Επιτροπές.

Από τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι οι νέες υπηρεσίες, θέσεις κλπ., που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό, προκαλούν επιπλέον ετήσιες δαπάνες σε 98.529.888€ καθώς και εφάπαξ δαπάνη 47.710.600€ για την έναρξη λειτουργίας των.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από τον Απρίλιο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009, όχι μόνο δεν υπήρξε νοικοκύρεμα, οικονομία και μείωση του σπάταλου Κράτους αλλά αντίθετα υπήρξε περαιτέρω διόγκωσή του και μεγάλη επιβάρυνση του φορολογούμενου πολίτη .

Με 144 νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ., ιδρύθηκαν συνολικά 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, συστήθηκαν 11.443 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Ειδικότερα:

Ιδρύθηκαν:

5 νέα ΝΠΔΔ

13 νέα ΝΠΙΔ

5 νέες Εθνικές Αρχές

4 νέες Γενικές Γραμματείες

5 νέες Ειδικές Γραμματείες

1 νέα Γενική Επιθεώρηση

9 νέες Γενικές Δ/νσεις

102 νέες Διευθύνσεις

232 νέα Τμήματα

285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες

30 νέα Αυτοτελή Γραφεία

4 νέα Κέντρα και Ινστιτούτα

Συγκροτήθηκαν:

435 νέες Επιτροπές

32 νέες Ομάδες Εργασίας

Συστήθηκαν:

172 νέες θέσεις Συμβούλων-Συνεργατών σε Υπουργεία και Διοικήσεις Οργανισμών

659 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού

3.210 νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού

3.300 νέες θέσεις ειδικής 3ετούς σύμβασης

16 νέες θέσεις Αναπληρωτών Προϊσταμένων και Διευθυντών Υπουργείων

52 νέες θέσεις μελών Δ.Σ. Οργανισμών και Ταμείων

4.029 θέσεις Αγροφυλάκων

Από τις Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι την 5ετία αυτή με την συνεχή επανίδρυση του σπάταλου κράτους, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως συνολικά με 222.228.679€ καθώς και με εφάπαξ δαπάνη 75.272.900€ για την έναρξη λειτουργίας των νέων Υπηρεσιών.

καρπουζι

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009

Καρπούζι αντί για Viagra; Το ίδιο πράγμα είναι!


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε τον Ιούνιο του 2007 Γνωστό ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ Αμερικάνικο περιοδικό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα το Καρπούζι περιέχει μια ουσία που δρα στον ανθρώπινο οργανισμό όπως ακριβώς δρα...


και το γνωστό μπλε χαπάκι το Viagra.

Βρήκαμε το άρθρο αυτό στο Διαδίκτυο το μεταφράσαμε ολόκληρο και σας παρουσιάζουμε τα πολύ βασικά του σημεία (καθώς στο άρθρο αυτό περιλαμβάνονται αρκετές επιστημονικές λεπτομέρειες).
Το άρθρο ξεκινά με τα γνωστά θρεπτικά συστατικά που .......

περιέχει το καρπούζι και οι ευεργετικές δράσεις του στον οργανισμό. Και συνεχίσει:
Όταν καταναλώνεται μια μεγάλη ποσότητα καρπουζιού, αυτό έχει την δυνατότητα να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος. Περίπου αυτό κάνει και το Viagra, ανακοίνωσαν Αμερικανοί γεωπόνοι. Πάντως μην ελπίζετε ότι τα "πυροτεχνήματα" και οι νύχτες των "μεγάλων επιδόσεων" θα κρατήσουν όλη νύχτα, διευκρινίζουν...

Το καρπούζι περιέχει μια ουσία που εμμέσως προκαλεί αγγειοδιαστολή, όπως το γνωστό φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, δείχνει μελέτη του Κέντρου Βελτίωσης Φρούτων και Λαχανικών του Πανεπιστημίου Texas A&M.

Η ουσία κιτρουλίνη του φρούτου μετατρέπεται από τα ένζυμα του σώματος στο αμινοξύ αργινίνη, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει τα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Η αγγειοδιασταλτική δράση του καρπουζιού θα μπορούσε επίσης να βοηθά στην υπέρταση και τη στηθάγχη.

«Το καρπούζι μπορεί να μην έχει την ειδική οργανική δράση του Viagra, είναι όμως καλός τρόπος για τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων χωρίς παρενέργειες» δήλωσε ο Bibou Patil, επικεφαλής της έρευνας που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι για να αυξήσει κανείς τα επίπεδα της αργινίνης στον οργανισμό του θα πρέπει να καταναλώσει σχεδόν ενάμισι λίτρο καρπουζιού, δηλαδή περίπου ενάμισι κιλό.
Είναι μια αρκετά μεγάλη ποσότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, καθώς το καρπούζι είναι διουρητικό.

