Πέμπτη, Απριλίου 30

τασεις καλιεργειας






Δύο αντίθετες κατευθύνσεις στην παραγωγή βιοκαυσίμων, φέρεται να ακολουθεί η χώρα μας .
Απο τη μια ΄΄πηγαίνει΄΄ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λένε όσοι ξέρουν καλά , που δίνει σημασία στην προώθηση της καλλιέργειας των ενεργειακών φυτών , και κυρίως του ηλίανθου και απο την άλλη το Υπουργείο Ανάπτυξης που δίνει , όπως μας επισημαίνουν προτεραιότητα στις κατανομές του Βιοντίζελ σε εταιρείες καυσίμων που παραδοσιακά ασχολούνται σε αυτό τον τομέα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις , έχουν ήδη δημιουργήσει επιπτώσεις στις βιομηχανίες παραγωγής Βιοντίζελ , οι οποίες έχουν υπογράψει συμβάσεις με αγρότες για την καλλιέργεια ηλίανθου και διαπιστώνουν όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε , οτι αποδυναμώνεται η προοπτική της αξιοποίησης της εγχώριας παραγωγής . Το τι θα γίνει μας είπε χαρακτηριστικά ΄΄ θα το διαπιστώσουμε σύντομα΄΄.
απο το .agroschannel

κοσοβο

Μέγεθος Γραμματοσειράς Μείωση Αύξηση

Προειδοποιήσεις Μόσχας για τα τελευταία γεγονότα στο Κόσοβο

think politics | Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 | 22:32

Γράφει το www.kosovo.gr: “Η κυβέρνηση της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα ότι οι βίαιες πράξεις κατά των Σέρβων στο Κόσσοβο και τα Μετόχια είναι ανεπίτρεπτες και ακόμη μια φορά κάλεσε για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. «Η όξυνση της κατάστασης στο βόρειο Κόσσοβο μαζί της φέρνει και κρύβει κίνδυνο για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής», είπε ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο. «Η μονομερής διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου έδειξε ότι η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσσοβου οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και ότι η έξοδος από αυτό μπορεί να βρεθεί μόνο με την τήρηση των κανόνων του διεθνές δικαίου, και όχι με την διέγερση της Πριστίνας», τόνισε ο Νεστερένκο σε ενημέρωση στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

Δευτέρα, Απριλίου 20

αποτελεσματα διαγωνισμου

Μεγάλη πεμπτη βγάλανε αποτελέσματα εκτός ασεπ-το θέμα είναι πολύ σοβαρό-διαδώστε το

Μεγάλη πέμπτη βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκτος ασεπ που είχε προκυρήξει το υπ.εθ.α.
το θέμα είχε αναδείξει το μακελιό,αλλά εδώ μιλάμε ΓΙΑ την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι!!
Βρωμάει και ζέχνει η φάση...

* Δείτε τον Λέγκα Αλέξανδρο του Νικολάου 1ος στους Πληροφορικάριους. Προφανώς ανηψιός ή συγγενής του Υφυπουργού Λέγκα Νικολάου του Σωτηρίου, βουλευτή . Ψάξτε το Internet.

Είναι γεννηθείς το 1981 (δηλ. μόλις 28 ετών, άρα μετά βίας μεταπτυχιακό και 2-3 χρόνια εμπειρία ενώ η προκήρυξη θέλει κατά προτίμηση 2+4 χρόνια εμπειρία για τους μεταπτυχιακός, εχει βαθμό πτυχίου΄**6.62 μόνο*** και δεν πέρασε ούτε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων (http://www.trikala.gr/documents/apotdiagmart08/pe_pliroforikis_xoris_empeiria.pdf - είναι ο 33ος )

33 ΛΕΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / ΝΙΚΟΛΑΟΣ 488 - 24/4/1981 Α 0 812 100 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ 912
3/10/2007 Πτυχίο Πληροφορικής / 6,62
κ Ρ974814 Έτος 2003
1 Πληροφορικής ΑΓΓΛΙΚΑ 70
ΓΑΛΛΙΚΑ 30
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ 150
ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΣ/

Επίσης στο Ελεγτικό Συνέδριο ήταν μόλις στην 85η θέση (http://www.elsyn.gr/elsyn/files/apotelesmata%20pe-de/moria-pe%20pliroforikis1.pdf - πηγαίντε στην 85η θέση) και δεν πέρασε στη συνέντευξη. Στους Ελεγκτές Ενάεριας Κυκλοφορίας (πηγαίντε εδώ και ψάξτε για ΛΕΓΚΑΣ) γραπτό διαγωνισμό, πάτωσε.

Στο τεστ δεξιοτήτων μόλις 72.75. Μέτρια πράγματα (για τέτοιες θέσεις).

