Κυριακή, Μαρτίου 1

διερευνηση τασης εκλογικου σωματος

Κατάρρευση της ΝΔ σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες που έχουν το 30% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (περίπου 3.000.000 εκλογείς) και ισχυρή πολιτικοκοινωνική δυναμική, δείχνει γκάλοπ που δημοσιεύεται στον αυριανό Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για την Α’ Αθήνας, την Β’ Αθήνας, την Α’ Θεσσαλονίκης και το Υπόλοιπο Αττικής που ήταν πάντα «γαλάζια προπύργια», ενώ η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια -αυτή της Β’ Αθήνας ήταν το «βαρόμετρο» των εκλογών. Τώρα, σύμφωνα με το γκάλοπ της Alco, οι τρεις από αυτές βάφτηκαν «πράσινες» από «γαλάζιες» και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε μία (Α’ Αθήνας) εξακολουθεί να προηγείται με βραχεία κεφαλή, αντί για 10% στις εκλογές του 2007. Στη Β΄ Αθήνας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 14 μονάδες. Στην περιφέρεια Αττικής η διαφορά προσεγγίζει τις 10 μονάδες. Οι κ. Δούκας και ο Ρουσόπουλος που το όνομά τους ενεπλάκη με τη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκονται στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις στην περιφέρειά τους

Άλλες δημοσκοπήσεις

- Τρεις ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

- Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RAS για το Παρόν το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 3,8% για τις εθνικές εκλογές και κατά 2,7% για τις ευρωεκλογές.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 44,9% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,8%. Το 66,1% πάντως των ερωτηθέντων ζητά συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

απο το .antinews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