Για καλύτερα αποτελέσματα,μπορείτε να φάτε τη φλούδα του καρπουζιού, που περιέχει 60% περισσότερη κιτρουλίνη, ή ακόμα και φύτρο καρυδιού, το οποίο όμως είναι δυσεύρετο και πικρό.
μεταφραση φιλιατρα νιους

χιονι

Χιονιζε ολη μερα σημερα στην πολη των σερρων
Αρχισε απο το πρωι ενα ψιλο χιονι -χιονονερο και ολη μερα δεν σταματησε
μεχρι που το γυρισε σε ψιλη βροχουλα
Στην Νιγρτια ομως εριχνε μονο χιονι και μαλιστα το μεσημερι χονρες νιφαδες
Η θερμοκρασια ηταν απο 1 μεχρι 3 βαθμους ολη μερα

Φυσικα δεν επιασε πουθενα λογω εποχης
βεβαια πολλες φορες εχει πεσει χιονι τετοια εποχη αλλα και αργοτερα στην περιοχη μας
πριν λιγα χρονια ειχε πεσει χιονι παλι στις 7 Απριλιου και το μονο που εκανε ηταν να μην αφηση τα πρωιμα καρποοφορα(αμυγδαλιες βερυκοκιες) να δωσουν καρπο
ελπιζω να μην γινει το ιδιο και με το σημερινο χιονι

Αντιγραφειοκρατικό

Αυτεπάγγελτη πλέον η αναζήτηση της φορολογικής ενημερότητας για το δημόσιο

sq | Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Αυτεπάγγελτα θα γίνεται πλέον η αναζήτηση της βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας για τους πολίτες από το δημόσιο, όταν αυτή απαιτείται για την έκδοση διοκητικής πράξης. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Χρήστος Ζώης θα πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να τροποποιήσουν τα σχετικά τους έγγραφα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή του μέτρου από τις 18 Μαίου. Ταυτόχρονα, στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται ότι στις υπόλοιπεςπεριπτώσεις ισχύει η αναζήτηση της φορολογικής ενημερότητας από τα ΚΕΠ.


apo newsblog

κλεμενη εικονα

Επιστρέφει σε Μοναστήρι των Σερρών κλεμμένη από το 1978 ανεκτίμητη εικόνα

grekos | Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επιστρέφει στην Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου των Σερρών η αντεκτίμητης Επιστρέφει σε Μοναστήρι των Σερρών κλεμμένη από το 1978 ανεκτίμητη εικόνα αξίας εικόνα της Αποκαθήλωσης, η οποία είχε κλαπεί το 1978. Τα ίχνη της εικόνας είχαν εξαφανιστεί για όλο αυτό το διάστημα, όταν πριν 3 χρόνια έμπορος έργων τέχνης ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο την προσέφερε για πώληση στο Μουσείο Μπενάκη. Οι άνθρωποι του Μουσείου, όταν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για την κλεμμένη εικόνα, ειδοποίησαν αμέσως την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τη Σκότλαντ Γιάρντ. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσων, ο έμπορος τέχνης αποκάλυψε ότι ιδιοκτήτες της εικόνας ήταν οι κληρονόμοι ενός έλληνα εφοπλιστή του Λονδίνου. Στη δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, ο γιός του εφοπλιστή υποστήριξε ότι η εικόνα ήταν στην κατοχή της οικογένειας του για τριάντα χρόνια, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο, το οποίο και διέταξε την απόδοση της εικόνας στην Ι.Μ των Σερρών. Η αξία της εικόνας αποτιμάται από τους ειδικούς στο 1.5 εκατ. ευρώ, η θρησκευτική της όμως αξία είναι ανεκτίμητη. Η εικόνα συντηρήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη και θα μεταφερθεί στο Μοναστήρι στις αρχές Απριλίου από τον υπουργό Πολιτισμού.

απο το newsblog

Πέμπτη, Μαρτίου 19

μια φωτο 1000 λεξεις
















απο το http://pressmme.

