Παρασκευή, Ιουλίου 31

και μια προταση για την κυβερνηση

newtax

Μας το έστειλε ο ataktos χωρις να αναφέρει την πηγή, απο την οποία ζητάμε συγνώμη για την μη αναφορά της

ECOWAY L.T.D. ΤΩΝ MEDIA GROUP... ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ


&


ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ!!!
ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΜΗΔΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ (ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ) !
ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (made in serres)!!! ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΗΔΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕDΙΑ!!!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΓΙΟΝΤΖΕΔΕΣ

προσπερναω οτι βρεθει στον δρομο μου

Δευτέρα, Ιουλίου 27

Γεφυρουδιανα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΓΕΦΥΡΟΥΔΙΑΝΑ 2009

20 -24 και 27-28 Ιουλίου - Τουρνουά τάβλι

Το καθιερωμένο τουρνουά τάβλι των Γεφυρουδιανών. Διεξάγει με επιτυχία στις προηγούμενες διοργανώσεις και το ίδιο και καλύτερα πιστεύουμε και φέτος. Ο νικητής διεκδικεί χρηματικό έπαθλο.

Έναρξη: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

31 Ιουλίου - Συναυλία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Μια αξέχαστη βραδιά με την μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς από παλιές και νέες δισκογραφικές δουλειές του. Μία ευκαιρία που μας δίνει ο Ε.Σ. του Γεφυρουδίου να γνωρίσουμε από κοντά τον διεθνή και ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας συνθέτη.
Εισιτήρια για την συναυλία μπορείτε να προμηθευτείτε:
Στις Σέρρες, από το περίπτερο φεστιβάλ στην πλατεία ελευθερίας, στα δισκοπωλεία Voice, Melody Maher, Do-re-mi και Κουντουρά.
Στο Σιδηρόκαστρο: Περίπτερο Λυκίδη στην πλατεία.
Στο Πετρίτσι: Λογιστικό γραφείο Ζλατίντση – Τόλιου.
Στην Ηράκλεια: Café Άρωμα.
Τέλος στο Γεφυρούδι από τον Ε.Σ. Ελπίδα καθώς και στα παρακάτω τηλέφωνα: 6974937029, 6972869659

Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 20 €

8 και 9 Αυγούστου - Διεθνές φεστιβάλ χορού

Καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν την δουλειά και το πολιτισμό τους. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την χώρα μας, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Κένυα και το Μαυροβούνιο.

Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 2 €

11 Αυγούστου – Παράσταση Καραγκιόζη

Ο Γιάννης Χατζής και τα Γεφυρουδιανά 2009 αφιερώνουν την φετινή παράσταση και το έργο ΄΄ Καλώς ταφεντικό απόξω…. ΄΄ στον μεγάλο Ευγένιο Σπαθάρη.

Έναρξη: 21:15
Είσοδος: Ελεύθερη

14 Αυγούστου – Παγκόσμιο λαϊκό συμπόσιο

Μεγάλο γλέντι με χορό, τραγούδι, φαγητό και άφθονο ποτό, μαζί με τους Σλοβένους, τους Βόσνιους, τους Κενυάτες, τους Μαυροβούνιους, τους Ινδούς, τους Σέρβους και τους Ιταλούς. Στο λαϊκό αυτό συμπόσιο το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του νομού μας θα παρασκευάσει και θα προσφέρει Σερραϊκή μπουγάτσα και ακανές.

Έναρξη: 22:00
Είσοδος: Ελεύθερη

15 και 16 Αυγούστου – Διεθνές φεστιβάλ χορού

Συμμετέχουν χορευτικά από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας καθώς και από διάφορες χώρες όπως Σερβία, Κένυα, Ουκρανία, Ιταλία, και Ινδία.

Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 2 €

Τετάρτη, Ιουλίου 22

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΓΕΡΑ ! ! !


22/7 14:28
Ενας θεατής παρακολουθεί τους ποδηλάτες που συμμετέχουν στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, έχοντας για παρέα ένα σκύλο Αγίου Βερνάρδου.

Εαν κάνει ο σκύλος οτι κυνηγαει τα ποδηλατα!!! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ??? Είναι και γύρος Γαλλίας!

