Σάββατο, Φεβρουαρίου 28

ερευνα προεκλογικη








απο την ελευθεροτυπια για τις ευρωεκλογες


ανασχηματισμος

Να γινει ανασχηματισμος και να μπει ο τσιτσιριγκος υπουργος οικονομικων( τωρα που υπαρχει δυσκολια στην εξευρεση ρευστου) και ο παλαιοκωστας υπουργος δημοσιας ασφαλειας μπας και λειτουργηση τιποτα σαυτο το κρατος

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27

για να δουμε χρημα

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου τα χρήματα στους αγρότες λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

grekos | Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 Μας ενημερώνει το www.agroschannel.com: “Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα  Μέχρι τα μέσα Μαρτίου τα χρήματα στους αγρότες λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξηςαρχίσουν να δίνονται τα χρήματα στους αγρότες απο το πακέτο των 500 εκατομμυρίων Ευρώ τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης στους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο. Αναφερόμενος στις επιδοτήσεις και στους παραγωγούς που έχουν πρόβλημα ο κ Χατζηγάκης επισήμανε οτι το επόμενο δεκαήμερο θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα ενω για τις εξισωτικές αποζημιώσεις είπε ότι σύντομα θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος. Θεωρούμε είπε ο κ. ΧρίστοςΣιδηρόπουλος εκπροσωπώντας τους αγρότες ότι ΄΄ Έγινε γόνιμος διάλογος. Είναι θετικό ότι υλοποιούνται τα μέτρα στήριξης μέσα στο Μάρτιο και τηρούνται οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για καταβολή των αποζημιώσεων μέσα σε 60 ημέρες όπως είχε υποσχεθεί. Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα. Ο εθνικός διάλογος πρέπει να είναι διαφανής και ουσιαστικός και από τις δύο πλευρές, και από το Υπουργείο και από τους αγρότες» Ο Υπουργός σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών για επίσπευση της καταβολής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των Κοινοτικών Ενισχύσεων ανακοίνωσε ότι: α) εντός του Μαρτίου θα καταβληθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις για το συνδεδεμένο ποσοστό ενίσχυσης (35%) στους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς. β) μέχρι τέλους Μαρτίου θα καταβληθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις που αφορούν ποιοτικά πριμ στις καλλιέργειες σίτου και αραβοσίτου.γ) ο μικρός αριθμός εκκρεμοτήτων στην πληρωμή των επιδοτήσεων στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2007 και 2008 θα διευθετηθεί εντός του επομένου διμήνου, μετά τις διορθώσεις που θ’ αποστείλουν οι οικείες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για τους αγρότες-μέλη τους, δ) οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης ολοκληρώνονται και θ’ ακολουθήσουν οι πληρωμές για τους νέους δικαιούχους, ε) η πληρωμή των δικαιούμενων ενισχύσεων για τους νέους αγρότες και τα Σχέδια Βελτίωσης έχει ήδη ξεκινήσει και διαμορφώνεται ομαλός ρυθμός καταβολής των προβλεπόμενων Κοινοτικών Επιδοτήσεων. στ) η προκήρυξη των μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που αφορούν τους αγρότες (πέραν αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί Μικρά Σχέδια Κτηνοτροφίας, Νέοι Αγρότες) θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου. ζ) η πληρωμή της ενίσχυσης για το συνδεδεμένο μέρος στη Βιομηχανική τομάτα και τα τεύτλα θα πραγματοποιηθεί μετά την οριστικοποίηση των εκτάσεων για τις δύο αυτές καλλιέργειες. Για να δούμε αν το υπουργείο θα τηρήσει τα υπεσχημένα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26

ασκηση στο αιγαιο?

πολυ σιγη
τι γινεται με την τουρκικη ασκηση στο αιγαιο με συμμετοχη αμερικανων?
υπαρχει κανενα νεο και δεν ακουσα?
πετυχε κατι η ντορα στην αμερικη?

επωνυμα blogs

Τέλος στην ανωνυμία


Διάβασα σήμερα μια ανάρτηση που έχει το καλό ιστολόγιο I-Reporter.

Λέει ότι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας έχει αναλάβει (προσωπικά κιόλας) να ξορκίσει και να επιβάλλει την πάταξη της ανωνυμίας από τον χώρο των εν Ελλάδι blogs.

Κύριε Δένδια έχετε δίκιο. Η ανωνυμία πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει κάποτε να βγουν τα ονόματα στην φόρα. Δεν πάει άλλο.

Πρέπει, επιτέλους, να οριστεί ποιοι είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο. Διότι σε περίπτωση αναζήτησης, και ενδεχομένως απόδοσης, ευθυνών πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Να μάθουμε λοιπόν:

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων έχουν χρεωκοπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και φτάσαμε στο σημείο οι συντάξεις και τα νοσήλεια να πληρώνονται με δανεικά.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για ιώδιο.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουμε αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα με τα δάση να αφανίζονται το ένα πίσω από το άλλο. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των κτηματομεσιτών που έχουν θησαυρίσει. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των επιχειρηματιών που ανέγειραν μεγαθήρια πάνω στα καμμένα. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των δασαρχών, των υπεύθυνων των πολεοδομικών υπηρεσιών, των εφοριακών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων που τσίμπησαν το «φοντανάκι» τους όπως λέει και ο Τράγκας. Τέλος να μάθουμε τα ΟΝΟΜΑΤΑ των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ που υπογράφουνε διατάξεις περί αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων υφιστάμεθα εθνικές ξεφτίλες χρόνια τώρα. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που παρέδοσαν σιδηροδέσμιο τον Οτσαλάν. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που ευθύνονται για το εγκληματικό φιάσκο στα Ίμια. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που αναγνωρίζουν εθνικές μειονότητες στην Θράκη. Τα ονόματα εκείνων που επιτρέπουν στις μυστικές υπηρείες των ΗΠΑ και του ΙΣΡΑΗΛ να αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα μας. Τα ονόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων της ΕΥΠ που ως μοναδικό αντικείμενο έχουν να χαφιεδίζουν Έλληνες πολίτες στις ανωτέρω μυστικές υπηρεσίες.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που παρακολουθούν χωρίς κόστος το τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού. Δεν ντρέπεστε λίγο ρε γαμώ το φιλότιμό μου;