Tο ιδιο γινεται και δω

Στη φυλακή βοηθός του Μπους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

newsblog | Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ένας πρώην βοηθός στο Λευκό Οίκο του Τζώρτζ Μπους, ο Φελίπε Σίξτο, καταδικάστηκε σήμερα από σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ο Σίξτο φέρεται ότι καταχράστηκε 600.000 δολάρια από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την “προαγωγή της δημοκρατίας στην Κούβα”(!). Ο ίδιος στην απολογία του ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήθελε να παράσχει στην οικογένεια του έναν τρόπο ζωής που δεν μπορούσε να “αντέξει οικονομικά” αλλιώς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σίξτο είχε υπερ-τιμολογήσει φακούς και ραδιοφωνικούς δέκτες, καρπωνόμενος το επιπλέον ποσό. Ο δικαστής του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε ο Φελίπε Σίξτο, του είπε ότι άνθρωποι σαν και αυτόν στον Λευκό Οίκο, οδηγούν τους πολίτες να αμφιβάλουν για την ακεραιότητα και τιμιότητα των κυβερνητικών αξιωματούχων.////.................


η δικια μας η ανοχη εχει αποθρασυνει πληρως την εξουσια και ποτε δεν προκειται να δικαστει κανεις για υπερτιμολογησεις απο αυτους που με διαφορους τροπους καρπονονται παρανομα δημοσιο χρημα

Που θα παει η βαλιτσα?

42 εκατομυρια βαλιτσες πηγαν σε λαθος προορισμο το 2008 μιλαμε για ολες τις αεροροτικες εταιρειες του κοσμου
απο τις οποιες δεν βρεθηκαν περιπου το 1 700 000
ενω οι υπολοιπες μετα απο καθηστερηση παραδοθηκαν στους δικαιουχους τους

να και τα κοτερα των αγροτων

Μέτρο για τους ΄΄κοτεράδες΄΄ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την filias
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 08:54

Τώρα λύθηκαν τα προβλήματα..... αφού δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες που έχουν στην κυριότητά τους φορτηγό ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο, να ρυμουλκούν τις «μπαγκαζιέρες» καθώς επίσης και τις βάρκες ιδιοκτησίας τους, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.Με την εφαρμογή της απόφασης, διευκολύνεται σημαντικά μια μεγάλη κατηγορία αγροτών σε όλη τη χώρα, στους οποίους μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν αυτή η δυνατότητα, καθώς για ρυμούλκηση «μπαγκαζιέρας» ή βάρκας έπρεπε να διαθέτουν και επιβατικό αυτοκίνητο.

κατι κινειται στην ντοματα

Πήγαν τα πρώτα πρόστιμα Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 18:01
Κανόνι με τη σφραγίδα του ...κράτους , χαρακτηρίζει τα πρόστιμα , που φτάνουν στους Σερραίους τοματοπαραγωγούς ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας , όπως λέει και έχουν αποδέκτες 1.180 παραγωγούς , τις ομάδες παραγωγών και τις ΕΑΣ. Η ιστορία ξεκίνησε το 2002 όταν υπάλληλος της Διευθυνσης έστειλε χαρτί στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έθετε ως ανώτατο όριο τους 7 τόνους ανα στρέμμα. Αυτό το χαρτί ήταν αρκετό ώστε να διωχθούν οι αγρότες και να αρχίσουν τώρα να φτάνουτν τα πρόστιμα μας λέει ..... Μόνο στην ΕΑΣ Βισαλτίας τονίζει το πρόστιμο είναι 1,5 εκατομύριο Ευρώ, και υπολογίζεται οτι συνολικά οι Σέρρες θα πληρώσουν 20 εκατομμύρια Ευρώ . Με αυτο το χαρτί οι παραγωγοί παρουσιάζονται λέει απατεώνες και οτι πήραν παράνομα επιδοτήσεις , όμως οι έλεγχοι που έγιναν στις βιομηχανίες εκείνη τη χρονιά επισημαίνει δεν υπήρξε υπέρβαση του ορίου παραλαβής του προιόντος .


Δευτέρα, Μαρτίου 16

πολιτισμος

Αυστραλία, 220 χρόνια ιστορίας, 17 τοποθεσίες στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Ελλάδα, 6.000 χρόνια ιστορίας, 17 τοποθεσίες UNESCO

