Πέμπτη, Ιανουαρίου 28

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη...

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη...

Από τον ΤΙΜΑΙΟ ΠΛΑΤΩΝΙΔΗ

Έλυσαν τα προβλήματα του οίκου τους Μπορίσοφ, Φωτιάδης, Αραμπατζής και ανέλαβαν επί Βουλγαρικού εδάφους να λύσουν και τα προβλήματα των ελλήνων αγροτών. Το δρόμο στο Νομάρχη Σερρών άνοιξε το «Συντονιστικό» των αγροτών Προμαχώνα. Με τον τηλεοπτικό αστέρα Αραμπατζή να κορδακίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να εξαπολύει τους μύδρους του προς κάθε κατεύθυνση, πλην του πρωταγωνιστή των Εξεταστικών επιτροπών και γνωστό από την προτίμησή του στα εγχώρια πούρα, τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό. Πώς να κρύψει κανείς τις...

συμπάθειές προς τον καθοδηγητή του, τον αναμορφωτή της αγροτικής μας οικονομίας, τον ευλογούντα και αγιάζοντα λίμνες, λιμνοθάλασσες, δασικές εκτάσεις; Τον πολιτικό ογκόλιθο που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το έργο της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων και στο Νομό Σερρών, αλλά χάθηκε κάπου μεταξύ Στρυμώνος και Αλιάκμονος, μεταξύ σφύρας και άκμονος; Νυν υπέρ πάντων αγών! Να κατακτήσουν κι οι Έλληνες αγρότες το επίζηλο βιοτικό επίπεδο των Βουλγάρων ομολόγων τους. Ζήλωσαν οι αγρότες του Συντονιστικού Προμαχώνα και ο Νομάρχης Σερρών τη δόξα των Βουλγάρων πολιτικών που στερεώνουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους προτείνοντας στους Ευρωπαίους εταίρους ως Επίτροπο την κομψευόμενη κυρία με τις επιλήψιμες διασυνδέσεις. Τόπος σύσκεψης, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, το Βουλγαρικό έδαφος, δίπλα ακριβώς στο Casino. Να έχει και ισχυρό συμβολισμό η συνάντηση, να μεγεθύνεται το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το διακριτό ρόλο των αρχόντων του ν-οστού βαθμού τοπικής εξαθλίωσης και τις πολιτισμικές τους παραστάσεις. Τι κι αν καταλύονται θεσμοί και όργανα!
«Η τιμή της πατρίδας στα σκουπίδια», όπως έγραφε κι Γιάννης Ρίτσος, ουν και την εκατονταετηρίδα από τη γέννησή του γιορτάσαμε το 2009, υποθέτω και στη Νομαρχία Σερρών. Όλα αυτά προς δόξαν του αγροτικού κινήματος. Πολύφερνες προξενήτρες που υποβάλλουν τα σέβη τους στις αρχές μιας χώρας που στις αναπτυξιακές της προοπτικές ήταν να σβήνει στις μεθόριες περιοχές τα ασίγαστα πάθη των εγχώριων αρσενικών.
Άλλαξαν οι καιροί, αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Το λέει εξάλλου κι ένα αναρτημένο σύνθημα σε κάποιο οδόφραγμα : «Γυναίκα Υπουργός, γαμιέται ο γεωργός». Σιγά που θα αντιδράσει στο σύνθημα αυτό η προοδευτική ακαδημαϊκή κόπρος που ευαισθητοποιείται δια πάσαν νόσον και μαλακίαν, αλλά δεν τολμά να καταδικάσει τον απροκάλυπτο μισογυνισμό κάποιων που το μόχθο και το μεράκι του παραδοσιακού αγρότη τον μετέτρεψαν σε κάλπικη μονέδα επιδοτούμενη. Επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, ας θυμούνται οι μεταμεσονύκτιοι οδοιπόροι το θυμόσοφο δίστιχο:
Εκεί που σ' αγαπούν να μην πολυπηγαίνεις,
γιατί αν τύχει και σε βαρεθούν δε θα' χεις τί να γένεις.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

αντιγραφω απο το

http://www.enserres.gr/kontopoulos/?p=168#more-168



Πριν λίγους μήνες παρακολούθησα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, ενός εκ


των τηλεοπτικών σταθμών της πόλης μας , ένα θέμα που είχε να κάνει με μια οικογένεια συμπολιτών μας, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι συνθήκες διαβίωσης όπως μας τις περιέγραψαν ήταν άθλιες , επειδή το οίκημα στο οποίο διέμενε αυτή η οικογένεια , ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Η στέγη είχε πρόβλημα στεγανότητας , τα υδραυλικά ήταν σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζεστό νερό και οι δυνατότητες των ανθρώπων που έμεναν εκεί δεν ήταν επαρκείς για να λύσουν αυτά τα προβλήματα και όχι μόνο αυτά.

