Τρίτη, Ιουνίου 30

Τεράστιες αμοιβες σε διευθυντικά στελεχη στην Εθνικη

Με ερωτηση στον πρωθυπουργο βουλευτες του ΠΑΣΟΚ δινουν λιστα με υπερογκες αμοιβες στελεχων στην ΕθνικΉ ασφαλιστικη

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής σας στη Βουλή στις 20-3-2004 αναφερόμενος στους μισθούς στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δηλώνατε χαρακτηριστικά:

«Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά
 προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου
 δημόσιου τομέα, περικόπτονται>>.

αμ δε!

Συγκεκριμένα εισπράττουν:

Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

300.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Ι. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1.500.000€

Και επαναπροσλαμβάνεται με 200.000€ ετησίως


ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 6.000.000€ ετησίως

+Μπόνους

+Πιστωτικές Κάρτες

+Έξοδα παράστασης

+Αυτοκίνητα κλπ

Μετά τα παραπάνω

Τι απαντάτε για τις σημερινές υπερβολικές και προκλητικές αμοιβές των στελεχών που εσείς και η Κυβέρνησή σας διορίσατε, που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να περάσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Δριβελέγκας

Δευτέρα, Ιουνίου 29

Κυριακή, Ιουνίου 28

φοροι στα κινητα






-Φίλη 18χρονη, φίλε 18χρονε>Ελα να σβήσουμε απο το χάρτη το κόμμα της ΝΔ, που έδωσε 28δις στους τραπεζίτες και 228 εκατ. στους εκδότες και τώρα ...

...Ληστεύει το χαρτζιλίκι σου!
Μίλα με τους γονείς σου και δώστους να καταλάβουν ότι είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κανείς απο την οικογένεια να μην ψηφίσει ποτέ ξανά, Νέα Δημοκρατία. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι υποχείρια των κλειστών Λεσχών Εξουσίας. Είναι απλά γιουσουφάκια τους και με απίστευτο κυνισμό, εκτελούν τις εντολές τους.
Τώρα λοιπόν κλέβουν απο σένα το χαρτζιλίκι σου, με το χαράτσι στα κινητά, για να ρεφάρουν τα 28δις που κατ εντολήν πέταξαν στους Τραπεζίτες και τα 228 εκατ. που μέσα σε 4 χρόνια προσέφεραν στους εκδότες-νταβατζήδες. Αυτά είναι δικά σου λεφτά.
Σβήστους απο τον χάρτη-είναι θέμα αξιοπρέπειας...

απο κουρδιστο πορτοκαλι

πραξικοπημα στην ονδουρα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ - ΤΑ ΜΜΕ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS


απο http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
► ΕΠΕΙΓΟΝ! ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΔΟΥΡΑΣ Manuel Zelaya
Tα πιόνια των ΗΠΑ απήγαγαν τον πρόεδρο, κατέλαβαν τον τηλεοπτικό σταθμό «Canal 8».
Όλοι εύχονται να έχει μπορέσει να διαφύγει και να σωθεί στη Βενεζουέλα!
Ειδήσεις και φωτογραφίες του πραξικοπήματος ΜΟΝΟΝ από blogs και site των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δεν υποκύπτουν στις ΗΠΑ!
Η ντροπή για την ευρωπαϊκή αριστερά!
Η ντροπή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Παρασκευή, Ιουνίου 26

σαν καπως να ξυπναμε σιγα σιγα

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009
"Λαϊκή εξέγερση" στη Λήμνο εναντίον των υπαλλήλων του -πρώην- ΣΔΟΕ!
απ το http://greece-salonika.blogspot.com/2009/06/blog-post_7326.html
"Λαϊκή εξέγερση" κατά της Εφορίας εκδηλώθηκε στη Λήμνο, με τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού να αντιδρούν και να μπλοκάρουν στο ξενοδοχείο του,το κλιμάκιο υπαλλήλων της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

Αγανακτισμένοι επιχειρηματίες της Λήμνου αντέδρασαν έντονα στους ελέγχους της ΥΠΕΕ προχωρώντας μάλιστα χθες το απόγευμα σε αποκλεισμό του ξενοδοχείου στη Μύρινα, όπου διέμεναν οι υπάλληλοι. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ελεύθερων Επαγγελματιών, με αποτέλεσμα περίπου 300 άτομα να περικυκλώσουν το ξενοδοχείο και να εμποδίσουν με αυτόν τον τρόπο το κλιμάκιο των υπαλλήλων να συνεχίσει τους ελέγχους, που είχε ξεκινήσει από το πρωί.
«Πληρώνουμε φόρους και δεν έχουμε πλοία, ενώ και οι γιατροί του νοσοκομείου μας είναι απλήρωτοι.Ενδιαφερθείτε για εμάς και το νησί μας και μετά ελάτε να μας ελέγξετε...»,φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι για τη φοροεπιδρομή.
Κάποιοι μάλιστα απ΄τουςβεπαγγελματίες ξεφούσκωσαν τα λάστιχα και του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΥΠΕΕ!
Οι υπάλληλοι... έφτασαν χθες το πρωί στη Λήμνο από τη Μυτιλήνη και μέχρι το μεσημέρι είχαν ελέγξει τρεις επιχειρήσεις. Γύρω στις πέντε το απόγευμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε περί τους 300 επιχειρηματίες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τους φορολογικούς ελέγχους.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται επίσης και για το ότι η ΥΠΕΕ δεν προχωρεί σε ελέγχους κατά του παρεμπορίου καθώς και της παράνομης εργασίας, ενώ καταγγέλλουν ανισότητα στους ελέγχους ανάμεσα στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις.

πλημμυρες στα βρασνα

Γιναμε μαρτυρες προχτες σε πλυμμυρες που εγιναν στα βρασνα
αυτα ειναι συνεπειες στις κακοτεχνιες της εγνατιας
Περυσι με μια βροχη παλι εκλεισε η εγνατια οδος, κατεβηκε νερο απο το βουνο και παραμαζεψε την ασφαλτο
Τωρα μαζευτηκε νερο στο οδοστρωμα και το νερο κατεβηκε με ορμη προς την θαλασσα
οι αγωγοι ειναι μικροι και τα νερα βγηκαν στο χωριο
βεβαια ειτε το γραψουμε ειτε οχι κανενας δεν προκειται να σταναχωρεθει αλλα εμεις θα το πουμε
να τι ελεγε και η νομαρχιακη συμβουλος Δημητρα Γεωργακου στις 22-3- 2007
"Στα όρια του οικισμού των Άνω Βρασνών, που από το 1992 χαρακτηρίστηκε με ΦΕΚ ως Παραδοσιακός οικισμός μακεδονικού χαρακτήρα, διέρχεται η Εγνατία οδός.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της προξένησε καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Αισθητικές, οικολογικές αλλά και επικίνδυνες, όπως αποδείχθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες. Για την υπογείωση των ρεμάτων χρησιμοποιήθηκαν οχετοί μικρών διαστάσεων – 3x4μ.- όταν οι κάτοικοι, από την εμπειρία τους, γνώριζαν ότι το ύψος των νερών ήταν πολύ μεγαλύτερο σε περιπτώσεις καταιγίδων. Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις τους, δεν εισακούσθηκαν και τώρα μετρούν τις ζημιές τους. Με τους τόνους χωμάτων που παρασύρθηκαν, τις καθιζήσεις και τα έργα να εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς, είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος για μια δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιστήριξη των εδαφών.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο δρόμος που συνδέει το χωριό με την Αρέθουσα, και είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε αλλά βρίσκεται σε λειτουργία, με την επισήμανση του επικίνδυνου και την πιθανότητα ατυχήματος σε όσους τη χρησιμοποιούν. Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται αντιληπτό όταν συνεκτιμηθεί ότι η εναλλακτική πρόσβαση στην Αρέθουσα υπάρχει από την Αμφίπολη, πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Εξίσου σημαντικό είναι το πρόβλημα που προκύπτει από τα υψηλά επίπεδα θορύβου, τα οποία με πρόχειρες μετρήσεις –που έγιναν από την Εγνατία ΑΕ, μετά από απαίτηση των κατοίκων- βρέθηκαν να φτάνουν και στα 110db, όταν τα επιτρεπτά όρια σε περιοχές κατοικίες είναι 55db – 65db. Το πρόβλημα αυτό προκαλεί αναστάτωση και αγωνία στους κατοίκους για το μέλλον του χωριού τους, το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών για το ιδιαίτερα όμορφο φυσικό του περιβάλλον αλλά και τόπος δεύτερης κατοικίας με την αποκατάσταση και επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Για να μην εγκαταλειφθεί εκ νέου το χωριό, είναι άμεση η ανάγκη για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων αποκατάστασης του φυσικού τοπίου και τη μείωση του θορύβου σε ανεκτά επίπεδα, ιδιαίτερα τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί". υ στις 22-3- 2007
ευκαιρεια τωρα οι πλυμηροπαθεις να κανουν μηνησεις στην εγνατια και να διεκδηκησουν αποζημιωσεις