think politics | Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 Γράφουν στο δελτίο τύπου τους οι “Δημοκρατικοί”: “Ο πολιτισμός για την Ελλάδα είναι μια εν βαθιά υπνώσει βιομηχανία, η οποία εάν έμπαινε σε λειτουργία θα έλυνε δια μιας το βαρύ πρόβλημα ανεργίας, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσθετες θέσεις απασχόλησης, όπου θα μπορούσαν να βρουν ποιοτική εργασία νέοι άνθρωποι. Διότι, ο ελληνικός πολιτισμός, παρά την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εξακολουθεί να εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια λάτρεις της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο.
Η απουσία του κράτους όμως στον πολιτισμό είναι τραγική, αποτελεί ένα ακόμη θλιβερό γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση και μελαγχολία σε κάθε Έλληνα πολίτη που κατανοεί, σέβεται και αναγνωρίζει τους πολιτιστικούς θησαυρούς που έχει κληρονομήσει από τις παρελθούσες γενιές που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του μοναδικού πλούτου. Η σαφέστερη ένδειξη για την κατάντια και την παντελή αδιαφορία του ελληνικού κράτους -διοίκησης και πολιτικού κόσμου- για τον πολιτισμό είναι η Λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σε αυτόν τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο θεσμό, η Ελλάδα, με τα 6.000 χρόνια εκρηκτικής παραγωγής ιστορίας και πολιτισμού, εκπροσωπείται με μόλις 17 μνημεία και περιοχές [http://whc.unesco.org].
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανισομέρειας στην συμμετοχή σε αυτόν τον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αρκεί μια σύγκριση με την Αυστραλία, μια χώρα που η ιστορία της ξεκίνησε μόλις το 1787, όταν οι πρώτοι έποικοι εγκαταστάθηκαν στα εδάφη της, μιας και οι προϋπάρχοντες γηγενείς Αβορίγινες μάλλον ελάχιστα μνημεία πολιτισμού έχουν να επιδείξουν. Η σπουδαία αυτή χώρα του Νέου Κόσμου έχει καταφέρει να εγγράψει στη Λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, επίσης 17 τόπους και μνημεία!
Η ένταξη τοποθεσιών και μνημείων στον Κατάλογο της UNESCO απαιτεί πολιτική βούληση και σχετική ανάληψη δράσης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η μη ένταξη στον κατάλγο δεκάδων περιοχών και μνημείων παγκόσμιας ακτινοβολίας που διαθέτει η χώρα μας, όχι μόνο υπονομεύει τις προοπτικές ισχυρής προστασίας και ανάδειξης των πολιτιστικών αυτών θησαυρών της ανθρωπότητας αλλά επιπλέον, οδηγεί σε απώλεια ευκαιριών για την ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού μαζικής κλίμακας, μια οικονομική δραστηριότητα που εάν αναπτυχθεί συστηματικά θα μπορούσε να προσφέρει την ιδανικότερη λύση στην δραματικά ελλειμματική μας εθνική οικονομία.
Ενδεικτικά , αναφέρουμε ορισμένες τοποθεσίες παγκόσμιας ακτινοβολίας που διαθέτει σε σχετικά καλά διατηρημένη κατάσταση η Ελλάδα και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερη τύχη εφόσον προσέλκυαν, μέσω της UNESCO, το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς πολιτιστικού τουρισμού.
Αρχίζουμε με τους χώρους των αρκετά εκτεταμένων οικιστικών πυρήνων, πανέμορφων αστικών συγκροτημάτων, όπως η Ερμούπολη, το Ναύπλιο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Πλάκα και τα Αναφιώτικα στην Αθήνα. Συνεχίζουμε με τους μοναδικούς οικισμούς που κατόρθωσαν και διασώθηκαν μέχρι σήμερα - με τυχαία σειρά- όπως, η Μονεμβασιά, η χώρα της Αμοργού, η Απολλωνία και ο Αρτεμώνας στη Σίφνο, τα Φηρά, η Οία, η Πλάκα στη Μήλο, η χώρα της Φολεγάνδρου, η Σύμη, το Μανδράκι της Νισύρου, ο Όλυμπος της Καρπάθου, η Σκύρος, η Σέριφος, το Νυμφαίο στη Φλώρινα, η παλιά πόλη της Καβάλας, η Ζαγορά, η Μακρυνίτσα, οι Μηλιές, η Βυζίτσα και η Πορταριά στο Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Στεμνίτσα, η Καρύταινα, ο Παντελεήμονας στην Πιερία, κ.ο.κ. Και κλείνουμε με τους εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους - διαμάντια, όπως η αρχαία Σαμοθράκη, η Λίνδος, η Μεθώνη και η Κορώνη, το Παλαμήδι και η Ακροναυπλία, το Χλεμούτσι, η Όλυνθος, το αρχαίο θέατρο της Θάσου, η αρχαία Κόρινθος, η Ακροκόρινθος, η αρχαία Νεμέα και αναρίθμητες ακόμη περιοχές με ανεπανάληπτους αρχαιολογικούς θησαυρούς παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αργά για την ανάληψη δράσης σε αυτό το πεδίο νευραλγικής σημασίας για την προστασία και ανάδειξη της κληρονομιάς μας και την εξεύρεση νέων πραγματικών πόρων για την έξοδο από την οικονομική κρίση διαρκείας που έχει εισέλθει η χώρα. Για την επιτυχή έκβαση του εθνικού αυτού στόχου απαιτείται η συγκρότηση ειδικού φορέα προετοιμασίας φακέλων υποψηφιότητας μνημείων και τοποθεσιών προς ένταξη στον κατάλογο της UNESCO, ο οποίος μπορεί να στελεχωθεί με υψηλότατου επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό από τις κοινότητες των αρχαιολόγων, των συντηρητών τέχνης, των ιστορικών τέχνης και άλλων συναφών ειδικοτήτων, εκ των οποίων η Ελλάδα διαθέτει απεριόριστες δεξαμενές.