43900 ΛΕΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚ ΠΑΡ 24/4/1981 ΠΕ 72.75

* Δείτε την Πιπεροπούλου Αναστασία του Γεωργίου που βγήκε 1η στις 5 θέσεις Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων κ.λπ. Η κα Πιπεροπούλου είναι προφανώς θυγατέρα του καθηγητή κ. Γεωργίου Πιπερόπουλου του Παν. Μακεδονίας που βγαίνει στα κανάλια και μας λέει τις διάφορες σοφίες για τα κοινωνικά φαινόμενα (π.χ. τις προάλλες εξ αφορμής του γεγονότος στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ). Βλ.: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Cv&file=index&id=219&tmima=2&categorymenu=2

Έχουμε λοιπόν 1η την κυρία Πιπεροπούλου η οποία βλέπω σε διαγωνισμό με μόρια του Υπουργείου Παιδείας για 50 θέσεις ΠΕ23 Ψυχολόγων μετά βίας είχε πάρει την 49 θέση (http://seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/353/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ-ΓIA-ΠΕ23.pdf) και εδώ βγαίνει 1η με τα τσαρούχια!

Και αυτά για 2 καραμπινάτες περιπτώσεις περιπτώσεις που το επώνυμο "βγάζει μάτι" - πόσες άλλες να υπάρχουν...

Γιατί όλα αυτά έχουν σημασία...

Πηγαίντε στο site του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr και βρείτε το ΦΕΚ Β' 499/19.12.2008 που περιέχει την ΚΥΑ "Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας..." και κάνετε και εσείς τους εξής απλούς υπολογισμούς:

* Άτομο με μεταπτυχιακό και 2 χρόνια εμπειρία (μίνιμουμ περίπτωση)
ΒΑΣΙΚΟΣ: 1450 + 2*1450*0.0424 = 1572.96
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
α) Προσαύξηση 55%: 1572.96 * 0.55 = 865.13
β) Μεταπτυχιακού: 45
γ) Ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα κ.λπ.: 100
στ) Κίνητρο απόδοσης: 50

ΣΥΝΟΛΟ: 2633,09 (χωρίς οικογενειακά για τους έγγαμους / με παιδιά)

Δυνητικά επίσης: Μέχρι 60 ώρες υπερωρία το μήνα, 300 το χρόνο

Μιλάμε τονίζω για τις ΜΙΝΙΜΟΥΜ απολαβές. Η προϋπηρεσία ιδιωτικού τομέα αναγνωρίζεται, και κατά συνέπεια, ο βασικός και η προσαύξηση 55% αυξάνονται ανάλογα για άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία. Το επίδομα των 45 ευρώ είναι 75 ευρώ για τους διδάκτορες. Επίσης το επίδομα ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα είναι 150 ή 200 για 4 ή 6 χρόνια εμπερίας. Άρα μιλάμε για 3000άρα.



Α,ΡΕ ΓΑΜΙΔΙΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...

Κυριακή, Απριλίου 19

Εκκλησιαστικά

Σοκ στο Νομό Κοζάνης - Ιερέας συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκου

newsblog | Σάββατο 18 Απριλίου 2009 | 22:17

Σοκ στην κοινωνία του Νομού Κοζάνης. Ιερέας σε χωριό του Νομού, συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ιερέας, χθες Μ.Παρασκευή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ζήτησε από 17χρονο να τον ακολουθήσει στο υπόγειο του Ι.Ναού του χωριού, όπου και προέβη σε διάφορες πράξεις. Ο ιερέας μετά από καταγγελία των γονιών του ανηλίκου συνελήφθη και κρατείται. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ιερέας και στο παρελθόν έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις.

σχολια δικα μου

δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο αλλα ειναι ενα φαινομενο που το συντηρει η εκλησια και μαλιστα γινεται με την ανοχη της

ποσοι ορθοδοξοι ιερεις απο την αμερικη κατηγορουμενοι για σεξουαλικες παρενοχλησεις αποσπονται στην ελλαδα για να κουκουλωθει το ζητημα

ποσα λεφτα πληρωνει καθε χρονο η ορθοδοξη εκλησια για αποζημιωσεις σε γονεις κακοποιημενων παιδιων στην αμερικη απο εκλεκτους παπαδες?

και το μηστηριο ειναι οτι δεν διωχνουν τους παπαδες αλλα τους μεταθετουν για να συνεχιζουν αλλου την λαμπρη τους σταδιοδρομια



Σάββατο, Απριλίου 18

παλι λογοκρισιες

Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους για να “μπλοκάρουν” το διαδίκτυο σε Πακιστάν, Αφγανιστάν







newsblog | Σάββατο 18 Απριλίου 2009 | 09:28

Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους προκειμένου να ελέγξουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε Ταλιμπάν, οι οποίοι όπως λένε οι Αμερικανοί χρησιμοποιείται για να εκφοβίσουν τους πολίτες. Το ίδιο ισχύει και για το ραδιόφωνο, όπου και εκεί γίνεται ανάλογη προσπάθεια. Τα παραπάνω,περιλαμβάνονται σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, όπου μεταξύ των άλλων τονίζετια η ύπαρξη διαφόρων chats στο Πακιστάν, στα οποία και αναρτώνται συχνά μηνύματα των Ταλιμπάν.

