Σάββατο, Ιανουαρίου 31

Yπατια η αλεξανδρινη

Ποια ήταν η Υπατία. Γιατί την τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε από 12thespis στο Ιανουαρίου 22, 2009

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων,
τιμούμε τις αξίες αυτές στη μνήμη της μάρτυρος της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων

της μαθηματικού και φιλοσόφου Υπατίας της Αλεξανδρινής.

βλ. επίσης εδώ: 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Παιδείας. Εκδηλώσεις Τιμής στην Υπατία την Φιλόσοφο!

και εδώ: Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Ποια ήταν η Υπατία

Η γυναίκα θρύλος, η τελευταία Ελληνίδα, η πανέμορφη παρθένος, το σοφό και γόνιμο γυναικείο μυαλό της ύστερης αρχαιότητας. Η γυναίκα δάσκαλος, η γυναίκα φιλόσοφος, η γυναίκα μαθηματικός, η γυναίκα εκπρόσωπος της αρετής, η διευθύντρια της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, και τέλος η γυναίκα μεγαλομάρτυρας της επιστήμης. Αυτή είναι η Υπατία.

Πηγές της ιστορίας για την Υπατία

Σημαντικά στοιχεία για την ζωή της Υπατίας μας δίνει ο μαθητής της, ο Επίσκοπος Πενταπόλεως Συνέσιος ο Κυρηναίος, ο οποίος έγραψε 156 επιστολές από τις οποίες λίγες έχουν διασωθεί. Πρέπει να σπούδασε κοντά της μεταξύ των ετών 390-393.

Στοιχεία επίσης για την Υπατία έχουμε από την μεγάλη βυζαντινή εγκυκλοπαίδεια Σουίδα, όπως επίσης και από τον επίσκοπο απολογητή Ιωάννη Νικίου κατά τον 7 αιώνα μ.Χ. του οποίου τα κείμενα είναι εχθρικά προς αυτήν.

Στοιχεία ακόμα για την Υπατία έχουμε από τον Φιλοστόργιο, τον Ησύχιο, τον Δαμάσκιο, τον Σωκράτη τον Σχολαστικό και τον Νικηφόρο Κάλλιστο.

Η επιστημονική κατάρτιση της Υπατίας

Η Υπατία γεννήθηκε γύρω στο 370 π.χ. και έφτασε στο απόγειο της καριέρας της στην διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αρκαδίου (395-408).

Ως κόρη του μεγάλου μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα (395-400), είχε τον κατάλληλο δάσκαλο για να διδαχθεί τα μαθηματικά και την αστρονομία. Μεταξύ των επιστημονικών συνεργατών του Θέωνος η Υπατία είχε την σημαντικότερη θέση και εκτιμάται από τις πηγές ότι ξεπέρασε στα μαθηματικά τις ικανότητες του πατέρα της.smallypatia123web

Ο Φιλοστόργιος, ο Ησύχιος, ο Δαμάσκιος και ο Νικηφόρος Κάλλιστος την θεωρούν προικισμένη στα μαθηματικά και γράφουν γι αυτήν με τα καλύτερα λόγια.

Η Υπατία, εκτός από τον σχολιασμό στα Κωνικά του Απολλώνιου του Περγαίου επάνω την τριγωνομετρία, σχολίασε επίσης εκτενώς την Αριθμητική του Διόφαντου. Ο Διόφαντος είχε βάλει τις βάσεις της άλγεβρας που αργότερα ανέπτυξαν οι Άραβες και θεωρείται ο πιο δύσκολος μαθηματικός της αρχαιότητας, ο πρώτος που όρισε τον αλγεβρικό κανόνα - x - = +, (πλην επί πλην ίσον συν), + x - = - (σύν επί πλην ίσον πλην) «λήψις επί λήψιν πολλαπλασιασθείσα ποιεί ύπαρξην, ύπαρξης δε επί λήψιν ποιεί λήψιν».

Από τα δεκατρία βιβλία του πρωτοτύπου του Διόφαντου έχουμε σήμερα έξη βιβλία στα Ελληνικά και τέσσερα στα Αραβικά. Η διάσωση του όγκου της Αριθμητικής του οφείλεται στην ποιότητα των σχολίων και τις διορθώσεις της Υπατίας σύμφωνα με τις μελέτες των T.L. Heath Diophantus of Alexandria - A Study in the History of Greek Algebra (Νέα Υόρκη 1964), από την μελέτη Histoire des mathematigues (Paris 1799) του J.F. Montycla καθώς και από τον Cameron το 1993.

Ο Καμερον, ο Τούνερ και ο Κνόρ που ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με τα έργα των Ελλήνων μαθηματικών, θεωρούν την συμβολή της Υπατίας καθοριστική στην Iστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας, όχι μόνο από τους τίτλους των έργων της αλλά κυρίως για το περιεχόμενό τους.

