Δευτέρα, Νοεμβρίου 24

διαβητης

Τουλάχιστον 30.000 παιδιά και νέοι κάτω των 30 ετών στην Ελλάδα πάσχουν από νεανικό σακχαρώδη διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο, προστίθενται στον αριθμό αυτό 500 νέοι διαβητικοί ασθενείς, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων.

Στους παραπάνω αριθμούς θα πρέπει να προστεθεί και ποσοστό 5% αυτών που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από την ασθένεια, ενώ 10.000 άτομα με νεανικό διαβήτη δεν παρακολουθούνται για τη νόσο τους, με όλες τις επιπλοκές που συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Νεανικός Διαβήτης - Αλλάζει η ζωή μου», που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, η Αντινομαρχία Υγείας-Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πανσερραϊκής Νεολαίας Νομού Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό ρόλο στο νεανικό διαβήτη διαδραματίζει η έγκαιρη διάγνωση, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης γενικότερα είναι μια νόσος που εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα και ρυθμιστεί σωστά, επιτρέπει στους ασθενείς να έχουν καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