Έσπευσαν λοιπόν τα τηλεοπτικά συνεργεία να προβάλουν αυτό το πρόβλημα των συμπολιτών μας και όπως ήταν φυσικό μαζί τους έσπευσαν και κάποιοι τοπικοί παράγοντες για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους και υποσχέθηκαν πως θα βοηθήσουν όπως μπορούν τους συνανθρώπους μας και μάλιστα κάλεσαν όσους μπορούν εθελοντικά να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια.

η συνεχεια στο

http://www.enserres.gr/kontopoulos/?p=168#more-168


χιονια στην πολη των Σερρων




ολο το βραδυ χιονιζε στην πολη των Σερρων ενα ησυχο λεπτο χιονι. Στους δρομους δεν επιασε αλλα ολα τα αυτοκινητα εγιναν κατασπρα





".

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

Θεσσαλονίκη - Πρωτοποριακή προσθετική καρδιακή βαλβίδα από περικάρδιο αλόγου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δύο ασθενείς


Προσθετική καρδιακή βαλβίδα νέας τεχνολογίας κατασκευασμένη από περικάρδιο αλόγου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δύο ασθενείς ηλικιών 82 και 67 ετών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη ασθενής είναι μια 82χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπασχε από στένωση αορτής και είχε ιστορικό πνευμονικών οιδημάτων. Ο δεύτερος είναι ένας 67χρονος από τις Σέρρες, ο οποίος έπασχε από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια λόγω στεφανιαίας νόσου. Προς το παρόν και αι δυο νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο ανοιχτής καρδιάς στις 15 Ιανουαρίου στην Χειρουργική Κλινική Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Α.Π.Θ., από την ομάδα του διευθυντή της Κλινικής, καθηγητή Χρήστου Παπακωνσταντίνου (ειναι αυτος που ηταν υποψηφιος βουλευτης με το πασοκ στα σερρας)σε συνεργασία με τον καρδιοχειρουργό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ραβί Πιλάι, ο οποίος έκανε τη σχετική κλινική μελέτη.

«Η νέα βαλβίδα χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της αυτόχθονης αορτικής βαλβίδας και είναι αστήρικτη (stentless), δηλαδή δεν έχει σκελετό πάνω στον οποίο να στερεώνεται το υλικό κατασκευής των φύλλων της, δηλαδή περικάρδιο αλόγου που έχει υποβληθεί στην ανάλογη επεξεργασία. Η διαφορά της από τις άλλες βαλβίδες δεν είναι μόνο ότι είναι αστήρικτη, αλλά κυρίως ότι η τοποθέτησή της είναι απλούστερη, ευκολότερη και ταχύτερη, με αποτέλεσμα όφελος για τον άρρωστο. Επιπλέον, έχει καλύτερη αιμοδυναμική συμπεριφορά, καθώς το άνοιγμά της είναι μεγαλύτερο, διευκολύνοντας τη δίοδο του αίματος από την καρδιά. Τέλος, αντί του συνήθους βόειου ή χοίρειου περικαρδίου, είναι κατασκευασμένη από περικάρδιο αλόγου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Χειρουργικής Κλινικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Α.Π.Θ. με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και μια παρόμοια βαλβίδα, εξίσου αποτελεσματική, αλλά ακόμη ευκολότερη και ταχύτερη στην τοποθέτηση, χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα με συνοδά προβλήματα υγείας, ελαττώνοντας κατά πολύ το χρόνο επέμβασης.

Σημειώνεται ότι εδώ και δύο χρόνια, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπάρχει η δυνατότητα της διαδερμικής τοποθέτησης βαλβίδων στη θέση της αορτής.

πηγη http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8638



Τρίτη, Ιανουαρίου 19

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ¨

Eκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης και Ερευνας της Ιστορίας των Σερρών σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 και ώρα 7.30 μ.μ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών με θέμα "Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ¨.
Ομιλητές : Γιάννης Λώλος, Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπηστήμιου Θεσ/νίκης
Δημήτριος Καϊμάρης, Λέκτορας στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ





Δευτέρα, Ιανουαρίου 18

Τα 10 κινητά με τη χαμηλότερη ακτινοβολία

Aν και η επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων μελετάται εδώ και καιρό, τα πορίσματα που βγαίνουν μάλλον μας μπερδεύουν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες, καθώς η χρήση της ασύρματης τεχνολογίας άρχισε πρόσφατα να εξαπλώνεται, ενώ άλλοι ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος και ότι, αν η ακτινοβολία ήταν βλαβερή, οι επιπτώσεις θα είχαν φανεί. Για κάθε ενδεχόμενο, πάντως, πριν αναφωνήσετε «Πάρε με στο κινητό», αξίζει να πληροφορηθείτε ποια από τα κινητά της αγοράς έχουν τη χαμηλότερη ακτινοβολία.