Παρασκευή, Ιουλίου 17

ο Σερραιος Χριστος Καρυπιδης Στην ομονοια Κυπρου



η Ομονοια στην οποια αγωνιζεται Ο Χρηστος Καρυπιδης νικησε για τηνΧαβναρ απο τα νησια φεροε με 4-0
το πρωτο γλολ το πετυχε στο 4ο λεπτο
Ο αγωνας εγινε για τα προκριματικα του 2 ου γυρου για το europa league
Και η επαναληψη σε μια βδομαδα στα νησια Φεροε
προπονητης της ομονοιας ειναι ο τακης Λεμονης

Πέμπτη, Ιουλίου 16

προστιμα απο τον ΕΦΕΤ

αντιγραφω απο το δελτιο του ΕΦΕΤ
15. Πρόστιμο 10.000,00 ευρώ στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» που βρίσκεται στην ΚΗΦΙΣΙΑΣ 41 – 43 ΜΑΡΟΥΣΙ, διότι διαπιστώθηκαν ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

10. Πρόστιμο 20.000,00 ευρώ στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» που βρίσκεται στη Δ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ 3 ΝΙΚΑΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού, ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου..
Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ελεγχος σε καρφοουρ και να μην πεσει προστιμο
Καταναλωτες τα ματια σας δεκα τεσσερα

Τρίτη, Ιουλίου 14

Φαγωθηκε ο διοικητης της ΕΥΠ επειδη ειχε επιτυχιες

ΤΙ ΝΟΜΙΣΕΣ, ΚΥΡΙΕ ΚΟΡΑΝΤΗ ?...

Ο διοικητής της ΕΥΠ φαγώθηκε, λέει, επειδή θεωρήθηκε, πως δεν έλεγξε τις διαρροές απο-μαγνητοφωνηθέντων συνομιλιών του Βλαστού με άλλους συμμορίτες και κυρίως γιατί, γράφουν, οι «...“αποκαλύψεις” που γίνονται μέσω αυτών των συνομιλιών στοχοποιούν κυρίως κυβερνητικά στελέχη, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τις επαφές, που είχε ο Βλαστός με κρατικούς μηχανισμούς τη δεκαετία του 90…». (Antinews).
Ο Καραμανλής «…θεωρεί ότι ο πρέσβης δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" το σώμα από θύλακες εντός της υπηρεσία,ς που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Εκεί πιστεύουν, από το Μαξίμου, ότι βρίσκεται και η αιτία των κάθε άλλο παρά ευνοϊκών διαρροών από την πλευρά της ΕΥΠ για την κυβέρνηση, την ώρα που οι σχέσεις του Βλαστού και της παρέας του με κρατικούς μηχανισμούς προ του 2004 έχουν μείνει στο σκοτάδι…». (Apomesa.info).

Αν καταλάβαμε καλά, εμείς οι …χαζοέλληνες, ο διοικητής της ΕΥΠ, που είχε μια σημαντική επιτυχία στον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος, καρατομήθηκε, επειδή δεν ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΤΗ ΣΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ, ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΄Η ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ !

Οι κυβερνητικοί «κύκλοι», που, απ΄ ό, τι φαίνεται, καθοδηγούν με διατεταγμένες διαρροές, διάφορα ΜΜΕ, Blogs και …ημι-blogs, αυτοπαγιδεύτηκαν, ρεζιλεύοντας ταυτόχρονα και τους αναμεταδότες τους, υποστηρίζοντας, πως έγιναν διαρροές απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που έθιγαν τη Ν.Δ. και όχι το …ΠΑΣΟΚ (!), στην εποχή του οποίου, ο Βλαστός είχε σχέσεις, επαφές και καλομεταχείριση…

Ρε, τον κερατά, τον Κοραντή και τους άλλους ΚΥΠατζήδες, είχαν καταγραμμένες συνομιλίες του Βλαστού με τους άλλους, που ενοχοποιούσαν ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και τις έκρυψαν ! Βρε, τους μασκαράδες !...
- Γιατί ρε Πρέσβη, το κάνατε αυτό ? Γιατί βγάλατε συνομιλίες, που καίνε δεξιούς και δεν βγάλατε και συνομιλίες, που καίνε ΠΑΣΟΚόκους ;
- Πως ?... Δεν υπάρχουν στα CD’ s τέτοιες συνομιλίες ; Και τι μας νοιάζει εμάς ρε συ !... Να πας να τις βρεις και εν …ανάγκη να τις φτιάξεις !...
- Τι είπες ?... Για ποιο λόγο ο Βλαστός θα μιλούσε το 2009, για τη δεκαετία του 1990 και τους ΠΑΣΟΚόκους ?...
΄Ετσι, ρε Κοραντή, Βλαστός είναι αυτός, ό, τι θέλει κάνει και λογαριασμό δεν δίνει !...