αραγε ειναι ετσι η ειδηση

η ο κοσμος ξεσηκωνεται εναντιον των αμερικανων βαζοντας φωτογραφιες στο διαδικτυο απο σκοτωμενα γυναικοπαιδα απο τις βομβες που ριχνουν τα αεροπλανα σε κατοικημενες περιοχες δηθεν κηνηγωντας ταλιμπαν

ποσες τετοιες μαρτυριες δεν εχουμε?



τεχνολογικα

Επεξεργαστής εγκεφάλου: Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατασκεύασασν τσιπ που μπορεί να αντικαταστήσει τη λειτουγρία του ιππόκαμπου στον εγκεφάλο, την περιοχή που ελέγχει την βραχυπρόθεσμη μνήμη και κατανόηση.
Τεχνητά κύτταρα: Έχοντας τη δυνατότητα κίνησης στο σώμα όπως τα λευκά αιμοσφαίρια, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς και απελευθέρωσης φαρμάκου απευθείας στην περιοχή που απαιτείται.
Φορητό νεφρό: Έχοντας διαστάσεις τόσο μικρές που μπορεί να ενσωματωθεί σε ζώνη, το τεχνητό όργανο μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, όπως το πραγματικό νεφρό.
"Έξυπνο" γόνατο: Μαθαίνει τον τρόπο κίνησης του ανθρώπου, αναγνωρίζει τη μορφολογία του εδάφους, δημιουργώντας ρεαλιστική κίνηση.
Προσθετικό χέρι: Συνδέεται με τον εγκέφαλο μέσω υγιών κινητικών νεύρων, επιτυγχάνοντας την κίνηση του με τη σκέψη.
απο την καθημερινη