Τι είναι ο δείκτης SAR;
Είναι ο δείκτης που χρησιμοποιείται για να μετρήσουμε την επιβάρυνση
με ραδιοκύματα που δέχεται το ανθρώπινο σώμα ή τμήματά του κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Μετράται σε μονάδες W/kg (Watt ανά κιλό) και η μέγιστη τιμή SAR του κινητού σας αναγράφεται στον οδηγό χρήσης του.




Συσκευές με χαμηλή τιμή SAR*

Samsung D880 0,21 W/kg
LG Shine 0,24 W/kg
• Samsung M110 0,28 W/kg
• Motorola Aura 0.32 W/kg
• Motorola RAZR2 V8 0,36 W/kg
• Nokia 6600 Slide 0,44 W/kg
• Nokia 7510 Supernova 0,52 W/kg
• Sony Ericsson W760i 0,53 W/kg
• Sony Ericsson X1 0,57 W/kg
• LG KF600 0,74 W/kg



Η τιμή SAR διαφέρει ανάλογα με το μέρος του σώματος. Έτσι, τα χέρια και το κεφάλι απορροφούν περισσότερο τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από ό,τι ο θώρακας

Ερωτήσεις στους ειδικούς

Ποια όρια ακτινοβολίας θεωρούνται ασφαλή; Δεν υπάρχουν όρια ασφαλείας σε οποιαδήποτε ακτινοβολία, αλλά μόνο όρια αποδεκτού κινδύνου, που πέραν αυτών η ακτινοβολία θεωρείται επικίνδυνη. Έτσι, η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) έχει προτείνει τα 2 W/kg για τοπική σύντομη έκθεση και μόλις τα 0,08 W/kg για συνεχή έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Τα όρια της ελληνικής νομοθεσίας είναι κατά 20-40% αυστηρότερα, ενώ τα όρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αν και παρόμοια, δεν είναι ίδια, αφού υπάρχουν μικροδιαφορές στην τεχνολογία και στα πρότυπα των επικοινωνιών.
Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν το δείκτη SAR; Εκτός από τις προδιαγραφές του κινητού, στην πράξη η τιμή του SAR εξαρτάται από το σωματότυπό μας, τον τρόπο που κρατάμε το κινητό (αν π.χ. εφάπτεται στο κεφάλι ή στο σώμα μας), τα εμπόδια που επηρεάζουν τη σύνδεση του κινητού με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (π.χ. όταν μιλάμε μέσα από κλειστούς χώρους ή στο αυτοκίνητο), αλλά και τη διάρκεια της συνομιλίας.
Τα αυτοκόλλητα και οι θήκες που υπάρχουν στην αγορά προστατεύουν;
Αν και οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι τα αυτοκόλλητα αυτά περιορίζουν την επίδραση της ακτινοβολίας στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχουν αποδείξεις που να το επιβεβαιώνουν. Προτείνεται, όμως, η χρήση ορισμένων θηκών προστασίας που εμποδίζουν την ακτινοβολία προς το σώμα, με την προϋπόθεση ότι μιλάτε με ενσύρματο bluetooth ή έστω με handsfree. Οι θήκες αυτές είναι μια καλή λύση για όσους μιλούν κατά την οδήγηση ή βρίσκονται π.χ. σε πούλμαν, αφού στερεώνονται με βεντούζα στο παράθυρο και η ακτινοβολία εκπέμπεται προς τα έξω, καθώς η εσωτερική επένδυση την αντανακλά.
Στο σπίτι να χρησιμοποιώ καλύτερα το ασύρματο τηλέφωνο; Έρευνες έδειξαν ότι τα παλαιότερα ασύρματα τηλέφωνα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, επειδή παράγουν ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Επίσης, τα σύγχρονα ασύρματα τηλέφωνα και η βάση τους εκπέμπουν διαρκώς ακτινοβολία σε συχνότητες παρόμοιες με αυτές των κινητών, είτε επικοινωνείτε είτε όχι. Μελέτες του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η χρήση και αυτών των συσκευών προκαλεί διαταραχές στη λειτουργία των κυττάρων και ιδιαίτερα των εγκεφαλικών.