Με τέτοιες βλακώδεις ερωτήσεις που κάνεις, κάτσε στην άκρη, τώρα, για νάρθει αυτός ο καταξιωμένος και δοκιμασμένος εισαγγελέας ΜΑΣ, που θα τα βγάλει όλα στη φόρα, ακόμα και τις συνομιλίες του Βλαστού με τους άλλους εγκληματίες, που υποκλάπηκαν φέτος, το 2009, και αναφέρονται στις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του …90 !!!

Αμ τι νόμισες, ρε Πρέσβη, μπρίκια κολλάμε, εμείς οι δεξιοί !...

Δευτέρα, Ιουλίου 13

Εθαψαν το ψήφισμα για την Μακεδονία...

Εθαψαν το ψήφισμα για την Μακεδονία...

Από το http://lefteria.blogspot.com/
.
Προσπάθεια καταβλήθηκε να μην ακουστεί το ψήφισμα με τις αποφάσεις του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου των παμμακεδονικών ενώσεων, αφού τα κανάλια και οι εφημερίδες το "έθαψαν" κανονικά, μάλλον επειδή οι διατυπώσεις του δεν συμφωνούν με τη γενική γραμμή του κατεστημένου για σύνθετη ονομασία και ξεπούλημα του ονόματος στους σλαυοσκοπιανούς. Το παραθέτουμε αυτούσιο.
Κατά τη διάρκεια του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι εργασίες του οποίου έληξαν χτες το βράδυ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ελήφθησαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις υπό μορφήν ψηφίσματος, τις οποίες ανακοίνωσε από το μικρόφωνο η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, η οποία πέραν του ψηφίσματος κατέθεσε και επιστολή πανεπιστημιακών και διανοουμένων της Αμερικής που...
τάσσονται ανεπιφυλάκτως στο πλευρό της Ελλάδας:
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
"Διαφωνούμε έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ελληνική ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως ιστορική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός και όχι γεωγραφικός προσδιορισμός. Πότε δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους της.
Ζητούμε όπως δοθούν σε ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. Το απαιτεί η ιστορία.
Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ".
Το ψήφισμα υπογράφουν η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων και ο Πρόεδρος των Μακεδονικών τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου.






Σάββατο, Ιουλίου 11

ακαλυπτες επιταγες καιαυτο τον μηνα δυσθεωρατες αυξησεις

Κατά 261,4% αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στη Μακεδονία και τη Θράκη τους πρώτους πέντε μήνες του 2009, αποτυπώνοντας με το χειρότερο τρόπο την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στην ελληνική αγορά. Το ποσό των ακάλυπτων επιταγών μεταφράζεται σε 276 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ αύξηση εμφανίζουν και οι συναλλαγματικές που δεν πληρώθηκαν το ίδιο διάστημα.
newsblog | 11:30

Περίεργη ανακοίνωση της γ.γ προστασίας για σεισμούς


Αυτό πάλι δεν μας αρέσει καθόλου. Η γενική γραμματεία προστασίας ζήτησε από το κράτος να πάρει όλα τα μέτρα για την περίπτωση μεγάλων σεισμών. Καλά πως τους ήρθε και κάνουν τέτοια ...

επίσημη ανακοίνωση αυτή την περίοδο; Περιμένουμε κάτι ή απλά θεώρησαν ότι πρέπει να κάνουν την ανακοίνωση για να είναι καλυμμένοι αν γίνει το κακό; Λίγο περίεργα μας τα λένε και δεν είναι καλό.
troktiko