Στον τομέα της αστρονομίας, η Υπατία σχολίασε την Αλμαγέστη (Μεγίστη σύνταξη της αστρονομίας) του Πτολεμαίου. Τα διασωθέντα κείμενα της Αλμαγέστης και του Προχείρου Κανόνος του Πτολεμαίου πιθανόν να είχαν προετοιμαστεί από την ίδια. Ασχολήθηκε επίσης σε μία νέα έκδοση του Προχείρου Κανόνος του Πτολεμαίου τον οποίο ο Ησύχιος αναφέρει με τον τίτλο Αστρονομικός Κανών. Προχώρησε στην κατασκευή οργάνων που παρουσίαζαν τις θέσεις των άστρων και των πλανητών (τον γνωστό αστρολάβο). Μάλιστα, με τις υποδείξεις της κατάφερε ο Συνέσιος να κατασκευάσει έναν μικρό αστρολάβο που τον προόριζε ως δώρο σε έναν φίλο του, τον Παιόνιο στην Κωνσταντινούπολη.

Το μαρτυρικό τέλος της Υπατίας

Τον Οκτώβριο του 412, στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκλέγεται ο Κύριλλος. Γρήγορα διαπίστωσε ο νέος επίσκοπος ότι την πολιτική και κοινωνική ζωή της Αλεξάνδρειας την επηρέαζε μια γυναίκα προικισμένη με δυνατή προσωπικότητα και σοφία η οποία μαγνήτιζε το περιβάλλον της και τους ανθρώπους γύρω της.

Στον αντίποδά της ο Κύριλλος, ήταν αντιπαθής και ανεπιθύμητος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την αρχιεπισκοπή. Οι πηγές τον περιγράφουν σαν βίαιο και αρχομανή που επεδίωξε την απόκτηση της εξουσίας με τον πιο αδιάλλακτο τρόπο από τον προκάτοχο και θείο του, προκαλώντας δυσφορία και διαφωνίες στις εκκλησιαστικές ομάδες.

419net40melΗ προπαγάνδα του Κύριλλου άρχισε να παρουσιάζει την Υπατία στις μάζες ως μάγισσα που ασκούσε μαύρη μαγεία γιατί τα μαθηματικά ταυτιζόταν στον χριστιανικό κόσμο με την μαγεία - γι’ αυτό αργότερα τα έργα των μαθηματικών παραδίδονταν στην πυρά σύμφωνα με την νομοθεσία του Ανατολικού ρωμαϊκού Κράτους και οι διδάσκοντες την μαθηματική επιστήμη εξορίζονταν.

Τον Μάϊο του 415, ένας φανατισμένος όχλος με επικεφαλής οργισμένους καλόγερους που οδηγούσε κάποιος Πέτρος ο Αναγνώστης, συνέλαβε την Υπατία την ώρα που δίδασκε. Την έσυραν στην εκκλησία Καισάριον όπου έσκισαν τα φορέματά της και την κατακρεούργησαν με φρικτό τρόπο: με όστρακα (θραύσματα) αγγείων («οστράκοις ανείλον»). Αδυνατώντας να συγκρατήσουν το μένος τους παρά το φοβερό λιντσάρισμα, έσυραν το νεκρό κορμί της και το έκαψαν σε μια τοποθεσία με το όνομα Κίναρον.

Κατά τον Ησύχιο, διαμέλισαν το σώμα της και διασκόρπισαν τα μέλη του στην πόλη.

Η φρικτή περιγραφή του θανάτου της διασώθηκε από τον Ιωάννη Νικίου, τον Σωκράτη τον Σχολαστικό, τον Ιωάννη Μαλλάλα , τον Ησύχιο και λίγους τολμηρούς λογογράφους.

Ο Δαμάσκιος αναφέρει ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κύριλλος σχεδίασε την δολοφονία της Υπατίας και την πραγματοποίησε με την βοήθεια των ανθρώπων του.

Για τον Σωκράτη τον Σχολαστικό, ο φθόνος της εκκλησιαστικής άρχουσας τάξης για την επιτυχία και το γόητρο της Υπατίας, ήταν ο αποφασιστικός παράγων της δολοφονίας της (Maria Dzielska σ. 183)

Ο Κύριλλος στερέωσε στη συνέχεια την θέση του στην Αλεξάνδρεια, κι έτσι το έγκλημα αποσιωπήθηκε επιμελώς από τις εξουσίες για να καλυφθεί η ντροπή και η ευθύνη του χριστιανικού φανατισμού.

Η Υπατία, η Αλεξανδρινή φιλόσοφος και μαθηματικός, η ευγενέστερη μορφή της ελληνικής παιδείας, έγινε μάρτυρας της ελληνικής σκέψεως και των ελληνικών γραμμάτων με τον φρικτότερο τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Οι φανατισμένοι καλόγεροι και το αφιονισμένο πλήθος συνέχισαν να λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, τρομοκρατώντας κάθε έναν που συνέχιζε να σκέφτεται ελληνικά.

Ο Κύριλλος, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, επιβραβεύθηκε για το ανοσιούργημα που διέπραξε με το να ανακηρυχθεί άγιος. Επιβραβεύθηκε μάλιστα διπλά αφού η μνήμη του γιορτάζεται από την εκκλησία δύο φορές τον χρόνο: στις 18 Ιανουαρίου και στις 9 Ιουνίου!

Για το έγκλημα δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.

Καλούμε όλους τους συνέλληνες, απανταχού της Ελλάδος, να διοργανώσουν στις 30 Ιανουαρίου εκδηλώσεις προς τιμήν της Υπατίας ως συμβολικής εκπροσώπου της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων.

