Κυριακή, Απριλίου 25

για τα πενηντα(५०) εκατομυρια του βγενοπουλου

η αναρτηση στην σιββυλα
Ο Σηφουνάκης ξεναγεί τον Γιώργο στο δάσος-δωρεά του Βγενόπουλου!
Από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι"
.
Στη Κρεμαστή της Ρόδου με συνοδό τον Σηφουνάκη των 50 εκατομμυρίων δρχ!
Τον υπουργό που οταν τόλμησε να ψελλίσει οτι δεν πήρε τα 50 εκατ. απο τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο επιχειρηματίας του έτριψε στη μούρη τις φωτοτυπίες των επιταγών.
Αυτόν τον κύριο που...

δεν έπεισε κανέναν για την αθωότητά του, είχε μαζί του ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ, μια μέρα μετά την υποδούλωση του έθνους.
Μιλάμε για φοβερό επικοινωνιακό παιγνίδι. Την Τρίτη θα τους κάνει σκόνη ο Λαζόπουλος.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε οτι ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει τέτοιες ανοησίες.
Ενας επιχειρηματίας καταγγέλει οτι έδωσε 50 εκατ. για να γίνει δάσος. Και η πουτάνα η Πολιτεία, δεν βγαίνει να πει ιδού το δάσος. Να οι αποδείξεις απο τα δένδρα που αγοράσαμε.
Που είναι το δάσος του Βγενόπουλου ρε αρπαχτικά. Γιατί δεν βγαίνετε να τον στήσετε στον τοίχο, δείχνοντας σ όλους μας το δάσος;
Που πήγαν τα 50 εκατ. που έδωσε ο επιχειρηματίας;
Βγες ρε Σηφουνάκη να μας πεις.
Δεν κατάλαβα, μήπως απαξιώνεις να δώσεις απάντηση;
Κι εσυ ρε Γιώργη τι ανοησίες είναι αυτές;
Μήπως έχεις ακούσει τι λέει πλέον ο κόσμος για σένα;
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Κυριακή, Απρίλιος 25, 2010






και η απαντηση απο τον Σηφουνακη



πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
12:45 π.μ. | Αναρτήθηκε από plomari | Επεξεργασία ανάρτησης
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου

Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Αθήνα, 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου αναφορικά με το θέμα της Σάμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στη Σάμο, μαζί με τα δάση κάηκε και η αλήθεια. Ο κ. Βγενόπουλος ισχυρίζεται ότι έδωσε 50 εκατ. δρχ. – ήτοι 144.000 € – σε εμένα ως Υπουργό Αιγαίου για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές του 2000.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.

Χθες αναγκάστηκε ο ίδιος, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου κ. Πεταλωτή, να παραδεχθεί ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου. Άρα δεν ενεχείρησε τίποτα ούτε στον Σηφουνάκη ούτε στο Υπουργείο Αιγαίου.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, παραπλανητικά προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτω τις δηλώσεις του τότε Δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου κ. Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης – μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

Ως πρώην Δήμαρχος του Πυθαγορείου Σάμου επί 16 χρόνια και κατά την περίοδο της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2000 θεωρώ σωστό και αναγκαίο να προβώ σε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την προχθεσινή συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου στο τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ. και αφορούσε τη δωρεά της εταιρείας MARFIN προς τον πληγέντα Δήμο Πυθαγορείου.

Λίγο καιρό μετά την καταστροφική λαίλαπα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρίας MARFIN να συμβάλλει στην αποκατάσταση πληγέντων με ένα αξιοσέβαστο ποσό. Την πληροφορία είχαμε από το γραφείο του τότε υπουργού Αιγαίου όπου η εταιρεία είχε εν πρώτοις γνωστοποιήσει την ευγενική της πρόθεση.

