Δευτέρα, Αυγούστου 31

Η εγκύκλιος Ραγκούση προς τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

Η εγκύκλιος Ραγκούση προς τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

ΑΘΗΝΑ 30/08/2009


«Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι η κυβέρνηση διανύοντας τον 6ο χρόνο της, όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά με τις επιλογές, τα λάθη και τις παραλείψεις της, οξύνει τα προβλήματα, επισωρεύει δεινά και οδηγεί τους Έλληνες στην αποτελμάτωση. Στην δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας καθώς και στον πρωτοφανή κατάλογο των υποθέσεων διαφθοράς αλλά και των πρωτόγνωρων μεθοδεύσεων συγκάλυψης και παραγραφής, ήρθε να προστεθεί η επανάληψη των καταστροφικών πυρκαγιών για να αποδειχθεί πόσο επιβλαβής για τον τόπο είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ.

Η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού απαιτεί να αλλάξει πορεία η χώρα. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, είναι μια χαμένη μέρα για τη χώρα. Γιατί αποδεικνύεται κάθε μέρα πόσο αληθινό και επείγον είναι το δίλλημα: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προετοιμάζει την νέα αρχή για τη χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών και να ασκεί αντιπολίτευση με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα παραμένοντας σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, είτε οι εκλογές διενεργηθούν άμεσα, είτε το αργότερο στην αρχή της νέας χρονιάς.

Στο πλαίσιο του πολιτικού μας σχεδιασμού ξεκινάμε, όπως κάθε χρονιά, με την πολιτική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη. Πραγματοποιείται με ευθύνη των οργανώσεων της Αττικής στο Θησείο, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη στις 7μμ με ομιλία του Προέδρου μας Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ευθύνη των κατά τόπων ΝΕ το τριήμερο Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται τις προσεχείς εβδομάδες, με συμμετοχή μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης πανελλαδικής εξόρμησης, πέραν της κεντρικής ομιλίας διοργανώνονται ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες και δυνατότητες και άλλες πολιτικές δράσεις ή επισκέψεις.

Επίκεντρο της πολιτικής μας εξόρμησης είναι το μήνυμα της 3ης Σεπτέμβρη, όπως θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρό μας.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Με αποφασιστικότητα, επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο λαό, ενωμένοι στην πρόκληση να αλλάξουμε πορεία στη χώρα, ξεκινάμε με την κεντρική εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη και την πολιτική μας εξόρμηση την πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Καλό μας αγώνα!
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου

Γιάννης Ν. Ραγκούσης»

Κυριακή, Αυγούστου 30

Διεθνές ρεζιλίκι η εκλογες


Στη Γαλλία θα διεξαχθεί τελικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων (U20) και όχι στην Ελλάδα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μάριους Βίζερ ανακοίνωσε σήμερα ότι η διοργάνωση, που επρόκειτο να γίνει στις 22-25 Οκτωβρίου 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφαιρέθηκε από τη χώρα μας και ανατίθεται στο Παρίσι, τις ίδιες ημερομηνίες.
οπως γραφει το
http://www.dikisports.blogspot.com/
ρε μπας εκεινη την κυριοακη εχουμε εκλογες και το ακυρωσαν οι δικοι μας

Σάββατο, Αυγούστου 29

τελευταιες δημοσκοπησεις

οπως μετωδωσε ο αντ1
Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, από 6 έως 6,2 ποσοστιαίες μονάδες, τετρακομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα και οριακή είσοδο του ΣΥΝ στη Βουλή, δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,7% στη πρόθεση ψήφου, έναντι 25,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,3%, ο ΣΥΝ με 3,5%,

Στην δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33,7%, η Νέα Δημοκρατία το 27,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 5,7%, ο ΣΥΝΕπίσης το 33,7% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου το 32,5% πιστεύει ότι κανείς δεν είναι ικανός, ενώ το 31,1% θεωρεί καταλληλότερο τον Κώστα Καραμανλή. το 3,2% και οι Οικολόγοι το 2%.οι συγκεντρώνουν το 2,5%.

Παρασκευή, Αυγούστου 28

θες να δεις το γραπτο σου πληρωσε

Tαρίφα 50-80 ευρώ για όσους υποψήφιους των πανελληνίων θέλουν να δουν το γραπτό τους..

Σκηνές για γερά νεύρα αναμένεται να εξελιχθούν στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις του υπουργείο Παιδείας το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου με πρωταγωνιστές υπαλλήλους, γονείς και υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Και αυτό διότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα γραπτά τους.
Μάλιστα, παρότι θα υπάρχει τίμημα (από 50 έως 80 ευρώ), αυτό δεν πρόκειται να αποτρέψει κάποιους -η πείρα λέει ότι οι γονείς είναι αυτοί που ρίχνουν τον σπόρο της αμφιβολίας- να διαπιστώσουν εάν οι βαθμολογητές τούς αδίκησαν ή όχι. Συνολικά, περίπου 120.000 υποψήφιοι διεκδίκησαν μία από τις 88.262 θέσεις στα ΑΕΙ, και αυτοί μπορούν να δουν τα γραπτά τους.
Ειδικότερα...
όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους είναι να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας ή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο (Γενικό Λύκειο, ΤΕΕ ή Επαγγελματικό Λύκειο), στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Η επίδειξη των γραπτών θα γίνει την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.
Φωτοτυπία των γραπτών μπορούν να δουν οι υποψήφιοι (ή και οι γονείς τους, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) στην υπηρεσία όπου υποβλήθηκε η αίτηση.
Αν πρόκειται για γραπτά ειδικών μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες-Σχέδια-Μουσική), των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ, καθώς και για τα γραπτά των εξετάσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, η επίδειξη γίνεται από το πρωτότυπο και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στη Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΥΠΕΠΘ (Συγγρού 106, Αθήνα).
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν εντός του Οκτωβρίου. Το ύψος του παραβόλου είναι 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών γραπτών και 80 ευρώ για τα τέσσερα και άνω γραπτά.






Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

ο εκ σερρων ορμωμενος γιωργ καπουτζιδης

Το έριξε στο Ροκ ο Καπουτζίδης


Καλοκαιρινές «ανάσες» μπορεί να παίρνει, όμως δεν έχει σταματήσει στιγμή να ετοιμάζει την πρώτη μουσικό-θεατρική δουλειά του, για την οποία φυσικά κι έχει μεγάλη αγωνία.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καπουτζίδη που, αυτή την περίοδο, έχει ολοκληρώσει τη διασκευή..



ου πολυβραβευμένου ροκ μιούζικαλ «Rent» το οποίο θα ανέβει από το Νοέμβριο στο θέατρο «Χώρα». Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ θεωρείται από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Μπροντγουέι.

Οι πρώτες αναγνώσεις του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει και, όπως είναι φυσικό, ο ηθοποιός «τρέχει και δεν φτάνει». Στη σκηνή θα δούμε τους Άντα Λιβιτσάνου, Αργύρη Αγγέλου, Πάνο Μουζουράκη, Ησαΐα Ματιάμπα, Αλίνα Κωτσοβούλου κ.ά.



Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Σάββατο, Αυγούστου 22

νομοσχεδιο για προσληψεις(σαν τους αγροφυλακες)

Τροπολογία για 20.000 προσλήψεις
Αρωμα εκλογών αναδύεται από την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στην κλειστή Βουλή και προβλέπει την πρόσληψη έως 20.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού και στα νομικά τους πρόσωπα.

Αρωμα εκλογών αναδύεται από την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στην κλειστή Βουλή και προβλέπει την πρόσληψη έως 20.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού και στα νομικά τους πρόσωπα.

Με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί κατά 98% από έσοδα που προκύπτουν από τον φόρο ζύθου και κατά το υπόλοιπο από τα τέλη διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας που κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, η κατανομή των προς κάλυψη θέσεων ανά νομό και δήμο θα γίνει από την ΚΕΔΚΕ με κριτήρια που συνεκτιμούν την ένταση του προβλήματος της ανεργίας κατά νομό, τη σχέση του τοπικού εισοδήματος σε συνάρτηση με τον εθνικό μέσο όρο καθώς και τις διαρθρωτικές ιδιαιτερότητες της παραγωγικής βάσης κάθε περιοχής.

Σε πρώτη φάση θα κατανεμηθούν 15.000 θέσεις εργασίες, ενώ οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στις τοπικές κοινωνίες.

απο την ημερησια

Πέμπτη, Αυγούστου 20

Το Ισραήλ σκότωνε Παλαιστίνιους για να πάρει τα όργανά τους


Είναι τρομερό το δισέλιδο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Σουηδίας «Aftonbladet» και έχει τίτλο «Λεηλατούν τα όργανα των γιων μας».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζονται παλαιστίνιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο στρατός των σιωνιστών απαγάγει νέους άντρες από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τους οποίους μεταφέρει σε Ισραηλινά νοσοκομεία στα οποία τους αφαιρούνται ζωτικά όργανα!!!!
Τις μαρτυρίες τους έρχονται να επιβεβαιώσουν πτώματα τα οποία επιστράφηκαν στις οικογένειές τους και στα οποία διαπιστώθηκε ότι έλειπαν ζωτικά όργανα.


Αν και η εφημερίδα δημοσιεύει επώνυμες καταγγελίες Παλαιστινίων οι οποίοι μιλάν για νέους που εξαφανίστηκαν πριν από μερικές μέρες και επιστράφηκαν νύχτα, νεκροί και έχοντας ήδη υποστεί νεκροτομή, η Σιωνιστική κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διαψεύδει το ρεπορτάζ.
. βαθυ κοκινο

καταθεση ερωτησης στην βουλη

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

ΘΕΜΑ: �Kλοπή δημόσιου χρήματος, παράνομοι διπλοί τιμοκατάλογοι, πλαστά τιμολόγια, διπλά βιβλία, παράνομη υπερτιμολόγηση προϊόντων, παράνομος τοκισμός χρημάτων του δημόσιου, είναι το περίγραμμα της λεηλασίας που φέρεται ότι ανέδειξαν έλεγχοι που διενέργησε η Διεύθυνση Ελεγκτικού της ΑΣΔΥΣ κατά τα έτη 2005-2006-2007 και 2008 στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ), και που η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επιτρέπει και ανέχεται την συγκάλυψη των αδιαφανών αυτών πράξεων που δεν είναι συμβατές με την νομοθεσία και ενδεχομένως να συνιστούν οικονομικά εγκλήματα

Έχοντας υπόψη

Ότι στο Κυβερνητικό πρόγραμμα σας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρατε την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής ελέγχου προμηθειών (Σώμα Oικονομικών Eλεγκτών) με σκοπό την διασφάλιση της διαφάνειας.

Ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προωθήσατε για τη συγκρότηση του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών (ΣΟΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων, επεστράφη, ως παράνομο και επί της ουσίας απαράδεκτο, από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αριθμό 97/2005 γνωμοδότηση του καθώς παρείχε �ανεπίτρεπτες, πολυάριθμες και ευρείες εξουσιοδοτήσεις προς άλλα όργανα της διοίκησης� και ιδίως προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, χαρακτήρισε δε ορισμένες διατάξεις του σχεδίου Π.Δ αόριστες, μη σαφείς, ενώ ζήτησε να υπάρξει ορθογραφικός και γραμματικός έλεγχος στο κείμενο, καθώς και να γίνει διόρθωση αβλεψιών που υπήρχαν.