Πέμπτη, Ιουνίου 25

διαφημησεις στις εφημεριδες

απο τηνhttp://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/blog-post_1520.html



To σκάνδαλο της κρατικής διαφήμισης: Η υπόγεια χρηματοδότηση των μεγάλων συγκροτημάτων
Στον πίνακα σας παραθέτουμε ενημερωτικά τα 15 έντυπα που λαμβάνουν τα μεγαλύτερα ποσά της κρατικής διαφήμισης...
Είναι απόλυτα φυσιολογικό το ΒΗΜΑ και το Πρώτο Θέμα να λαμβάνουν τόσο μεγάλα ποσά καθώς έχουν τεράστια κυκλοφορία...
Ουδέν μεμπτό...
Δείτε όμως πόσα χρήματα παίρνει η Ημερησία του συγκροτήματος Μπόμπολα...2.246.139 ευρώ! Με λιγότερα από 2.000 φύλλα ανά έκδοση!
Αρκετά μεγάλο είναι και το ποσό που εξασφαλίζει το συγκρότημα Κουρή για τον Κόσμο του Επενδυτή που μπορεί μεν να πλησιάζει τις 75.000 πωλήσεις αλλά φαίνεται να ευνοείται από τις παραδοσιακά καλές σχέσεις του ομίλου με την κυβέρνηση...
Είναι πολλά τα λεφτά...

Τετάρτη, Ιουνίου 24

αποδειξεις για την αδιαφορια ολων

Θεσσαλονίκη: η πιο μολυσμένη -από αιωρούμενα σωματίδια- πόλη της Ευρώπης.

Όπως πάντα,καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε καθώς η ευθύνη αποδίδεται σε υπερβάσεις στο κυκλοφοριακό,μεταφορά αδρανών υλικών, καυστήρες κλπ., βολικές δικαιολογίες για όσους δε θέλουν να αναλάβουν τις δικές τους υποχρεώσεις..
.

«Παράδεισος» για τα θανατηφόρα αιωρούμενα σωματίδια είναι η Θεσσαλονίκη,η πιο επιβαρημένη ευρωπαϊκή πόλη,που συναγωνίζεται για τον τραγικό τίτλο μόνο με την Αθήνα,την πιο μολυσμένη πρωτεύουσα της Γηραιάς Hπείρου.
Aπό την αρχή της χρονιάς και μέχρι την περασμένη Tρίτη έχουν καταγραφεί 53 ημέρες υπερβάσεων στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων. H E.E. έχει θέσει ως όριο τις 35 ημέρες υπερβάσεων το χρόνο (πάνω από 50 μ.γ./κ.μ.).
Eπίδοση μάλιστα που και η Aθήνα «έπιασε» στις 21 Aπριλίου..
Mάλιστα, στις 15 Iανουαρίου έσπασαν όλα τα κοντέρ αφού καταγράφηκαν 217 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο,η μεγαλύτερη τιμή των τελευταίων ετών.
Kατά 334% πάνω από το όριο των 50 μ.γ. ανά κ.μ.
Mάλιστα, η μικρότερη τιμή που καταγράφηκε εκείνη την ημέρα στην Aθήνα ήταν 134 μ.γ./κ.μ. H αμέσως επόμενη «επίδοση» ήταν 176 μ.γ./κ.μ. και σημειώθηκε στις 13 Aπριλίου του 2008.

Τρίτη, Ιουνίου 23

Η Βασια το μουτρο

ριζιτικο τραγουδι





Ένα ριζίτικο τραγούδι επίκαιρο από την Κρήτη


Ήλιε ανάτειλε

Σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι

Κάθετε ένας αετός βρεγμένος χιονισμένος ο καημένος

Και παρακαλεί τον ήλιο να ανατείλει

Ήλιε ανάτειλε ήλιε λάμψε και δώσε

Για να λειώσουνε τα χιόνια από τα φτερά μου

Και τα κρούσταλλα από τα κράνυχα μου

Ήλιε ανάτειλε



αντιγραφη

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΝΙΔΑΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταγγελίες για κατασπατάληση ποσών άνω των 26.528.826 ευρώ και αδιαφάνεια ακόμα και στα έργα υλοποίησης ψηφιακού περιουσιολογίου και την εφαρμογή των άδικων Κυβερνητικών ρυθμίσεων του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια απασχολεί, για την δημιουργία περιουσιολογίου και στη συνέχεια την καταχώρηση δεδομένων σχετικών με το ΕΤΑΚ, 150 έως 170 ημέτερους κάθε χρόνο με συμβάσεις έργου και συνολικό κόστος 11.530.200 ευρώ, τελικά αναθέτει το ίδιο φυσικό αντικείμενο (περιουσιολόγιο) έναντι 7.738.686 ευρώ σε ανάδοχο εταιρεία πληροφορικής και στη συνέχεια, με τη μέθοδο των διαπραγματεύσεων, έναντι άλλων 7.260.000 αναθέτει στην ίδια εταιρεία και την εφαρμογή υπολογισμού του ΕΤΑΚ, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις ακόμα και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την νομιμότητα της ανάθεσης!»


Σύμφωνα με καταγγελίες, πίσω από τις ακροβασίες της Κυβέρνησης κατά την επιβολή του άδικου, αλλά και δυσχερούς και πρόχειρου στην εφαρμογή του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, έχει διαδραματιστεί ένα ακόμα ρεσιτάλ ευνοιοκρατίας, κατασπατάλησης και αδιαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την ψηφιοποίηση των στοιχείων ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων φορολογούμενων και την εφαρμογή υπολογισμού του ΕΤΑΚ.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,

- ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ 7.738.686 ΕΥΡΩ ΚΑΙ

- ΜΙΑ ΣΕ 150 ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΜΕΧΡΙ το 2008, ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 4.125.000 ΕΥΡΩ!

Συγκεκριμένα, ενώ τον Μάρτη του 2006 δημοσιεύεται η υπ’ αριθμ. 1024639/11176/0005/9-3-06 διακήρυξη διαγωνισμού υλοποίησης «Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» με προϋπολογισμό 7.798.962,97 ευρώ, ήδη από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους (ΦΕΚ Β 1627/3-11-06) ξεκινά μια σειρά Διακηρύξεων για την πρόσληψη με σύμβαση έργου 150 χειριστών και χειριστριών με αντικείμενο την ψηφιοποίηση των στοιχείων του φορολογικού εντύπου Ε9 όλων των φορολογουμένων, ψηφιοποίηση που αποτελούσε βασικό σκέλος της υλοποίησης Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου, για την οποία υπήρχε ήδη εκκρεμής διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία πληροφορικής!!! Η Διακήρυξη έθετε ως όριο ολοκλήρωσης του έργου κάθε χειριστή το 1 έτος, το συνολικό κόστος των 150 ευνοιοκρατικών αυτών συμβάσεων προϋπολογίσθηκε σε 1.950.000 ευρώ και σύμφωνα με τις καταγγελίες η επιλογή των προσώπων έγινε με πλήρη αδιαφάνεια και κομματικά κριτήρια.

