Πέμπτη, Μαρτίου 12

ΟΓΑ

Δεν χρεοκωπεί ο ΟΓΑ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009 15:46

Δεν έχει κανένα πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας ο ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους, διαβεβαιώνει η διοίκηση του Οργανισμού, απορρίπτοντας δημοσιεύματα περί κινδύνου χρεοκοπίας του Ταμείου. Η περιουσία του Οργανισμού, τονίζεται στην ανακοίνωση έχει αυξηθεί και είναι σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ. H ανακοίνωση:


- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου και αναφορές των Μ.Μ.Ε. για «ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κλπ», «ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ», «Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ» κλπ, από τη Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αποδίδουν την αληθή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.

Ειδικότερα:

§ Το έτος 2009, ο ΟΓΑ για όλες τις δράσεις του (Βασική Σύνταξη 330€, Κύρια και Πρόσθετη Σύνταξη, με τις αυξήσεις τους, Περίθαλψη, Παροχές Αγροτικής Εστίας και Επιδόματα Δημογραφικής Πολιτικής) θα διανείμει συνολικά 8 δις ευρώ από τα οποία 6,4 δις ευρώ προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από εισφορές των ασφαλισμένων του και διάφορα έσοδα.

§ Η καταβολή των συντάξεων και των λοιπόν παροχών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα επόμενα, είναι απόλυτα εξασφαλισμένη καθώς ο ΟΓΑ έχει θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους οι οποίοι καταβάλλονται κανονικά.

§ Η περιουσία του Οργανισμού, παρά τη λογιστική μείωση της αξίας του μετοχικού του χαρτοφυλακίου, έχει αυξηθεί και ανέρχεται σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι ο ΟΓΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