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στην Υπατία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30

μητροπολη κορυδαλου



Εντονη κινητικότητας καταγράφεται αυτές τις μέρες στην μονη πετρακη
εχουν εκτατη σύγκληση για να ιδρύσουν νεα μητροπολη την μητροπολη κορυδαλλού
Μια που εχουν μαζευτει τοσοι κληρικοι μεσα να μην αφησουν την ευκαιρεια να παει χαμενη
μητροπολιτη εχουν τον αττικης παντελεημων παπαδες εχουν γιοσακης και λοιποι μπηκε και ο αρχιμανδριτης τωρα μεσα συμπληρωθηκε η ιεραρχια
οποτε ολα ετοιμα για την μητροπολη κορυδαλλου

παοκ




παοκ παγκοσμια ιδεα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28

περι οινου

Ο Ο.Η.Ε. ανακήρυξε Αρχαιοελληνικό κρασί ως «Κρασί του Έτους 2008»!
Ημερομηνία : 26 - 01 - 2009

Από χτες κάνει το γύρο του κόσμου η ακόλουθη είδηση.


Ένα άγνωστο νέο κρασί, παραγόμενο από μια άγνωστη έως τώρα αρχαία ποικιλία σταφυλιού απoτέλεσε την έκπληξη σε μια ετήσια εκδήλωση πολιτισμού, γαστρονομίας και γευσιγνωσίας κρασιού με συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες, που έγινε στις 23 Ιανουαρίου στο Μέγαρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Εξακόσιοι περίπου διπλωμάτες και δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στον ΟΗΕ ήταν οι εκλέκτορες που ανέδειξαν «κρασί της ετήσιας εκδήλωσής τους για το 2008» το «Μεθυμναίος», που παράγεται εδώ και λίγα χρόνια στις λάβες του ηφαιστείου του δυτικού τμήματος του νησιού της Λέσβου, όπου υπάρχει το περίφημο Απολιθωμένο Δάσος.


Ο παραγωγός του Μεθυμναίου Γιάννης Λάμπρου εξηγεί στους διπλωμάτες και τους δημοσιογράφους της Ένωσης Διαπιστευμένων Ανταποκριτών στα Ηνωμένα Έθνη και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ότι η επιλογή τους δεν τον ξάφνιασε, δεδομένου ότι η άγνωστη έως τώρα ποικιλία «χυδηριώτικο», από την οποία παράγει το κρασί του, είναι αναβίωση και αξιοποίηση της αρχαίας που καλλιεργείτο στα ίδια ηφαιστιογενή εδάφη και έδινε τον περίφημο «Λέσβιο Οίνο», το ακριβότερο κρασί στις αγορές της Αθήνας και της Ρώμης στην αρχαιότητα.


Η ονομασία «Μεθυμναίος» αποτελεί προσωνύμιο του Διονύσου, θεού του κρασιού στην αρχαία Ελλάδα, και σημαίνει «κρασί του γάμου και της μουσικής», κατέληξε ο Λάμπρου.


Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, Πρέσβυς κ. Φραγκίσκος Βέρρος, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την παγκόσμια αυτή επιτυχία της Ελλάδος.



apo to daylos

ΑΠΟ ΤΟ Ως 3

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26

Το σύστημα ανταμείβει τα παιδιά του

Ομολογησε ο Τουρκος ηθοποιος οτι σκοτωσε 10 Ελληνοκυπριους στην εισβολη του αττιλα στην κυπρο τον εναν μαλιστα τον ειχαν αιχμαλωτο και με τα χερια δεμενα
Ηξερε το συστημα τις επιδοσεις του ηξερε ποσο πειθηνιος ηταν και τον ανταμειψε τον εκανε ηθοποιό και μαλιστα πρωταγωνιστη σε σειρα που παιζοταν και στην ελλαδα( ηταν ο πατερας της κοπελας σε κεινη την απαισια σειρα που επαιζε στο μεγα( αλλη απατη αυτη την επαιζε το μεγα χωρις να την βλεπει κανειςγια 3 χρονια αλλα επρεπε να την παιζει)
Αυτο μου εφερε στον νου τον δικο μας τον σακη ρουβα
Ο σακης εκανε συναυλιες "φιλιας" με σκοπο να ξεχασουμε την εισβολη του αττιλα και να προωθηθεί η ελληνοτουρκικη φιλια και ανταμειφθηκε γιαυτο τον εκαναν μεγαλη φιρμα και τον εστειλαν μια φορα στην γιουροβιζιον και θελουν τωρα να τον στειλουν και δευτερη. Αληθεια γιατι επειμενουμε σαν ελλαδα να στελνουμε τραγουδι με αγγλικους στιχους ενω η Σερβια με στιχους στην γλωσσα της πηρε το πρωτο βραβειο πριν δυο χρονια ποιοι ηληθιοι ειναι αυτοι που το αποφασιζουν γιαυτο?
Δεν θελουμε να ξεχασουμε δεν θελουμε την την ελληνοτουρκικη φιλια αν προκειται μονο εμεις να υποχωρουμε καθε φορα και να μην υποχωρει η τουρκια ουτε ενα χιλιοστο οχι μονο υποχωρει αλλα διεκδικει και παιρνει οπως πηρε το ενα νησι στα Ιμια
και τωρα ξανδημιουργει προβληματα στο αγαθονησι και στο φαρμακονησι κατα τα αλλα εμεις τον εχουμε κουμπαρο
και για να θυμηθουμε και μια παροιμια ε και λιγο να την παραφρασουμε ο σκαντζοχοιρος δεν γινεται μαξιλαρι και ο Τουρκος δεν γινεται φιλος