Αμέσως μετά ανέλαβα την πρωτοβουλία και ήλθα σε επαφή με την εταιρεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά. Υπήρξαν συχνές τηλεφωνικές επαφές και επίσκεψή μου στα γραφεία της εταιρείας όπου συναντήθηκα με τα στελέχη της MARFIN κ.κ. Τ. Πυλό και Π. Μητρόπουλο και οι οποίοι εκπροσωπούσαν την εταιρεία στις περαιτέρω επαφές μας. Στη συνάντηση αυτή μου γνωστοποίησαν ότι το ποσό της προσφοράς τους θα ανήρχετο στα 50 εκατομμύρια δραχμές.

Ευχαρίστησα και εισηγήθηκα ότι η καλύτερη αξιοποίηση της δωρεάς θα ήταν η αγορά δενδρυλλίων, ελαιόδεντρων κυρίως και η διανομή τους αναλογικά σε όλους του καταγεγραμμένους ήδη πυροπαθείς πληγέντες και τούτο διότι έτσι θα παρήχετο βοήθεια σε όλους τους πληγέντες συνδημότες και παράλληλα θα συνέβαλλε στην οικονομική προοπτική καθώς και την περιβαλλοντική αποκατάσταση του τόπου ζωντανεύοντας την ελπίδα για το αύριο.

Η εισήγηση μου έγινε αποδεκτή από την εταιρεία. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου με την υπ’ αριθμ. 3/2001 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα τον τρόπο διάθεσης στους πληγέντες και αποδέχθηκε την πρόθεση της δωρεάς της MARFIN. Κατόπιν τούτων η εταιρεία κατέθεσε απευθείας για το Δήμο Πυθαγορείου στον Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών.

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου αποδέχθηκε την δωρεά και ενέγραψε το ποσό στον προϋπολογισμό του (αρ. Απόφασης 58/2001). Επίσης με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες έγινε η αγορά των δενδρυλλίων από διάφορα φυτώρια της πατρίδας μας. Με τα 50 εκατομμύρια αγοράστηκαν συνολικά περίπου 75.000 δενδρύλλια, ελαιόδεντρα διάφορων ποικιλιών και εσπεριδοειδών τα οποία διατέθηκαν σε όλους τους καταγεγραμμένους πληγέντες – οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 2.000 – αναλογικά με το ύψος της καταστροφής που είχαν υποστεί.

Ο Δήμος Πυθαγορείου ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία για την προσφορά της και δημοσίευσε ευχαριστήριες ανακοινώσεις στον Τύπο.

¨Όπως συνάγεται από τα προαναφερθέντα ο Δήμος ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης της δωρεάς και διαχειριστής της διάθεσής της.

Κανείς κρατικός φορέας, Υπουργείο ή πολιτικό πρόσωπο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την αποκατάσταση είχαμε τη στήριξη και τη βοήθεια αρκετών κρατικών φορέων όπως του Υπουργείου Αιγαίου το οποίο χρηματοδότησε άλλες δράσεις αποκατάστασης, βελτίωσης υποδομών και ειδικό πρόγραμμα για το δημοτικό διαμέρισμα των Μαυρατζαίων.