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων το μέσο μεροκάματο του Έλληνα εργαζόμενου εξαργυρώνεται με 10 τυρόπιτες και μια πορτοκαλάδα.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων εκατομμύρια Έλληνες έχασαν κόπους μιας ζωής στο Χρηματιστήριο. Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των επιχειρηματιών που ξεσκίστηκαν στο φαγοπότι καθώς και τα ΟΝΟΜΑΤΑ των υπουργών-πρωθυπουργών που προέβλεπαν επίπεδα της τάξης των 7.000 μονάδων.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που αποφάσισαν ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Επί τη ευκαιρία πείτε μας και τα ΟΝΟΜΑΤΑ των νομοθετών που σας καθιστούν ιδιοκτήτες δημοσίου κεφαλαίου αμύθητης αξίας ενώ είστε απλοί διαχειριστές.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων των επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που απολαμβάνουν την αστυνομική προστασία δημοσία δαπάνη.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των αποδεκτών των μιζών της Siemens, των συναλλασόμενων με τα μοναστήρια καθώς και τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που απεφάνθησαν ότι η εξιλέωση για έναν υπουργό έρχεται με μια απλή παραίτηση και όχι με παραπομή σε δίκη.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των υπευθύνων όλων των ΜΚΟ και τα ποσά με τα οποία επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα ευαγή ιδρύματα.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των 10-15 μεγαλεμπόρων της λαχαναγοράς και κρεαταγοράς που δουλεύουν με κέρδος πάνω από 500%

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που συνέταξαν τον τρομονόμο.

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων –κύριε Καραμανλή σε εσάς απευθύνομαι- που ενώ στις εκλογές του 2000 είχατε στα χέρια σας αδιάσειστες αποδείξεις περί νοθείας και παράνομων ελληνοποιήσεων, δεν σας άφησαν να βγάλετε άχνα.

Τέλος, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, αφού καταπολεμήσεις την δυσφήμιση, την συκοφαντική δυσφήμιση και την εξύβριση που διαπιστώνεις ότι λαμβάνει χώρα δια μέσω των blogs, μήπως μπορείς να μας πεις και πώς προτίθεσαι να καταπολεμήσεις την βάναυση προσβολή της νοημοσύνης

απο το kommatoskylo

μαντιναδα

απο το kommatoskylo

"Δέν κατάλαβα γιατί με απέλυσαν" λέει ο Αντ. Τσίτρος


Είναι απαραίτητο να ξέρει?!?!!?!?!?!?

Θέρμανση και ενέργεια

Η επιδρομή στα πορτοφόλια των καταναλωτών του φυσικού αερίου

newsblog Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Οι διαφορετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την παραχώρηση της διαχείρισης των εταιρειών παροχής αερίου στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, έχουν οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλαλούμ τιμών. Άλλη η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αθήνα (μικρότερη), άλλη στη Θεσσαλονίκη (μεγαλύτερη), άλλη στη Λάρισα (επίσης μεγαλύτερη). Διαβάστε τί γράφει η εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας: “Ελπιδοφόρα και ευχάριστα νέα για τον μεγάλο μπελά που βρήκε ξαφνικά τους Λαρισαίους καταναλωτές του φυσικού αερίου, που δέχονται «ληστρική επιδρομή» στα πορτοφόλια τους. Ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δεσμεύθηκε χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αλλαγή της σύμβασης που είχε υπογραφεί για την κατανάλωση στη Λάρισα, ώστε να αρχίσουν να έρχονται πιο ανθρώπινοι λογαριασμοί.Το ζητούμενο είναι η εντολή για συνεργασία μεταξύ ΕΠΑ, ΔΕΠΑ και ΡΑΕ με τη μεσολάβηση του υπουργού, ώστε να προλάβουν εγκαίρως τους επόμενους λογαριασμούς…”. Το θέμα για τη Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί και από τα blogs (το blog taxalia.blogspot.com ήταν το πρώτο που ανέδειξε το θέμα, αλλά φαίνεται ότι οι “λεόντειες” συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο κρατούν τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στη Λάρισα πάντως βλέπουμε το Δήμαρχο της πόλης να πιέζει προς την κατεύθυνση της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου, στη Θεσσαλονίκη γιατί ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν αναλαμβάνει μία αντίστοιχη πρωτοβουλία;

Με τις δικες μας τιμες στην τηλεθερμανση είμαστε ευχαριστημένοι?

Κυριακή, Φεβρουαρίου 22

ενεργεια

πηγαινα για θεσαλονικη εχτες και περασα απο την γεφυρα του στρυμωνα
γεματη η κοιτη απο νερα που πηγαινουν αδικα
ειδα τ α νερα να τρεχουν αδικα και μια θλιψη με επιασε .Τοση ενεργεια χαμενη.
Ειναι τοσο δυσκολο να γινει ενα εργοστασιο ηλεκτρισμου που να κινειται με νερο?

ερχονται οι γερμανοι

Σαν ελληνες θελουμε τους γερμανους μας
ερχονται οι γερμανοι να μας μαθουν οικονομια

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20

αυξησεις και μποικοταζ

Αυτές οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις στα πρϊόντα που διακινούν. Μποϋκοτάζ λοιπόν....


Σε αυξήσεις «φωτιά» προχώρησε σειρά επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την άποψη του υπουργείου Ανάπτυξης δε δικαιολογούνται από τα κοστολόγιά τους. Έτσι, υιοθετώντας την τακτική της «διαπόμπευσης», το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονομάτα των εταιρειών αυτών, προκειμένου να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιοι εμφανίζουν. τάσεις κερδοσκοπίας και ποιοι όχι.
Ειδικότερα, αυξήσεις έως 27% σε 925 κωδικούς προϊόντων και μειώσεις σε 2.213, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι ανατιμήσεις αφορούν σε κατεψυγμένα αλιεύματα εισαγωγής, χαρτικά, χυμούς, τοματοειδή και υπηρεσίες στάθμευσης.
Η εφαρμογή της «μαύρης λίστας», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, περιλαμβάνει σειρά επώνυμων επιχειρήσεων, που φαίνεται να «τινάζουν» με την τιμολογιακή τους πολιτική τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον «αέρα».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι όσοι αισχροκερδούν, θα εκτίθενται.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, 33 εταιρίες προχώρησαν σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς, 21 εταιρίες μετά τους κοστολογικούς ελέγχους, προχώρησαν σε ανάκληση των ανατιμήσεων σε 2.475 κωδικούς και 12 εταιρίες προχώρησαν, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων κοστολογίων, σε αυξήσεις τιμών, σε 925 κωδικούς.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19

μαθηματα για βομβες απο την εφημεριδα τα νεα



Θα ανατίναζαν ολόκληρο το κτίριο!