Αποστολος καρυδας

Το ακουσαμε και αυτο ο Αποστολος Καρυδας ανακοινωσε οτι κατεβαινει σαν υποψηφιος δημαρχος Σιδηροκαστρου
Αιδως Σερραιοι και δη Σιδηροκαστρινοι
Αν ειναι δυνατον να αφηνετε παριθωρια σε εναν παλιο δημαρχο σαν τον Αποστολο να ξανακατεβει και να διεκδηκησει δημαρχια
ειστε αξιοι της μοιρας σας
Ο Αποστολος ηταν καποτε προσφερε οτι μπορουσε να προσφερει και ο κοσμος του σιδηροκαστρου τον αντικατεστησε
Τωρα γιατι θελει να ξαναδιεκδηκησει δημαρχια
ειναι τοσο γλυκια η εξουσια?
Η δεν υπαρχει κανενας αλλος υποψηφιος και θα θυσιαστει αυτος για τον τοπο
γιατι εσπευσε να ανακοινωσει υποψηφιοτητα εν μεσω Ιουλιου για να προλαβει κατααστσεις?
Αντι να βρει ενα νεο ανθρωπο με ιδεες και οραμα για τον τοπο
να τον συμπαρασταθει και να τον προοθησει προσπαθει με καθε τροπο να κλειση το δρομο στους νεους .
Τωρα δλδ που υπαρχει ξανα μια στροφη του κοσμου προς την σιγουρια του ΠΑΣΟΚ τωρα θελει να ειναι υποψηφιος?
Το ΠΑΣΟΚ θελει νεους ανθρωπους με οραμα και φρεσκιες ιδεες σε ολα τα επιπεδα δεν θελει παλαιοκοματικους και φθαρμενους
Απο εδω θα ειμαστε αντιθετοι σε καθε παλαιοκαματικο που θα θελει να διεκδηκησει ξανα εξουσια μεσα στο ΠΑΣΟΚ
Κατσε στα κρασια και στα τσιπουρα Αποστολε και ασε τις δημαρχιες



επιτελους πετρελαιοκινηση σε αθηνα θεσαλονικη

Πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη!

Το μέτρο θα ανακοινωθεί-σύμφωνα με πληροφορίες- κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αμεση απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θέσπιση αντικινήτρων για τα παλαιά οχήματα και κινήτρων για απόσυρση ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ο κλάδος μετά τη λήξη του προσωρινού μέτρου μείωσης κατά 50% του Τέλους Ταξινόμησης, προτείνει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στελέχη από το υπουργείο Οικονομίας όσο και από το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζουν...
σοβαρά το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί η πετρελαιοκίνηση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αρχές Σεπτεμβρίου, με τις επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν στην 74η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς όπως φαίνεται έχουν πειστεί πως το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του κλάδου και θα προσφέρει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, το περιβάλλον αλλά και στους καταναλωτές, σε συνδυασμό πάντα με το περιβαλλοντικό Τέλος, όπως επίσης και με τα κίνητρα απόσυρσης χωρίς δημοσιονομικό κόστος...

απο το greece-salonika.blogspot.com

Παρασκευή, Ιουλίου 10

Δεν μπορώ να καταλάβω

Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009



Όπως τα βλέπει ο ΑΣΤΟΣ

Ας με συγχωρέσουν οι θαμώνες του καφενείου μας αλλά έχω ορισμένες απορίες και θα τις εκφράσω.
Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία είχε επιτυχίες τόσο με την σύλληψη των δραστών της απαγωγής Παναγόπουλου όσο και της εξάρθρωσης της σπείρας που συμμετείχαν αστυνομικοί εν ενεργεία και μη.
Οι επιτυχίες αυτές δείχνουν ότι ικανότητες υπάρχουν όταν δουλεύουν μεθοδικά και χωρίς κατευθύνσεις άνωθεν.
Όπως μας είπαν οι περισσότεροι των δραστών ήταν τρόφιμοι των φυλακών.
Η απορίες μου είναι :
Πως είναι δυνατόν μετά και τις αποδράσεις του Παλαιοκώστα να μπορούν οι κάθε λογής κρατούμενοι να οργανώνουν και να εκτελούν εγκλήματα αυτού του μεγέθους μέσα από τις φυλακές; Δηλαδή αν ήταν ελεύθεροι τι θα έκαναν περισσότερο;
Ο εγκλεισμός των κακοποιών στην φυλακή τους στερεί τίποτα ή τους παρέχει στέγη , τροφή ώστε να δουλεύουν άνετα χωρίς πρόβλημα;
Τι ρόλο παίζουν τελικά οι φυλακές; Τιμωρούν ,σωφρονίζουν, εκπαιδεύουν, επιμορφώνουν τους κρατούμενους; Ή είναι τα γραφεία της δουλειάς τους;
Δικαιούται να πανηγυρίζει η πολιτεία ότι εξάρθρωσε σπείρα αυτού του μεγέθους που τα μέλη της είναι φυλακή;
Μήπως θα έπρεπε να ζητήσουν και συγνώμη που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τους πολίτες ούτε από ανθρώπους που είναι μέσα;
Λέω μήπως;;;