Kαι με τα sms τι γίνεται;


Πολλοί πιστεύουν ότι η αποστολή μηνυμάτων είναι ακίνδυνη, επειδή η επικοινωνία με αυτό τον τρόπο είναι σύντομη. Το κινητό, όμως, εκπέμπει ακτινοβολία όταν στέλνετε μηνύματα, αλλά και όταν λαμβάνετε, ανάλογη και με την έκτασή τους. Όταν, λοιπόν, στέλνετε μηνύματα, κρατάτε το κινητό μακριά από το σώμα σας.



Στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας

κρατάτε αποστάσεις! Μέχρι να κυκλοφορήσουν ηλεκτρομαγνητικές ασπίδες, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο όσο το δυνατόν λιγότερο. Όταν πάλι μιλάτε ή στέλνετε μηνύματα, φροντίστε να το κρατάτε μακριά από το σώμα σας και προτιμάτε να μιλάτε από ανοιχτή ακρόαση.
Βγείτε έξω! Σε κλειστούς χώρους (π.χ. σπίτι, αυτοκίνητο) ή όταν υπάρχουν εμπόδια (πολυκατοικίες, βουνά), το κινητό τηλέφωνο αυξάνει την ένταση της ακτινοβολίας, για να διασφαλίσει την επικοινωνία του με το σταθμό βάσης. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η επικινδυνότητά του, ιδιαίτερα αν μιλάτε με το κινητό κολλημένο στο αυτί σας.
Πάρτε ενσύρματο bluetooth Kαλύτερη επιλογή είναι το ενσύρματο bluetooth με το ακουστικό και το μανταλάκι στο πέτο. Δεύτερη επιλογή είναι το handsfree, καθώς πειράματα στο εργαστήριο του καθηγητή Λουκά Χ. Μαργαρίτη έχουν δείξει ότι το απλό bluetooth, που τοποθετείται απευθείας στο αυτί, επιβαρύνει διαρκώς τον εγκέφαλο με ασθενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Δώστε τέλος στις βραδινές κλήσεις Η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και σύγχυση και να διαταράξει τον ύπνο. Έρευνα έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο πριν κοιμηθούν, μπορεί να αργήσουν να φτάσουν στα βαθύτερα στάδια του ύπνου και να παραμείνουν σε αυτά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Έτσι, την επόμενη ημέρα μπορεί να είναι νευρικοί, κουρασμένοι και επιθετικοί.
Προσέξτε τα παιδιά σας Τα παιδιά είναι ευάλωτα στην ακτινοβολία, αφού ο εγκέφαλος και ο οργανισμός τους βρίσκονται στην ανάπτυξη. Επιπλέον, το πάχος του κρανιακού τους οστού είναι μικρότερο από των ενηλίκων και επομένως η ακτινοβολία το διαπερνά ευκολότερα. Μάλιστα, πολλοί ερευνητές συσχετίζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με διάφορα νοσήματα, ακόμα και με καρκίνο. Συνιστάται, λοιπόν, τα παιδιά κάτω των 15 ετών να χρησιμοποιούν το κινητό ή το ασύρματο τηλέφωνο μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, καθώς δεν είναι γνωστές οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρήσης τους.




Τελικά, κινδυνεύουμε ‘ή όχι;

Αποτελέσματα μελετών φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η ένταση της ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, κόπωση, νευρικότητα, προσωρινή απώλεια μνήμης, διαταραχή της συγκέντρωσης, στειρότητα στους άνδρες που έχουν το κινητό στην τσέπη του παντελονιού, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη και όγκο του ακουστικού νεύρου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο θα παρουσιάσετε τέτοια προβλήματα. Αν και οι επιδράσεις αυτές μπορεί να μην έχουν ακόμα αποδειχθεί πλήρως σε μεγάλους πληθυσμούς, ωστόσο καλό είναι να παίρνετε τα μέτρα σας.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Λουκά Χ. Μαργαρίτη, καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Στέφανο Τσιτομενέα, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και καθηγητή Τηλεπικοινωνιών στο ΤΕΙ Πειραιά, και την κ. Αδαμαντία Φ. Φραγκοπούλου, ερευνήτρια Βιοφυσικής Ακτινοβολιών.