Με εκτίμηση

Ν. Μάρκου

Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Κυριακή, Απρίλιος 25, 2010

Παρασκευή, Απριλίου 23

μεταφορικα απο κουριερ-γενικη μεταφορικη

Χρειαστηκε να στειλω ενα πακετο στην αθηνα φιλοι μου και απευθηνθηκα στην Γενικη μεταφορικη απεναντι απο το γηπεδο του πανσεραικου
Το πηρε το πακετο η κοπελα που ηταν στην ρεσεπσιον το ζυγισε και βγηκε 1200 γραμμαρια
Εσκυψε στα κιταπια της και εβγαλε τα κομιστρα
13.60 ευρω
ζαλιστηκα
ποσα ρωτησα οχι γιατι δεν το ακουσα αλλα επειδη δεν το χωνεψα
13.60 επανελαβε
θα ηταν πιο συνετο να το πηγαινα ο ιδιος θα μου εβγαινε λιγωτερα
σαν πολλα δεν ειναι τολμησα να ψελισω
τι πολλα λεει ξερεις μας ανεβασαν και το ΦΠΑ
πριν ανεβασουν το ΦΠΑ ηταν 11 ευρω τωρα με 2% αυξηση στο ΦΠΑ εγινε 13.60 κατι γινεται με την προσθεση που μας μαθαινουν στα σχολεια
Τι να κανω τα πληρωσα πηρα την αποδειξη και εφυγα
Θελω ομως να σας πω επειδη θεωρω παρα πολλα αυτα τα λεφτα για ενα πακετο ξανα ουτε απ εξω απο την κουριερ θα περασω
προσεχετε και σεις φιλοι μου τι σας χρεωνει η συγκεκριμενη εταιρεια
ρωτηστε και αλλου
δεν μπορει να χρεωνουν τοσα πολλά για ενα πακετο 1200 γραμμαριων
εχουμε και κριση

Δευτέρα, Απριλίου 19

το νομοσχεδιο για του αγροτες σε διαβουλευση

Σε διαβουλευση ειναι απο σημερα το νομσχεδιο για το μητρωο αγροτων
θα δειτε το νομοσχεδιο και σχολια στην διευθηνση
http://www.opengov.gr/ypaat/

βεβαια χρειαζεται καποιες τροποποιησηεις διοτι δεν μπορει να ειναι καποιος επαγγελματιας με 35% των εισοδηματων του και ελπιζω αυτο να ειναι η αρχη για να γινει η τραπεζα αγροτικης γης

Παρασκευή, Απριλίου 16

ΜΟΥΤΣΗΣ MOUTSIS ΣΑΛΠΕΑ " Ο ΑΓΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ " 1972

επισημανση απο την ευρωπη για ασφαλεις ζωοτροφες

Καρκινογόνες διοξίνες σε τρόφιμα και ζωοτροφές.
16 ΑΠΡ 2010

Στο 8% των δειγμάτων τροφίμων και ζωοτροφών που συγκεντρώθηκαν στην Ευρώπη από το 1999 έως το 2008 βρέθηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων διοξινών, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).
Τα προϊόντα από ήπαρ ζώων και ψαριών παρουσίασαν τα υψηλότερα επίπεδα διοξινών στην κατηγορία των τροφίμων, ενώ στις ζωοτροφές τα ιχθυέλαια ήταν αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διοξινών.
"Η μακρόχρονη έκθεση σε υψηλά επίπεδα διοξινών έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια σειρά επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου" αναφέρει η EFSA.
"Η επιμονή τους και το γεγονός ότι
αυτές συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα, ιδιαίτερα στα ζωικά λίπη, συνεχίζει να προκαλεί ορισμένες ανησυχίες για την ασφάλεια" προσθέτει η αναφορά.
Για τη δημιουργία της έκθεσης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 7.000 δείγματα που συγκεντρώθηκαν σε 21 ευρωπαϊκές χώρες.
Το υψηλό ποσοστό των παράνομων επίπεδων διοξινών στα δείγματα προέκυψε εν μέρει από την επικεντρωμένη δειγματοληψία κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων συμβάντων ρύπανσης, ανέφερε ακόμη η ευρωπαϊκή αρχή.
ΕΦΗ-Ανατολή