Κυριακή, Ιανουαρίου 25

Ένας γνωστός μας (Δήθεν δωρητής των Σερραίων)

Σφαγή για το "θρόνο" των μασόνων!15.1.2009

Σε κόκκινα φεγγάρια νέας εμφύλιας διαμάχης εισέρχεται το κατακερματισμένο σώμα των Ελλήνων μασόνων. Κορυφαία στελέχη τους αλληλοκατηγορούνται κι εξαπολύουν ασυνήθιστους (για τη μυστικότητα των τεκτονικών στοών) σκληρούς χαρακτηρισμούς, δημιουργώντας μεσαιωνικό ψυχροπολεμικό κλίμα, με αβέβαιη κατάληξη. Θέατρο των νέων «πολεμικών» επιχειρήσεων για μία ακόμη φορά είναι το μυστηριώδες επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Αχαρνών. Πρωταγωνιστές είναι ανώτατοι αξιωματούχοι των Ελλήνων ελευθεροτεκτόνων που συνωθούνται για την απόκτηση του αξιώματος του Υπατου Μέγα Ταξιάρχη στο Υπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου. Στη μία αντιμαχόμενη πλευρά βρίσκεται ο εβραιοτραφής γηραιός βιομήχανος Ραφαήλ Ντε Σιγούρα με καταγωγή από τη Σμύρνη κι επί πενήντα τέσσερα χρόνια μέλος δεκάδων μυσταγωγικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο πολυσυζητημένος μεγαλοδικηγόρος Χρήστος Μανέας, Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του 1981 και Κραταιός Μέγας Θησαυροφύλαξ. Η παράταξη Ντε Σιγούρα κατηγορεί τον νομικό Χρήστο Μανέα για σφετερισμό της εξουσίας και πραξικοπηματικές ενέργειες κατάλυσης βασικών αρχών του ελευθεροτεκτονισμού, αποκαλύπτει «δολοφονικές ενέργειες» εις βάρος του Ντε Σιγούρα και με «διάταγμα καθαίρεσης και αποπομπής» που απεστάλη στην «Espresso» φέρεται να στερεί από τον γνωστό νομικό τεκτονικά του δικαιώματα. Ο κ. Μανέας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δίνει τη δική του απάντηση σε όσα ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου. Τώρα πια, τα... άπλυτα των Ελλήνων μασόνων αρχίζουν και βγαίνουν στη φόρα με κίνδυνο να αποκαλυφθεί το επί αιώνες καλά φυλαγμένο μυστικό της ταυτότητάς τους και των πραγματικών τους επιδιώξεων και προθέσεων στην επιχειρηματική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Στο ευρύ κοινό τα αξιώματα τωνν μασόνων πάντοτε εντυπωσίαζαν. Αρνητική όμως ήταν ανέκαθεν η άποψη της κοινής γνώμης για το σκοτεινό ρόλο που φέρεται ότι διαδραμάτιζαν στην ελληνική πολιτική σκηνή οι φορείς τέτοιων αξιωμάτων. Ο βαθμός του Υπατου Ταξιάρχη φαίνεται ότι έχει γίνει δυναμίτης έτοιμος να τινάξει στον αέρα τις ελληνικές τεκτονικές στοές. Αλλά και τη μυστηριώδη αίγλη τους πάνω στην οποία θεμελιώνουν στο βάθος των αιώνων την αδιόρατη δύναμή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούνται από μέλη της Μεγάλης Στοάς και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς (των δύο γνωστών τεκτονικών φόρουμ της χώρας), αλλά και από σχολιαστές του ελληνικού τεκτονικού φόρουμ στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτεται ένα σκοτεινό παρασκήνιο που μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Μετά την εκλογή του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στον ύπατο βαθμό, αιφνιδιαστικά, όπως σχολιάζεται, ο δικηγόρος Χρήστος Μανέας απομάκρυνε κάτω από περίεργες συνθήκες τον γηραιό ανώτατο αξιωματούχο. Στα σχόλια γίνονται αναφορές για «απόπειρα δολοφονίας» του Ντε Σιγούρα που κανείς από τη μασονική κοινότητα δεν επιθυμεί να συσχετίσει με την αλλαγή εξουσίας. Στις ίδιες αναφορές κατηγορείται ο Χρήστος Μανέας ως ο άνθρωπος που το 1981 οδήγησε την ελληνική μασονία στο μεγάλο σχίσμα, με την ανάδειξή του σε Μέγα Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς. Ο Ντε Σιγούρα αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση. Κάνει λόγο για «σφετερισμό του αξιώματός του», ενώ φέρεται να καταγγέλει ευθέως τον Μανέα για «εγκληματικές πράξεις, εξυβρίσεις, απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας» και προειδοποιεί ότι αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα, θα αναγκαστεί να καταφύγει στα δικαστήρια του κράτους. Παράλληλα, οι δύο παρατάξεις κονταροχτυπιούνται ανταλλάσσοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς για «βία, ρατσισμό, ανικανότητα και Υπατο Ταξιάρχη-μαϊμού». Διαβλέποντας νέο μεγάλο διχασμό στο τεκτονικό σώμα, Ελληνες μασόνοι αρθρογραφούν στο Διαδίκτυο και σχολιάζουν στα πηγαδάκια των συγκεντρώσεών τους ότι η είδηση για τις σοβαρές εσωτερικές έριδες ταξιδεύει ήδη στα «αφεντικά του Λονδίνου», υποδεικνύοντας την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας. Από την οποία, όπως ξεκάθαρα διατυπώνεται, οι Ελληνες μασόνοι παίρνουν σκοτεινές εντολές που ελλοχεύουν κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα αφού έτσι τα αφεντικά «μπορούν ανεμπόδιστα να επικυριαρχούν και να δρουν με χωριστικό τρόπο, φυτεύοντας υποκαταστήματά τους σε κρίσιμες για την πατρίδα περιοχές». Ο υπαινιγμός που γίνεται δεν διασαφηνίζεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στην ήδη καχύποπτη κοινή γνώμη επιπλέον φόβοι για εξαρτήσεις των ελληνικών μασονικών στοών από κέντρα αποφάσεων της Αγγλίας που μπορεί να επιβουλεύονται κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ακριτικά κι ευαίσθητα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Στα πύρινα άρθρα, στα ετερόκλητα σχόλια και τις πληροφορίες που χαρακτηρίζονται «έγκυρες» εμπλέκεται το όνομα του εκδότη της «Αυριανής» Γιώργου Κουρή (προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Μανέας ήταν δικηγόρος του) και ανακαλείται στη μνήμη η παραίτηση του μασόνου Σεργόπουλου και οι αντιδράσεις Ριζόπουλου. Επίσης, ξεδιπλώνεται κι ένας κρυφός μέχρι τώρα στρατηγικός στόχος των μασόνων που «πνίγηκε» στον εμφύλιο σπαραγμό των ανώτατων αξιωματούχων τους: να μεταλαμπαδευτούν οι μασονικές ιδεολογίες στις βαλκανικές χώρες, στις οποίες είχαν καταρρεύσει τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού.