Παρασκευή, Απριλίου 17

για το αγιο φως

Το έχω ξαναπεί, οι θρησκευτικές παραδόσεις είναι γλυκές. Η Ορθοδοξία με τους μύθους της είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού και γι’ αυτό είναι σεβαστή, αν μη τι άλλο από ανθρωπιά και κατανόηση στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Δε μπορείς να προκαλείς τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τη γιαγιά σου, λέγοντας ότι πιστεύουν σ’ ένα ψέμα, ότι ο Χριστός δεν ήταν Θεός, ότι δεν έφαγε ψάρια μετά την Ανάσταση διότι το πνεύμα δεν τρώει φυσική τροφή. Δε μπορείς να πεις τίποτε απ’ όλα αυτά χωρίς να πληγώσεις και να σκανδαλίσεις τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα που δεν έχουν φτάσει στο σημείο της δικής σου πνευματικής απελευθέρωσης. Άλλο να τα γράφεις, κι όποιος αντέξει, κι άλλο να τα διακηρύττεις τετ-α-τετ. Ακόμη και η Αλήθεια μπορεί να υποκλίνεται με διακριτικότητα και σοφία στην Αγάπη, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση την υποκρισία και το ψέμα! Άλλωστε, με τη ζωή μας μπορούμε να πείσουμε καλύτερα απ’ ό,τι με λόγια. Γι αυτό, όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε τα θρησκευτικά παραμύθια τηρούμε σιγήν ιχθύος τις μέρες του Πάσχα, σαν εκδήλωση αγάπης και κατανόησης προς τ’ αδέλφια μας. Άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Όμως, το να μη διαπληκτιζόμαστε με Ορθόδοξους για τους παλιούς "ιερούς" μύθους που είναι ενσωματωμένοι στα θρησκευτικά δόγματα, αφού δε βγαίνει και τίποτα, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε βουβοί και σε προκλητικούς μύθους που προστέθηκαν αιώνες αργότερα, όπως το δήθεν «Άγιο Φως» που τάχατες ανάβει μόνο του στον «Πανάγιο Τάφο», και το οποίο τα τελευταία χρόνια αποστέλλεται στην Ελλάδα μέσω ειδικά ναυλωμένου αεροπλάνου, συνοδεία θρησκευτικών και πολιτικών ταγών - φαρισαίων και υποκριτών. Ώστε, λοιπόν, ο Χριστός, δηλαδή ο Θεός κατά το δόγμα της Αγίας Τριάδος, ανάβει το φως ειδικά για τους Ορθόδοξους, κάθε χρόνο κατ’ εντολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων! Λένε ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό, κι αυτό το βλέπουμε να ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση. Δεν έχει υπάρξει παρόμοιο γεγονός ανά τους αιώνες που ο Θεός να κάνει συγκεκριμένο θαύμα κατ’ επανάληψη και κατ’ εντολή ανθρώπου, ακόμη κι αν τούτος ήταν άγιος ή μάγος ή Μύστης. Τόση είναι η αγάπη του "Θεού" προς τους βλάσφημους Ορθόδοξους ειδωλολάτρες που ούτε το διανοείται να τους αφήσει μια χρονιά μπουκάλα, δηλαδή στο σκοτάδι, και να τους ξεφτιλίσει παγκοσμίως. Καλά τι πάθηση είναι αυτή η πλύση εγκεφάλου που παραλύει το λογικό και γελοιοποιεί τον άνθρωπο; Πότε επιτέλους η ανθρωπότητα θα βγει από τούτο το απύθμενο πνευματικό σκοτάδι, στο οποίο πρωταγωνιστές και σημαιοφόροι είναι οι Έλληνες, θλιβερά μεταλλαγμένοι απόγονοι του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας, μοιραίες κι άβουλες, σέρνονται πίσω από τις γελοιότητες της Ορθοδοξίας και δίνουν εθνική υπόσταση στα παραμύθια της, αντί ν' αποστασιοποιηθούν και ολίγον κατ’ ολίγον, με την κατάλληλη Παιδεία, να επιτρέψουν στο φως της Αλήθειας να λάμψει στις ψυχές των νέων απελευθερώνοντάς τους από τη θρησκευτική πλάνη. Από ένα άρθρο σε σοβαρό ιστολόγιο για την «Τελετή του Αγίου Φωτός», παραθέτω απόσπασμα ενδεικτικό της εωσφορικής αλαζονείας που διακατέχει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το 'Άγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το 'Άγιο Φως από τα χέρια του.» Για σκεφτείτε το λίγο: Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του για να διδάξει ταπείνωση, κι ο Πατριάρχης αρνείται να δώσει το τάχατες άγιο φως αν δεν τον προσκυνήσουν οι εκπρόσωποι άλλων ομολογιών! Για τέτοια βλασφημία μιλάμε! Βεβαίως οι Ισραηλινοί που θα μπορούσαν να ξεμπροστιάσουν την απάτη αυτή έχουν κάθε συμφέρον να μην το κάνουν, αφού είναι άκρως προσοδοφόρα επιχείρηση για τον τουρισμό της χώρας τους. Κρίμα! Βλέπετε όλοι το συμφέρον τους κοιτάζουν και κανείς δε νοιάζεται για την αποκάλυψη της Αλήθειας. Θάθελα μέσα από τούτο το άρθρο να στείλω ένα μήνυμα προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Κύριε, πως σας λένε, αφού έχετε τόσο μέσον με το Μεγάλο, και του λέτε, "έλα τώρα και άναψε το φώς", κι έρχεται, γιατί δεν του ζητάτε να σταματήσει τις αιματηρές εχθροπραξίες στην Παλαιστίνη και να φέρει την ειρήνη στην περιοχή; Πέστε και καμιά κουβέντα για την Ελλάδα μπας και βγούμε από τη μιζέρια μας. Μ’ ακούτε Πατριάρχα; Και μη χαίρεστε όσοι άθεοι διαβάσετε τούτο το άρθρο, διότι δεν είμαι άθεη. Δεν πιστεύω στην ανοησία ότι το Σύμπαν έγινε τυχαία. Πιστεύω στην Αρχική Αιτία του Σύμπαντος, στο απρόσωπο Θείο Πνεύμα που διαπερνά τους πάντες και τα πάντα, στην Ενέργεια Νόμο, στην Υπέρτατη Νοημοσύνη που εκδηλώνεται μέσα από το κάθε τι που υπάρχει, στον ένα και μοναδικό Θεό, ή καλύτερα Θεότητα, αφού είναι απρόσωπος. Δεν επεμβαίνει στα τεκταινόμενα παρά μόνο μέσω των κυρίαρχων νόμων που μας διέπουν. Και η απρόσωπη Θεότητα δε μπορεί να υποκύπτει στα κελεύσματα κανενός, πολύ λιγότερο ενός αλαζόνα Πατριάρχη που σαν άλλος Εωσφόρος ανέβηκε σε θρόνο ως μη όφειλε. Αυτά τα λίγα και εύχομαι σε όσους το έχουν ανάγκη, καλή ανάνηψη από τις σκοταδιστικές θρησκευτικές πλάνες! Αναρτηθηκε από το : http://seferou.blogspot.com:80/2009/04/blog-post_17.html

λυκε λυκε εισαι εδω?

lykoi karpenisi Οργανωμένοι θάνατοι λύκων σε όλη την Ελλάδα

διελευκανση εγκληματος 6 χρονια μετα

Διαλεύκανση εγκλήματος μετά από 6 χρόνια

newsblog | Πέμπτη 16 Απριλίου 2009 | 10:54

Συνελήφθη χθες από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη 43χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι το 2003 με δύο άλλους συνεργούς του δολοφόνησε έναν 29χρονο - τότε - ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη ληστεία. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο δράστη από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος και μετά από επίμονες έρευνες κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, οι τρεις δράστες είχαν πυροβολήσει από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια εκτέλεσαν το θύμα τους. Διέφυγαν παίρνοντας το τσαντάκι του άτυχου 29χρονου που είχε 4.000 ευρώ.

ειδες τα μηρμηγκια

Οι αμαζόνες έχουν έξι πόδια και κεραίες

Ένα είδος μυρμηγκιού που αναπαράγεται ασεξουαλικά και αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από θηλυκά, ανακάλυψαν ερευνητές στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Τα μυρμήγκια του είδους Mycocepurus smithii αναπαράγωνται δια της... κλωνοποίησης, καθώς όλα τα μέλη του πληθυσμού μιας αποικίας τους αποτελούν τέλεια γενετικά αντίγραφα της βασίλισσας. Το ζευγάρωμα με αρσενικά που ανήκουν σε κάποιο άλλο είδος μυρμηγκιών αποκλείεται, καθώς τα όργανα αναπαραγωγής τους έχουν ατροφήσει.