πηγη vita,gr





Αρια Αγατσα- μια δηλωση που αξιζει να γινει παραδειγμα και για αλλους αιρετους




ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2010
Αίτηση - Δήλωση
Αξιότιμοι κύριοι
Αμέσως μετά την εκλογή μου, ως βουλευτής Βοιωτίας οι νομικές υπηρεσίες τής Βουλής και της ΕΡΤ με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς την θέση εργασίας μου στην ΕΡΤ.
Σε συνάντησή μου με τα στελέχη της ΕΡΤ κ.κ. Λαμπράκο, Φαραντόπουλο ζήτησα την κατάργηση της αποκλειστικής μου συμβάσεως ύψους 2.850 ευρω (καθαρά 1980 ευρώ), την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των δημοσιογράφων (περίπου 1500 ευρώ) και την ανάθεση σε μένα καθηκόντων εργασίας.
Με απόφαση της ΕΡΤ αρ. πρωτ. 103804/20.11.2009, ανατέθηκαν σε μένα καθήκοντα σχολιαστή αθλητικών γεγονότων στη ΝΕΤ 105,8 Διεύθυνση Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης και ηδη προετοίμαζα μια εκπομπή αθλητικού περιεχομένου η οποία είχε προγραμματιστεί για κάθε Σάββατο 3-4 μ.μ. κατόπιν συννενόησης με τους κ.κ. Κυριακίδη, Καραχάλιο.
Είμαι περί τα 20 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Ωστόσο μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, στο μέρος που με αφορά, επιθυμώ να συμβάλλω αφενός στην αντιμετώπιση τών
οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ και αφετέρου να μην υπάρχει σύγχιση των δημόσιων ρόλων μου παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στην κρατική τηλεόραση.
Ως εκ τούτου σάς ζητώ το πάγωμα της μισθοδοσίας μου.
Αριάδνη Αγάτσα

Αυτη ειναι η δηλωση-παραιτηση που εκανε η βουλευτης του πασοκ .
Αληθεια επειδη εχω μεινει πισω ο δικος μας ο Νομαρχης Σερρων Στεφανος Φωτιαδης τι εκανε με εκεινο το θεμα της διπλης μισθοδοσιας και δασκαλος και νομαρχης μηπως ο Γρηγορης ξερει κατι να μας πει?


Ψήφισμα συμπαράστασης στη Στέλλα Πρωτονοταρίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στη Στέλλα Πρωτονοταρίου

4:49 μ.μ. by giorgis ·

Για την δικαστική περιπέτεια που περνάει η εκπαιδευτικός Στέλλα Πρωτονοτάριου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Η δίκη της που είχε αναβληθεί, εκδικάζεται στις 22 Γενάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και με δεύτερη αναφορά του ίδιου προσώπου, του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Ε. Γιουτλάκη, έχει σχηματιστεί και άλλη δικογραφία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία σε βάρος της Στέλλας Πρωτονοταρίου για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς.

Εν όψει της δίκης παραθέτουμε το ψήφισμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ
ΤΟΥ 132ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΊΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Στις 22 Ιανουαρίου 2010, η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών, κα Στέλλα Πρωτονοταρίου, θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενη για « χρήση αιθουσών του σχολείου για διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε μαθητές αλβανικής καταγωγής, χωρίς γραπτή άδεια από τη υπηρεσία». Συγκατηγορούμενή της είναι η (διορισμένη από την υπηρεσία) δασκάλα Αλβανικών και μάρτυρας κατηγορίας ο διάδοχός της στη διεύθυνση του σχολείου κος Εμ. Γιουτλάκης.

Το κατηγορητήριο εστιάζει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, απομονώνοντας τη συγκεκριμένη δράση από ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων και πρακτικών που η κα Πρωτονοταρίου είχε συναποφασίσει με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους, την καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής και τη συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι δράσεις αυτές είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας και συνεχίστηκαν μετά το πέρας του προγράμματος σε εθελοντική βάση. Περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, διδασκαλία Ελληνικών σε μετανάστες γονείς, ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους στα μαθήματα, αλλά και να επικοινωνούν καλύτερα με το σχολείο. Τα μαθήματα μητρικής γλώσσας (αλβανικής και αραβικής) αποσκοπούσαν, όπως ενημερωθήκαμε, στη βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας των αλλοδαπών μαθητών και στην καλύτερη σχολική τους επίδοση, σύμφωνα με τα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης, αλλά και την πρακτική που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες επηρεάζουν θετικά το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου (και τους Έλληνες μαθητές), αφού αντισταθμίζονται τα ελλείμματα και ανεβαίνει το γνωστικό επίπεδο. Εξάλλου η επί της ουσίας διαπολιτισμική προσέγγιση στο χώρο του σχολείου εφοδιάζει τα παιδιά μας με αξίες, εμπειρίες και δεξιότητες πολύτιμες για την μετέπειτα ζωή τους.