«Με εξύβρισε, με έφτυσε και με απείλησε!»

Ούτε στις πιο καλτ μεσημεριανές εκπομπές δεν θα μπορούσαν να διαδραματιστούν όσα καταγγέλλει ότι συνέβησαν μέσα στο γραφείο του, στην οδό Αχαρνών, ο Ραφαήλ Ντε Σιγούρα. Σύμφωνα με την «επιστολή καθαίρεσης και αποπομπής Μανέα», ο μεγαλοδικηγόρος τον έκλεισε μέσα, κλείδωσε την πόρτα του γραφείου και τον εξύβρισε σκαιότατα, τον έπτυσε εις το πρόσωπον, τον απείλησε κι επιχείρησε να χειροδικήσει κατά του ατόμου του. Στις 15 Δεκεμβρίου, ημερομηνία διαγραφής του Ντε Σιγούρα από τον δικηγόρο Χρήστο Μανέα, ο μεγαλοδικηγόρος καταγγέλθηκε για «πραξικόπημα και νόσφιση εξουσίας», ενώ υποστηρίχτηκε ότι με τη σύμπραξη ανθρώπων που κατηγορήθηκαν για σοβαρά ποινικά αδικήματα και απασχόλησαν τον Τύπο για σκάνδαλα, μπίζνες στα Σκόπια κι εμπλοκή σε δημόσιες προμήθειες του υπουργείου Παιδείας επιχειρήθηκε το «πραξικόπημα».


«Ας πουν ό,τι θέλουν, δεν γνωρίζω από Διαδίκτυο...»

Το θυμό του, αλλά και την ειλημμένη απόφαση να μη σχολιάσει κανέναν απ’ όσους του αποδίδουν από την πιο αστεία μέχρι την πιο βαριά κατηγορία και τον πιο γελοίο χαρακτηρισμό εξέφρασε στην «Espresso» ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του 1981 μεγαλοδικηγόρος Χρήστος Μανέας. Ο κ. Μανέας, που χαρακτήρισε τον εαυτό του επικεφαλής του Υπατου Αξιώματος των Ελλήνων μασόνων, ήταν λακωνικός: «Δεν με ενδιαφέρουν οι οποιοιδήποτε χαρακτηρισμοί ακούγονται καθώς ο χρόνος τον οποίο διαθέτω για την καθημερινή ενασχόλησή μου με τη δικηγορία είναι πολύτιμος. Τα κοστούμια που φοράω τα χρωστάω στους πελάτες μου, οι οποίοι με πληρώνουν για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Ως εκ τούτου, δεν θα απαντήσω σε κανέναν που μου αποδίδει ακόμη και τον πιο σκληρό χαρακτηρισμό. Ας λένε ό,τι θέλουν». Οταν ρωτήσαμε τον κ. Μανέα αν γνωρίζει για τα διόλου κολακευτικά σχόλια που γράφονται για τον ίδιο στο διαδικτυακό forum των Ελλήνων τεκτόνων, απάντησε: «Δεν γνωρίζω από τα τεχνικά ζητήματα του Internet». Ζητήσαμε από τον δικηγόρο Χρήστο Μανέα μια συνάντηση στο γραφείο του. Ηταν απότομος και το αρνήθηκε κατηγορηματικά.