Πέμπτη, Απριλίου 16

πασχαλιατικα αυγα



βαψαμε και τα αυγα με την συνταγη της Σοφιας
κρεμμυδοφλουδες και κροκος κοζανης βραζουν ολα μαζι και να το αποτελεσμα

Τρίτη, Απριλίου 14

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ


Εγώ δεν πιστεύω πια στον Θεό, πιστεύω μόνο στους ανθρώπους.

Zούμε σε εποχές που οι κυβερνήσεις δεν πείθονται παρά μόνο διά του φόβου.

Μια ήρεμη διαμαρτυρία τα καθεστώτα πολύ εύκολα θα την αψηφήσουν.
Και αλλιώς θα αντιδράσουν όταν νιώσουν την απειλή της τρομοκρατίας.
Πείτε μου, ποιος σήμερα θα υπολόγιζε τον αγώνα των Παλαιστινίων αν ο Αραφάτ δεν είχε καταφύγει στη βία;

Λοιπόν, κατά κάποιον τρόπο, ξαναλέω δυστυχώς, η βία είναι απαραίτητη. Αλλιώς δεν μας καταλαβαίνουν.


Κώστας Γαβράς - Σκηνοθέτης


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html

νεος αερας διακυβερνησης απο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ομιλία που έκανε ο Γ.Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2009, σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Κεντρικό ρόλο βέβαια παίζει και η λεγόμενη “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”. Λέει λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: ”Το κράτος θα αναμορφώνεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη σύγχρονη τεχνολογία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Θα επενδύσουμε πραγματικά σε υποδομές για όλη την Ελλάδα, ευρυζωνικές οπτικές ίνες, για να εξασφαλίζουμε πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα νησιά μας, στα βουνά μας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στα εργοστάσια και στην εργασία.
Τούτα θα αντικαθιστούν τη σημερινή γραφειοκρατία, θα δίνουν πρόσβαση όλων στην πληροφορία και την επικοινωνία, θα επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία, μάθηση, φοίτηση, γραφειοκρατική εξυπηρέτηση.
Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ότι και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα μπορεί να εγγυάται οικονομίες, μείωση σπατάλης, διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχή του πολίτη. Θα ξέρει ο πολίτης και θα ελέγχει πού πάνε τα λεφτά του. Τέλος η λεηλασία και το πλιάτσικο στα χρήματα και τον πλούτο του Ελληνικού λαού.
Χρήματα, όπως τα 28 δις που δίνουμε στις τράπεζες, ή τις προμήθειες στα φάρμακα, ή τις πωλήσεις δημόσιας γης, θα τα βλέπει ο Έλληνας πολίτης, ο κάθε Έλληνας πολίτης, στο διαδίκτυο. Οι υπογραφές των υπουργών θα βρίσκονται σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο, γιατί εμείς θα κυβερνήσουμε με τη διαφάνεια ως πρώτο και απαράβατο κανόνα. Κι αυτή δεν κοστίζει, κερδίζει. Όλοι θα είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο της κοινωνίας, με λογοδοσία όλων των οργάνων της εξουσίας.
Αυτό, κυρίες και κύριοι, θα πει διαφάνεια”

Δευτέρα, Απριλίου 13

περισοτερο ρυζι

Περισσότερο ρύζι Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 07:04

Αυξημένες εκτάσεις με ρύζι όπως όλα δείχνουν θα έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη χώρα μας τη νέα καλλιεργητική περίοδο του 2009, σύμφωνα προσωρινά στοιχεία και εκτιμήσεις, που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ρυζιού. Για την Ελλάδα

η ελληνική αντιπροσωπεία ανέφερε στα πλαίσια της σύσκεψης ότι είναι πολύ νωρίς για εκτίμηση κι ότι η τελική έκταση θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο νερό. Φαίνεται όμως ότι θα αυξηθεί λίγο από την περυσινή έκταση κατά 2% περίπου φθάνοντας τα 271.000 στρέμματα, ενώ μια πρώτη ανάγνωση της αγοράς δείχνει ότι υπάρχουν προοπτικές για καλές τιμές.

Αναλυτικότερα, για τη σπορά της επόμενης περιόδου οι εθνικές αντιπροσωπείες έδωσαν τα εξής στοιχεία:

Βουλγαρία: 9.550 ha

Ελλάδα: 27.100 ha

Ισπανία:120.000 ha

Γαλλία: 210.000 ha

Ιταλία: 235.500 ha

Ουγγαρία: 2.500 ha

Πορτογαλία: 27.300 ha.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ έκανε μια πρόταση για επισιτιστική βοήθεια σε τρίτες χώρες αφού σημαντικές ποσότητες ρυζιού στην Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα παραμένουν απούλητες. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τη στήριξη του εισοδήματος του Ευρωπαίου ορυζοπαραγωγού θα δείξει η ΕΕ την ευαισθησία της στους φτωχούς του τρίτου κόσμου.