Πέμπτη, Απριλίου 15

ανατρεπεται η θεωρια για την δημιουργια πλανητων

Εννέα νέους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που φαίνεται πως κινούνται σε ανάποδη κατεύθυνση σε σχέση με την κίνηση του μητρικού τους άστρου, ανατρέποντας την καθιερωμένη θεωρία για το πώς σχηματίστηκαν και πώς κινούνται οι πλανήτες γύρω από τα άστρα τους, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αντίθετα με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, που όλοι μιμούνται την κίνηση του ήλιου μας, δύο από τους νέους εξωπλανήτες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την περιστροφή του άστρου τους. Οι ερευνητές, κάνοντας νέους υπολογισμούς, συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά ότι και άλλοι εξωπλανήτες, που είχαν ήδη ανακαλυφθεί στο παρελθόν, κινούνται ανάποδα σε σχέση με το άστρο τους.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι πλανήτες σχηματίζονται από ένα δίσκο σκόνης και αερίων που κινείται συμπαρασυρόμενο από ένα άστρο και, όταν το άστρο τελικά συμπυκνώνεται, ακολουθεί «κατά πόδας» και αναγκαστικά την φορά του άστρου-ήλιου του.
Για «πραγματική βόμβα που έπεσε στο πεδίο των εξωπλανητών», έκανε λόγο ο αστρονόμος Αμορί Τριό, επικεφαλής των ερευνητών. του Αστεροσκοπείου της Γενεύης. Η ανακάλυψη, που έγινε αρχικά με το γιγάντιο τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά διεθνώς σε αστρονομικό συνέδριο στη Γλασκώβη της Σκωτίας, ενώ θα ακολουθήσουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά........

Οι νέοι εξωπλανήτες περιφέρονται γύρω από διάφορα άστρα σε απόσταση μέχρι 1.000 ετών φωτός από τη Γη, μέσα στο γαλαξία μας, ενώ τα άστρα αυτά βρίσκονται σε διάφορους αστερισμούς, όπως στον Πήγασο, τους Ιχθύς, την Ανδρομέδα την Ύδρα και άλλα.
Και οι εννέα εξωπλανήτες ανήκουν στην κατηγορία του «καυτού Δία», επειδή αποτελούν γιγάντιους αέριους πλανήτες, των οποίων η τροχιά (αντίθετα με τον αυθεντικό Δία του δικού μας ηλιακού συστήματος) βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το άστρο - ήλιο τους, γι’ αυτό η θερμοκρασία τους είναι τόσο μεγάλη.
Από τότε που ανακαλύφθηκε ο πρώτος «καυτός Δίας», η προέλευση τέτοιων πλανητών αποτελεί ένα αίνιγμα. Επειδή πάντως είναι μεγάλοι και κοντά στο άστρο τους, είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν από τη Γη, χάρη στη βαρυτική επίδραση που ασκούν στον ήλιο τους.
Σύμφωνα με μια θεωρία, οι «καυτοί Δίες» σχηματίσθηκαν μακριά από τα άστρα τους και στη συνέχεια η βαρυτική έλξη των άστρων τους τούς έφερε κοντά στα άστρα τους, γύρω από τα οποία πλέον περιφέρονται.
Όμως αυτή η θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί τέτοιοι εξωπλανήτες, αλλά όχι όλοι, καταλήγουν να έχουν τροχιά με ανάποδη κατεύθυνση σε σχέση με το άστρο τους.
cosmo.gr
manier

Ηπειρώτικος Χορός Σκαλκώτας Lefkas Brass



Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

υπεροχα ακουσματα

Κλέφτικος Χορός Σκαλκώτας Lefkas Brass










μια καταπληκτικη προσπαθεια

Τρίτη, Απριλίου 13

Ογκολιθος η τσιμεντολιθος

Προς
ρεπόρτερ του κανάλι Δίκτυο των Σερρών για το ρεπορτάζ απόπειρας αρπαγής μηχανήματος Ανάληψης Μετρητών(ΑΤΜ) στην Ηράκλεια (στο δελτίο των 8και μισή )
Αλλο τσιμεντόλιθος άλλο ογκόλιθος και άλλο απλές πέτρες
μπορεί να σπάσουν τα τζάμια της τράπεζας με τσιμεντόλιθους η με Πέτρες
αλλά με ογκόλιθους!! ποιος θα σηκώσει τον ογκόλιθο ο Κύκλωπας για να τον πετάξει στα τζάμια