Η διαδικασία ανάθεσης του διαγωνισμού υλοποίησης «Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια και τελικά ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. Μέχρι τότε το Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει και σε δεύτερη διακήρυξη για την κατάρτιση συμβάσεων έργου με 150 χειριστές (ΦΕΚ 2268/28-11-07), βασικό καθήκον των οποίων ήταν η ψηφιοποίηση των Δημοσίων Κτημάτων, για τα οποία δεν έχει καν συμβασιοποιηθεί το έργο της δημιουργίας πληροφοριακού συστήματος. Όπως φέρεται, οι συγκεκριμένοι χειριστές απασχολήθηκαν και αυτοί με την καταγραφή δεδομένων αναφορικά με το περιουσιολόγιο, παρά την ρητή απαγόρευση της διακήρυξης. Το κόστος της δεύτερης ομάδας των 150 χειριστών, που όφειλαν επίσης να ολοκληρώσουν το έργο τους σε ένα χρόνο και η ετήσια αμοιβή των οποίων προσδιορίστηκε με Υπουργική Απόφαση στα 14.500 ευρώ, άγγιζε τα 2.175.000 ευρώ για το Δημόσιο.

Τελικά το Φλεβάρη του 2008, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αφού με αποφάσεις της είχε ήδη δαπανήσει 4.125.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί σημαντικό μέρος του έργου δημιουργίας ψηφιακού Περιουσιολογίου από 150 + 150 ευνοιοκρατικά διορισμένους «ημέτερους» κατακύρωσε τον διαγωνισμό για το ίδιο έργο, δηλαδή την υλοποίηση «Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου», που εκκρεμούσε από τον Μάρτη του 2006 στην ανάδοχο εταιρεία έναντι συμβατικού συνολικού ποσού 7.738.686 ευρώ (σύμβαση υλοποίησης 6.834.286 ευρώ και επέκταση 904.000 ευρώ). Η επέκταση της σύμβασης ήταν, σύμφωνα με καταγγελίες, παντελώς αδικαιολόγητη, αφού το αναμενόμενο ήταν μια σημαντική μείωση του αρχικού (από το 2006!) τιμήματος, αφού και το φυσικό αντικείμενο του έργου είχε μειωθεί σημαντικά, μετά και την ανάθεση βασικών τμημάτων του έργου σε 300 χειριστές και χειρίστριες ξεχωριστά αμειβόμενους με συνολική δαπάνη 4.125.000 ευρώ!

Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΚ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ 7.260.000 ΕΥΡΩ, ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟ, ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2008 με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων επιλέγει την ανάδοχο εταιρεία του έργου υλοποίησης «Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου», να αναλάβει την δημιουργία εφαρμογής για την επεξεργασία των στοιχείων του Περιουσιολογίου με σκοπό την επιβολή και τον προσδιορισμό του ΕΤΑΚ για κάθε υπόχρεο. Το συμβατικό τίμημα του έργου ύψους 7.260.000 ευρώ, για το οποίο δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός έχει καταγγελθεί ως υπερβολικό, ενώ φέρεται ότι σε πρώτο βαθμό το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συναίνεσε στη νομιμότητα της σύμβασης αρνούμενο την καταβολή του τιμήματος. Σύμφωνα, άλλωστε με καταγγελίες, η ανάθεση στην ίδια εταιρεία με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων «μαρτυρά» ολοκλήρωση ενός ενιαίου έργου, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 14.998.686 ευρώ, κατά διαβολική σύμπτωση 1.315 ευρώ λιγότερα από το ποσό που υποχρεώνει σε τήρηση διακομματικής διαδικασίας για την ανάθεση έργων.

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΕΣ 170 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 7.405.200 ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΚ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ… ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ!

Και ενώ το έργο υλοποίησης του Περιουσιολογίου ανατέθηκε στην ανάδοχο εταιρεία έναντι σχεδόν του συνόλου του αρχικά προϋπολογισθέντος ποσού (7.738.686 ευρώ), παρά το γεγονός ότι κατά τα έτη 2006 έως 2008, 150 χειριστές το χρόνο έχουν συνολικά αμειφθεί με 4.125.000 ευρώ) ακριβώς για να καταχωρούν στοιχεία, δημιουργώντας τα βασικά σκέλη του ψηφιακού Περιουσιολογίου, το Δεκέμβρη του 2008 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίζει να δαπανήσει άλλα 7.405.200 ευρώ για να προσλάβει άλλους 170 χειριστές για δύο χρόνια με συμβάσεις έργου! Και το έργο τους περιλαμβάνει για μία ακόμα φορά, μεταξύ άλλων, την καταχώρηση δεδομένων αναφορικά με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, δηλαδή την ψηφιακή ολοκλήρωση του Περιουσιολογίου!!!

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τις δημοσιευμένες στα ΦΕΚ διακηρύξεις η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για εργασίες του ίδιου έργου, της δημιουργίας, δηλαδή, βάσης δεδομένων περιουσιολογίου για την εφαρμογή του ΕΤΑΚ φέρεται να «διπλοπληρώνει» αφενός μια εταιρεία πληροφορικής με ποσό και αφετέρου εκατοντάδες χειριστές με συμβάσεις έργου και αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής, με αποτέλεσμα η δαπάνη να διπλασιάζεται αδικαιολόγητα.

Επειδή είναι αδιανόητο πίσω από μια πολιτική άδικης φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών να κρύβονται, επιπλέον, μεθοδεύσεις αδιαφάνειας και κατασπατάλησης των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου.

Και επειδή χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους διακυβέρνησης Καραμανλή είναι η αδικαιολόγητη διόγκωση των δαπανών, χωρίς να παράγεται έργο για τον τόπο και με προκλητική αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ερωτάσθε:

1. Με ποια λογική κρίθηκε σκόπιμη η ανάθεση επ’ αμοιβή αντικειμένων του ίδιου έργου «Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» δύο φορές, αφενός σε μεμονωμένους χειριστές με συμβάσεις έργου, συνολικού κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αφετέρου σε εταιρεία πληροφορικής έναντι 7.738.686 ευρώ ;

2. Με δεδομένο ότι όταν προϋπολογίστηκε το έργο «Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» το 2006 το φυσικό αντικείμενό του δεν είχε ανατεθεί ξεχωριστά σε χειριστές και χειρίστριες με συμβάσεις έργου, γιατί, το 2008 που τελικά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, δεν υπήρξε η αναμενόμενη μείωση του αρχικού (από το 2006!) τιμήματος, αφού και το φυσικό αντικείμενο του έργου είχε μειωθεί σημαντικά, μετά και την ανάθεση βασικών τμημάτων του έργου σε 300 χειριστές και χειρίστριες ξεχωριστά αμειβόμενους με συνολική δαπάνη 4.125.000 ευρώ;

3. Πως εξηγείται η ανάθεση από το 2006 και μετά σε χειριστές και χειρίστριες της δημιουργίας βάσεων και η καταχώρηση δεδομένων Περιουσιολογίου τη στιγμή που μέχρι το 2008 είχε μεν προκηρυχθεί . αλλά για δύο χρόνια δεν είχε ανατεθεί καν το έργο υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

4. Πως διασφαλίστηκε η τήρηση των αρχών διαφάνειας και αξιοκρατίας κατά την πρόσληψη, κατά τις διακηρύξεις, συνολικά 470 χειριστών (150 το 2006, 150 το 2007 και 170 το 2008) με συνολική δαπάνη 11.530.200 ευρώ δημοσίου χρήματος;

5. Οι σχετικές διακηρύξεις απαγορεύουν ρητά την ανανέωση της σύμβασης ή την επαναπρόσληψη

6. Γιατί η ανάθεση της εφαρμογής του ΕΤΑΚ, έργο ύψους 7.260.000 ευρώ έγινε με την αδιαφανή διαδικασία των διαπραγματεύσεων;

7. Αντιλαμβάνεσθε ότι με τις αδικαιολόγητες μεθοδεύσεις σας το Ελληνικό Δημόσιο θα δαπανήσει συνολικά 26.528.826 ευρώ για την «ολοκλήρωση» εφαρμογής για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ, ενός άδικου φόρου που επέβαλλε με προχειρότητα η Κυβέρνησή σας; Αντιλαμβάνεσθε ότι το σύνολο της δαπάνης με σκοπό την ίδια λειτουργία, τον υπολογισμό δηλαδή του ΕΤΑΚ μέσω εφαρμογής σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, είναι τεράστιο και για λόγους διαφάνειας θα έπρεπε να είχε αντιμεωπιστεί ενιαία και να είχε ακουλουθήσει τη διακομματική διαδικασία που επιβάλλεται για έργα ύψους άνω των 15.000.000 ευρώ;

8. Παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή:

· Οι πλήρεις φάκελοι των υποψηφίων και του τελικού αναδόχου του διαγωνισμού για την υλοποίηση «Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» που καθυστέρησε να ολοκληρωθεί για δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς και η σύμβαση που υπογράφηκε μαζί με τις όποιες τροποποιήσεις ή προσθήκες.