Η επιλεκτική αναφορά στα μαθήματα Αλβανικών στοχεύει προφανώς στην πρόκληση εθνικιστικών αντανακλαστικών και στην απόδοση «ύποπτων» κινήτρων στην κα Πρωτονοταρίου και τους συναδέλφους της.

Ως γονείς του 132, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το ήθος της κας Πρωτονοταρίου, την παιδαγωγική της ευαισθησία, την αποτελεσματικότητα με την οποία άσκησε επί σειρά ετών τα διευθυντικά της καθήκοντα. Στη διάρκεια της θητεία της, το σχολείο μας αναβαθμίστηκε, κέρδισε διακρίσεις και εύσημα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ενώσει τη φωνή του με τους δεκάδες συλλόγους και φορείς που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στις διωκόμενες εκπαιδευτικούς και να ζητήσει:

- Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία

- Να δικαιωθούν η κα Πρωτονοταρίου και οι δάσκαλοι του 132 για τις παιδαγωγικές τους επιλογές

- Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης του σκοταδισμού και της ξενοφοβίας, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παιδεία και την κοινωνία του αύριο.


Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Η πρόεδρος

Χατζηδιαμαντή Ελένη

Η γραμματέας

Παγουλάτου Ολυμπία
ολα αυτα τα εγραψε το βαθυ κοκκινο

Σάββατο, Ιανουαρίου 16

αγροτικες κινητοποιησεις

Ιανουαριος καιρος για ξεκουρση περισυλλογη και μπλοκα στις διασταυρωσεις
και φετος πιστοι οι αγροτες στο ραντεβου πηραν τα τρακτερ και κατεβηκαν στους δρομους εδω στα Σερρας εχουμε 3 μπλοκα
στο στρυμονικο στην γεφυρα του στρυμωνα στην εγνατια και στο προμαχωνα
να δουμε τι εξέλιξη θα εχουμε

Τις επομενες μερες η Μπατζελη θα συναντηθη με τους αγροτες και θα προσπαθηση να τους αλλαξη γνωμη να δουμε




Πέμπτη, Ιανουαρίου 14

πανδημια γριπης

Σούπερ απάτη η ...πανδημία της γρίπης!

Σάλος στο εξωτερικό - ομερτά στην Ελλάδα. Ποιες πληροφορίες αποκρύπτονται χάριν μεγάλων συμφερόντων. "Εξεταστική Επιτροπή" συγκροτεί το Ευρωκοινοβούλιο. Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση;
.
Στην Ελλάδα επικρατεί μια ιδιότυπη ομερτά καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα αλλά στο εξωτερικό το θέμα παίρνει ήδη διαστάσεις και η περίφημη «πανδημία» της νέας γρίπης εξελίσσεται σε παγκόσμιο σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις υπέρμετρες παραγγελίες των πολυσυζητημένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 ενώ την ίδια ώρα βουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν υπογράψει ένα πολύ σκληρό κείμενο, με το οποίο ζητούν την άμεση σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών». Η συζήτηση της πρότασης θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες σε έκτακτη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου.
Επικεφαλής της ομάδας των αγανακτισμένων ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, Γερμανός επιδημιολόγος και σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος...

πριν από λίγους μήνες δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις επειδή επέμενε ότι η πανδημία ήταν κερδοσκοπική «φούσκα».
Ο Γερμανός βουλευτής του SΡD κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε «ψευδή πανδημία» , αποκαλεί την υπόθεση «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητεί να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Παράλληλα οι καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την ευκολία με την οποία έκρινε ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση.
Στο κείμενο ο κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» , προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα» προσθέτει το κείμενο. Και συμπληρώνουν ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον ΠΟΥ και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωσή» τους την κατάλληλη στιγμή.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την «Daily Μail» ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναμένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Επίσης η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν αφού πανικόβαλε τους πάντες για το επερχόμενο... τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
Με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή που η «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους ετησίως σε όλον τον κόσμο. Αν και πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατεία για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ο αριθμός των εμβολιασμένων παραμένει δυσανάλογα μικρός. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στη Γερμανία το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρώσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει συμβεί και στην Ελλάδα και πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα καθώς και τις πιθανές ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας...