Ο ρόλος των ξένων ταγμάτων σε μια 30χρονη ιστορία ταραχών

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη των Ελλήνων μασόνων που δημοσιοποιούν μέρος της ιστορικής διαδρομής του ελευθεροτεκτονισμού στην Ελλάδα (μετά το 1940), οι ταραχές στους μυστηριώδεις κύκλους της Στοάς αρχίζουν γύρω στο 1976. Τότε, ενθουσιώδεις και ζηλωτές αδελφοί, όπως περιγράφονται, δέχονται επιρροές από ξένα τάγματα και σχηματίζουν το Μέγα Περιστύλιο της Ελλάδας. Λίγο καιρό αργότερα, στην Ελλάδα υπάρχουν (τουλάχιστον από έγγραφες αναφορές) τρία τεκτονικά σώματα: η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, το Υπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού και το Μέγα Περιστύλιο της Ελλάδας. Το 1981 εκλέγεται Μέγας Διδάσκαλος στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ο δικηγόρος Χρήστος Μανέας. Κάποιοι τέκτονες δεν συμφωνούν με τον Μανέα και τον Μάιο του 1986 επτά ελληνικές στοές αποκηρύσσουν τη Μεγάλη Στοά και σχηματίζουν την Εθνική Μεγάλη Στοά. Πρόκειται για τις Παλαιών Πατρών Γερμανός, Ακρόπολις, Παρθενών, Μιαούλης, Πίστις, Ομόνοια και Ιωνία. Στη συνέχεια και παρ’ ότι η Εθνική Μεγάλη Στοά έρχεται σε σύγκρουση με την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, συνεχίζει τις μυητικές της διαδικασίες μέχρι σήμερα, στον αντίποδα βέβαια της Μεγάλης Στοάς. Η Μεγάλη Στοά εδρεύει επί της οδού Αχαρνών και Σουρμελή γωνία, ενώ η Εθνική Μεγάλη Στοά επί της οδού Ερεσού 39Α. Κάθε εβδομάδα κάτοικοι των γύρω σπιτιών παρατηρούν ασυνήθιστο συνωστισμό στα δύο μασονικά μέγαρα. Πολυτελή αυτοκίνητα παρκάρουν στους γύρω δρόμους και τα πάρκινγκ και από μέσα βγαίνουν γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής φορώντας μαύρα κοστούμια, για ένα ακόμη τελετουργικό, για το οποίο κανένας από τους συμμετέχοντες δεν μίλησε ποτέ ξεκάθαρα.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23

αγροτικα


Οι κινητοποιησεις γινονται απο αναγκη δεν γινονται επειδη τωρα τον ιανουαριο δεν εχουμε δουλείά οπότε ας βγουμε να κλεισουμε τους δρομους και να κοιμομαστε στους δρομους μακρυα απο το σπιτι μας ετσι για πλακα!
Οταν λεμε οτι μειωθηκε το εισοδημα μας στην κυριολεξια δεν εχουμε να φαμε ολη η περυσινη παραγωγη απο καλαμποκι σταρι ειναι απουλητη και ειναι στις αποθηκες μας
και εκεινα τα προιοντα που πουληθηκα πουληθηκαν στην μιση τιμη απο προπερυσι
το καλαμποκι ειχε απο τον παραγωγο 24-25 λεπτα και τωρα φτανει απο η τιμη του ειναι 12 λεπτα αλλα δεν υπαρχει και ζητηση το ιδιο και τα σταρια η τιμη απ τον παραγωγο ηταν 43-45 λεπτα και τωρα ειναι 17 μεις εδω παραγουμε σκληρά σιταρια τα οποια ολο γινονται μακαρονια και σιμινδαλι
Το ρυζι για την προηγουμενη καλιεργητηκη περιοδο είχε καλη τιμη 45 λεπτα απ' τον παραγωγο τωρα δεν ξεπερναει τα 25 λεπτα με κοθοδικη ταση
Οταν ξεκινηση η καλιεργητικη περιοδος για το 2008 οταν ειδαν οι διαφοροι οτι εχουν τιμη τα προιοντα αρχισαν΄ τα ενοικια στα χωραφια ανεβηκαν απο 50 στα 70 τα λιπασματα απο 12-13 ευρω το σακκι (στα 50 κιλα) πηγε στα 25 ευρω (τα 40 κιλα σακκι) και φυτοφαρμακα π,χ το Raudap απο 30 στα 60 τα 5 λιτρα οι σποροι στ υψη και στο τελος εκοψε και η κυβερνηση το θερμανσης που βαζαμε στα τρακτερ ολα αυτα ειχαν σαν αποτελεσμα μεσα σε μια χρονια το κοστος για την σπορα του χωραφιου να ξεπερασει το διπλασιο να φτασει σχεδον στο τριπλασιο .
Αυτα ολα σε συνδοιασμο με το οτι για να καλιερηση καποιος πρεπει να αγορασει και για να αγορασει θελει λεφτα και επειδη λεφτα δεν υπαρχουν δανειζεται απο την δικια του την τραπεζα την αγροτικη παιρνει λοιπον ενα δανειο γυρω στον απριλιο μαιο για να πληρωσει τα εφοδια ομως αυτο το δανειο ειναι βραχυπροθεσμο και ληγη τον σεπτεμβριο αλλα κανενας αγροτης δεν εχει λεφτα τον σεπτεμβριο αλλα παιρνουμε λεφτα απο τις επιδοτησεις τα χριστουγενα μεχρι τοτε λοιπον το δανειο γραφει τοκους υπερημεριας και μολις παμε να παρουμε τις επιδοτησεις βλεπουμε οτι τις εχει κρατησει η τραπεζα για το δανειο
τωρα τι ζηταμε βασικα ζηταμε αναπληρωση του εισοδηματος μας απο τις μειωμενες τιμες των προιοντων μας
διασφαληση τιμη ασφαλειας πωλησης των προιοντων μας ετσι ωστε να καλυπτουν τουλαχιστον το κοστος σπορας
και για να πουμε και καποια μεγεθη
ενας παραγωγος που καλλιεργει 100 στρεματα και μιλω για καλιεργειες αρδευομενες δεν εβγαζε ουτε 5 000(πεντε)χιλιαδες ευρω το χρονο για να δωσει στην οικογενεια του
Επιστροφη ΦΠΑ. καθε προιον που πουλαμε κοβεται τιμολογιο εκει πληρωνουμε φπα και ενα ποσοστο παει για τον ΕΛΓΑ 3%
ενα μερος του φπα 7% μας επιστρεφεται αυτο ζηταμε να γινει 11%
βεβαια εχει και αλλα θεσμικα αιτηματα για αναδιαδθρωση και της γης(τραπεζα γης) και των καλλιεργιων
Ο Σιμιτης εδινε επιστροφη 3 % επι του τζιρου ηρθε η δεξια και το τοκοψε και παρακαλαμε
να παρουμε κανενα ευρω