για την μικρη μαρια

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Η ΜΑΡΙΑ (http://mariatweety.blogspot.com) ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΟ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ♥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΜΑΣ ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ!

ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Σάββατο, Απριλίου 11

Μαρκος Μπολαρης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης

Ο αθόρυβος επαναστάτης...
Μετά το Βατοπέδιο, επιβάλει το "ρυθμό" στη μάχη για την αποκάλυψη της αλήθειας -χωρίς συμβιβασμούς και ...συμψηφισμούς- και στην υπόθεση Παυλίδη
.

Από τον Πέτρο Μυλωνά
..
Ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης είναι το πρόσωπο-έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ. Στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου κινήθηκε συστηματικά και αθόρυβα και τεκμηρίωσε πολλές από τις πτυχές του σκανδάλου.
Και τώρα, στην υπόθεση Παυλίδη, είναι αυτός που το ίδιο συστηματικά και ασυμβίβαστα, κόντρα στις λογικές ορισμένων "πρωτοκλασσάτων" για ...χαμηλούς τόνους (που ισοδυναμούν με συμψηφισμούς και κουκούλωμα), δίνει τη μάχη της ουσιαστικής και σε βάθος διερεύνησης. Όχι μόνο για το θέμα των χρημάτων και της εκβίασης αλλά και συνολικά για το σκάνδαλο της ανάθεσης των άγονων γραμμών. Αυτό που αποτελεί και την "ταμπακιέρα".

Ο Μ. Μπόλαρης είναι αυτός που, έτσι, ανέτρεψε την αντίληψη η οποία πήγε να δημιουργηθεί ότι "δεν προκύπτει τίποτα" και "δεν υπάρχει σκάνδαλο". Ίσως μάλιστα τη μεγαλύτερη μάχη τη δίνει στο...
εσωτερικό του κόμματος του και όπως φαίνεται βγαίνει νικητής. Τους έπεισε με επιχειρήματα, έγγραφα και στοιχεία ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν και ότι το σκάνδαλο έχει μεγάλο βάθος.
Τώρα, αυτός δίνει το ρυθμό και διαψεύδει όσους τον είχαν υποτιμήσει. Και στο πρόσωπό του δικαιώνεται η νέα γενιά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

γκαλοπτσηδες-παμε καλα

Στο 8% η πραγματική διαφορά
υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
.

Του Γιάννη Δαίδαλου
.. .
Δεν είναι μόνο το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή" που δείχνει ότι διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ έχει εκτιναχθεί στο 7,5% (διαβάστε σχετικά εδώ).
Ανάλογα ευρήματα έχουν και άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Παναγόπουλος της ALCO ενημέρωσε πολιτικά στελέχη ότι στο "αστάθμιστο" δείγμα των τελευταίων μετρήσεων που έχει κάνει η εταιρεία του η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες!

Παρασκευή, Απριλίου 10

δικαιουχοι λιγωτεροι απο μισοι

Ναι για τους ....μισούς Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009 10:48
Εκτός αποζημιώσεων Χορτερό, Καμαρωτό, Σιδηρόκαστρο και Στρυμονικό.
Βιάστηκαν να χειροκροτήσουν οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη, όταν ανακοίνωνε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, πως θα ενταχθούν στο πακέτο ενίσχυσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ήταν περιχαρείς μας ενημερώνει η Εφ. Ελεύθερο Βήμα. Σήμερα, όμως,
αυτοί που μπορούν να χαμογελούν είναι μόνο οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς και της Ορεινής και όχι του Χορτερού, του Καμαρωτού, του Σιδηροκάστρου και του Στρυμονικού, αφού δεν θα λάβουν δεκάρα τσακιστή από τις αποζημιώσεις.
Το εισηγητικό σημείωμα του Προέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Κατσαρού, με θέμα τις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
Αναφέρει, λοιπόν, μεταξύ άλλων τα εξής:

«….ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Οργανισμού με επιστολή του, για την πρόθεση να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση στην Ασφάλιση του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν και οι ζημίες που συνέβησαν και στις καλλιέργειες πατάτας των Κοινοτήτων Άνω Βροντούς και Ορεινής του Νομού Σερρών…
Συγκεκριμένα θα καλυφθούν:
1.Μείωση παραγωγής καλλιεργειών καλοκαιρινής πατάτας των Κοινοτήτων Άνω Βροντούς και Ορεινής του Νομού Σερρών (εσοδείας 2008) λόγω εντομολογικών και μυκητολογικών προσβολών που εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τους πατατοκαλλιεργητές…».
Οι πρώτες αντιδράσεις αναμένεται να καταγραφούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της ΟΑΣ νομού Σερρών Κώστας Ξενιτίδης, σχολίασε τις εξελίξεις και οι δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα καυστικές και σε αυστηρό τόνο:
«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχουν μείνει εκτός αυτές οι περιοχές. Ο κ. Χατζηγάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την προχειρότητα του ΕΛΓΑ, ενώ ο ίδιος πρόσφατα υποσχέθηκε ότι οι πατατοπαραγωγοί όλου του νομού θα ενταχθούν στο σύστημα των αποζημιώσεων. Το λιγότερο που μπορούμε να… χρεώσουμε τόσο στο Υπουργείο, όσο και στον ΕΛΓΑ, είναι ανικανότητα, προχειρότητα, έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού».