· Τα ονόματα των 470 προσληφθέντων με συμβάσεις έργου στα πλαίσια των παραπάνω διακηρύξεων (ΦΕΚ Β 1627/06, 2268/07 και 2507/08)

· Ο φάκελος του έργου δημιουργίας εφαρμογής σχετικά με το ΕΤΑΚ ύψους 7.260.000 ευρώ που ανατέθηκε με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στην ίδια εταιρεία, η σχετική αλληλογραφία, καθώς και η υπογραφείσα σύμβαση με όποια τυχόν τροποποίηση ή προσθήκη.

· Οι σε πρώτο και δεύτερο βαθμό αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα παραπάνω έργα.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Δημήτρης Κουσελάς

Στάθης Κουτμερίδης

Μάρκος Μπόλαρης

Γιάννης Διαμαντίδης

Θάνος Μωραίτης

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Γιάννης Κουτσούκος

Τόνια Αντωνίου

Απόστολος Κατσιφάρας

Μανώλης Στρατάκης

Θεοδώρα Τζάγκρη

Ελπίδα Τσουρή

Τάσος Σιδηρόπουλος

Γιάννης Μανιάτης

Βασίλης Γερανίδης

Δημήτρης Τσιρώνης

Χρήστος Αηδόνης

Γιώργος Πεταλωτής

Γιώργος Ντόλιος

Νίκος Ζωίδης

Τάκης Ρήγας

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Χρύσα Αράπογλου

Γιάννης Δριβελέγκας

Μιχάλης Κατρίνης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιάννης Σκουλάς

Ηλίας Λαμπίρης

Δημήτρης Βαρβαρήγος

Μανώλης Σκουλάκης

Γιάννης Αμοιρίδης

Ηλίας Καρανίκας

Χρήστος Χάιδος

Σούλα Μερεντίτη



Δευτέρα, Ιουνίου 22

βροχη και χαλαζι

βροχη και χαλαζι αυτη την ωρα στα σερρας 9παρα5 .

Δυνατη βροχη και το χαλαζι να χτυπαει στα καγκελα και στα αυτοκινητα και
αυτες τις μερες πολλες βροχες και θα κανει κακο στις καλλιεργειες ποσο μαλλον το χαλαζι ας ελπιζουμε να μην πεφτει και στα χωραφια με την ιδια ενταση

Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link !

Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link !

Μια νέα υπηρεσία προσφέρει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της, που "στήνεται" στα Αμερικανικά πρότυπα του I.R.S. οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν, ακόμη και ανώνυμα, καταγγελίες, για φορολογικές παραβάσεις, κυρίως για... τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Η φοροδιαφυγή είναι μια πληγή, που ταλανίζει το ελληνικό κράτος, από της ιδρύσεώς του. Όλοι οι πολιτικοί, έχουν ως σημαία τους και καραμέλα την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην πράξη, τη ζημιά "πληρώνουν", μόνο όσοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Υπάρχει όμως μια έννοια, που μας αφορά όλους: η φορολογική δικαιοσύνη.
Με απλά λόγια: Βγάζεις κύριε; Θα πληρώσεις !
Σε αυτή την κατεύθυνση, κινείται η νέα υπηρεσία της ΥΠ.Ε.Ε.
Η εμπειρία όμως τόσων ετών, δείχνει, ότι οι καταγγελίες, που αφορούν "μεγάλα ψάρια" θάβονται.
Από την "Επιτροπή Μελέτης και Αξιολόγησης Πληροφοριών της ΥπΕΕ", εξαρτάται, αν ο μηχανισμός αυτός θα μας φέρει πιό κοντά στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα, ή θα χρησιμοποιηθεί και πάλι, για να χτυπηθεί ο "ψιλικατζής της γειτονιάς".
Θέλουμε δηλαδή στην πράξη να μάθουμε, τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το γιγαντιαίο club στο οποίο πληρώσαμε 300 ευρώ και απόδειξη δεν πήραμε.
Θα ελεγχθεί ή θα φοβηθούν τους μπράβους (όπως πάντα) οι ελεγκτές;
Να το δούμε στην πράξη λοιπόν ! Στο χέρι της υπηρεσίας είναι να πείσει τους πολίτες, ότι δεν είναι "κάρφωμα", αλλά καταγγελία, που οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να κάνουμε. Nα μη κάνει "τα στραβά μάτια" δηλαδή η υπηρεσία, αν η καταγγελία αφορά έναν ημέτερο ας πούμε μεγαλοδικηγόρο !
Κάποιοι που φοροδιαφεύγουν θα λοιδορήσουν το μέτρο. Κάποιοι, που πληρώνουν ως κορόιδα, για να "κάνουν γούστα" οι φοροφυγάδες θα ενθουσιαστούν.
Τηλεφωνικά, οι καταγγελίες υποβάλλονται στο 210-34.01.113 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23

παραμυθια απο τις εφημεριδες


  • Το Βήμα:

  • Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
  • Το Έθνος:
    , στην αθηνα
  • τρεις εφημεριδες εγραψαν για την συναντηση Καραμανλη -Ερντογαν και ο Ερντογαν δεν ηρθε ποτε στην αθηνα
  • ποσα παραμυθια καθε μερα μας σερβιρουν οι αξιοσεβαστες φυλαδες των μεγαλων συγκροτηματων και σοβαρων δημοσιογραφων
  • ποσα αλλα μεσα και Εφημεριδες εγραψαν σημερα γιαυτη την ξεφτιλισμη δημοσιογραφια?
  • και επειτα λεν και υποστηριζουν οτι οι μπλογκερ δεν αποδιδουν την αληθεια επειδη δεν ειναι δημοσιογραφοι και την γραφουν οι εφημεριδες
  • φοβουνται τα μεγαλα εκδοτικα συγκροτηματα μη δεν μπορουν να κατευθηνουν τους ψηφοφορους
  • πιο προσφατο παραδειγμα οι ευρωεκλογες
  • δεν υπηρχε ουτε ενα δευτερολεπτο της μερας σε ολη την προεκλογικη καμπανια να μην ειναι ενας εκπροσωπος του κομματος του καρατζαφερη στην τηλεοραση ε απο το πες πες κατι εμεινε και ανεβηκε στο 7,5%
  • το ιδιο και οι οικολογοι φανταστικα νουμερα δωσμενα με τεχνη απο τους γκαλοπτσηδες και με σιγονταρισμα των καναλιων και των εφημεριδων μεχρι 9,5% το εφτασαν το ανυπαρκτο κομμα και δω κατι εμεινε 3% και κατι
  • και ποσα αλλα καθε μερα που βλεπουμε και περναν με τεχνη σε καθε ελληνα οτι δεν υπαρχει τροπος να τιμωρηθουν οι κλεφτες οι κατεχοντες εξουσια παρα μονο να δεχτουμε το γεγονος οτι μπορουν να κλεβουν λογω θεσεως και θα κρινονται απο τον λαο
  • φτανει πια η μαυρη προπαγανδα ειναι καιρος να ξυπνησουμε
  • αγνοειστε επιδεικτικα τις εφημεριδες


Παρασκευή, Ιουνίου 19

Συγχαρτηρια

Συγχαρτηρια στην κορη του Κωστα και της Σοφιας απο τον πειραια που φιλοξενω στην σελιδα μου τον μετεορολογικο τους σταθμο.
Σημερα που βγηκαν οι βαθμολογιες η κορη τους επιασε 19 350 μορια οποτε περναει οπου θελει
το πρωτο μερος απο το ονειρο ζωης εκπληρωνεται
και παλι συγχαρτηρια