Επίδειξη ισχύος των τρομοκρατών με σούπερ βόμβα 60 κιλών σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στα γραφεία της Citibank στο Μαρούσι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ, Στέλιος Βραδέλης,

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Τρομοεπίδειξη με βόμβα 60 κιλών, παγιδευμένο αυτοκίνητο και εκρηκτική ύλη «σφραγίδα» πολύ σκληρών τρομοκρατικών οργανώσεων που θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα πολυώροφο κτίριο πραγματοποίησαν χθες τρομοκράτες.

Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση τον Επαναστατικό Αγώνα, διαπιστώνοντας ορισμένα κοινά στοιχεία στη μεθοδολογία της οργάνωσης, ενώ θεωρεί πως είναι η μοναδική οργάνωση που μπορεί να εξελίσσεται επιχειρησιακά.

«Εκτιμούμε πως οι τρομοκράτες ήθελαν να μας δώσουν ένα ακόμη μήνυμα για τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους», εκτιμάει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος «βλέπει» πίσω από την επίθεση μια “επίδειξη ισχύος από πλευράς των τρομοκρατών” αλλά και αναβάθμισή τους. «Από χθες καταλάβαμε πολύ καλά πως οι τρομοκράτες μπορούν να καταφέρουν πολύνεκρα χτυπήματα με σχετική ευκολία», υποστηρίζει το ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, που υπογραμμίζει πως πρόκειται για την πρώτη ενέργεια αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Αυτοσχέδια η βόμβα
Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν μπορούσαν να εξηγήσουν για ποιο λόγο και χθες οι τρομοκράτες δεν ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους. Η σχολαστική έρευνα του εκρηκτικού μηχανισμού έδειξε πως η βόμβα ήταν αυτοσχέδια και οι τρομοκράτες την κατασκεύασαν αναμειγνύοντας νιτρικό αμμώνιο με πετρέλαιο. Δεν χρησιμοποίησαν τη μορφή της ΑΝFΟ που πωλείται στο εμπόριο και χρησιμοποιείται από λατομεία και ορυχεία. Από τα στοιχεία όμως που περισυνέλεξαν οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να είναι σίγουρες αν οι τρομοκράτες είχαν προγραμματίσει την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου ή απλώς ήθελαν να δηλώσουν δυναμικό «παρών».

Περιμένουν... λάθος
Όπως παραδέχτηκαν και ανώτεροι αξιωματικοί, αυτό που περιμένει η Αστυνομία είναι ένα λάθος των τρομοκρατών, το οποίο εκτιμούν πως αργά η γρήγορα θα το κάνουν, «λόγω της φόρας που έχουν πάρει», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Στη σύσκεψη συζητήθηκε για μια ακόμη φορά η πιθανότητα συνεργασίας του Επαναστατικού Αγώνα με στελέχη τρομοκρατικής οργάνωσης του εξωτερικού. Η πρώτη φορά που το σενάριο αυτό είχε απασχολήσει την Αστυνομία ήταν στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας όπου χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RΡG, σήμα κατατεθέν εξτρεμιστικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής. Η χθεσινή χρήση ενός εκρηκτικού που έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί από εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή έφερε εκ νέου τις ίδιες σκέψεις. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Σίγουρα για να κατασκευάσεις μια βόμβα αυτού του μεγέθους πρέπει να διαθέτεις ορισμένες γνώσεις, αλλά από την άλλη πρόκειται για μια εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιείται σε λατομεία, ακόμη και σε παράνομο ψάρεμα», εξηγεί στα «ΝΕΑ» στέλεχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμάει πως οι τρομοκράτες κατέφυγαν στη χρήση του ΑΝFΟ διότι η προσπάθειά τους να προμηθευτούν κάποια άλλη εκρηκτική ύλη, όπως ζελατοδυναμίτιδα ή ΤΝΤ, θα τους «κάρφωνε» εύκολα, ενώ ΑΝFΟ μπορούν να δημιουργήσουν με αγορές από καταστήματα γεωργικών ειδών.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΝΙΤΡΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ

Σωστότερα Νιτρικό αμμώνιο. Χημικός Τύπος: (NH4NO3). Χρησιμοποιείται σαν αγροτικό λίπασμα και μπορεί να βρεθεί σε απεριόριστες ποσότητες (τσουβάλια) σε καταστήματα αγροτικών προϊόντων.

Ο σκοπός εισαγωγής του νιτρικού αμμωνίου σαν παράρτημα του άρθρου των εκρηκτικών είναι ότι χρησιμοποιείται μαζί με το semtex από Παλαιστίνιους και Ιρακινούς καμικάζι για να ανατινάζονται κοντά σε εχθρικούς στόχους. Η τακτική είναι η εξής: Γεμίζουν ένα αυτοκίνητο με τσουβάλια νιτρικού αμμωνίου φορούν μικρή ποσότητα semtex σαν πυροκροτητή και πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα στον στόχο. Κοντά σε αυτόν ανάβουν το φυτίλι του semtex και η έκρηξή του έχει σαν αποτέλεσμα την έκρηξη και του νιτρικού αμμωνίου.