και απο κει μας κοβουν

΄΄Ψαλίδι ΄΄στις επιδοτήσεις Ρυζιού Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Giorgos
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009 17:23
Μειωμένη κοινοτική συνδεδεμένη ενίσχυση για την περυσινή καλλιέργεια ρυζιού θα πάρουν φέτος οι παραγωγοί του προϊόντος σε 10 από τους 13 Νομούς της χώρας που καλλιεργήθηκε ρύζι, λόγω της υπέρβασης του εθνικού πλαφόν των 203.330 στρεμμάτων.Πέρυσι καλλιεργήθηκαν τελικά με ρύζι 265.208,2 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα, περισσότερα δηλαδή κατά 62.378,2 στρέμματα από το εθνικό πλαφόν που ορίζει η καινούργια ΚΑΠ.
Οι μεγαλύτερης μειώσεις της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι εντοπίζονται στους Νομούς Άρτας, Ημαθίας, Πιερίας, Αιτωλοακαρνανίας και Καβάλας και η πιο μεγάλη στο Νομό Πέλλας.
Το σύνολο της συνδεδεμένης κοινοτικής ενίσχυσης το στρέμμα θα πάρουν μόνο οι καλλιεργητές ρυζιού των Νομών Φθιώτιδας, Κιλκίς και Μεσσηνίας.
agroschannel

Τρίτη, Απριλίου 7

το κουνουπι τιγρης στα σερρας

Τρίτη, 7 Απρίλιος 2009

Με αμάξι έφτασε το "φονικό" κουνούπι στις Σέρρες


Την εμφάνισή του στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα του νομού Σερρών, έκανε το ασιατικό κουνούπι «aedes albopictus», γνωστό ως κουνούπι - τίγρης. Αβγά του εντόμου είχαν εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2008, μέσα σε εντομοπαγίδες, οι οποίες τοποθετήθηκαν από το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών της περιοχής...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κέντρου, Ηλία Ακριτίδη, έπειτα από την αρχική εμφάνιση του κουνουπιού, τον Ιούλιο του 2007, στο ίδιο σημείο της μεθορίου, τοποθετήθηκαν στην περιοχή ανιχνευτές και εντομοπαγίδες, σε συνεργασία με το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητοι εστιασμένοι ψεκασμοί, ώστε να εξοντωθεί.

«Το σίγουρο είναι ότι υπήρξε και πάλι μόνον ένα και μετά το εντοπισμό του, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι σχετικές κατασταλτικές ενέργειες», τόνισε στο ο κ. Ακριτίδης. Πρόσθεσε δε, πως έχει εγκατασταθεί δίκτυο ωοπαγίδων και παρακολούθησης του συγκεκριμένου είδους εντόμου σε περιοχές υψηλού κινδύνου και κυρίως στη λίμνη Κερκίνη.

Το κουνούπι - τίγρης έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ νομούς, σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη εντοπίστηκε πρώτα στις ακτές της Βόρειας Αλβανίας το 1979. Σε σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλγαρία, ο κ. Ακριτίδης ζήτησε από τη γείτονα χώρα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εντοπισμού και εξόντωσης του κουνουπιού σε περίπτωση εμφάνισής του.

«Το κουνούπι - τίγρης μεταφέρθηκε στο νομό Σερρών φωλιάζοντας μέσα στα ελαστικά αυτοκινήτων ή σε εισαγόμενα αποξηραμένα φυτά», είπε ο κ. Ακριτίδης, διευκρινίζοντας πως «χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες, ώστε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί».

Το έντομο, που ενδημεί στη νοτιοανατολική Ασία και στη βόρεια - βορειοανατολική Αφρική, μπορεί να μην ξεπερνά το ένα εκατοστό σε μήκος, πλην όμως είναι δυνατό να μεταδώσει μολυσματικές ασθένειες, με πιο σοβαρή από αυτές το Δάγκειο πυρετό.

Πάντως, ο πρόεδρος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών του νομού Σερρών εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός. «Αυτό διότι -όπως είπε- δεν έχει αναφερθεί ακόμα κανένα περιστατικό μετάδοσης σπάνιας ασθένειας στην Ευρώπη από το κουνούπι - τίγρη». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είναι αναγκαία η χρηματοδότηση του κέντρου, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε ενέργειες πρόληψης και καταπολέμησης του επικινδύνου κουνουπιού».

Από την πλευρά της, η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις σχετικά με τις διαδικασίες απεντόμωσης και καταπολέμησης των κουνουπιών. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο αποτελεσματικότερος, απόλυτα ελεγχόμενος και ακίνδυνος τρόπος καταπολέμησης των κουνουπιών αυτών είναι ο ψεκασμός από το έδαφος των εστιών ανάπτυξής τους, αμέσως μετά την ανεύρεση των προνυμφών.