23 Ιανουάριος 2009 8:52 πμ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21

Πανσερραικός

Επιτέλους και μια νίκη για τον Πανσεραικο
Σε αγωνα κυπελου νικησε την λαρισα 1-0 μεσα στα Σερρας
Επιτελους μετα απο πολυ καιρο να γευθουμε και την χαρα της νικης

Τρίτη, Ιανουαρίου 13

Τηλεθέρμανση στα Σέρρας

Έρχονται οι πρώτοι λογαρισμοι απο την τηλεθερμανση και δεν ειναι καθολου μα καθολου 20%κατω απο τους αντιστοιχους του πετρελαιου
ειναι πολυ μα παρα πολυ ακριβοτεροι
Το πρωτο και καλυτερο δολωμα που μας διαφημιζαν για την τηλεθερμανση ηταν αυτο μεχρι 20%κατω απο την τιμη του πετρελαιου ομως αυτοι οχι μονο δεν χρεωνουν κατω αλλα χρεωνουν 90 100% πανω απο την τιμη πετρελαιου
1 λιτρο πετρελαιοου όταν καει παραγει 8.600 kcal
1 ΚWh αποδιδει 859,8 kcal Αρα 10 KWh ισουται με ένα λιτρο πετρελαιου
η μια MKWh αποδιδει οσο αποδιδουν 100 λίτρα πετρελαιου
η μια MKWh χρεωνεται 74 +φπα
τα 100 λιτρα χρεωνονται τωρα 48+φπα και πριν λιγο καιρο 42+φπα
κανονικα αν ηταν να ειναι πιο φτηνα 20% επρεπε να ειναι τουλαχιστο 38 +φπα γιατι αυτη η τεράστια διαφορα? που ειναι το 20% μειων?!
Ποιος θα μας απαντήσει και που θα βρουμε το δίκιο μας οι καταναλωτές?

Σάββατο, Ιανουαρίου 10

BOYCOTT ISRAEL

BOYCOTT ISRAEL COMPANY LIST

AOL Time Warner

Apax Partners & Co Ltd

Coca-Cola

Danone
Delta Galil Disney
Estée Lauder IBM
Johnson & Johnson Kimberly-Clark
Lewis Trust Group Ltd L'Oreal
Marks & Spencer Nestle
News Corporation Nokia
Revlon Sara Lee
Selfridges The Limited Inc
Home Depot Intel
Starbucks Timberland
McDonald's Arsenal FC

Πόλεμος - War



Δεν πρόκειται στη ζωή μου να ξαναγοράσω το παραμικρό που προέρχεται απο το Ισραήλ.

Keep an eye on the goods bar code: Israel's country prefix is 729.