απο το press.gr






Τετάρτη, Ιανουαρίου 13

ληστεια σε ΔΟΥ



Ληστεία σημειώθηκε σημειώθηκε νωρίτερα στη ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης της ληστείας ήταν ένας, ο οποίος φορούσε περούκα και με την απειλή όπλου πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.
Φαινεται οτι καπου τον χρεωσαν παραπανω και πηγε και πηρε πισω τα λεφτα του





Δευτέρα, Ιανουαρίου 11

αυξηση εξαγωγων αγροτικων προιοντων

θεαματικη αυξηση σημιωσαν οι εξαγωγες αγροτικων προιοντων την πρωτη εβδομαδα του νεου χρονου συμφωνα με τηνINCOFRUIT - HELLAS,(συνδεσμος εξαγωγων φρουτων λαχανικων και χυμων )
  • Μανταρίνια 12.692 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 8.369 τόνων

  • Πορτοκάλια 56.555 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 50.398 τόνων

  • Λεμόνια 77 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 55 τόνων

  • Γκρέιπ φρουτ 123 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 70 τόνων

  • Ακτινίδια 13.089 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 13.547 τόνων

  • Αγγούρια 4.275 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 586 τόνων

  • Μήλα 913 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 1.677 τόνων

Σταφύλια 71.981 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 68.580 τόνων

συμφωνα με τον πινακα αυτο βλεπουμε αυξηση σε ολα τα προιοντα συγκριτικα με την περυσινη εβδομαδα μονο στα μηλα εχουμε μιωση

Κυριακή, Ιανουαρίου 10

Σαββατοβραδο


μια καταπληκτικη εκπομπη παρακολουθησαμε το σαββατο το βραδυ
Μιλαω για την εκπομπη του Σπυρου Παπαδοπουλου στην ΝΕΤ

τα ωραιοτερα δημοτικα τραγουδια της ελλαδας απο ολες τις περιφερειες
ειχα καιρο να ακουσω ολα τα τραγουδια και να τα απολαυσω
για μενα που αγαπαω το καλο δημοτικο τραγουδι ηταν μια μαγικη βραδυα
μαγευτηκα
Θαρρω οτι τετοιες εκπομπες ειναι που δινουν το στιγμα για να βρουμε την ταυτοτητα μας σαν Ελληνες
διοτι κατα πως φαινεται δεν εχουμε ταυτοτητα παμε στα τυφλα οπου ναναι
μια κατα την ανατολη και μια κατα την δυση
ποτε ομως ελληνικα












Παρασκευή, Ιανουαρίου 8

ιδιωτικα πανεπiστημια

Θέλω να θίξω ενα θέμα που δεν πηρε οσο εκταση επρεπε
Το καραγκιζλικη που πηγε να περαση Η ΝΔ προεκλογικα με τον υπουργο της Αρη Σπηλιωτοπουλο 33 ιδιωτικα<< πανεπηστημια>>.
Ευτυχώς που ηρθε το ΠΑΣΟΚ και απεκατεστησε τα πραγματα και τα εβαλε στην σωστη τους θεση εκει που αρμοζουν οχι πανεπιστήμια αλλα μεταλυκειακα κεντρα
Φαντασθείτε τι θα γινοταν με 33 ( ολογραφωςτριαντα τρια )πανεπιστήμια τι θα μαζευαν αυτα για φοιτητες και τι μαθηματα θα διδασκαν και τι θα γινοταν μετα και πως θα αντιμετωπιζαν τους αλλους φοιτητες απο τα κρατικα πανεπιστήμια
Για αλλη μια φορα θα εμπορευοταν τα ονειρα των παιδιων μας οπως στα stage ετσι και στα ιδιωτικα πανεπηστημια
Αυτη ειναι η ΝΔ ειναι αλλο ενα δειγμα τια το πως διελυσε και την παιδεια στο επιπεδο του πανεπiστημιου
Γιατι αραγε ειχε ο Αρης τοσο πρεμουρα και υπεγραψε για την ιδρυση των <<πανεπiστημιων>> λιγες μερες πριν πεση η κυβερνηση



Τρίτη, Ιανουαρίου 5

καμπανοκρουσιες

Ξαφνικα μεσα στην νυχτα αρχισαν να χτυπαν καμπανες ειχαμε εντονες καμπανοκρουσιες .5 ωρα το πρωι καμπανες δυνατες και παρατεταμενες
τρομαξα και πεταχτηκα απο τον υπνο μου 5 ωρα το πρωι
δεν νοιαζει κανεναν αν εισαι κουρασμενος αν δουλευεις μεχρι αργα αν εχεις αλλο λογο να αργησης να κοιμηθεις χτυπαν και ξυπναν τον κοσμο πιστους και απιστους χριστιανους και μουσουλμανους κουρασμενους η οχι ετσι επειδη το θελουν
και μιλαω για την καμπανα της εκλησιας που βρισκεται στην ιουστινιανου και Γεωργ.Παπανδρεου
τις προαλλες χτυπουσαν κατα τις 10 το βραδυ παλι εντονα και παρατεταμενα παλι χωρις αιτια
μηπως πρεπει να αλλαξει καπως αυτο το συστημα και να μην ανυσηχουν τον κοσμο χωρις λογο




Δευτέρα, Ιανουαρίου 4

το ξυλο ρατταν

Σύμφωνα με το ΒΒC, επιστήμονες στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην κεντρική Ιταλία ανακάλυψαν έναν τρόπο μετατροπής του απλού ξύλου σε μια ουσία σχεδόν πανομοιότυπη με τα ανθρώπινα οστά!