Πέμπτη, Ιουνίου 18














\

|





διακοπη ρευματος



Εχτες το βραδυ ειχαμε διακοπη ρευματος σε ολο το νομο σερρων
Διακοπη που κρατησε περιπου πανω απο μια ωρα
η διακοπη στην πολη φανηκε πιο εντονα
απεραντη νυχτα σ ολη την πολη πραμα που δεν το εχουμε συνηθισει με τιποτα
ξερουμε οτι οπου και να ριξουμε το βλεμμα μας υπαρχει φως μαι λαμπα απο κολωνα ενα φως απο αυτοκινητο ενα ξεχασμενο φως σε ενα μπαλκονι
Οταν ομως εχει διακοπει ολα λειπουν
τα πρωτα λεπτα με τα την διακοπη ηταν εφιαλτικα οι συναγερμοι να ουρλιαζουν και να υπαρχει μια ατμοσφαιρα δεους
μερικα κερια εκανα την εμφανιση τους δειλα εδω και κει και τα αυτοκινητα αρχισαν να φωτιζουν τα σκοταδια
και ξαφνικα διαπιστωνεται οτι δεν εχει να κανεις ΤΙΠΟΤΑ
ουτε τηλεοραση ουτε υπολογιατης ουτε να φας ουτε τουαλετα ολα με μιας σταματουν
νεκρωνεται η υπαρξη μας
Δεν ξερουμε ουτε τα ματια μας να βγαλουμε στο σκοταδι
χωρις νερο και φαγητο μπορει να ζησουμε αλλα χωρις ρευμα μαλλον αδυνατον

Τετάρτη, Ιουνίου 17

προμηθεια 2009

nymphes2αρχισαν οι εκδηλωσεις


….Οι προετοιμασίες για την τέλεση των Προμηθείων 2009, των πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του ελληνικού πνεύματος έχουν ξεκινήσει.

για περισοτερα
http://promitheia.wordpress.com/

Παρελθόν Παρόν και Μέλλον


απο το πρες

Ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Εγνατία...

Ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Εγνατία...

Μ. Μπόλαρης: «Σε επίσχεση εργασίας και πάλι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε60! – Απόλυτη η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και για την ολοκλήρωση του έργου!»
.
Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης παρεμβαίνει για μία ακόμη φορά υπέρ των εργαζομένων της εταιρίας ΑΤΤΙΚΑΤ, οι οποίοι έχουν κηρύξει για δεύτερη φορά επίσχεση εργασίας, έχοντας μείνει και πάλι απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο (διαβάστε σχετικό δημοσίευμα και εδώ).

Ο βουλευτής κατέθεσε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Τμήματος Διακοπής της Βουλής, Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η οποία έχει ως εξής:
"Η εταιρία που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων δημοσίων έργων οδοποιίας, και την κατασκευή κρίσιμου μέρους του Αυτοκινητόδρομου Ε60 (Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας) είναι μία από τις «πολύ καλές ελληνικές εταιρίες», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ξεναγώντας τον κ. Πρωθυπουργό στην Εγνατία Οδό. Οι εργαζόμενοι στην εταιρία αυτή ωστόσο μένουν για δεύτερη φορά απλήρωτοι επί...
τέσσερεις μήνες, αναγκαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με επίσχεση εργασίας.
Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι δραματικές για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, καθώς αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι του Νομού Σερρών βλέπουν να απομακρύνεται για μία ακόμη φορά η ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία του Οδικού Άξονα Ε60, βασικής υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής.
Σε Ερώτηση που είχαμε καταθέσει με αφορμή την προηγούμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην ίδια εταιρία, το ΥΠΕΧΩΔΕ προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, διότι δήθεν δεν του έγινε καμία καταγγελία. Δυστυχώς για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στην συγκεκριμένη εταιρία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή στην περιοχή μας και έχει την συμπαράσταση των εργαζομένων και συλλογικοτήτων των πολιτών, ώστε οι ισχυρισμοί περί δήθεν άγνοιας να μην αποτελούν πλέον πρόσχημα για την μη ανάληψη της αντίστοιχης ευθύνης.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι 300 εργαζόμενοι και σε άλλο εργοτάξιο της αυτής εταιρίας στον κόμβο Παναγίας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Τρικάλων, έχοντας μείνει και αυτοί απλήρωτοι επί 3,5 μήνες, προέβησαν χθες σε αποκλεισμό του οδικού άξονα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην κατασκευή του Οδικού Άξονα Ε60 και κυρίως του γεγονότος ότι η εργοδότριά τους κατασκευαστική εταιρία δεν τους έχει πληρώσει τους τελευταίους τέσσερεις μήνες;
2. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην αυτή εταιρία και σε άλλα μέρη της χώρας;
3. Πώς η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων επηρεάζει την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Ε60 και άλλων μερών του προγράμματος οδοποιίας της χώρας μας;
4. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει η Κυβέρνηση ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν άμεσα τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται κανονικά στο εξής;
5. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να μην καθυστερήσουν το πρόγραμμα οδοποιίας της χώρας μας;
6. Ποιες είναι οι συνέπειες για εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και οι οποίες συστηματικά βρίσκονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων;
7. Πότε προβλέπεται τελικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο Οδικός Άξονας Ε60;"

Τρίτη, Ιουνίου 16

Εμπρός όλοι μαζί, να παλουκώσουμε στη πλ. Συντάγματος τους εκδότες- -νταβατζήδες-καναλάρχες!
http://kourdistoportocali.blogspot.com/
Απο την Ελπίδα Μπουντρούμη

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ηττοπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο μπαγάσας νίκησε με διαφορά 4,5%, δηλαδή με ποσοστό πολύ παραπάνω απο το 3%, στο τρυπάκι του οποίου είχαν κάνει τη μαλακία να μπουν οι πασόκοι. Η μεγάλη αποχή, δεν αφορά μόνο το Πασόκ, αλλά και τα υπόλοιπα χαμίνια!
Απ αυτή την άποψη ο Γιώργος, είναι ο μεγάλος νικητής κι έτσει πρέπει ν αντιμετωπίζει το εαυτό του αλλά και το Πασόκ. Οχι φυσικά το όλον Πασόκ, το διεφθαρμένο, των συμμοριών το συνοθύλευμα. Ο Γιώργος πρέπει να κλωτσήσει μακριά και τα τελευταία λαμόγια της σημιτικής περιόδου και ν αποφασίσει να πέσει ηρωικά σαν σερνικό παντελονάτο κι οχι να τον φάνε οι νταβατζήδες, όπως έκαναν με τον Καραμανλή, τον φλούφλη.
Ο Παπανδρέου πρέπει να βουτήξει τα λογιστήρια των εκδοτών-καναλαρχών -νταβατζήδων και να τους δώσει να καταπιούν τα μαύρα μουσαντένια τιμολόγια τους, καθώς θα τους κλείνει σε ανήλιαγα ρουμανικά μπουντρούμια, παρέα με τον Πάσσαρη.
Σκυλί ατάιστο, πρέπει να βάλει υπουργό Οικονομικών ο Παπανδρέου κι όχι κανένα πλυντηριά Αλογοσκούφη.
Σκυλί ατάιστο να είναι ο υπουργός Οικονομικων του Πασόκ, για ν πιάσει απο τ αρχίδια τους νταβατζήδες και τους ανόητους (εγκεφαλικά) διαδόχους τους.
Ολοι μαζί μπορούμε να κρεμάσουμε τους νταβατζήδες στο Σύνταγμα. Αυτό θέλουν οι πολίτες και ο πρωθυπουργός που θα τα καταφέρει θα γίνει ήρωας.
Μόνο που θα πρέπει να έχει τη μαγκιά ενός Πούτιν, και να μη λησμονεί πως αν δεν φας θεριό, θεριό δεν γίνεσαι...
απο το κουρδιστο πορτοκαλι

πανελαδικες


Την παρασκευη θα αναρτηθουν οι βαθμολογιες των πανελληνιων εξετασεων στα Λυκεια της χωρας
Εμεις περιμενουμε και εχουμε μια καποια αγωνια για να δουμε την βαθμολογια του δικου μας παιδιου αλλα και των φιλων.
Παλιοτερα σε ορισμενους νομους οι βαθμολογιες εβγαιναν πολυ πριν απο την επισημη ανακοινωση .Θυμαμαι οταν περιμεναμε τα αποτελεματα απο τις εξετασεις της κορης μου οι βαθμολογιες εδω Στα σερρας βγηκαν 2 μερες πριν απο την υπολοιπη ελλαδα. Πιστευω οτι το ιδιο θα γινει και τωρα Σε καποιους νομους τα αποτελεδματα θα παρουσιαστουν πιο μπροστα αλλα δεν ξερω σε ποιους γιαυτο ναχετε το νου σας οσοι αγωνιαται για το τι εγραψε το καμαρι σας