Τον Οκτώβριο 200 περίπου άτομα σκοτωθήκανε στο Μπαλί από βόμβα που πιστεύεται ότι περιείχε νιτρικό αμμώνιο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση των Φιλιππίνων να απαγορεύσει την εισαγωγή του λιπάσματος αυτού στη χώρα εμποδίζοντας τους τρομοκράτες να φτιάξουν βόμβες με το υλικό αυτό. Το δεύτερο πιο καταστροφικό επεισόδιο τρομοκρατίας στις ΗΠΑ (μετά τους δίδυμους Πύργους) έγινε το 1995 από τον Timothy McVeigh που ανατίναξε το ομοσπονδιακό κτίριο Alfred P. Murrah στην Οκλαχόμα σκοτώνοντας 168 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έγινε με αυτοκίνητο γεμάτο με νιτρικό αμμώνιο μαζί με 3 βαρέλια νιτρομεθανίου, ένα κοινό υλικό που χρησιμοποιείται σαν καύσιμο σε αυτοκίνητα αγώνων.

γηπεδο παναθηναικου

γιατι δεν προκειται να γινει ποτε το γηπεδο του παναθηναικου?
επειδη βρεθηκαν εκει κατι αρχαια-κυπελο !!!!πρωταθλημα!!!!

Θεατρικη ομαδα "ΘΥΜΕΛΗ"


ΛΕΓΕ .....ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ειναι ο τιτλος του θεατρικου που ανεβαινει απο την θεατρικη ομαδα θυμελη σε κειμενα του Μαριου Ποντικα και Γιωργου Σκουρτη
συντελεστες του εργου ειναι
σκηνοθετης Παναγιωτης Σταματοπουλος
μουσικη επιμελεια Νικος Εξαρχος
σκηνικα Στρατος Γιανακουδης
βοηθος σκηνοθετη Ελενη Βισερη
Το εργο θα παιχτη στην αιθουσα της δημοσιας βιβλιοθηκης σερρων στην οδο Νικου Νικολαου στις 24 25 26 27 φεβρουαριου
Και παιζουν οι ηθοπιοι Ελενη Βισερη Γιαννης πετριδης Ηλιας τριανταφυλλου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18

Τρίτη, Φεβρουαρίου 17

σεισμοι -λιμοι


Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2009

Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα

Αυτό ισχυρίζεται ο γνωστός "πρακτικός" σεισμολόγος, Ηλίας Τσιάπας, ο οποίος μας έστειλε την "μαντεψιά" του. Ξεκάθαρα, προβλέπει σεισμό περί τα 5,7 ρίχτερ στην Ελλάδα, στις 27/2/2009. (το "στην Ελλάδα" βέβαια, είναι απολύτως άχρηστο πρακτικά!)
Επειδή, όμως εμάς δεν μας αρέσουν οι ...μαντεψιές και έχουμε ως αρχή μας, την οριστική διακοπή της παραφιλολογίας για το θέμα, σας παραπέμπουμε (και κυρίως το κράτος) στον ίδιο, για περαιτέρω εξηγήσεις.
Αν οι προβλέψεις του, δεν δικαιωθούν (όπως πιστεύουμε) να αναλάβει και το ΠΟΙΝΙΚΟ κόστος της αναταραχής.
Αν πάλι δικαιωθεί ο άνθρωπος, να σκίσουν τα πτυχία τους οι -αδρά αμειβόμενοι- σεισμολόγοι. Να τα ροκανίσουν δηλαδή, όπως τα ευρωπαϊκά κονδύλια !

φεσια και ακαλυπτες επιταγες

Το "φέσι" πάει σύννεφο στην αγορά .....


Έκρηξη στα φέσια από ακάλυπτες παρουσιάζει η αγορά , καθώς τα ποσά του Ιανουαρίου που έμειναν ακάλυπτα εκτοξεύτηκαν κατά ποσοστό 143,58% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία τον Ιανουάριο του 2009 τα τεμάχια των ακάλυπτων επιταγών έφτασαν τις 21.360 που αντιστοιχεί σε ποσό 226.546.778 ευρώ. Ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (Ιανουάριος 2008) ήταν 8.850 τεμάχια και ποσό 93.008.259 ευρώ. Η ποσοστιαία μεταβολή από τον Ιανουάριο του 2008 σε σχέση με τον φετινό σε τεμάχια ακάλυπτων επιταγών που κυκλοφόρησαν στην αγορά είναι 141,36% και σε....
ποσά 143,58%.
Ενώ η ποσοστιαία μεταβολή από τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο δηλαδή, είναι σε τεμάχια 36,44% και σε ποσά 33,06%.
Στις συναλλαγματικές τώρα, απλήρωτες τον Ιανουάριο έμειναν 13.434 που αντιστοιχεί σε ποσό 25.398.296 χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη συναλλαγματικές με ποσά μικρότερα των 200 ευρώ. Οι ποσοστιαίες μεταβολές σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008 είναι για τα τεμάχια 2,56% και τα ποσά 20,32%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα , τον Δεκέμβριο 2008 οι μεταβολές σε τεμάχια είναι 40,39% και σε ποσά 92,31%


kosmosnews.blogspot.com

Μόλυνση

Έτσι είναι η θάλασσα της Ελλάδας. Όσο πιο σκούρο κόκκινο το χρώμα τόσο μεγαλύτερη η
μόλυνση στην περιοχή. Η εικόνα αυτή προκύπτει μέσω ενός λογισμικού."
http://earthsos.blogspot.com/




χρονης μισσιος

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
Χρονης μισσιος
Αποσπάσματα απ' το βιβλίο του "Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;"

""....Ο παπάς κι ο Ναύαρχος ήταν και μορφωμένοι, και οι δυό τους απόφοιτοι σχολαρχείου.
Ο παπάς μπήκε για πρώτη φορά στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος, ήτανε αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ, είχε βουτήξει ένα αυτόματο μαρσίπ από έναν Γερμαναρά, και μ' αυτό ήτανε, να πούμε, ερωτευμένος.

Στη φυλακή, κάθε φορά που τον στριμώχνανε, έλεγε, α, ρε, και να ' χα το μαρσίπ, τα τα τα τα, θα σας καθάριζα όλους, τέκνα του Σατανά!
Ας όψεται η καθοδήγηση που μας παρέδωσε στα χέρια σας, όπως ο Πόντιος Πιλάτος τον Ιησούν εις τους Ρωμαίους.