Σάββατο, Απριλίου 10

Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση στις Ελληνικές πόλεις



Υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων σχεδόν σε κάθε κτίριο, όχι μόνον της Αθήνας, αλλά και άλλων ελληνικών πόλεων κατέγραψε το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε έρευνά του, με επικίνδυνα σωματίδια να εντοπίζονται στο 94% των κατοικιών. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, άλλωστε, στη λίστα των δέκα ευρωπαϊκών πόλεων με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση (PM10), οι έξι πόλεις είναι ελληνικές.
Μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, πτητικές ενώσεις, φορμαλδεΰδη και άλλοι επικίνδυνοι ρύποι «εμπλουτίζουν» την ατμόσφαιρα σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μάλιστα, οι ερευνητές της Ομάδας Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος, υπό τον καθηγητή Μάνθο Σανταμούρη, διαπίστωσαν υπερβάσεις των ορίων ασφαλείας σε αρκετούς εσωτερικούς χώρους.
Χαρακτηριστικό – και τρομακτικό- παράδειγμα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που μαστίζει τον αέρα της πρωτεύουσας αποτελεί ένα Κέντρο Υγείας στο λεκανοπέδιο, όπου εντοπίστηκαν τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 έως και 19 φορές υψηλότερες από το επιτρεπόμενο όριο ασφάλειας για την ανθρώπινη υγεία!...........
Τα ΡΜ10 είναι μικροσκοπικά σωματίδια - με διάμετρο περίπου 10 εκατομμυριοστά του μέτρου - τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της αναπνοής, ενέχοντας κινδύνους για την υγεία. Ακόμη πιο επικίνδυνα όμως θεωρούνται τα μικρότερα σωματίδια (με διάμετρο 2,5 και 1 εκατομμυριοστού του μέτρου, ΡΜ2.5 και ΡΜ1 αντίστοιχα) τα οποία επικάθονται στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος και σχετίζονται με μακροπρόθεσμες βλάβες της υγείας.
Όπως έχει διαπιστωθεί άλλωστε, τουλάχιστον 1.000 θάνατοι ετησίως στην Αθήνα συνδέονται με τις υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε συγκεντρώσεις σωματιδίων ως και 10 φορές πάνω από τα όρια ως και στο 94% των σπιτιών. «Βασική αιτία της εσωτερικής ρύπανσης στα σπίτια είναι διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως συνθετικές μοκέτες, βερνίκια με επικίνδυνες ουσίες,αλλά και απορρυπαντικά που απελευθερώνουν τις λεγόμενες οργανικές πτητικές ενώσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει και το κάπνισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έστω και ένας να καπνίζει σε κλειστό χώρο, η ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια τριπλασιάζεται» εξηγεί ο καθηγητής Σανταμούρης. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κάπνισμα παράγει το 54% των σωματιδίων ενώ μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωσή τους έως και 10 φορές πάνω από το όριο ασφαλείας, φτάνοντας τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (το όριο είναι 50).
Υψηλές συγκεντρώσεις διαπιστώνουν οι ερευνητές και στο διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2), κάτι στο οποίο συμβάλλουν σημαντικά,σ το εσωτερικό των κτιρίων, θερμάστρες αερίου και κηροζίνης. Μεγάλες ποσότητες CΟ2 εντοπίστηκαν σε σχολεία, δημόσια κτίρια (όπως του ίδιου του Πανεπιστημίου Αθηνών) αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, σε αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης που δεν διέθετε μηχανικό αερισμό, οι συγκεντρώσεις CΟ2 έφτασαν και τα 2.800 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 600. tvxs.gr
Categories:

Παρασκευή, Απριλίου 9

αιτημα για αποκαθηλωση εικονων απο τις δικαστικες αιθουσες

Αντίθετη στο Σύνταγμα θεωρούν την ανάρτηση θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη, επιδιώκοντας την απομάκρυνσή τους. Οι δικηγόροι προσβάλλουν ως αντισυνταγματική και παράνομη την άρνηση της Επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των διοικητικών δικαστηρίων της συμπρωτεύουσας, να ικανοποιήσει σχετικό τους αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων είναι επιβεβλημένη από το ίδιο το Σύνταγμα.