Αγωγή ποδηλάτη κατά του δήμου Θεσσαλονίκης λόγω κακοτεχνίας στο πλακόστρωτο της παραλίας

Αγωγή ποδηλάτη κατά του δήμου Θεσσαλονίκης λόγω κακοτεχνίας στο πλακόστρωτο της παραλίας

newsblog | Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 | 11:17

Πήραμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω e-mail:»Με αφορμή την ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου ο paraliaδήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας για την προστασία του περιβάλλοντος, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την περίπτωση ενός ποδηλάτη ο οποίος έπεσε θύμα ατυχήματος τον Ιανουάριο του 2007 στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου του 2007, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Αγγελιοφόρου, τον Μάρτιο του 2008, ο ποδηλάτης, καθώς κινούνταν στο ύψος του Ιντέρνι, στο γλυπτό του Ζογγολόπουλου, πέρασε μέσα από έναν «λάκκο» στο πλακόστρωτο της παραλίας, που είχε δημιουργηθεί από την αφαίρεση τριών πλακών. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα κεφαλής κερκίδας στο δεξί χέρι.

Το θύμα έχει καταθέσει αγωγή κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, τον οποίο θεωρεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την άθλια κατάσταση του πλακόστρωτου στη νέα παραλία, από το ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης μέχρι το Λευκό Πύργο. Από την πλευρά του, ο δήμος αποποιείται των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι ευθύνη έχουν το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Κτηματική Υπηρεσία του νομού Θεσσαλονίκης και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αποκρύπτοντας, ωστόσο, ότι ήταν εκείνος που τοποθετούσε για πρώτη φορά τις πλάκες πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, όταν διατηρούσε δικά του συνεργεία και δεν παραχωρούσε- ουσιαστικά- την ευθύνη συντήρησης του πλακόστρωτου σε ιδιώτες εργολάβους, όπως κάνει σήμερα.

Επίσης ο καταγγέλλων εμφανίζεται σε βίντεο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού να δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Στρασβούργο προκειμένου να βρει δικαίωση.

Θα παρακαλούσα θερμά να προβάλλετε την υπόθεση με στόχο όχι τόσο την ηθική δικαίωση του θύματος, όσο την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που κρύβει η Νέα παραλία για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οι οποίοι αυξάνονται εντυπωσιακά. Επίσης, η συμβολή σας θα είναι αποφασιστικής σημασίας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών να διεκδικούν τα (προφανή) δικαιώματά τους, τα οποία παραβιάζονται σε καθημερινή βάση.»

αναπτυξη αιολικης ενεργειας



Ως Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου έχει προσδιορισθεί η 15η Ιουνίου και, όντως, θα υπάρξουν εκδηλώσεις στο Σύνταγμα υπό την ευθύνη της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Ωστόσο η χώρα μας στην πραγματικότητα δεν …δικαιούται δια να εορτάζει, καθώς ως προς την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας με τις προφανείς εθνικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ισχύει κυριολεκτικά το κάθε πέρσι και καλύτερα!

Το 2008, η Ευρώπη έφτασε τα 64,949 μεγαβάτ (MW), καλύπτει το 4.2% της ηλεκτρικής ζήτησης και αποτρέπει την εκπομπή 108 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με την απόσυρση 50 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
160.000 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην αιολική βιομηχανία στα τέλη του 2008, ενώ οι επενδύσεις στην ΕΕ ανήλθαν σε 11 δισ. ευρώ. Η Γερμανία και η Ισπανία εξακολουθούν να μονοπωλούν την κορυφή του Ευρωπαϊκού πίνακα αιολικών εγκαταστάσεων.
Η Γαλλία, η Ιταλία και το Ην Βασίλειο είχαν ικανοποιητική ανάπτυξη ξεπερνώντας τα 3.000 MW.Υπάρχουν 10 κράτη μέλη που ξεπέρασαν τα 1.000 MW, ενώ άλλα 2, η Αυστρία και η Ελλάδα είναι πολύ κοντά.
Εντυπωσιακές μεταξύ των νέων κρατών μελών η Ουγγαρία που διπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ της, φτάνοντας τα 127 MW, η Βουλγαρία που την τριπλασίασε από τα 57 MW στα 158 MW και η Πολωνία που σχεδόν την διπλασίασε στα 472 MW από τα 276 MW. Από τα μη κράτη μέλη εντυπωσιακή ήταν η Τουρκία που τριπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ από 147 MW σε 433 MW.
Οι ΗΠΑ πέρασαν την Γερμανία, ενώ η Κίνα διπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ της για 4η συνεχόμενη χρονιά, αλλά παρέμεινε στην 4η θέση, με 3η την Ισπανία και 5η την οποία ξεπερνούσαμε μέχρι το 2004. την Ινδία, ενώ τις επόμενες 5 θέσεις κατέχουν η Ιταλία, η Γαλλία, το Ην Βασίλειο, η Δανία και η Πορτογαλία, χώρα
.Στις ΗΠΑ η μεγάλη ανάπτυξη του 2008 αντιστοιχεί σε 50% αύξηση της εγκατεστημένες ισχύος. Τα νέα αιολικά έργα του 2008, καλύπτουν το 42% όλων των νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας που κατασκευάστηκαν το 2008, ενώ δημιούργησαν 35.000 νέες θέσεις εργασίας
Όλα αυτά όταν στην Ελλάδα από τα 871 MW ανεβήκαμε στα 985 MW δηλαδή 114 MW το 2008, έναντι 125 MW το 2007 και 173 MW το 2006.

Η συνεισφορά μας στο παγκόσμιο σύνολο βρίσκεται στο 0,82%, από 0,93% το 2007 και 1,01% το 2006.

Και το 2009, όμως, δε πάει καλύτερα. Τα εγκατεστημένα μεγαβάτ σχεδόν στα μισά του έτους έχουν φτάσει τα 1029, δηλαδή έχουν προστεθεί μόλις 44 μεγαβάτ. Τον Απρίλιο η συνεισφορά των ΑΠΕ ήταν μόλις 3,3% στην κάλυψη της κατανάλωσης ηλεκτρισμού – την ώρα που ο λιγνίτης δίνει το 60% – ενώ από τον Φεβρουάριο και μετά δεν έχει προστεθεί σε λειτουργία ούτε ένα μεγαβάτ ισχύος από αιολικά στο διασυνδεδεμένο σύστημα…

Οι θετικές επιδράσεις

Την ίδια ώρα, μελέτες από ειδικούς του χώρου αναδεικνύουν τα ακόλουθα δεδομένα:

- Σε μια ενδιαφέρουσα μελέτη του B.K Sovacool

(Energy Policy, 2009) γίνεται για πρώτη φορά σύγκριση της θνησιμότητας πτηνών από αιολικά πάρκα, ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια στις ΗΠΑ. Για την περίπτωση 339 ανεμογεννητριών (6 αιολικά πάρκα), η ετήσια θνησιμότητα πτηνών είναι 0,269 θάνατοι/GWh, όταν τα αντίστοιχα νούμερα για 4 πυρηνικά εργοστάσια (μαζί με δύο ορυχεία ουρανίου) και 2 θερμικές μονάδες (μαζί με το ορυχείο εξόρυξης λιθάνθρακα, συνυπολογίζοντας και τα φαινόμενα όξινης βροχής, μόλυνση υδραργύρου και κλιματικής αλλαγής) είναι 0,416 και 5,18 αντίστοιχα.