Μετά από πολλές δοκιμές, βρήκαν ότι το ξύλο ρατάν όπως αυτό των επίπλων είναι το πλέον κατάλληλο.

Το ξύλο ρατάν υφίσταται θερμική και χημική επεξεργασία με ασβέστιο και φωσφορικό άλας.

Το αποτέλεσμα είναι μια ανθεκτική ουσία, που μπορεί να συνδεθεί με τα ανθρώπινα οστά, ενώ το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι το μόσχευμα είναι σχεδόν όμοιο με το ανθρώπινο οστό, μπορεί να στηρίξει το βάρος του σώματος και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη θα βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη αποκατάστασης των οστών τους μετά από ατύχημα ή κάποια ασθένεια.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εμφύτεση των ξύλινων οστών σε πρόβατα με αρθρίτιδα είναι ενθαρρυντικά, αφού ακτινογραφίες δείχνουν ότι το ξύλο στην πραγματικότητα αφομοιώθηκε από τα οστά των προβάτων.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η νέα τεχνική θα μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.




".

Αυτοκίνητο παραγωγής κινείται με πεπιεσμένο αέρα

Αυτοκίνητο παραγωγής κινείται με πεπιεσμένο αέρα

“[Air

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων της Ινδίας (Tata Motors) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατασκευάζει το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα. Οι πωλήσεις του CityCAT όπως ονομάζεται θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2008 στην Ινδία όταν θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή των πρώτων 6.000 αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο είναι εξαθέσιο, έχει σχεδιαστεί από τον έμπειρο μηχανικό της Formula 1 Guy Nègre της γαλλικής εταιρείας MDI και χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για την κίνησή του. Το κόστος του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, έχει μέγιστη ταχύτητα 109 χιλιόμετρα την ώρα και αυτονομία 200 χιλιόμετρα.

Ο ανεφοδιασμός του θα γίνεται σε ειδικά πρατήρια αέρα με κόστος 1,5 ευρώ για ένα γέμισμα με 340 λίτρα αέρα, αλλά το αυτοκίνητο διαθέτει και δικούς του αεροσυμπιεστές. Έτσι, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να το βάλουν και στην πρίζα του σπιτιού τους όπου ο ανεφοδιασμός θα απαιτεί 4 ώρες.

Αν και το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από μέρη κολλημένα μεταξύ τους με κόλλα ενδιαφέρον για το σχέδιο της MDI έχουν εκδηλώσει ήδη εταιρείες από 12 ακόμη χώρες εκτός Ινδίας. Μεταξύ αυτών είναι εταιρείες από τη Γερμανία, το Ισραήλ και τη Νότιο Αφρική.

Πηγή: http://www.popularmechanics.com



Που να ειναι αραγε αυτο το αυτοκινητο? Ακουσατε τιποτα εσεις ,απο το 2008 κατασκευααστηκε.
Φανταστειτε 200 χιλιομετρα με εναμιση ευρω και εκεινα να τα παιρνεις απο ηλιακη ενεργεια
ουτε ρυπανση ουτε καυσιμα







Κυριακή, Ιανουαρίου 3

συσκεψη για μπλοκα αγροτων


Έτοιμοι να παρατάξουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς στις 14.00 της Παρασκευής 15/1, δηλώνουν οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, στη Λιβαδειά.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», υπογραμμίζει ο Βάϊος Γκανής, εκ μέρους του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στη Λιβαδειά σημειώθηκε απ' όλους τους ομιλητές ότι τα κατεξοχήν αιτήματα τα οποία μπήκαν στο τραπέζι στις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «παραμένουν ακόμη στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Οι αγρότες αναμένεται επιστρέφοντας στα χωριά τους να συγκροτήσουν ένα μπλοκ σε κάθε νομό με προσυγκεντρώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 12 του μήνα. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τότε θα εκτιμηθούν οι δυνατότητες, όπως επίσης και τα σημεία των πιθανών αποκλεισμών των εθνικών δρόμων.

Μέχρι τότε όμως δεν κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας με το υπουργείο παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ομιλητών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Λιβαδειά, μίλησε για «εμπαιγμό».



απο ναυτεμπορικη








ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