Ότι η ακύρωση της δημιουργίας του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών που ξεκίνησε με τον Ν.2913 (ΦΕΚ 102Α�/23.5.2001) καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς συνδέεται με τα κέντρα εκείνα που δεν επιθυμούν την διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης-που συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω κέντρα- αποτελεί το Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) ,με έδρα την Αθήνα ,που υπάγεται στη ΑΣΔΥΣ, είναι οργανωμένο σύμφωνα με το ΣΚ 5-97/94 και στο οποίο επανειλημμένα έχουν διαπιστωθεί σειρά οικονομικών ατασθαλιών και πράξεων οι οποίες δεν είναι συμβατές με την νομοθεσία(Κώδικα ΦΠΑ, Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΕΜΣ, Διαταγές για την Οικονομική διαχείριση των διαχειρίσεων του ΓΕΣ, αλλά και αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών) αλλά και το ποινικό δίκαιο και ενδεχομένως να συνιστούν οικονομικά εγκλήματα.Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Ελεγκτικού της ΑΣΔΥΣ κατά τα έτη 2005-2006-2007 και 2008 , διαπιστώθηκαν:

o Υπερτιμολόγηση προϊόντων. Προϊόντα υπερτιμολογημένα, διατέθηκαν προς πώληση στα μέλη των οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο κατάστημα (super Market) ως λιανική πώληση, όσο και πώληση προς τις Μονάδες του Στρατού που εξυπηρετούνται από το ΕΚΕΜΣ.

o Παράνομοι τιμοκατάλογοι. Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στο super market και τις στρατιωτικές μονάδες έχουν διπλούς κωδικούς.

o Πλαστά τιμολόγια. Εκδίδονται �Εικονικά� τιμολόγια αφαιρώντας μεγάλα ποσά από τον προϋπολογισμό του Στρατού .

o Κλοπή των στρατιωτικών μονάδων με λανθασμένο ζύγισμα προϊόντων.

o Τήρηση διπλών λογιστικών βιβλίων. Πωλούνται εμπορεύματα που δεν υπάρχουν στο λογιστικό απόθεμα.

o Παράνομο τοκισμό χρημάτων του δημοσίου Ενώ το ΕΚΕΜΣ εισπράττει μετρητά από τις μονάδες αυτά μετατρέπονται αυτόματα σε επιταγές.

o Ανάθεση έργων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού. Αναβάθμιση του λογιστικού προγράμματος του ΕΚΕΜΣ με διαδικασία απευθείας ανάθεση.

o Ύπαρξη ταμείων μη γνωστοποιημένων στην εφορία. Το ταμείο των μονάδων δεν είναι δηλωμένο στο μητρώο ΦΠΑ και οι συναλλαγές του δεν γνωστοποιούνται στην εφορία.

Ότι ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ελεγκτικού της ΑΣΔΥΣ φέρεται ότι εντόπιζαν κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων στο ΕΚΕΜΣ, την σειρά των οικονομικών ατασθαλιών και πράξεων, οι προϊστάμενοι τους, συνέπρατταν και συγκάλυπταν, αποσοβώντας έτσι τον κίνδυνο να επιμεριστούν τις δικές τους ευθύνες, επειδή οι ίδιοι απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΜΣ (Πρόεδρος ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΥΣ και Μέλη οι Διευθυντές Εφοδιασμού-Μεταφορών, Υλικού Πολέμου και Οικονομικού της ΑΣΔΥΣ).


1. Ποία τα αποτελέσματα των Οικονομικών Ελέγχων που διενέργησε η Διεύθυνση Ελεγκτικού της ΑΣΔΥΣ κατά τα έτη 2005-2006-2007 και 2008 στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ);

2. Να κατατεθούν οι Εκθέσεις Ελέγχου των ετών 2005-2006-2007 και 2008.

3. Ποιες οι ευθύνες όσων απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΜΣ από το 2005 μέχρι σήμερα;

4. Ποιες οι ευθύνες �ξεχωριστά- των Διευθυντών Οικονομικού της ΑΣΔΥΣ που είναι αξιωματικοί του Οικονομικού Σώματος, απόφοιτοι Οικονομικών Σχολών του Πανεπιστημίου και ο τομέας εργασίας τους, είναι η οικονομική διαχείριση των οικονομικών Ενόπλων Δυνάμεων;

5. Έχουν ασκηθεί εκ μέρους σας ενέργειες για την ΕΡΕΥΝΑ από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη ή την Τακτική Δικαιοσύνη τυχόν Ποινικών Ευθυνών σε βάρος υπευθύνων;

6. Ποίοι δίδουν τις εντολές για ύπαρξη διπλών κωδικών για ίδιο εμπόρευμα;

7. Ποιόν κωδικό �κτυπούν� στις ταμειακές φορολογικές μηχανές;

8. Ποιος εισπράττει αυτές τις διαφορές από τις υπερτιμολογήσεις;

9. Γιατί δόθηκε τόσο τεράστιο χρηματικό ποσό για αναβάθμιση του λογιστικού προγράμματος του ΕΚΕΜΣ, όταν παρατηρούνται τέτοιες τεράστιες ατασθαλίες;

10. Γιατί αναβαθμίσθηκε το λογιστικό πρόγραμμα του ΕΚΕΜΣ με διαδικασία απευθείας ανάθεσης, χωρίς διενέργεια διαγωνισμού και κατά παράβαση της νομοθεσίας;

11. Να κατατεθεί η διαταγή ανάθεσης του έργου και η εγκριτική διαταγή της δαπάνης �Αναβάθμιση λογιστικού προγράμματος ΕΚΕΜΣ�.