- Πρόσφατη έκθεση της EWEA (EWEA,2009) έδειξε ότι

για κάθε μεγαβάτ αιολικών δημιουργούνται 15,1 εργατοέτη4 για την κατασκευή του εξοπλισμού και την ανάπτυξη των πάρκων (1,2 εργατοέτη για την εγκατάσταση) και 0,4 εργατοέτη ανά έτος λειτουργίας για τη συντήρηση και εποπτεία των αιολικών πάρκων. Δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν καθετοποιημένη παραγωγή ανεμογεννητριών, ενδιαφέρον έχει να υπολογίσει κανείς τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τη βιομηχανία παραγωγής πυλώνων και λοιπών συνοδευτικών εξοπλισμών όπως και τις άλλες παράλληλες δραστηριότητες (επενδυτικές εταιρίες, ανάπτυξη έργων, εγκατάσταση και λειτουργία). Στοιχεία για την Ελλάδα από λειτουργούντα αιολικά πάρκα έδειξαν ότι κατά τη φάση κατασκευής δημιουργούνται 1-1,5 εργατοέτη/MW (το 30-40% αυτής της απασχόλησης αφορά ντόπιο εργατικό δυναμικό), ενώ κατά την εικοσαετή φάση λειτουργίας 6,5-8 εργατοέτη/ΜW (0,32-0,4 εργαζόμενοι/MW, με 50-100% ντόπιο εργατικό δυναμικό). Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει εγχώρια παραγωγή ανεμογεννητριών ή και εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων, οι εκτιμώμενες θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες (Greenpeace 2009).

- Η λειτουργία αιολικών πάρκων αποδεικνύεται ότι στην

χειρότερη περίπτωση έχει ουδέτερες επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση και στην πορεία των αξιών γης.

- Με την λειτουργία ενός αιολικού πάρκου ισχύος 40

MW αποφεύγεται η εκπομπή περίπου 93.000 τόνων CO2 ετησίως στην ατμόσφαιρα, σε σχέση προς τις συμβατικές τεχνολογίες ορυκτών και υγρών καυσίμων

  • Αναμένονται παρεμβάσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει ως στόχο να ενισχύσει τους ρυθμούς διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), για το επίπεδο των οποίων, βεβαίως, δεν ευθύνεται πάντοτε η γραφειοκρατία αλλά αρκετές φορές και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε πρόσφατα το Πρώτο Θέμα, μεταξύ άλλων εξετάζονται:

- Τα οφέλη από την συγκεκριμένη δραστηριότητα να μην περιέρχονται μόνο στους Δήμους – εισπράττουν το 3% των εσόδων από την λειτουργία έργων ΑΠΕ αλλά και με κάποιο μηχανισμό (λ.χ. συμψηφισμός με τον λογαριασμό της ΔΕΗ) να περνούν και στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών. Στόχος με τη συγκεκριμένη παρέμβαση είναι να γίνουν «φιλικότερα» τα συγκεκριμένα έργα στην κοινή γνώμη.

- Οι άδειες παραγωγής που δίνονται στους ενδιαφερόμενους να συνδεθούν και με προκαταρκτικούς όρους σύνδεσης των έργων στο σύστημα ηλεκτρισμού, ώστε ο επενδυτής να προχωρεί την διαδικασία και να μην εμπορεύεται την άδεια παραγωγής.

- Να διακριθούν τα έργα σε μεγαλύτερα και μικρότερα με διαφορετική νομοθετική αντιμετώπιση και

- Να αποσαφηνισθούν οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να προχωρήσει κάθε επένδυση, με πιθανή, μάλιστα, και την θέση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ανάλογα με το έργο.

Την ώρα που οι ειδικοί προσδιορίζουν τις δυνατότητες της χώρας μεταξύ 9.400 και 11.300 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος σε αιολικά έως το 2020 – σχεδόν άλλη μια ΔΕΗ, δηλαδή – ένα ζήτημα που πρέπει ακόμη να αντιμετωπισθεί αφορά τις διασυνδέσεις στο ηπειρωτικό σύστημα νησιών με πλούσιο αιολικό δυναμικό – προ ημερών ιδιώτες που λειτουργούν αιολικά ισχύος 400 μεγαβάτ στην Εύβοια συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν τη διασύνδεση με τη Νέα Μάκρη – καθώς και την κατασκευή αρκετών Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης.

Δευτέρα, Ιουνίου 15

Μουσειο ακροπολεως

Αθήνα



Από τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης ανοίξει τις πύλες του και υποδεχθεί το κοινό, ξεκινά η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Μουσείου, www.theacropolismuseum.gr.

Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό χάρτη, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

-Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

-Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

-Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

-Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

-Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

-Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, που κοστίζουν ένα ευρώ, μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη.

Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Επιπλέον, το Σάββατο, 20 Ιουνίου, όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.

Πέμπτη, Ιουνίου 11

περι πρωτοβουλιας

Πρωτοβουλίες πάπαλα...




Ακούω καθημερινά κάτι νούμερα πολιτικούς συντάκτες, ν αναρωτιούνται μέσα απο τις εκπομπές τους αλλά και τα τηλεπαράθυρα, γιατί ο 53χρονος δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Ντροπή αχρείοι.
Ποιες πρωτοβουλίες; Γιατί ρε καραγκιόζηδες δεν λέτε την αλήθεια; Ποιος Καραμανλής, ποιος Θανάσης; Τελειωμένος είναι ο Καραμανλής, εδώ και χρόνια. Απο τότε που η εταιρία του Κορωνιά, του παρακολουθούσε το κινητό. Τόσο το δικό του, όσο και της συζύγου του. Τελειωμένος είναι ο Καραμανλής, απο τότε που με τη ψυχή στο στόμα το Μαξίμου, έκανε μοντάζ στο βίντεο του Ζαχόπουλου, για το περιεχόμενο του οποίου είχε βουήξει όλη η πιάτσα. Τελειωμένος είναι ο Καραμανλής, απο τότε που ο πρώτος του εξάδελφος, ο Μισέλ ο Λιάπης, έκοβε βόλτες με τον Χριστοφοράκο. Τελειωμένος είναι ο Καραμανλής, απο τότε που επιχείρησε να καλύψει τους καραγκιόζηδες υπουργούς του στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Τελειωμένος ήταν ο Καραμανλής απο τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το Μάρτιο του 2004. Απο τότε που ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας και οι υπόλοιποι τον έπιασαν στις φάπες με το βασικό μέτοχο.
Ποιος Καραμανλής, ποιες πρωτοβουλίες, ποιος Θανάσης;
Σταματήστε λοιπόν ρε καραγκιόζηδες, τις αναλύσεις της πλάκας. Καραμανλής, τέλος. Πάπαλα...

Τετάρτη, Ιουνίου 10

Απιστευτο και ελληνικο








Τροχονομος γυναικα
Χωρις διπλωμα οδηγησης παρεσυρε και τραυματισε πεζο(η ειδηση)
Αλλο ενα στραβο της καθημερινοτητας που αγγιζει τα ορια του γελοιου και αντανακλα ολη την ελληνικη πραγματικοτητα
Καλα η κοπελα τελιωσε σχολη της αστυνομιας εγινε τροχονομος και δεν μπορεσε να βγαλει διπλωμα

Και την εβαλαν στην τροχαια να ρυθμιζει την κυκλοφορια και να μοιραζει κλησεις

δλδ μαθανουμε μονο την θεωρια της οδηγησης και τους κανονες κυκλοφοριας
σαν να μαθαινουν κολυμπι αλλα μονο με θεωρια
και επειδη ποτε δεν προκειται ενας τροχονομος να φαει κλιση απο εναν αλλο τροχονομο επειδη δεν εχει διπλωμα δεν χρειαζεται να βγαλουν ποτε(συναδερφικη αλληλεγγυη) μεχρι δλδ να συμβει το μοιραιο οπως τωρα
Τι εφταιγε το θυμα ομως το σκεφτηκε το συστημα υπεστη ταλαιπωρια εχασε μερες απ την ζωη του στο νοσοκμειο θα αποζημιωθει ποτε?
Και αυτο μου εφερε στο νου το αλλο
οτι τα αυτοκινητα του στρατου και της αστυνομιας ειναι ανασφαλιστα
μη τυχει και τρακαρη κανεις με αυτοκινητο τετοιο ειτε φταιει ειτε δεν φταιει δεν προκειται ποτε να βρει δικαιο θα σερνεται στα δικαστηρια χρονια και χρονια μεχρι να βαρεθει και να παραιτηθη
μηπως πρεπει να γινει κατι με αυτα ??

Κλικ στην επικαιρότητα...



Χωρίς σχόλια...


Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

εσεις που κρυβετε τα λεφτα σας?

10.6.09

Πανικός στο Ισραήλ για το στρώμα της γιαγιάς...