Έτσι τον βγάλανε Παπαμαρσίπ... Ε, όταν η καθοδήγα μας, αφού καθαρίσαμε με τους Γερμανούς, μας αφόπλισε και μας έστειλε στα σπίτια μας για να μας σφάξουν με την ησυχία τους οι ταγματασφαλίτες, γύρισε κι ο Παπαμαρσίπ στο χωριό του κλαίγοντας, όπως όλοι μας άλλωστε.

Μόνο ο Άρης, όπως είναι γνωστό, τους είπε, χέστε με, ρε μαλάκες, και δεν παρέδωσε.
Η καθοδήγηση βέβαια τον αποκήρυξε, κι έτσι ουσιαστικά τον δολοφόνησε.
Σήμερα όλοι τον τιμούν, αλλά κανένας μαλάκας από την τότε καθοδήγηση δεν αυτοκτόνησε, δεν παραιτήθηκε, δεν έφαγε καρπαζιά.
Όσοι ζουν, εξακολουθούν να είναι καθοδήγηση ή να τιμούνται σαν βετεράνοι του κινήματος και άλλα τέτοια.

Βλέπεις, όλοι βολεύονται στη χαβούζα «το κόμμα έκανε λάθη».Τι να πεις, χεσ ΄τα... Ο Άρης δεν ήταν μονάχα μεγάλος πολεμάρχος, είχε και μυαλό, και προπαντός την αγάπη του κόσμου γι ΄ αυτό τον φάγανε...

Οταν λοιπόν ο Παπαμαρσίπ έμαθε οτί το κόμμα αποκήρυξε τον Άρη, έγινε Τούρκος που λένε.
Την Κυριακή στην εκκλησία, αφού πρώτα τράβηξε μια βαρβάτη δέηση στο θεό, να φυλάει τον Άρη και τα παλικάρια του από κάθε κακό, όταν η λειτουργία έφτασε στον πολυχρόνιο που λέγανε για το βασιλιά ο Παπαμαρσίπ το είπε για τον Άρη. «Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός ημών τον πρωτοκαπετάνιον ημών Άρην Βελουχιώτην...»
Ε, όπως ήταν φυσικό, το κόμμα τον αποκήρυξε, ο δεσπότης τον καθαίρεσε κι η χωροφυλακή τον τσάκωσε, και αφού του 'ριξε κάνα δυο μπερντάχια, τον πήγανε σε δίκη και του 'ριξαν και δέκα χρόνια φυλακή..........

Η καθοδήγα τον είχε στα μαύρα κατάστιχα που πήγε κόντρα στη γραμμή του κόμματος, αλλά κι ο παπάς δεν ήταν από κείνους που σκύβουν το κεφάλι.
Εκ του φυσικού του, άλλωστε, ως παπάς, ήξερε απο ψυχολογικό πόλεμο και τερτίπια, όσο τουλάχιστον και η καθοδήγηση.
Έτσι η καθημερινή σχεδόν σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.
Ε, μια από τις πολλές φορές που τον κάλεσε η καθοδήγηση και του λέγε ότι το κόμμα έχει ράμματα για τη γούνα του και τα τέτοια που λέει σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο παπάς, αφού τους κοίταξε καλά καλά, σήκωσε τα ράσα του χούφτωσε τα αχαμνά του και τους λέει: Εδώ σας έχω γραμμένους και σας και το κόμμα σας, διότι είστε χειρότεροι κι από τους δεσποτάδες κι ας μη φοράτε ράσα, και γω δεν έφυγα απ' αυτούς για να πέσω στη δική σας εξουσία....

Μάζεψε λοιπόν το ταμασίρι του και την κοπάνησε για την αχτίνα των ποινικών. «Πάω να σώσω και καμιά ψυχη τουλάχιστον, παρά ν' ακούω και κυρίως να υφίσταμαι τις μαλακίες σας, θε' μου συχώρεσέ με....»
Η καθοδήγηση, ως συνήθως, κατέβασε ανακοίνωση «οτί ο παπάς έσπασε, όπως ήταν φυσικό, διότι ως παπάς και χριστιανός ήταν ασταθές ιδεολογικό στοιχείο, γεγονός που δεν του επέτρεπε να κατανοήσει τις ποικίλες φάσεις του επαναστατικού πρότσες...»
Τι να πεις......."

"Με μπάζουν στο γραφείο του διοικητή, με ήξερε από πιτσιρικά. Αφου κουβεντιάσαμε διάφορα παρουσία αξιωματικών και χαφιέδων της ασφάλειας, εγώ τσατισμένος, μου λέει:
Ρε, Σαλονικιέ, σε ξέρω από τόσο δα, στα χέρια μας μεγάλωσες. Είσαι καλό παιδί, δουλευτάρης, όταν είσαι έξω βέβαια, σ' αγαπάν οι γυναίκες, τι θέλεις και τραβιέσαι συνέχεια;
Δεν κοιτάς και λίγο τη ζωή σου, τη μάνα σου που δε σε χάρηκε, και τα τέτοια.

Λέω, ωραίοι, είστε, να μη σας βασκάνω, εσείς είστε θεατές, ε, μόνος μου τραβιέμαι, δε με τραβολογάτε εσείς, ε; Δεν προσπαθείτε να με συντρίψετε σαν άνθρωπο....

Εμείς, ορίστε, εγώ δε σου ζητώ να υπογράψεις καμιά δήλωση, χαμογέλασε μου απλώς και σου δίνω το λόγο της τιμής μου, ότι θα πας σπίτι σου χωρίς να σε πειράξει κανείς, απλώς χαμογέλασε...

Οι μυς του προσώπου μου πονάνε αφόρητα απο την προσπάθεια να κρατήσω το γέλιο που ανεβαίνει από τα βάθη του είναι μου.
Ένιωθα σαν ο μοναδικός υπερασπιστής του πολιτισμού των ανθρώπων. Η εξουσία των νικητών, το εφιαλτικό κράτος, ζητούσε από μένα, τον παρία, που χρόνια και χρόνια προσπάθησε να με εξοντώσει, 'απλώς' να του χαμογελάσω...
Είμαι ή δεν είμαι ο Ρομπέν των δασών; ...