Επικαλούνται επίσης πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που τάχθηκε κατά της παρουσίας του σταυρού (και άλλων θρησκευτικών συμβόλων) σε σχολεία της Ιταλίας, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι η ανάρτηση των εικόνων στα ελληνικά δικαστήρια έρχεται σε σύγκρουση προς το ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων.

Σύμβολα
Στη σχετική προσφυγή υποστηρίζεται ότι η ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων, εικόνων και σταυρών στις δικαστικές αίθουσες δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο ή δικονομικό λόγο και προσβάλλει μία δέσμη συνταγματικών εγγυήσεων των ατομικών ελευθεριών, μεταξύ των οποίων οι αρχές της ισότητας, της αξίας του ανθρώπου, της θρησκευτικής ελευθερίας κ.λπ. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι τα μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων και οι άθρησκοι καθίστανται πολίτες δεύτερης κατηγορίας όσον αφορά στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής τους ελευθερίας και της αξίωσής τους να παραμένει η κρατική εξουσία ουδέτερη απέναντι στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις τους, αφού η ανάρτηση του συμβόλου σε περίοπτη θέση πάνω από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, επανεπιβάλλει ουσιαστικά την καταργημένη -με νόμο του 1983 και με το Σύνταγμα του 1975- λήψη των δικαστικών αποφάσεων «εν ονόματι του Θεού» και όχι του λαού, από τον οποίο -κατά το Σύνταγμα- πηγάζουν όλες οι λειτουργίες της κρατικής εξουσίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

απο την Ημερησια

Τετάρτη, Απριλίου 7

१३० ιερωμενοι συνεληψθησαν για παιδεραστια στην Ιταλια

Σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Fatto» ταράζει τα νερά στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, αφού αποκαλύπτει ότι περίπου 130 ιερωμένοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των ερευνών της ιταλικής Δικαιοσύνης για κρούσματα παιδεραστίας στην Ιταλία.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση ενός δικηγόρου με πρόσβαση στον «καυτό φάκελο» της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από λειτουργούς της Καθολικής Εκκλησίας.

«Από το Μπολτσάνο στον Βορρά έως το Τράπανι στο σικελικό Νότο, η ιταλική Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με κρούσματα παιδεραστίας, στα οποία εμπλέκονται ιερείς και στα οποία τα θύματα ήταν νεαρά» αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον δικηγόρο Σέρτζο Καβαλιέρε, που όπως λέει, ο αριθμός των βεβαιωμένων κρουσμάτων δεν συνιστά παρά την «κορυφή του παγόβουνου».

«Σε καμία περίπτωση ο τοπικός επίσκοπος δεν ενημερώνει την αστυνομία, όταν υπάρχουν υπόνοιες κακοποίησης» τονίζει.

Ωστόσο, η ιταλική Αστυνομία έχει βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχει «ένα δίκτυο ιερωμένων με πάθος για μικρά παιδιά».