Περιείχε 1 εκατομ. δολάρια...
Η γυναίκα είναι σε απόγνωση. Το δώρο-έκπληξη που έκανε στη μητέρα της, ένα καινούριο στρώμα, της βγήκε ξινό. Γιατί στο παλιό, το οποίο ήδη πέταξε η κόρη, η μητέρα είχε κρύψει το κομπόδεμα μιας ολόκληρης ζωής: ένα εκατομμύριο δολάρια.
Όταν η Ανάτ - η κόρη- αντιλήφθηκε τη γκάφα, την έλουσε κρύος ιδρώτας ενώ η μητέρα της, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια. Οι οικονομίες μιας ζωής είχαν φυλαχτεί μέσα στο στρώμα.
Οι γυναίκες βγήκαν αμέσως από το σπίτι και αναζήτησαν τα σκουπίδια όπου είχαν αφήσει το στρώμα, ήταν όμως...

αργά. Τα σκουπίδια είχαν ήδη συγκεντρωθεί και απορριφθεί, άγνωστο σε ποιά χωματερή. Οι γυναίκες αναζήτησαν το στρώμα σε τρεις χωματερές, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Ο Γιτζάκ Μπόρμπα, διευθυντής στη μία από αυτές, είπε στο ραδιόφωνο ότι το προσωπικό του βοηθά τη γυναίκα γιατί δείχνει «απεγνωσμένη». Ο ίδιος τόνισε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί το στρώμα γιατί περίπου 2,500 τόνοι σκουπίδια προστίθενται καθημερινά στην ίδια περιοχή, σχηματίζοντας βουνά. Η ασφάλεια στη χωματερή έχει αυξηθεί γιατί οι γυναίκες φοβούνται μήπως κάποιος επιτήδειος βρει το πανάκριβο στρώμα, τώρα που το θέμα έγινε γνωστό.

Αλλά, όπως λέει και η Ανάτ, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα : «Πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα και να ευχαριστούμε τον Θεό και για τα καλά και για τα άσχημα».

H γιαγιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει μιλήσει...

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΗΤΤΕΣ

Δευτέρα, Ιουνίου 8

Ευροεκλογες 2009



Οι πιο καλες εκλογες ηταν αυτες οι χτεσινες
ειναι οι εκλογες με τα καλυτερα αποτελεσματα για ολους
Ολοι χαρουμενοι ολοι ευτυχισμενοι
Πρωτα πρωτα στη Νεα δημοκρατια ολοι χαιρονται επειδη δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα απο το ΠΑΣΟΚ δευτεροι μεν αλλα ευτυχισμενοι μονο 4,4 η διαφορα αλλα πιο πολυ χαιρονται για αυτους που δεν πηγαν αν ψηφισουν η μεγαλη πλειοψηφια στην αποχη ειναι νεοι απο αυτους που ψηφιζουν πρωτη φορα και αυτοι συνηθως ψηφιζουν αριστερα
Στο ΠΑΣΟΚ χαιρονται επειδη ηρθαν πρωτοι και κατηγαγαν περίτρανη νικη κατα της επαρατου
Στο ΚΚΕ χαιρονται ανεβηκαν τα ποσοστα τους εστω και αν δεν καταφερε να βγαλει τον τριτο ευρωβουλευτη που ηθελε 10%
Και μια που ειμαστε εδω φανταστειται να επαιρνε το ΚΚΕ ενα ποσοστο 30% ολα τα προβληματα της χωρας θα λυνοταν το χρημα θα ερρεε αφθονο και ολοι θα προσπαθουσαν να μας δειξουν τα καλα του καπιταλισμου για να ξαναγυρισουμε σ αυτον(στον καπιταλισμο)
Ο Καρατζαφερης δεν χρειαζεται να πουμε γελαν και τα μουστακια του ουτε και ο ιδιος φανταζοταν δευτερο ευρωβουλευτη
Στον ΣΥΡΙΖΑ χαιρονται επειδη επιτελους θα παρουν αποφασεις και θα δουν τι γινεται με την δυαρχια διοτι αλλου παν τα βοδια και αλλου το καρο
Και ο Τρεμοπουλος βγηκε και αυτος ευρωβουλευτης σαν πρασινος- οικολογος σε τοσα μετωπα προσπαθησε ετρεξε σανατολη και δυση (Κεμαλ- Σκοπιανο αναγνωστικο )τελικα βρηκε κατι που του πηγε
Ολοι ευτυχισμενοι ολοι χαρουμενοι και αυτοι που δεν πηγαν να ψηφισουν πιο χαρουμενοι
καναν την αντισταση τους και τους βγηκε κι ολας 48%.
Οι μισοι ελληνες ψηφοφοροι αντιστασιακοι

Κυριακή, Ιουνίου 7

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....

Πριν απο λίγες ημέρες, διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του αγαπημένου δημοσιογράφου ίδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, Φίλιππου Συρίγου -εξαιτίας εκείνων των ανεπανάληπτων αμερόληπτων μεταδόσεων των αγώνων μπάσκετ στη δεκαετία του 80 στο Παλέ...- το οποίο όμως δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ αλλά με την...
πολιτική και ιδιαίτερα με την υπόθεση της ....ΖΗΜΕΝΣ!
Γράφει λοιπόν ο Φίλιππος...

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

ΣΤΙΣ 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου ότι:
* Ο Χριστοφοράκος, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, της έδωσε εντολή να παραδώσει οικοσκευή στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, στον Κώστα Λάππα. Το κόστος της παραγγελίας, ύψους 312.000 δρχ., χρεώθηκε στη Ζίμενς.

* Ο Χριστοφοράκος τής έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ζίμενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Τον Ιούνιο του 2007 ο Χριστοφοράκος της έδωσε εντολή να φροντίσει για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν τα τιμολόγια εξοφλήθηκαν και από ποιον.

* Η Ζίμενς προμήθευσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά τα σχετικά τιμολόγια δεν ξέρει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν.

* Με εντολή Χριστοφοράκου φρόντισε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της Αικατερίνης Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια.

* Ο Χριστοφοράκος και τα παιδιά του πήγαν με ελικόπτερο στο Καρπενήσι για τον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε από τη Ζίμενς.

ΜΕΤΑ από όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐσταται η Ντόρα Μπακογιάννη, χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες ημέρες για να ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις κινήσεις του οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη! Το γεγονός ότι ο Καραβέλας διέφυγε στο εξωτερικό, αφού το σχετικό σήμα καθυστέρησε άλλη μια μέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κρίνεται εντελώς τυχαίο...

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι μόλις αποκαλύφθηκε το νταραβέρι της Ντόρας με τη Ζίμενς, το γραφείο της υπουργού έσπευσε να εξοφλήσει λογαριασμούς που εκκρεμούσαν! Και κατόπιν απολύθηκε κάποια υπάλληλος επειδή «επέδειξε αμέλεια στην τακτοποίηση του χρέους»...

ΘΑ αποφύγω τη σπέκουλα γύρω από τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ζίμενς και τον Χριστοφοράκο. Και δεν θα εκλάβω εκ του πονηρού την τετραήμερη καθυστέρηση του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει το θέμα Καράβελα. Ξέρω ότι κάποιος υπάλληλος θα έφταιξε και πάλι...

ΟΜΩΣ η κακή λειτουργία μηχανισμών (είτε προσωπικών είτε κρατικών) στους οποίους προΐσταται η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολυδιαφημισμένες ικανότητες της σούπερ προβεβλημένης υπουργού Εξωτερικών. Η οποία, εκτός των άλλων, προορίζει εαυτήν ως διάδοχο του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. και ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας!

ΚΙ όλ' αυτά όταν, στην πιο επιεική γι' αυτήν περίπτωση, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει όχι μόνο το υπουργείο της, αλλά ούτε καν το προσωπικό της γραφείο...
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/06/2009&s=sta-ghpeda-ths-politikhs

ψηφιζουμε




Πρωι πρωι σημερα για να ψηφισουμε
ειναι μια φορα στα 5 χρονια
θα δωσω και γω το παρον στην ευρωπη
να βοηθησουμε ολοι να νοιωση αχρηστη η κυβερνηση
να καταλαβει οτι δεν τους θελει ο λαος και να σηκωθουν να φυγουν μια ωρα γρηγοροτερα
ψηφιστε ολοι μαζι για να φυγουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