ενας δημαρχος απο μας

Συνέλαβαν δήμαρχο του Νομού Σερρών να … “παίζει” φρουτάκια! - Τις αστυνομικές αρχές ειδοποίησε η κόρη του…

newsblog | Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Δήμαρχος πολύ γνωστού Δήμου του Νομού Σερρών, συνελήφθη  Συνέλαβαν δήμαρχο του Νομού Σερρών να ... παίζει φρουτάκια!   Τις αστυνομικές αρχές ειδοποίησε η κόρη του...από αστυνομικούς να “παίζει”.. φρουτάκια, σε καφέ της περιοχής, όπου και λειτουργούσαν παράνομα εντός του καταστήματος ηλεκτρονικοί υπολογιστές ειδικά διαμορφωμένοι για να παίζουν τυχερά παιχνίδια. Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι ότι την πληροφορία για τα παράνομα φρουτάκια έδωσε στις αστυνομικές αρχές η ίδια η κόρη του δημάρχου! Οι αστυνομικές αρχές που πραγματοποίησαν την έφοδο στο κατάστημα κατάσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

ολες οι εκλησιες το ιδιο

Με 436 εκ. δολλάρια καθάρισε από τα σεξουαλικά σκάνδαλα η καθολική εκκλησία




Η καθολική εκκλησία των ΗΠΑ πλήρωσε 436 εκατομμύρια δολάρια το 2008 στο πλαίσιο των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης που διεπράχθησαν από μέλη του κλήρου, ενώ ο αριθμός των νέων μηνύσεων αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2007, σύμφωνα με επίσημη ετήσια έκθεση. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δόθηκε ως αποζημίωση...



στα θύματα , σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διάσκεψη αμερικανών επισκόπων, που κάνει κάθε χρόνο τον απολογισμό για την υλοποίηση μιας χάρτας προστασίας της παιδικής ηλικίας η οποία υιοθετήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των παιδεραστών ιερέων.

Το 2007 η καθολική εκκλησία κατέβαλε σε αποζημιώσεις 526 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, αν οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από την εκκλησία παρουσιάζουν μείωση, ο αριθμός των νέων μηνύσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει φθάσει τις 803 νέες περιπτώσεις--οι περισσότερες από τις μισές αφορούν παιδιά.

Περισσότερες από τις μισές από τις νέες μηνύσεις αυτές αφορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις που έγιναν ανάμεσα στο 1960 και το 1974, διευκρινίζεται στην έκθεση.
apo to troktiko

Παρασκευή, Μαρτίου 13

μαμα προτυπο



απο το pressmme
καντε μεγενθηση για να το δειτε καλα

Πέμπτη, Μαρτίου 12

υπουργος βλαχος

γατα

ΟΓΑ

Δεν χρεοκωπεί ο ΟΓΑ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009 15:46

Δεν έχει κανένα πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας ο ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους, διαβεβαιώνει η διοίκηση του Οργανισμού, απορρίπτοντας δημοσιεύματα περί κινδύνου χρεοκοπίας του Ταμείου. Η περιουσία του Οργανισμού, τονίζεται στην ανακοίνωση έχει αυξηθεί και είναι σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ. H ανακοίνωση:


- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου και αναφορές των Μ.Μ.Ε. για «ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κλπ», «ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ», «Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ» κλπ, από τη Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αποδίδουν την αληθή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.