Πέμπτη, Ιουλίου 9

συνβαινει και αυτο

Μέγεθος Γραμματοσειράς Μείωση Αύξηση

100 καινούργια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένα γιατί είναι… πετρελαιοκίνητα!!

newsblog | Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 | 17:27

Δεν είναι αστείο, δεν είναι κάποιου είδους ανόητου χιούμορ. Είναι η ελληνική πραγματικότηταasthenoforo της γραφειοκρατίας και των αστείων χωρίς καμία λογική αποφάσεων. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει δωρίσει στο ΕΚΑΒ 100 καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Τί άλλο θα περίμενε κανείς, εκτός από το να τα «δει» άμεσα στους δρόμους να προσφέρουν βοήθεια όποτε και όπου παρίστασται ανάγκη; Αμ δε! Τα ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα καθώς οι κινητήρες τους χρησιμοποιούν… πετρέλαιο αντί για βενζίνη και έτσι προσκρούουν στην απαγόρευση περί κίνησης οχημάτων που καταναλώνουν πετρέλαιο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά. Σε όλο τον κόσμο, η χρήση πετρελαίου γίνεται από οχήματα που πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων και αυτό γιατί οι κινητήρες τους θέλουν όχι τόσο συχή συντήρηση, αλλά και θεωρούνται πιο ανθεκτικοί και βεβαίως είναι πιο οικονομικοί. Τα νέα διεθνή πρότυπα τους θέλουν και πολύ λιγότερο ρυπογόνους. Αυτά βέβαια για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα που «σέβεται» το περιβάλλον η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων απαγορεύεται, γιατί… έτσι θέλουν στο αρμόδιο υπουργείο. Σε αυτήν τη γενική απαγόρευση «πιάστηκε» και η δωρεά των 100 ασθενοφόρων, που θα βοηθούσε το ΕΚΑΒ στην καλύτερη ανταπόκριση στις κλήσεις για βοήθεια.

αντιδραση τηε κινας για της ανακοινωσεις της τουρκιας

Αντιγράφουμε από το πάντα ενημερωμένο taxalia.blogspot.com: «Να καθίσουν στα αβγά τους οι Τούρκοι» ήταν το μήνυμα της Κινέζικης ηγεσίας, που ενοχληθηκε από το μικρομεγαλισμό της Τουρκίας. Η Τουρκία, ενθαρρυμένη από τα πρόσφατα χάδια Ομπάμα και Κλίντον, απέκτησε συνείδηση ..υπερδύναμης, με παγκόσμιο ρόλο και αυτοπλασσάρεται ως προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων. Έτσι, η Τουρκία εξέφρασε την ενόχλησή της για τα γεγονότα, εις βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας, στο Ουρούμτσι, προτείνοντας μάλιστα τη σύγκλιση του συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε… «να σταματήσει η βία στην Κίνα», ο Υπουργός εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, το ίδιο, ενώ κάποιοι στην Τουρκία ζήτησαν μποϋκοτάζ, εναντίον των Κινέζικων προϊόντων και άλλοι αναφέρουν στομφωδώς, ότι η υποθεση των Ουιγούρων, κατέστρεψε τις Κινεζο-Τουρκικές σχέσεις. Πρίν από λίγο, απάντησε η Κινέζικη ηγεσία: Η Κίνα απέρριψε τη σύγκλιση του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. αναφέροντας, ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, γράφει το πρακτορείο chinaview. «Η Κινεζική κυβέρνηση έλαβε τα ενδεικνυόμενα μέτρα, σύμφωνα με το νόμο. Η υπόθεση είναι ξεκάθαρα εσωτερικής φύσεως και δεν αφορά το συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε.», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Qin Gang. Ο Qin Gang ανέφερε τα παραπάνω, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Tayyip Erdogan, λέει το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

TO ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ!!!


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 08.07.09 ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ... ΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ! ! !

Τρίτη, Ιουλίου 7

Μεγαλο σακνδαλο στον δημο θεσαλονικης


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ – Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Και φορολογικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης»




Εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο διερευνάται ακόμα από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης και αφορά στην υπεξαίρεση άγνωστου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, για χρήματα που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Στα πλαίσια όμως της έρευνας που διεξήχθη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα κατά την ένορκη διοικητική εξέταση, προέκυψε ότι εκτός της μη απόδοσης παρακρατηθέντων εισφορών-κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, υπήρξαν σοβαρές ατασθαλίες και στα παραστατικά έγγραφα (δικαιολογητικά) που αφορούσαν δηλώσεις απόδοσης παρακρατηθέντων φόρων καθώς και αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης της Θ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται φορολογικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία αυτά (από την Ε.Δ.Ε) είναι:

α. Διπλότυπα είσπραξης της Θ΄ΔΟΥ διαφορετικής υφής και γραμματοσειράς από άλλες αντίστοιχες.