www.madata.gr












Σάββατο, Απριλίου 3

10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ

Πρωτόδικη η απόφαση και χωράει έφεση,αλλα επιτέλους η άκρη του νήματος και κάποιοι σοβαροί δικαστές που τιμούν την Δικαιοσυνη. Στον πρώην πρόεδρο της....ανεξάρτητης αρχης δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού,επέβαλαν σήμερα ποινή 10 μηνών φυλακισης.Ο μάγκας Πρόεδρος, ΣΠ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ μιλημένος και μπουκωμένος ειχε ...6 ολόκληρα χρόνια στο συρτάρι του την υπόθεση Δριτσα κατα της ΝΕΣΤΛΕ. Ο γίγαντας ,ηταν πεπεισμένος ,πως δεν θα τον έβρισκε κανείς και απελπισμένος ο Δριτσας θα εγκατέλειπε με τα χρονια.Δεν ...έφαγε ομως και έχασε το έδαφος κατω απ τα πόδια του οταν άκουσε τον εισαγγελέα να προτείνει 2 χρονια.Οι...μεγαλοδικηγοροι το ιδιο.Το νέο ηταν πως αποκαλύφθηκε ο ρολος της Επιτροπής Ανταγωνισμού επι Παπαθανασιου που...αλωνιζε.Θαρθει άραγε η σειρα του; Γι αυτη την Επιτροπή Ανταγωνισμού πολλά ειχε ελπίσει το υγιές εμπόριο και ο ...θεμιτος ανταγωνισμός.
Το κακό πάντως ειναι πως υπάρχουν ακομα αρκετές παρόμοιες υποθέσεις θαμμένες που περιμένουν ,μερικες μάλιστα φτάνουν ως τις μέρες μας....



το πρωτο πειραμα στο CERN

Μια νέα εποχή για την επιστήμη άρχισε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης. Ήταν σαν να γεννήθηκε ένα μικρό Σύμπαν σε ένα σκοτεινό τούνελ 40 μέτρα κάτω από το έδαφος. Εκεί, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CΕRΝ, συγκρούστηκαν σωματίδια- αόρατα με γυμνό μάτι- και απελευθέρωσαν ποσότητες ενέργειας, όπως ακριβώς εικάζεται ότι συνέβη κατά το 1ο δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου που ακολούθησε τη Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε τον Κόσμο μας.

O Επιταχυντής Αδρονίων προσπάθησε να το πετύχει δύο φορές το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Μάταια. Οι επιστήμονες που είχαν περάσει όλο το βράδυ άγρυπνοι στην αίθουσα ελέγχου, έφευγαν απογοητευμένοι. Την τρίτη φορά που άρχισε ξανά να σείεται, τα πρωτόνια στο υπόγειο τούνελ μήκους 27 χιλιομέτρων απέκτησαν ξαφνικά πρωτόγνωρη κινητική ενέργεια, ίση με 7 Τέρα ηλεκτροβόλτ (ΤeV). Πλησίασαν σχεδόν την ταχύτητα του φωτός που είναι 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Ποτέ ξανά στη Γη δεν είχε επιτευχθεί τέτοια δύναμη ενέργειας.

Δύο λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ο Επιταχυντής, που κόστισε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ και τη σκληρή δουλειά 10.000 ανθρώπων, εκπλήρωσε την... υπόσχεσή του. Παρά τα χλευαστικά σχόλια που ακούστηκαν το 2008 όταν παρέλυσε εξαιτίας πολύπλοκων βλαβών, ο Επιταχυντής έδωσε μόνο μια πρόγευση των δυνατοτήτων του.

Ενθουσιασμός. Μπορούσε να επιταχύνει τα πρωτόνια με διπλάσια κινητική ενέργεια, 14 ΤeV, αλλά αυτό θα το επιχειρήσει το 2013. Οι συγκρούσεις που έγιναν τη Μεγάλη Τρίτη ενθουσίασαν τους επιστήμονες και σήμαναν την έναρξη μιας πολύχρονης αναζήτησης στα μυστικά του Σύμπαντος.

Από εδώ και πέρα, τέτοιες συγκρούσεις θα γίνονται πολλές. Και οι επιστήμονες θα τις μελετούν για πολλά χρόνια ελπίζοντας να ανακαλύψουν πράγματα που δεν ήξεραν μέχρι τώρα, που φαντάζονταν, που προσπαθούσαν να διερευνήσουν διατυπώνοντας πολύπλοκες θεωρίες.