Του λέω κοίτα να δεις, δε μπορώ να κρατηθώ άλλο, θα χαμογελάσω, όχι για σένα, αλλά για μένα. Θα χαμογελάσω από ευτυχία για τον αδερφό μου τον άνθρωπο, για σας θα μου ήταν πιο εύκολο ένα δάκρυ.... "

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16

για τα ιμια

Πώς και γιατί σκοτώθηκαν οι τούρκοι κομάντος που κατέλαβαν τη δυτική Ίμια

newsblog | Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Αντιγράφουμε από το strategy-geopolitics.blogspot.com

Λίγους μήνες μετά τη 30η Ιανουαρίου 1996 η περιβόητη παρασημοφορεμένη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος πουk Πώς και γιατί σκοτώθηκαν οι τούρκοι κομάντος που κατέλαβαν τη δυτική Ίμια κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας λαμπρός αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της γνωστής μονάδος Su Altı Taarruz/SAT (αντίστοιχη της ΔΥΚ). Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση. Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο Cougar για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, σκοτώνοντας το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.
Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ. Μετά από δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος, και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στο ίδιο έτος δηλαδή και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή με εξαίρεση τον Αρχηγό τους.
Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν για ένα διάστημα ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν δέχθηκε στην πλατεία Ταξίμ την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλης…

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13

Sugar Babes






Μια καλη παρασταση απολαυσαμε σημερα το βραδυ αν και Παρασκευή και 13 στο θεατρο Αστέρια του Δήμου Σερρών
Ολα ομορφα με ηθοποιους ερασιτεχνες και επαγγελματιες με πολυ μερακι και ορεξη
μια παρασταση που αξιζει να δειτε να απολαυσετε να θυμηθειτε να νοσταλγησετε και να γελασετε.



Εγω την απολαυσα παρα πολυ!
Η αιθουσα ηταν καταμεστη ο κοσμος καλοι θεατες, μονο που ελειπε το χειροκροτημα
η ιστορια του εργοστασιου ζαχαρης με εναν ομορφο τροπο λιγο δεξιο αλλα καλο

Σερρεικα και δημοτικα

Η δεξια ειναι πολυ δυσαρεστημενη στα Σερρας εχασε την νομαρχια ο δημαρχος δεν ειναι καθαρα δεξιος και αποφασισε γερη κομματικη αντεπιθεση
Ο μπιγκ μπος μετα απο πολυ αναζητηση και πολλες διαβουλευεις κατεληξε
καθαρα κομματικος κοινης αποδοχης και πολυ πλουσιος γονος σερρεικος παλιας οικογενειας
Ο εν λογω αποδεχτηκε την προταση και ξεκινησε ενα επιτελειο να ετοιμαζει το ψηφοδελτιο

Ανακοινωσεις προς το παρον δεν προβλεπονται

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11

εκλογη ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΝΤ1

μεγαλος χαμενος ο ιδοκτητης του αντ1 κυριακου απο τον προεδρο του χρηματηστηριου καπραλο για την προεδρια την διεθνους ολυμπιακης επιτροπης
τωρα τι εγινε κατι ειδε το πασοκ κατι και στηριξε τον κυριακου
η νδ στηριξε τον καπραλο και τωρα ο κυριακου θα αρχισει αντιπολιτευση στην κυβερνηση
με το δελτιο του ειδησεων του αντ σημερα ο ευαγγελατος θα κανει την πρωτη μεγαλη κοντρα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 10

παλι λογοκρισιες

H google σβήνει αναρτήσεις χωρίς προειδοποίηση!

Απόσπασμα από:http://jazzmusicgr.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html

ξέρουμε πως ακριβώς την έχει δει ο «Γούγλης» - Μήπως την έχει δει μπάτσος; Μάθαμε, πως χωρίς προειδοποίηση, συντελεστές του Blogger.com, άρχισαν να σβήνουν posts από μουσικά blogs, που κατά την γνώμη τους παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα. Κατά την γνώμη μας, αν κάποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει πρώτα να ενημερώσει τον blogger, πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση εναντίων του. Προς το παρόν τέτοια περιστατικά συνέβησαν κυρίως σε αγγλόφωνα και ισπανόφωνα blogs. Σίγουρα κάποια στιγμή θα συμβεί και στα δικά μας ελληνικά blogs(...) (...)
Κλείνοντας θα θέλαμε να θέσουμε μια ζουμερή απορία: ΑΝ Η GOOGLE ΣΗΜΕΡΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ POST ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΩΣΗ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ POST ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ BLOGS, ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ; Jazzman
Σημ.taxalia: Η google έχει ήδη διαγράψει τον ήχο από χιλιάδες ελληνικά βιντεο στο youtube. Και όντως εξελίσσεται μια εκστρατεία σβησίματος, την οποία θα καταλάβουμε οι Έλληνες bloggers τις επόμενες εβδομάδας. Σημαντικό το θέμα που θίγει ο φίλος Jazzman!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 6

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 5

καλη τυχη στη χρονια του βουβαλου

 Fu , που θα πει καλοτυχία


Με κομμάτια κόκκινου υφάσματος σχηματίζουν οι κάτοικοι του χωριού Antang τον κινέζικο χαρακτήρα "Fu", που σημαίνει καλή τύχη στην κινέζικη γλώσσα, προσευχόμενοι εν όψει του Φεστιβάλ Φαναριών στο χωριό. Το φεστιβάλ τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου

οικονομια

Επτωχεύσαμε

Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 5 Φεβρουαρίου 2009
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥΜΑ για να καταδείξω την απόλυτη χρεοκοπία της Νέας Δυστυχίας. Για να τη συνειδητοποιήσετε δεν έχετε παρά να μεταφράσετε. Είπε «καθημερινότητα» αλλά εννοούσε παράνοια και συγκρουόμενα ανθρωπάκια. Είπε «ασφάλεια», αλλά εννοούσε ξεχαρβάλωμα στην Αστυνομία. Είπε «νοικοκύρεμα στην οικονομία», αλλά εννοούσε σπατάλη, χρέος και επαιτεία. Είπε «σεμνά και ταπεινά», αλλά εννοούσε λαμογιά με κόλπα χοντρά. Είπε «πόλεμος στη διαφθορά», αλλά εννοούσε Βουτα-πέδια και άλλα σκάνδαλα εξωφρενικά. Είπε «λαϊκή ευαισθησία», αλλά εννοούσε «περισσότερο χρήμα στην πλουτοκρατία». Ποτέ άλλοτε και σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγινε τέτοια ολική κατεδάφιση προς κάθε μεριά. Και ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι πολιτικοί και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έφεραν τόση δυστυχία με τόση απέραντη αναλγησία. Και από τη στιγμή που τους ανεχόμαστε, δεν έχουμε παρά ως πολίτες, ψηφοφόροι και Έλληνες πατριώτες μαζί μ΄ αυτούς το εξής να παραδεχόμαστε:

Δυστυχώς επτωχεύσαμε!