β. Φωτοτυπίες διπλοτύπων είσπραξης, θεωρημένες ως ακριβή αντίγραφα, αντί των πρωτοτύπων.

γ. προσωρινές δηλώσεις που δεν έφεραν την υπογραφή παραλαβής από υπάλληλο της Θ΄ΔΟΥ.

δ. Προσωρινές δηλώσεις σχετικά με την απόδοση φόρου από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, μισθούς και αμοιβές από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων καθώς και από προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, με υπογραφές πλαστογραφημένες.

ε. Προσωρινές και οριστικές δηλώσεις που προσκομίζονταν στη ΔΟΥ, όπου ως παραλαβόντες και εισπράξαντες αναφερόταν εφοριακοί υπάλληλοι που δεν ανήκαν στην Θ΄ΔΟΥ Θεσ/νίκης (παραστατικά πλαστογραφημένα).

Επίσης σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», προκύπτουν νέα στοιχεία για τεράστιο άνοιγμα εκατομμυρίων ευρώ από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την Οικονομική Επιθεώρηση.

Κατόπιν τούτων και επειδή εμφαίνεται ότι το Δημόσιο στερήθηκε εσόδων που έπρεπε να είχαν αποδοθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν αποδόθηκαν.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, στην συγκεκριμένη περίπτωση μη απόδοσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης των αναλογούντων παρακρατούμενων φόρων, έχουν πάρει τα προβλεπόμενα από το άρθρο 27 παραγ. 1 του Ν. 3296/2004 προσήκοντα μέτρα κατά των παραβατών;

ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ

  1. Οι προσωρινές και οριστικές δηλώσεις απόδοσης των παρακρατηθέντων φόρων από το έτος 1990 μέχρι το έτος 2008.
  2. Αντίγραφα των αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης από την Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
  3. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον έχει περαιωθεί ο φορολογικός έλεγχος, να μας γνωρίσετε αναλυτικά τα ποσά που έπρεπε να εισπραχθούν και δεν εισπράχθηκαν από την αρμόδια ΔΟΥ για το παραπάνω χρονικό διάστημα.
  4. Το σύνολο της αλληλογραφίας μεταξύ των κεντρικής και περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης το σύνολο της αλληλογραφίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών(κεντρικής και περιφερειακών) με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  5. Τις ετήσιες εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους διενεργηθέντες απολογιστικούς ελέγχους που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από το έτος 1990 και ύστερα.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Χρύσα Αράπογλου

Μάρκος Μπόλαρης

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Γιάννης Δριβελέγκας

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιώργος Πεταλωτής

Δημήτρης Βαρβαρίγος


Σάββατο, Ιουλίου 4

«Έκλεψαν τη σημαία του πλοίου για να μη θεωρηθεί ελληνικό!»..