Αλλαγή Αλογοσκούφη




Οπως κατάλαβα, ο πλεον αποτυχημένος υπουργος της κυβερνησης Καραμανλη ηταν ο Αλογοσκουφης
Ο οποιος εκδιωχτηκε κακην κακως απο το υπουργειο επειδη χειροτερα δεν γινοταν να τα κάνει!
Ολους τους αλλους που εδιωξε βρηκαν δικαιολογια οι οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι και για να δικαιολογησουν την ανεπαρκεια τους ειπαν για συμμετοχες στα σκανδαλα και οχι για την ανεπαρκεια τους στην διακυβερνηση του υπουργειου γενικως
Μ ε τον αλογοσκουφη ομως επειδη δεν υπαρχει τετοια δικαιολογια δεν ακουσα στα καναλια το παραμικρο
Ο πλεον αχρηστος υπουργος εχει διαλυσει τα παντα στην οικονομια τοσο χρονια θεωρουσε τον εαυτο του αριστο και συνπρωθυπουργο το υφος του ολα τα χρονια αυτο εδειχνε
Αν ηταν στο ελαχιστο καλος θα τον αλλαζε υπουργειο οπως αλλαξε αλλους ομως αυτος εκδιωχτηκε και φυσικα πολυ καλα εκανε .Επι των ημερων του δημιουργηθηκε η μεγαλυτερη μεταφορα πλουτου που εγινε ποτε στο ελληνικο κρατος απο τους φτωχους στους πλουσιους
Ομως η ζημια εχει γινει εχουμε κατρακυλησει οικονομικα στις τελευταιες θεσεις
Ποτε αλλοτε στην ιστορια της ελλαδας δεν υπηρχαν τοσοι αστεγοι τοσο φτωχοι και τοσοι ανθρωποι χωρις ελπιδα
Σε καθε πολη εχουν δημιουργηθει συσσιτια για να δειχνουμε το μεγεθος της αθλιοτητας μας και της φτωχια μας
Το οτι εχουν γινει 3 ληστειες μεσα σε ενα 24ωρο στον νομο μας δειχνη το μεγεθος της απελπησιας και της εξαθλιωσης που βρισκομαστε οταν χτυπαει η φτωχια και η απελπισια κανει τους ανθρωπους να μην υπολογιζουν τιποτα
Δεν συμβαινουν πολυ μακρυ αυτα που γινονται ειναι διπλα μας σημερα ο γειτονας μας και αυριο η σειρα μας
Οσο πιο γρηγορα διωξουμε αυτην την κυβερνηση τοσο πιο γρηγορα θα γλυτωσουμε

Πέμπτη, Ιανουαρίου 8

Άστεγοι στα Σέρρας

Αλήθεια έχουμε άστεγους και στην πόλη μας τούτες τις μέρες που το κρύο είναι τσουχτερό ενδιαφέρεται κανείς?
Ας μεριμνήσει ο δήμος (5-6 είναι) ας τους δώσει ενα κατάλυμα μια ζεστή γωνιά μέχρι να περάσουν τα κρύα
Είναι κάθε μέρα έξω τους βλέπουμε όλοι την μέρα να γυρίζουν να ζητιανευουν να ψάχνουν τα σκουπίδια αλλά δεν νοιαζεται κανεις που κοιμούνται το βράδυ
αν δεν μπορεί ο δήμος ας το κάνει η νομαρχία έχει κτίρια

Τετάρτη, Ιανουαρίου 7

Δευτέρα, Ιανουαρίου 5

Διπλώματα οδήγησης

,



Αλλαζουν επιτέλους τα διπλέματα οδήγησης απο 19 ιανουαριου οπως μετεδωσε ο αντ1
Έτσι, τα νέα διπλώματα θα είναι ροζ χρώματος, στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας και πλαστικοποιημένα, ενώ θα απεικονίζεται σε αυτά η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και το εθνόσημο.
Θα αλλαξει και το παράβολο και θα γίνει σίγουρα πιο ακριβο κανενα 50 απο τριαντα που ηταν
τα νεα διπλωματα θα εχουν και την φωτοι του οδηγού και τσιπακι.
αντε να δουμε και αυτο

παραβιασεις

Θα προσπαθησουν να παρενοχλησουν και τον προεδρο οι τουρκοι με τις αθλιες παραβιασεις?
Και πως θα αντιδρασει η ντορα?

τουρκικες αθλιοτητες

Νέα παραβίαση από τουρκικά F-16

ΑΝΤ1

29 Δεκ. 08


Άλλη μια τουρκική πρόκληση σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν οκτώ οπλισμένα τουρκικά F-16, παραβίασαν τον εναέριο χώρο, μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Τα μαχητικά αεροπλάνα αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά την παρουσία ελληνικών αεροσκαφών.

Στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες, ακόμα και πάνω από το Αγαθονήσι, όπου και πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος.

αγιασμος των υδατων



Στο ακριτικό Αγαθονήσι για τα Θεοφάνια

ΕRΤ.GR


Στο ακριτικό Αγαθονήσι θα γιορτάσει τα Θεοφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας περισσότερες πληροφοριές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος στη Σάμο και από εκεί με σκάφος του λιμενικού στο Αγαθονήσι για να παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο ακριτικό νησί. Με αυτή τη συμβολική επίσκεψη απευθύνει μήνυμα προς τη γείτονα Τουρκία, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή. Οι κάτοικοι του νησιού, δηλώνουν πως δεν πτοούνται από τις προθέσεις της γείτονας, ζητούν όμως, την έμπρακτη συμπαράσταση της πολιτείας, ώστε οι νέοι, να έχουν τα ερείσματα, για να παραμείνουν στο ακριτικό νησί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