οικονομια

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ Οι ουραγοί της ευρωζώνης

Του Γιώργου Πουλερέ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον καμία αμφιβολία, ότι από τις χώρες της ευρωζώνης, αυτές που θα μπορούσαν να δηλώσουν κάποια στιγμή- λόγω χρεών και χαμηλής δανειοληπτικής ικανότητας- το τρικουπικό «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», είναι η Ιρλανδία και η Ελλάδα. Μπορεί να μη συμβεί τελικά κάτι τέτοιο λόγω της αλληλεγγύης που είναι υποχρεωμένη να δείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σε περίπτωση πτώχευσης ενός η περισσοτέρων μελών της ευρωζώνης κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του ευρώ.

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες θα αποφύγουν τελικά το μοιραίον της πτώχευσης- με την έννοια της στάσης πληρωμώνεντούτοις το τίμημα που θα πληρώσουν για τη διάσωσή τους δεν θα απέχει και πολύ από τα μέτρα που παίρνει σε ανάλογες περιπτώσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να ξεφύγει εύκολα από την εκ νέου κηδεμόνευση- επιτήρηση της οικονομικής της πολιτικής από το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Το παράδοξο δε της όλης υπόθεσης είναι ότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση χαρακτήριζε την ελληνική οικονομία «θωρακισμένη έναντι της κρίσης» και σήμερα το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου αντίθετα τη χαρακτηρίζει ως «βαρέως νοσούσα». Στην ίδια και χειρότερη ακόμη κατάσταση βρίσκεται και η οικονομία της Ιρλανδίας, θέτοντας έτσι και το επίσημο τέλος του μύθου του περίφημου «ιρλανδικού θαύματος», το οποίο συνίστατο σε μπαράζ ξένων επενδύσεων στη χώρα αυτή έναντι χαμηλών φορολογικών συντελεστών. Κάτι ήξερε ο Κώστας Σημίτης όταν πριν από μερικά χρόνια ως πρωθυπουργός της χώρας είπε- απαντώντας στις πιέσεις του ΣΕΒ για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις- ότι η «Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ιρλανδία».

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 4

περι λογοκρισιας

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ INDYMEDIA-KΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ02 Φλεβάρη 2009
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών... Δεν φιμώνεται! Δεν καταστέλεται!

Τις μέρες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στα ελληνικά Indymedia (athens και patras) και μαζί τους άλλα 2 ευρωπαϊκά indymedia που φιλοξενούνται στον σέρβερ του. H συντονισμένη και μεθοδευμένη επίθεση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα...

...με γελοίες επερωτήσεις και φήμες που διαδίδουν οι ακροδεξιοί ηθοποιοί του κοινοβουλευτικού θεάτρου, πλαισιωμένοι μάλιστα από τον χορό των ύπουλων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων του «κομουνιστικού» Ριζοσπάστη και άλλων αστικών φυλλάδων, ενεργοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για το κλείσιμο των Indymedia.

indymedia είναι ένας χώρος αντιπληροφόρησης και συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις και τις δράσεις τους δημιουργώντας και οργανώνοντας έναν ιστό ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης στην θηριωδία των κυβερνήσεων και της εκμετάλλευσης των εργοδοτών.

Ας σας γίνει κατανοητό βασιλιάδες και αφεντάδες αυτού του τόπου: Το indymedia είναι πέρα από την σφαίρα της δικαιοδοσίας σας και τον έλεγχό σας. Είναι πέρα από την λογική και την ηθική σας. Είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό για όσο το χρειαζόμαστε στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου.

Κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης!

Ούτε να το σκέφτεστε!

Ο Ταλιαδούρος ζητεί να κλείσει το indymedia

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Να εντοπιστούν οι μηχανισμοί πρόσβασης ιστοσελίδων αντιεξουσιαστικού περιεχομένου (και συγκεκριμένα της γνωστής σελίδας «αντιπληροφόρηση» athens.indymedia.org) στο δίκτυο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και να διακοπεί άμεσα η εκπομπή τους, ζήτησε με παρέμβασή του προς τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ταλιαδούρος, θέτοντας ζήτημα έως και «προσβολής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε από το Ε.Μ. Πολυτεχνείο ότι η συγκεκριμένη γνωστή ιστοσελίδα πράγματι εξυπηρετείται από το δίκτυο του Ιδρύματος χωρίς ωστόσο καμία σχετική έγκριση, έστειλε επιστολή προς τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μουντζούρη από τον οποίο ζητεί «να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα» ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Δηλαδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να εντοπιστεί ο διακομιστής και να σταματήσει η εκπομπή των συγκεκριμένων sites, η οποία γίνεται κατά παράβαση των αποφάσεων της Συγκλήτου και προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Ο πρύτανης του Ιδρύματος επιβεβαιώνοντας την επιστολή Ταλιαδούρου αποφεύγει να σχολιάσει το γεγονός λέγοντας μόνο: «Μελετάμε το θέμα με σοβαρότητα». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει η σχετική έρευνα χωρίς ωστόσο να αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς, όπως επεσήμαιναν κύκλοι του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, η εκπομπή μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Για το ίδιο θέμα ενεπλάκη και το Πανεπιστήμιο Πατρών -αφού αποτελούσε το δεύτερο ανώτατο Ιδρυμα που καταγγελλόταν από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ- πλην όμως μάταια καθώς, σύμφωνα με την απάντηση του πρύτανή του προς τον κ. Ταλιαδούρο, «δεν υπάρχει εξυπηρέτηση server στο δίκτυο του Ιδρύματος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/02/2009