Ειδικότερα:

§ Το έτος 2009, ο ΟΓΑ για όλες τις δράσεις του (Βασική Σύνταξη 330€, Κύρια και Πρόσθετη Σύνταξη, με τις αυξήσεις τους, Περίθαλψη, Παροχές Αγροτικής Εστίας και Επιδόματα Δημογραφικής Πολιτικής) θα διανείμει συνολικά 8 δις ευρώ από τα οποία 6,4 δις ευρώ προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από εισφορές των ασφαλισμένων του και διάφορα έσοδα.

§ Η καταβολή των συντάξεων και των λοιπόν παροχών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα επόμενα, είναι απόλυτα εξασφαλισμένη καθώς ο ΟΓΑ έχει θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους οι οποίοι καταβάλλονται κανονικά.

§ Η περιουσία του Οργανισμού, παρά τη λογιστική μείωση της αξίας του μετοχικού του χαρτοφυλακίου, έχει αυξηθεί και ανέρχεται σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι ο ΟΓΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους.

παλι για το φυσικο αεριο

Παρέμβαση του “Συνηγόρου του Καταναλωτή” για τις τιμές στο φυσικό αέριο

newsblog | Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

“Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» έχει γίνει αποδέκτης synigoros Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τις τιμές στο φυσικό αέριοαναφορών από πολίτες-καταναλωτές, ιδιαίτερα της περιοχής της Θεσσαλίας, σχετικά τόσο με τη διαμόρφωση και την αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου (165% σε διάστημα λίγων ετών), όσο και με σημαντικές διαφορές της τάξης του 50% που παρατηρούνται στην τιμολόγηση ανάμεσα στις δραστηριοποιούμενες εταιρείες (ΕΠΑ Αττικής με ΕΠΑ Θεσσαλίας). Διαπιστώνεται ότι οι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου χρησιμοποιούν αόριστα και ασαφή κριτήρια τιμολόγησης, μη επιτρέποντας στους καταναλωτές να μπορούν να αντιληφθούν το ακριβές τίμημα της παροχής και τις τυχόν αναπροσαρμογές αυτού, όπως ρητά προβλέπουν ο νόμος και το ειδικότερο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Σαν αποτέλεσμα, βάλλεται η ομαλή και σύμφωνη με την καλή πίστη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών, η εμπέδωση ενός ευρύτερου αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης κατά τις συναλλαγές και εν τέλει η ίδια η νομιμότητα της σύμβασης. Ενόψει τούτου, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος Ζερβέας, κάλεσε τις εταιρείες παροχής φυσικού αερίου να προβούν άμεσα στον καθορισμό σαφών, διαφανών και κατανοητών κριτηρίων για τον καθορισμό ή την τροποποίηση του τιμήματος του παρεχόμενου φυσικού αερίου, φροντίζοντας να συνοδεύουν κάθε λογαριασμό που αποστέλλουν προς τους καταναλωτές με αναλυτικά στοιχεία αιτιολόγησης της διαμόρφωσης του τιμήματος, προκειμένου να καθίσταται εξακριβώσιμη η νομιμότητα αυτής.”

Δευτέρα, Μαρτίου 9

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Σερρών (10.03.09)

Χρηματιστηριο

63% έχασε το χρηματιστήριο μεσα σε ενα χρόνο
περυσι έπαιζε ο δεικτης 27 Μαρτίου στις 4000 και σήμερα δεν είναι ουτε 1500 μονάδες!
Τεραστιο σκάνδαλο ειναι αυτο εχουν χαθει εκατομυρια ευρω! και η κυβερνηση απελπισμένα προσπαθει να στρεψει το ενδιαφέρον του κόσμου αλλού για να μην βρεθει σε θεση να απολογειται και για αυτο στους δικους της
που πήγαν τόσα λεφτά ???

Κυριακή, Μαρτίου 8

πανσερραικος



Με ενθουσιασμο κατεβηκαν σημερα να παιξουν με την ΑΕΚ οι σερραιοι για να νικησουν και να μεινουν στην κατηγορια αλλα γρηγορα κοπηκαν οι ελπιδες
Ανελεητη η ΑΕΚ νικησε 1-5 τον πανσερραικο και συρικνωσε κατα πολυ τις ελπιδες για παραμονη στην μεγαλη κατηγορια εδικα μετα την νικη του Λεβαδειακου μεσα στον γηπεδο του ΟΦΗ

κορνηλιος καστοριαδης

ΕΛΛΗΝΕΣ η με τους ελληνες θα ειστε η με τους χριατιανους και τα δυο μαζι δεν γινεται
δειτε το βιντεο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