12. Γιατί το ΕΚΕΜΣ δεν χρεώνει λογιστικά εμπορεύματα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εμφανίζεται αρνητικό πρόσημο στις διακινήσεις των κωδικών;

13. Γιατί το λογιστικό πρόγραμμα του ΕΚΕΜΣ επιτρέπει να πωλούνται εμπορεύματα που δεν υπάρχουν στο λογιστικό απόθεμα;

14. Γιατί δεν αποκαλύπτονταν τα πλεονάσματα στις απογραφές;

15. Με τέτοιες μεθοδεύσεις πως δεν μπορεί να συμπεράνει κάποιος, ότι οι ετήσιες απογραφές ήταν προσαρμοσμένες για να καλύπτουν τις τυχόν διαφορές που κάποιοι εισέπρατταν;

16. Με τέτοιες διαφορές και μεθοδεύσεις πως μπορεί να έχουν αξιοπιστία τα ετήσια λογιστικά αποτελέσματα του ΕΚΕΜΣ;

17. Γιατί υπάρχει μεγάλη χρηματική διαφορά στις ημερήσιες καταστάσεις του Ταμείου Μονάδων του ΕΚΕΜΣ ;

18. Ποιος κερδίζει τις διαφορές αυτές των χρημάτων σε ετήσια βάση;

19. Έχουν ελεγχθεί οι υπεύθυνοι για την κλοπή χρημάτων του δημοσίου;

20. Γιατί ενώ το ΕΚΕΜΣ εισπράττει μετρητά από τις μονάδες αυτά μετατρέπονται αυτόματα σε επιταγές;

21. Πως αυτά συσχετίζονται με την Λογιστική των Τραπεζών που κατατίθενται τα χρηματικά διαθέσιμα;

22. Μήπως κάποιοι εισπράττουν τόκους παράνομα από τα χρηματικά διαθέσιμα;

23. Γιατί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ελέγξατε με τις υπηρεσίες του υπουργείου σας όλα τα οικονομικά του ΕΚΕΜΣ, ώστε να εντοπίσετε αυτή την τεράστια κλοπή;

Κύριε Υπουργέ επειδή από την σωρεία αυτή των παραβάσεων υπάρχουν ενδείξεις κακής διαχείρισης, σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή διενέργειας έκτακτου Οικονομικού έλεγχου του ΕΚΕΜΣ, με έκτακτη απογραφή από επιτροπή που θα ελέγχεται άμεσα από Επιθεωρητές, αλλά και έλεγχο από τις υπηρεσίες Φ.Π.Α του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εντοπιστούν οι οικονομικές ατασθαλίες.

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Βασίλης Οικονόμου

Αλέκος Αθανασιάδης

Βάσω Παπανδρέου

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Κυριακή, Αυγούστου 16

Τέσσερα κρούσματα της γρίπης Α στο νομό Σερρών


Τέσσερα κρούσματα της νέας γρίπης με ήπια συμπτώματα στο νομό Σερρών, επιβεβαίωσε η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Β. Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ίδια, η υγεία και των τεσσάρων ασθενών δεν παρουσιάζει καμία επιπλοκή, ενώ τους χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία από τους θεράποντες ιατρούς, χωρίς να είναι αναγκαία η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο Σερρών.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/blog-post_14.html

Σάββατο, Αυγούστου 15

για να θυμηθουμε

Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2009

Η σφαγή του Κομμένου. Τα θυμόμαστε, για να μην τα ξαναζήσουμε...

Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 1943, ο 12ος Λόχος του 98ου Συντάγματος 1ου Ορεινού Τμήματος, που είχε στρατοπεδεύσει σε μια κοιλάδα στα βόρεια ακριβώς της Άρτας, κάπου κοντά στη Φιλιππιάδα, κλήθηκε να βγει από τις σκηνές του.
Διοικητής του Συντάγματος, ήταν ο Συνταγματάρχης Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, ένας νεαρός διοικητής φορτωμένος με παράσημα, αυτοδημιούργητος άντρας που του άρεσε να παινεύεται ότι έχει μετατρέψει το 98ο σε Σύνταγμα για τον Χίτλερ.
Στους άντρες του 12ου Λόχου ο Ζάλμινγκερ, έβγαλε έναν κοφτό ολιγόλογο, τυπικό λόγο Τους είπε ''Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Είναι καιρός για σκληρά μέτρα εναντίον των ανταρτών. Αύριο το πρωί θα ξεκληρίσουμε ένα λημέρι τους".
Καθώς περάσανε τα μεσάνυχτα στο Κομμένο, οι περισσότεροι κάτοικοί του άρχισαν σιγά σιγά να πηγαίνουν στα σπίτια τους για ύπνο, κουρασμένοι από τις προετοιμασίες του πανηγυριού, από το γλέντι και το πιοτό, χωρίς να υποψιαστούνε τίποτα για το τι επρόκειτο να συμβεί.
Την ίδια ώρα περίπου, μια φάλαγγα από 22 αυτοκίνητα και ένα στρατιωτικό τζιπ, ξεκίνησε από την κοιλάδα κοντά στην Φιλιππιάδα μεταφέροντας τους περισσότερους άντρες του 12ου Λόχου, γύρω στους 100 στρατιώτες.

Στις 5.00 το πρωί σταμάτησαν έξω από το χωριό και ο μάγειρας σέρβιρε πρωινό και καφέ στους στρατιώτες.
Ύστερα, ο Διοικητής του 12ου Λόχου Υπολοχαγός Ρέζερ, πρώην στέλεχος της νεολαίας του Χίτλερ και τώρα περίπου 25 χρονών, τους συγκέντρωσε και έδωσε τις διαταγές του.
Μια φράση του, είχε μείνει στο μυαλό των αντρών μετά από χρόνια:
"Θα μπούμε στο χωριό και δεν θ΄ αφήσουμε τίποτε όρθιο" είχε πει.
Χρησιμοποιώντας το πέτρινο καμπαναριό της εκκλησιάς (χτίσμα του 1855) για παρατηρητήριο, χωρίστηκαν σε εκτελεστικά αποσπάσματα, παίρνοντας και τις τελικές οδηγίες της επέμβασης.