ακριβη μου ακριβεια

Ετήσια πανευρωπαϊκή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρωταθλήτρια της ακρίβειας η Ελλάδα

Τον πιο ακριβό καφέ, την υψηλότερη τιμή για την αγορά ψωμιού και τις ακριβότερες τιμές και για άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως, π.χ. το γάλα ή το κοτόπουλο, «απολαμβάνουν» οι Έλληνες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ετήσια πανευρωπαϊκή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια επίτροπος για την προστασία του καταναλωτή Μ. Κούνεβα), βάσει της οποίας το 30% των Ελλήνων καταναλωτών θεωρεί ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματά του. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών (39%) και εμπόρων λιανικής πώλησης (42%), οι οποίοι θεωρούν ότι μεγάλος αριθμός προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι ασφαλή, ενώ το 18% των Ελλήνων (το υψηλότερο στην Ευρώπη) δηλώνει ότι έχει «προσωπική εμπειρία» από βλαβερά προϊόντα, που ανακλήθηκαν κατόπιν από την αγορά.

«Παράθυρο» για ανατιμήσεις

Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια μαστίζει τον Έλληνα καταναλωτή, του οποίου οι αποδοχές είναι από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε., το υπουργείο Ανάπτυξης με αγορανομική διάταξή του εξαιρεί 10 κλάδους της αγοράς από την υποχρέωση γνωστοποίησης των ανατιμήσεων και των κοστολογικών στοιχείων στις υπηρεσίες της Γ.Γ. Εμπορίου. Πρόκειται για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια-φρονιστήρια παντός τύπου, τις ιδιωτικές κλινικές-διαγνωστικά κέντρα, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος, τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τους κινηματογράφους-θέατρα, καθώς και για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, καλλυντικά και λατομικά προϊόντα, όπως, π.χ., χαλίκι, άμμος. Σημειώνεται πως πολλές φορές κατά το παρελθόν οι παραπάνω κλάδοι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα/υπηρεσίες τους.

και το ιραν δορυφορο

Ανήσυχη η Δύση από την εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου

Οι δυνάμεις της Δύσης εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες μετά την εκτόξευση και την τοποθέτηση σε τροχιά από το Ιράν του πρώτου δορυφόρου, δικής του κατασκευής. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρους που μεταφέρθηκε με τον πύραυλο Σαρίφ-2, εκτοξεύθηκε για ερευνητικούς σκοπούς και εξυπηρετεί τις τηλεπικοινωνίες και επιμένει ότι είναι αποκλειστικά για ειρηνική χρήση.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ιράν σημειώθηκε μια ημέρα πριν από την επίσημη συνάντηση αξιωματούχων των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας) για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει για την πιθανή δημιουργία πυρηνικής βόμβας από τη χώρα αυτή. Η Τεχεράνη διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό και τονίζει ότι οι πυρηνικές της φιλοδοξίες περιορίζονται στον τομέα της ενέργειας.

μακροζωια

Ο Λικ Μοντανιέ, εδώ με το βραβείο Νόμπελ ανά χείρας, πιστεύει  πολύ στην πρόληψη- είναι το μυστικό για να ζήσει κάποιος  τουλάχιστον 120 χρόνια




Ο Λικ Μοντανιέ ο γαλλος που ανακαλυψε τον ιο του ειτζ μιλαει για την μακροζωια με την ευκαιρια εκδοσης βιβλιου του και λεει τι να προσεχουμε
τι λεει λοιπον ο γαλλος' η προληψη σωζει σε συνδιασμο με γυμναστικη και αντιοξειδωτικα
αντιοξειδωτικα εχει πολλα αλλα κυριως ειναι τα φρουτα και τα λαχανικα αυτος
προτείνει χυμο απο ροδι παπαγια και μιση ωρα τρεξιμο την ημερα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Θεωρείται από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά αφού έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες πιο γρήγορα και πιο άμεσα.

Την βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στα πεπόνια ,το ροδι,τα ακτινίδια , τις φράουλες, τα ροδάκινα, τα πράσινα λαχανικά, τις κόκκινες πιπεριές και τα μπρόκολα.

Β-ΚΑΡΟΤΙΝΗ

Στον οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και την βρίσκουμε στα καρότα , στα μπρόκολα, στα πράσινα λαχανικά, στα ροδάκινα, τις γλυκοπατάτες και τα πεπόνια.

ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Ο ρόλος του είναι να μεταφέρει την ενέργεια από τα κύτταρα. Το βρίσκουμε στη σαρδέλα , το σκουμπρί και τη σόγια.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Πολύ ευεργετική στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Την βρίσκουμε στα φυτικά έλαια, στους ηλιόσπορους και στο σιτάρι.

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ , ΧΑΛΚΟΣ, ΣΕΛΗΝΙΟ, ΜΑΓΓΑΝΙΟ

Ενδυναμώνουν την λειτουργία των ενζύμων προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Τον ψευδάργυρο τον βρίσκουμε στα δημητριακά , τα όσπρια και τα θαλασσινά.

Τον χαλκό στα δημητριακά, τα πράσινα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και τα δαμάσκηνα.

Το σελήνιο στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και το ρύζι ολικής αλέσεως.

Το μαγγάνιο στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα λαχανικά
κατι απ αυτα πρεπει να τρωμε απαραιτητα καθε μερα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 3

η πολυ καλη πλευρα της τηλεορασης

Μετα απο τον συναγερμο που εκανε το χαμογελο του παιδιου και η εκπομπη της δρουζα εντοπιστηκε η κοπελα που ειχε φυγει εχτες απο το σπιτι της και πηγε στην θεσαλονικη με το λεοφωρειο της γραμμης
χαριν στην παρατηρητικοτητα του κοσμου και την συμμετοχη των εθελοντων στο χαμογελο του παιδιου εντοπιστηκε το κοριτσι στο εμπορικο κενρο κοσμος στη θεσαλονικη και παει ο πατερας του να το παραλαβη
Αυτη ειναι η πιο καλη πλευρα της τηλεορασης που ενοεργοποιειται ο κοσμος και συμετεχει για εναν καλο σκοπο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