Από το www.tvxs.gr
και το http://infognomonpolitics.blogspot.com
.‏
Φυλακισμένοι παραμένουν στο Ισραήλ οι επιβάτες του -υπό ελληνική σημαία- πλοίου «Αρίων», οι οποίοι συνελήφθησαν από Ισραηλινούς στρατιωτικούς, μετά από πειρατεία που διέπραξαν σε βάρος του πλοίου ισραηλινά πολεμικά σκάφη, το μεσημέρι της Τρίτης. Το tvxs μίλησε στον κ. Βαγγέλη Πισσία, εκπρόσωπο της οργάνωσης «Free Gaza Movement» στην οποία ανήκει το εν λόγω πλοίο.
«Οι επιβαίνοντες στο πλοίο βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι και...
δεν έχουμε κατορθώσει να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Ως τώρα οι ισραηλινές αρχές τους κρατούσαν σε πλήρη απομόνωση και ούτε καν οι συνήγοροί τους δεν έλαβαν άδεια να τους δουν από κοντά. Μάλιστα, είχαν χωρίσει τους επιβάτες σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων και κάθε ομάδα φυλακίσθηκε σε διαφορετικό αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τα ίχνη πολλών από τους κρατουμένους», δήλωσε στο tvxs ο κ. Πισσίας.
«Ωστόσο είναι ευοίωνο ότι σήμερα για πρώτη φορά επέτρεψαν στους δικηγόρους να μιλήσουν με τους κρατουμένους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το πιο πιθανόν είναι ότι σύντομα οι κρατούμενοι θα απελαθούν», συνέχισε ο κ.Πισσίας. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι την απελευθέρωση του σκάφους «Αρίων», του πληρώματος και των επιβατών έχει ζητήσει με διάβημα προς τις ισραηλινές αρχές το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στο σκάφος δεν επέβαιναν Έλληνες πολίτες. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα σταλούν απ’ ευθείας πίσω στις πατρίδες τους, ενώ έχουμε πληροφορίες ενάντια σε δύο Ισραηλινές γυναίκες παλαιστινιακής καταγωγής που επέβαιναν στο σκάφος ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη», εξήγησε ο κ.Πισσίας.
Το εν λόγω πλοίο ανήκει στην οργάνωση «Free Gaza Movement» και είναι νηολογημένο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στο όνομα Έλληνα ιδιοκτήτη. Πρόκειται κατά συνέπεια για ένα ελληνικό πλοίο, παρά τις προσπάθειες του ισραηλινού στρατού να παραπλανήσει τις διπλωματικές υπηρεσίες, αποκρύπτοντας αυτό το γεγονός. «Όταν οι Ισραηλινοί κομάντο επιτέθηκαν στο πλοίο, κατέβασαν την ελληνική σημαία και έθεσαν σε εφαρμογή μια συντονισμένη προσπάθεια να παραπλανήσουν το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, καθώς και το ελληνικό υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας σχετικά με την «υπηκοότητα» του πλοίου. Προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως ένα πλοίο αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητας, ώστε να δικαιολογήσουν την αθέμιτη επέμβασή τους σε αυτό», κατήγγειλε ο κ.Πισσίας.
Το εν λόγω σκάφος, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, δέχθηκε επίθεση περίπου 23 μίλια από τις ακτές της Γάζας, δηλαδή ενώ ακόμη έπλεε σε διεθνή ύδατα. «Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται εντελώς αθέμιτα ότι μια υδάτινη λωρίδα 22 χιλιομέτρων από τις ακτές της Γάζας βρίσκεται υπό τη δική τους «στρατιωτική εποπτεία», ενώ αυτό δεν αληθεύει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για διεθνή ύδατα», σχολίασε ο κ.Πισσίας. Μετά την επίθεση, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αφαίρεσαν τα δορυφορικά μέσα επικοινωνίας του πλοίο, ενώ κομάντο ανέβαιναν στο σκάφος και επιτέθηκαν στους επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, όλοι οι επιβαίνοντες απήχθησαν και το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ισραηλινό λιμάνι.

Παρασκευή, Ιουλίου 3

Eκστρατεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.


Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μεταφορά πεζοναυτών απ΄τον πόλεμο του Βιετνάμ!

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στο Αφγανιστάν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση από όταν τα ηνία του Λευκού οίκου ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί.
Πρόκειται για μια γιγάντια επιχείρηση, εναντίον των αφγανών Ταλιμπάν, στην οποία λαμβάνουν μέρος 4.000 αμερικανοί πεζοναύτες και 650 αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί. Δεκάδες ελικόπτερα μετέφεραν στρατεύματα από διάφορες βάσεις στην επαρχία, σε περιοχές-προπύργια των Ταλιμπάν. Αξιωματούχος δήλωσε ότι η αερομεταφορά αυτή είναι η μεγαλύτερη για τους Πεζοναύτες μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η...επιχείρηση, που ονομάζεται «Χτύπημα του Σπαθιού», έχει επίκεντρο την επαρχία Χελμάντ, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες φυτείες οπίου, που παράγουν το 90% της ηρωίνης που διακινείται διεθνώς, ένα σπουδαιότατο πλουτοπαραγωγικό μέσο για τους Ταλιμπάν. Ας σημειωθεί ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν ποτέ τον πλήρη έλεγχο της Χελμάντ μετά το 2001.

/greece-salonika.blogspot.com

οδηγια εοκ για τα αγγουρια

Παρασκευή, 3 Ιούλιος 2009

"Τα αγγούρια μπορούν να είναι όσο κυρτά θέλουν",

ορίζει οδηγία της Ε.Ε.!!
(δεν είναι φάρσα..)