Άγνωστες διαδικασίες.
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων θα αποτελέσει ορόσημο στην επιστήμη επειδή με τις συγκρούσεις θα προσπαθήσει να γυρίσει πίσω τον χρόνο. Να δείξει στους ειδικούς τι συμβαίνει όταν ένα τεράστιο απόθεμα ενέργειας εμφανίζεται από το πουθενά(;). Και πώς εκείνη τη στιγμή επεμβαίνει η φύση θέτοντας σε λειτουργία άγνωστες σε εμάς διαδικασίες. Οι επιστήμονες ευελπιστούν να καταλάβουν πώς ξαφνικά κάποια σωματίδια αποκτούν μάζα και αρχίζουν να κτίζουν συμπαγή οικοδομήματα στο Σύμπαν, από τον μικρόκοσμο στον μεγάκοσμο, διαμορφώνοντας πλανήτες, αστέρια, γαλαξίες, έμβιους οργανισμούς στη Γη.

Είναι το υποτιθέμενο μποζόνιο του Χιγκς αυτό; Το επονομαζόμενο σωματίδιο του Θεού ή κάτι άλλο; Ελπίζουν ακόμη να καταλάβουν τι είναι αυτή η σκοτεινή ύλη που λέγεται ότι καλύπτει το 30% του Σύμπαντος, την οποία οι ειδικοί βλέπουν πως υπάρχει, αλλά δεν ξέρουν καν τι είναι. Επίσης, ίσως μπορέσουν να οδηγηθούν σε μια πειστική απάντηση για το πώς «συνεργάζονται» οι τέσσερις βασικές δυνάμεις του Κόσμου για να καθορίζουν οτιδήποτε συμβαίνει στα όριά του.

Σίγουρα όμως θα περάσουν πολλά χρόνια για να κατανοηθούν όλα αυτά και στο μεταξύ πολλές καινούργιες γνώσεις θα αποκτηθούν. Άλλωστε, όπως είχε πει στα «ΝΕΑ» ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος έλληνας φυσικός, ο Γιάννης Ηλιόπουλος, «ακόμη και αν φανερωνόταν μπροστά μου η εξίσωση που περιγράφει τη λειτουργία του Σύμπαντος, δεν θα ήμουν έτοιμος να την καταλάβω».

απο τα νεα ον λαιν














χρονια πολλα

Καλό Πάσχα.jpgαπο τον πανσεραικο

ελεγχοι στην αγορα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 31-3-2010

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ήδη σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σε 710 σημεία λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, αγορές).

Σημειώθηκαν:

- 5 περιπτώσεις παραβάσεων για παράνομη απόψυξη και έλλειψη επισήμανσης σε παραπροϊόντα σφαγής (συκωταριές).

- 56 κρεοπωλεία δεν εκτύπωναν στοιχεία της ταμειακής μηχανής.

- 35 κρεοπωλεία διέθεταν σφάγια που δεν είχαν σωστή αναγραφή της χώρας προέλευσης.

Ταυτόχρονα, για τον ίδιο σκοπό ελέχθησαν οι ψυκτικές αποθήκες στο σύνολό τους, 20 αγορές χονδρικής πώλησης και όλα τα σφαγεία, διότι τα σημεία αυτά αποτελούν τις πηγές διοχέτευσης των κρεάτων στην αγορά.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν να εντοπισθεί στους Ευζώνους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, φορτηγό με 709 αρνιά από την FYROM και προορισμό την Εταιρεία ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε., χωρίς σφραγίδες για τη χώρα προέλευσης. Το φορτηγό αναγκάστηκε να επιστρέψει ξανά στη χώρα προέλευσης, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Μέχρι και την 30η Μαρτίου 2010 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά έλεγχοι σε 1240 σημεία λιανικής πώλησης και 141 ψυκτικές αποθήκες, ενώ καθημερινά(για έβδομη μέρα ήδη) πραγματοποιούνται έλεγχοι σε 60 αγορές χονδρικής πώλησης και στα 153 σφαγεία.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