Xαράματα πια στις 16ης Αυγούστου, στο πρώτο θολό φως της ημέρας και στον ουρανό άρχισαν να διασταυρώνονται φωτοβολίδες διαφόρων χρωμάτων και ταυτόχρονα ακούστηκαν εκρήξεις όλμων που είχαν τοποθετηθεί σε τρία επίκαιρα σημεία του χωριού.

Αμέσως αρχίσανε οι πυροβολισμοί και η διασταύρωση των πυρών, ενώ τα πυροβόλα και τα οπλοπολυβόλα δε σταμάτησαν ούτε στιγμή, δίνοντας την εντύπωση κάποιας σκληρής μάχης
. Καθώς εισέβαλαν στα σπίτια, ολόκληρες οικογένειες αιφνιδιάστηκαν στον ύπνο και μη μπορώντας να αντιδράσουν, έπεφταν νεκρές από τις σφαίρες των όπλων και τα βλήματα των χειροβομβίδων.
Γέροι άνθρωποι, ανάπηροι, ακόμη και τυφλοί, σκοτωθήκανε επιτόπου. Κορίτσια με την απειλή των όπλων σύρθηκαν στον έσχατο εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και βιάστηκαν κατ' εξακολούθηση από τους νεαρούς οπαδούς της χιτλερικής ιδεολογίας, οι οποίοι, αφού ικανοποίησαν τα κτηνώδη ένστικτά τους, έκοβαν τους μαστούς και τις έσφαζαν σα ζώα.
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη εφάρμοζαν μια σατανική τακτική εξοντώσεως των μικρών παιδιών. Αφού έβρεχαν βαμβάκι με βενζίνη, το τοποθετούσαν στα στόματα των βρεφών που κοιμόντουσαν ακόμη στην κούνια τους και αφού το άναβαν, απολάμβαναν σαδιστικά γελώντας με το "πυροτέχνημα" τους.

Μια γυναίκα έγκυος, αφού της ανοίξανε την κοιλιά, βγάλανε από εκεί το έμβρυο που σε λίγες μέρες θα έφερνε στον κόσμο και το εναποθέσανε στα χέρια της. Έτσι βρέθηκε η γυναίκα. Νεκρή με ανοιγμένα σπλάχνα και το αγέννητο παραμορφωμένο νεκρό, στα χέρια της.

Άλλα από τα παιδιά τα εκτελούσαν στον κρόταφο με μια σφαίρα περιστρόφου, ενώ άλλα τα κάρφωναν με τις ξιφολόγχες τους παρ' όλη την αθωότητα και τα κλάματα τους.

Στο σπίτι του Θόδωρου Μάλλιου γινόταν ο γάμος τη κόρης του Αλεξάνδρας με το Θεοχάρη Καρίνο από τον Παχυκάλαμο, χωριό κοντά στο Κομμένο. Χάθηκαν όλοι. Τους έκαψαν και τους σκότωσαν. Τριάντα με τριάντα πέντε άτομα. Από τα 12 μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη Θόδωρου Μάλλιου σώθηκαν εκείνο το πρωινό μόνο δύο, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, που είχαν φύγει μόλις πριν λίγα λεπτά για να φροντίσουν στο χωράφι τα ζώα. Οι Ναζί δε σεβάστηκαν και δε λογάριασαν τίποτε και κανέναν. Σκότωσαν και τη νύφη την Αλεξάνδρα και το γαμπρό το Θεοχάρη.

Όσοι πρόλαβαν και πετάχτηκαν έξω απ' τα σπίτια τους, έτρεχαν να σωθούν στα χωράφια ή να κρυφτούν χωμένοι στα βαθιά χαντάκια. Μόνη σωτηρία απέμεινε για πολλούς το ποτάμι. Πλήθος κόσμου έτρεχε κατά εκεί. Άλλοι ρίχνονταν στα νερά του για να περάσουν απέναντι και να σωθούν. Άλλοι κρέμονταν απ' τις βάρκες και τρέμοντας πάλευαν να γλιτώσουν απ' τον εφιάλτη. Κι εκεί πνίγηκαν σχεδόν όλοι όσοι μπήκαν στη βάρκα του Σπύρου Βλαχοπάνου, σχεδόν είκοσι άτομα. Κι ο θρήνος κι οι κραυγές του πνιγμού έσμιγαν με τη βουή της φωτιάς και των όπλων που αφάνιζαν το Κομμένο.

Από αυτό που συμπεραίνεται, από τα λεγόμενα επιζώντων αυτοπτών μαρτύρων για ορισμένα περιστατικά, είναι ότι οι φονιάδες μεθούσαν με ναρκωτικές ουσίες για να είναι γρήγοροι στις αποφάσεις τους και όσο πιο αποτελεσματικοί στα πρωτόγονα ένστικτά τους.
Ούτε και την εκκλησιά της Παναγιάς δε σεβάστηκαν, αφού αφόδευσαν στην πύλη του ιερού βήματος, πέταξαν στο πάτωμα του ναού τις εικόνες του τέμπλου και τα ιερά σκεύη.