κατι κινειται με την εγνατια

Δύο νέα τμήματα της Εγνατίας, παραδίδονται αύριο

Δύο νέα τμήματα της Εγνατίας Οδού θα δώσει αύριο Τετάρτη στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Το πρώτο αφορά τη γέφυρα Αράχθου στην Μπαλντούμα Ιωαννίνων, μήκους 1100 περίπου μέτρων, που είναι η μεγαλύτερη οδική γέφυρα στη χώρα..μας. Από αύριο θα δοθούν στην κυκλοφορία ένας κλάδος προς κάθε κατεύθυνση της γέφυρας, και σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι άλλοι δύο. Έτσι, από Γιάννινα μέχρι το Μέτσοβο, σε 15-20 λεπτά έναντι της μιας ώρας μέχρι τώρα, οι οδηγοί θα κινούνται μόνο στην Εγνατία Οδό, «παρακάμπτοντας» το στενό και γεμάτο στροφές παλιό εθνικό δρόμο. Επίσης θα δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα της Εγνατίας από Μέτσοβο μέχρι τον Κόμβο Παναγιάς, κάνοντας ταχύτερη και ασφαλέστερη την πρόσβαση από την Ήπειρο στη Θεσσαλία, εγκαταλείποντας πλέον τον παλιό εθνικό δρόμο μέσω της Κατάρας
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 7:29 μ

προστιμα απο τον ΕΦΕΤ

Μεταξυ αλλων τιμωριθηκαν και αυτοι

13. Πρόστιμο € 10.000,00 στο σούπερ μάρκετ CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης (ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 22 ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ), διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω επιχείρηση δεν έχει θεσπίσει, δεν εφαρμόζει και δεν διατηρεί πάγιες διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP με εξαίρεση το τμήμα του κρεοπωλείου.

14. Πρόστιμο € 3.000,00 στο σούπερ μάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ που βρίσκεται στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 22 ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ), διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διαπιστώθηκε η διάθεση μη ασφαλούς – ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμου.

16. Πρόστιμο € 5.000,00 στο σούπερ μάρκετ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ που βρίσκεται στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ), διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διαπιστώθηκε η διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

6. Πρόστιμο € 6.000,00 στο εργαστήριο μπουγάτσας και σφολιατοειδών "ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ" – ΑΝΕΣΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ που βρίσκεται στο ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής.

Δευτέρα, Απριλίου 6

Φτώχια με αποδείξεις

Πρωταθλητές στη μείωση του εισοδήματός τους οι έλληνες αγρότες

newsblog | Κυριακή 5 Απριλίου 2009 | 11:39

Μας ενημερώνει το www.agroschannel.com: “Πρωταθλητές στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος είναι οι ΄Ελληνες και Βέλγοι αγρότες απο το 2000 εως το 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Η πτωτική πορεία του εισοδήματος για τους ΄Ελληνες παραγωγούς συνεχίστηκε και πέρυσι , μια μείωση που ήταν υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της Κοινότητας.΄Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 19,9% στην Ελλάδα, όταν το ποσοστό στην Κοινότητα είναι 15,5%. Το 2008 στην Ελλάδα το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε 8%, με μέση μείωση στην Ε.Ε. 3,5%.

Κυριακή, Απριλίου 5

ανεκδοτο

Ο γέρος Άραβας ζει στη Νέα Υόρκη για πάνω από 40 χρόνια. Θέλει να φυτέψει πατάτες στον κήπο του, αλλά είναι μόνος κι αδύναμος. Στέλνει λοιπόν ένα e-mail στο γιο του, που σπουδάζει στο Παρίσι:
'Αγαπημένε μου γιε, είμαι πολύ λυπημένος επειδή δεν μπορώ να φυτέψω πατάτες στον κήπο μας. Είμαι βέβαιος πως, εάν ήσουν εδώ, θα με βοηθούσες να σκάψουμε τον κήπο. Σε αγαπώ, ο πατέρας σου.'
Σε μια ώρα, ο γέρος λαμβάνει e-mail απάντησης από το γιο του:
'Αγαπημένε μου πατέρα, παρακαλώ μην αγγίζεις τον κήπο, γιατί ΕΚΕΙ έκρυψα το ΠΡΑΜΑ. Σε αγαπώ κι εγώ, Ahmed.'
Σε 15 λεπτά, ο αμερικανικός στρατός, το ναυτικό, το FBI, η CIA και οι Rangers περικυκλώνουν το σπίτι του γέρου, σκάβουν ολόκληρο τον κήπο, ερευνούν το σπίτι, γδύνουν τον γέρο, ΔΕΝ βρίσκουν απολύτως τίποτα και φεύγουν απογοητευμένοι.
Μισή ώρα αργότερα, ο γέρος λαμβάνει ένα άλλο email από το γιο του:
'Αγαπημένε μου πατέρα, είμαι βέβαιος ότι ο κήπος είναι ήδη σκαμμένος και μπορείς να φυτέψεις τις πατάτες. Έκανα ό,τι μπορούσα για να σε βοηθήσω από το Παρίσι. Σε αγαπώ, Ahmed.'

η πολιτικη των ηπα για την ελλαδα


στην ουσια αλλαζει μονο το μεγεθος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