Μετά από είκοσι χρόνια τα... αγγούρια επιτρέπεται να είναι όσο κυρτά θέλουν! Από χθες δεν ισχύει η οδηγία της EE, η οποία όριζε ακριβώς την κύρτωση τους, ενώ αλλάζουν οι προδιαγραφές και για άλλα φρούτα και λαχανικά.
Ο λόγος για την οδηγία 1677/88/ΕΟΚ..
Είναι μια οδηγία, η οποία για παράδειγμα ανάμεσα σε άλλα ορίζει ότι τα αγγούρια ανώτερης ποιότητας θα πρέπει να έχουν μια καλή φόρμα και να είναι ίσια. Και για να είμαστε απολύτως ακριβείς η κύρτωση θα πρέπει να είναι το πολύ 10 χιλιοστά σε ένα αγγούρι μήκους δέκα εκατοστών. Αλλά και για...
τα πράσα υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές.
Έτσι λοιπόν το ένα τρίτο του συνολικού μήκους θα πρέπει να είναι χρώματος από άσπρο μέχρι ασπροπράσινο. Για τα πρώιμα πράσα πάντως προβλέπεται ότι το πράσινο ή το ασπροπράσινο τμήμα θα είναι τουλάχιστον το ένα τέταρτο του συνολικού μήκους!

Τέτοιου είδους προδιαγραφές ίσχυαν για μια σειρά φρούτων και λαχανικών για σχεδόν είκοσι χρόνια. Τώρα όμως 26 είδη είναι πλέον...ελεύθερα να μεγαλώνουν όπως θέλουν και παρόλα αυτά θα τα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Με τον τρόπο αυτό όμως διαγράφεται παράλληλα μια σειρά οδηγιών της ΕΕ, αλλά είναι παράλληλα και "ένας τρόπος να αποφεύγεται η γραφειοκρατία".

απο το /greece-salonika.blogspot.com

Eδωσαν το πράσινο φως σε «όλες τις τσούλες της γης»...

'

Το Ηρώδειο απέρριψε τον Β. Παπακωνσταντίνου!..
Από το http://vasilisp.com/blogs/asimonis/
.Οι «σοφοί» του Ηρωδείου , λίγες μόνο μέρες αφού έδωσαν το πράσινο φως σε «όλες τις τσούλες της γης» της κυρίας Βίσση να ακουστούν στο Ηρώδειο, απέρριψαν συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντινου τον Σεπτέμβριο! Απέρριψαν έναν καλλιτέχνη που φέτος κλείνει 35 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι. Έναν καλλιτέχνη που τον εμπιστεύθηκαν δημιουργοί όπως ο Μάνος Λοϊζός, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νικόλας Ασιμος και τόσοι άλλοι. Έναν καλλιτέχνη που τα τραγούδια του έχουν γίνει σύμβολα κοινωνικών αγώνων. Μια από τις σημαντικότερες φωνές που αποτελεί κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού. Τον καλλιτέχνη που επέλεξαν οι Scorpions για την συναυλία της δεκαετίας στις 6 Ιουλιου στο στάδιο Καραϊσκάκη. Και μη μου πείτε πως δεν «ταιριάζει» στο Ηρώδειο. Η συναυλία που έδωσε εκεί το 2005 τα λέει όλα. Συγχαρητήρια κύριοι για τις επιλογές σας! Είστε άξιοι της μοίρας σας!
apo to press-gr

Πέμπτη, Ιουλίου 2

μυνητηρια αναφορα απο βουλευτες στον διοικητη της ΑΤΕ Μηλιακο





Μηνητηρια αναφορα κατεθεσαν βουλευτες του πασοκ για κακοδιαχειρηση και ζημιες για την αγροτικη τραπεζα
Συγκεκριμενα για 31 δομημενα ομολογα αξιας 767 εκατομυρια ευρω απο την Lehman Brothers
Σημερα οι ζημιες ξεπερνουν τα 336 εκατομυρια ευρω για την αγροτικη
και ζηταει το πασοκ τελος παντων να διερευνηθη η υποθεση και οποιος φταιει να τιμωρηθει
οι βουλευτες που κατεθεσαν την αναφορα ειναι
Μαρκος Μπολαρης Γρηγορης Νιωτης Γιωργος Πεταλωτης, Δημητρης Τσιρωνης ΧΡηστος Αηδονης και Μιχαλης Καρχιμακης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