Εκείνο το πρωινό της 16ης Αυγούστου, ο παπα-Λάμπρος πήγαινε στην εκκλησία έχοντας μαζί του το ευαγγέλιο, το θυμιατό και τα άμφια που χρησιμοποίησε την προηγούμενη μέρα για να τελέσει έναν γάμο. Ο παπα-Λάμπρος πιάστηκε από τους Γερμανούς και αφού τον βασάνισαν άγρια, τον σύρανε αιμόφυρτο στον προπυλώνα της εκκλησίας και τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο μέτωπο. Αυτός ήταν και ο πρώτος της σφαγής του Κομμένου μαζί με το Ευαγγέλιο που βρέθηκε διάτρητο από σφαίρα σε μια γωνία, με ποτισμένες τις σελίδες του από το αίμα αυτού του τίμιου κληρικού.
Ο άλλος ιερέας του χωριού, που εφημέρευε στο ναό των Αγίων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο και που είχε έρθει στους συγγενείς του για το πανηγύρι, βρέθηκε κατακρεουργημένος και αιμόφυρτος και με βγαλμένα τα μάτια.

Με μια ειδική σκόνη που έριχναν στο πάτωμα και με μια πιστολιά έκαψαν τα περισσότερα σπίτια του χωριού, αφού πρώτα έπαιρναν ότι πολύτιμο υπήρχε μέσα.


Το θέαμα στο Κομμένο μετά την σφαγή ήταν φρικιαστικό. Παντού πτώματα απανθρακωμένα, ενώ η ατμόσφαιρα είχε τη μυρωδιά από καμένες σάρκες. Η σήψη είχε ήδη αρχίσει και πολλά εντόσθια είχαν χυθεί στο έδαφος. Πολλά ανθρώπινα μέλη ήταν διασκορπισμένα από δω και από εκεί, ενώ τα σκυλιά οδηγημένα από το αίμα είχαν αρχίσει να τρώνε κομμάτια κρέας από διάφορα σώματα.
Γύρω στο απόγευμα της 16ης Αυγούστου ο Δημήτρης Αποστόλου, ένας νεαρός Κομμενιώτης, γύρναγε στο χωριό του και στο σπίτι του. Τα Γερμανικά στρατεύματα είχαν φύγει, μετά από 7 ώρες που κράτησε η επιδρομή. Στα απανθρακωμένα απομεινάρια των σπιτιών, δοκάρια καίγονταν ακόμη.
Τα πτώματα είχαν αρχίσει να φουσκώνουν από τη θερμότητα. Η κοιλιά μιας γυναίκας είχε σχισθεί και ένα κοτόπουλο είχε αρχίσει να σέρνει τα εντόσθια της κατά μήκος του δρόμου. Λίγο μετά που είδε αυτό, ο Αποστόλου λιποθύμησε.
Ένα δεκάχρονο αγόρι τότε, ο Αλέξανδρος Μάλιος, που έχασε όλη την οικογένεια του, θυμάται "Σα φτάσαμε κοντά στο σπίτι, ακόμα κάπνιζε. Απ' έξω δεν μπορούσαμε να περάσουμε απ' τους σκοτωμένους. Δεν είχες που να πατήσεις. Δρασκελίσαμε πάνω απ' τα πτώματα κι αντίκρισα τον πατέρα μου μ' ένα μικρό παιδί μέσα στα αίματα. Οι άλλοι μέσα ήταν όλοι καμένοι. Έσκυψα, τον αγκάλιασα και λιποθύμησα. Τα είχαμε χαμένα και ζούσαμε σ' ένα εφιαλτικό όνειρο, έτσι που δεν είχαμε τη δύναμη να κλάψουμε".

Συνολικά 317 άνθρωποι ήταν τα θύματα του Κομμένου εκείνη τη μέρα σ' αυτή τη σφαγή. Ίσως της πιο φριχτής που διαπράχθηκε στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πτωμάτων, οι δυστυχισμένοι Κομμενιώτες τα έθαβαν επιφανειακά με λίγο χώμα, σαν άλλες Αντιγόνες του Σοφοκλή, κάνοντας σπονδή με τα δάκρυα τους, στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών.

Στην πλατεία του χωριού, τον Αύγουστο του 1946 οι κάτοικοι χτίσανε ένα καλλιμάρμαρο μνημείο που αναγράφονται τα ονόματα των 317 πατέρων και τέκνων και αδελφών.
Οι κάτοικοι, απομεινάρια ορφάνιας, λείψανα πένθους, γυμνοί από καθετί που συγκρατούσε άλλοτε τη Ζωή τους, πλούσιοι μόνο σε αναμνήσεις και σεβασμό, έκοψαν απ' το ψωμί τους για να ανταποκριθούν στο χρέος της καρδιάς και στήσανε το μνημείο των ηρώων με δικά τους έξοδα. Χρέος που έπρεπε να το νομίσει δικό τους ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας. Χρέος που έπρεπε προπάντων να βαρύνει το κράτος.

Το Κομμένο το εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι Ναζί και το παρέδωσαν στις φλόγες χωρίς έλεος. Η τραγική σελίδα του Κομμένου μένει ζωντανή και καίει άσβηστη φλόγα στη μνήμη των 100 περίπου κατοίκων του που έζησαν τη φρίκη και βρίσκονται ακόμη στη ζωή.
Το Κομμένο είναι μια διαρκής καταγγελία της βίας και της βαρβαρότητας. Είναι ένας ασίγαστος πόνος και μια διαμαρτυρία εναντίον κάθε μορφής βίας.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει το επίσημο μνημόσυνο των 317 μαρτύρων-ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης στην μαρτυρική κοινότητα.

"Αυτοί που ξεχνάνε την ιστορία τους, ειναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουνε George Santayana (Life of Reason, 1905)

αντιγραφη απο το κεντρι







Τετάρτη, Αυγούστου 12

ημερομήνια




Τα ημερομηνια ειναι αρχαια μεθοδος παρατηρησης και προβλεψης του καιρου
παρατηρουμε τι καιρο θα κανει για δωδεκα μερες που οι μερες αυτες αντοιστιχουν σε ενα χρονο
Οι παρατηρησεις γινονται τον αυγουστο συμφωνα με τον αριστοτελη και καθε μερα ειναι και ενας μηνας
αλλα δεν ειναι και καθε ωρα και μια μερα
αλλοι τοποθετουν τα ημερομηνια απο 1 μεχρι 12 αυγουστου και αλλοι απο 14 εως 27
ο πρωτη μερα αντιστοιχη στον αυγουστο η δευτερη σεπτεβριο κλπ
ρολο παιζειη ωρα που θα εμφανιστει το καιρικο φαινομενο και ο συνδιασμος με την φαση του φεγγαριου τον συγκεκριμενο μηνα
π.χ. παρατηρουμε τις 20 αυγουστου στις 7 η ωρα το απογεμα συνεφα
η 20 αυγουστου μας παραπεμπει στον φεβρουαριο...

παμε λοιπον στον φεβρουαριο βλεπουμε τις φασεις του φεγγαριου
ποια ειναι πλησιεστερη στη φαση περιπου στις 20 22 περιπου που αντιστοιχει η ωρα και εκει περιπου υπολογιζουμε και αναλογα με το χρωμα που εχουν τα συνεφα τον αυγουστο θα ειναι και χιονι η βροχη
Λιγο πολυπλοκο αλλα ενδοιαφερων



Τρίτη, Αυγούστου 11

μιζες και λοιπα

Μια δολοφονία που "βόλεψε" πολλούς...


Ο Χριστοφοράκος ισχυρίζεται οτι λάδωσε τους ταμίες τόσο του ΠΑΣΟΚ οσο και της ΝΔ.
Αναφέρθηκε στους Πέτρο Λάμπρο και Γιάννη Βαρθολομαίο.
Ο τελευταίος που είχε διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ταμίας της ΝΔ, βρέθηκε δολοφονημένος απο το σύζυγο της ερωμένης του Θωμαίς Βρακατσέλη, σ ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.
Στο συγκεκριμένο έγκλημα υπήρχαν σκοτεινά σημεία και μάρτυρες που εγκατέλειψαν το σημείο (κάποιοι έκαναν λόγο για αναβάτη μοτοσικλέτας) της δολοφονίας.
Οι καταγγελίες Χριστοφοράκου, για μίζες και στη Νέα Δημοκρατία με αποδέκτη τον συγχωρεμένο, έρχονται να δώσουν άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του. Ηταν ένα έγκλημα πάθους, η κάποιοι "ενορχήστρωσαν" την συγκυρία των "συμπτώσεων", για να τον βγάλουν ανώδυνα απο τη μέση;

apo to koyrdisto portokali

διακοπες του γιωργου

\



Απο την Τρίτη 11 Αυγούστου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα σκίζει με το κανό του τα κύματα της Χρυσής Ακτής στη Πάρο. Εδω βρέθηκε και πέρυσι τέτοιες μέρες, παρέα με την Αντα, την κόρη του Μαργαρίτα και καλούς φίλους.
Η Χρυσή Ακτή (και η Νέα Χρυσή Ακτή), είναι απο τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, ειδικά για εκείνους που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ μια και οι υπόλοιποι τρώνε στη μάπα την άμμο που σηκώνουν τ Αυγουστιάτικα μελτέμια.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, περνάει πολλές ώρες στη θάλασσα, ενω η Αντα τον περιμένει σ ένα απο τα beach bar της παραλίας που ανήκει σε στενή της φίλη, απολαμβάνοντας καφέδες, δροσερές σαλάτες και χυμούς.
Πέρυσι η Χρυσή Ακτή έφερε γούρι στον Γιώργο, μια και ο Κουρασμένος, άρχισε να τα σκατώνει με το που μπήκε το Φθινόπωρο. Η ΔΕΘ ήταν το πρώτο του βατερλό, στο οποίο συνέβαλαν ο Γιώργος Βλάχος και ο Σπύρος Γκουτζάνης με τις ερωτήσεις τους.
Φέτος είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Γιώργου σαν Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του χρόνου όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί εδω σαν πρωθυπουργός...


λασπη στο ΠΑΣΟΚ

Γαλάζια επιχείρηση λάσπης, γελοιοποιεί για μια ακόμη φορά δημοσιογράφους -παπαγαλάκια...


Παίζει τα ρέστα του το σύστημα Μαξίμου και έχει αποφασίσει νε χτυπήσει με κάθε μέσο τον Γιώργο Παπανδρέου. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος τους έχει πάρει φαλάγγι και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.
Είναι ο ίδιος Γιώργος που ειρωνευόντουσαν διαρκώς εφημερίδες όπως το "ΒΗΜΑ", το οποίο πλήρωσε ακριβά τις επιλογές του, αλλά και διάφορα άλλα παρακρατικά έντυπα που "κοσμούν" την Ελληνική δημοσιογραφία.
Τελευταία το σύστημα Μαξίμου, ανακάλυψε και τη λάσπη μέσω διαδικτύου και φροντίζει να την διοχετεύει πλουσιοπάροχα. Φυσικά για μια ακόμη φορά βγαίνουν εκτεθειμένα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια-ακόμη και τα καμουφλαρισμένα.
".

για το δημαρχειο Ζααχαρως απο τα αυστραλιανα λεφτα

Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009

Απόφαση- ράπισμα για τον δήμαρχο της Ζαχάρως. Παράνομο το χλιδάτο Δημαρχείο του!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!
Δικαίωση για τον αγωνιστή δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, που ξυλοκοπήθηκε άγρια απο σεσημασμένους μπράβους του συστήματος καταπατητών της Ηλείας.

Κόλαφος για τη διαπλοκή και τις παρανομίες που συμβαίνουν στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας αποτελεί η υπ' αριθμ. 25/4.6.2009 διάταξη της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πύργου, Μαρίας Μ. Παπαγιαννίδου.

Με τη διάταξη απορρίπτεται οριστικά η έγκληση περί συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου, κατά της «Ε», του δημάρχου της Ζαχάρως (Πανταζής Χρονόπουλος), με αφορμή τις αποκαλύψεις και την έρευνα της εφημερίδας για το δημαρχείο που επιχειρήθηκε να χτιστεί χωρίς διαγωνισμό και με απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία FORUM Α.Ε., με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους. Η δικαστική απόφαση απαλλάσσει και την αντιπολίτευση του δήμου.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου στο πολυσέλιδο σκεπτικό της χαρακτηρίζει ευθέως ως παράνομη την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως και επικαλούμενη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κάνει λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον δήμαρχο της Ζαχάρως, ενώ σημειώνει κατηγορηματικά ότι τα ρεπορτάζ της «Ε» ήταν αληθή.

Στη διάταξη, αφού αναφέρεται ότι το δημαρχείο της Ζαχάρως επιχειρήθηκε να κτιστεί παράνομα σε χώρο αστικού πρασίνου, αποκαλύπτεται η αντιφατική και παράνομη συμπεριφορά του νυν αντιδημάρχου και υπαλλήλου (!) της Πολεοδομίας Ζαχάρως Σπήλιου Φωτόπουλου, ο οποίος το 2005 σε έγγραφό του ανέφερε ότι το οικόπεδο δεν ήταν οικοδομήσιμο και το 2008 «εξέδωσε παράνομα» την 1/4.1.2008 οικοδομική άδεια του αμαρτωλού δημαρχείο


Στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτεται επίσης ότι η μελέτη για την ανέγερση του δημαρχείου έχει κατατεθεί από αναρμόδιους μελετητές που δεν έχουν ιδιότητα μελετητή δημοσίων έργων, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελετητών Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ... Επισημαίνεται η απ' ευθείας ανάθεση του έργου στην εταιρεία FORUM Α.Ε. και στη συνέχεια η εκτέλεσή του από την ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε., καίτοι δεν επιτρεπόταν η υπεργολαβία και γίνεται λόγος για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Παραπλάνηση»

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου επισημαίνει ότι ουδέποτε έγινε αποδοχή της δωρεάς από το δημοτικό συμβούλιο ή τη δημαρχιακή επιτροπή ούτε παραλαβή των χρημάτων ούτε ελήφθη σχετική απόφαση για τον χώρο και τον τρόπο κατασκευής του νέου δημαρχείου από το δημοτικό συμβούλιο ούτε νόμιμη ανάθεση δημοσίου έργου και τονίζει: «Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η Αυστραλιανή Κυβέρνηση παραπλανήθηκε ως προς τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών».




Η κ. Παπαγιαννίδου χαρακτηρίζει ως δικαιολογημένο ενδιαφέρον του Τύπου τα ρεπορτάζ της «Ε» και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι επιτρεπτά δημοσιεύματα για την πληροφόρηση, ενημέρωση και κατατόπιση του κοινού, συνοδευόμενα και από οξεία ακόμη κριτική και δυσμενείς χαρακτηρισμούς των προσώπων στα οποία αναφέρονται».

Σε άλλη παράγραφο σημειώνει: «...τα όρια της ανεκτής κριτικής ενός πολιτικού προσώπου είναι ευρύτερα από ενός κοινού ανθρώπου, διότι ο πρώτος, σε αντίθεση με τον δεύτερο, εκτίθεται συνειδητά και αναπόφευκτα σε έναν ενδελεχή έλεγχο των πράξεών και των ιδεών του, τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τους πολίτες».

nodaros@enet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ>


Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Παραλιακά «φιλέτα» γης του πυρόπληκτου Νομού Ηλείας ξεπουλάει η κυβέρνηση, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας (αριστερά) και ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος υπογράφουν την... αξιοποίηση της περιοχής
Παραλιακή έκταση 2.593.041,80 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται από τη Ζαχάρω (από το παραλιακό κέντρο Παρά θίν' αλός του δήμου) έως τον ποταμό Νέδα -στο Γιαννιτσοχώρι- περνάει ή, κατά κυριολεξίαν, παραχωρείται για 70 χρόνια στον Δήμο Ζαχάρως. Η σχετική προγραμματική συμφωνία (σ.σ.: απαιτείται η επικύρωσή της) υπεγράφη χθες μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως, με τη βούλα της κυβέρνησης, διά του αντιπροσώπου της, υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα. Η συμφωνία προβλέπει και την «αξιοποίηση» των 780 ακινήτων που βρίσκονται στη Ζαχάρω.

Μόνον έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές και σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τις φονικές πυρκαγιές, σπεύδει να παραχωρήσει δημόσια έκταση, και μάλιστα σε έναν νομό που έχει κηρυχθεί «πυρόπληκτος» και «αναδασωτέος». Στο ερώτημά μας, ο αρμόδιος υφυπουργός Πέτρος Δούκας προέβαλε την «επιμονή του δημάρχου της Ζαχάρως», προσθέτοντας πως «το κράτος δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει». Πάντως, ο κ. Δούκας, με τον οποίο επικοινώνησε χθες η «Ε», έδειχνε να μη γνωρίζει και πολλές λεπτομέρειες για τα ευρύτερα σχέδια αξιοποίησης της παραλιακής Ζαχάρως.

Το έργο τής αξιοποίησης ανέλαβε ο δήμος, που ετοιμάζεται να φέρει στην Ηλεία τα εξωτικά νησιά Μπαλί, Σεϊχέλες, Μαλδίβες...

Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, βάσει του προγράμματος Natura και μάλιστα σε τμήμα της περιοχής αυτής υπάρχει ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, αυστηρά προστατευόμενου είδους ως απειλούμενου. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους ονειρεύονται την αξιοποίησή της.

Ξύλινες κατοικίες, καφέ, εστιατόρια και ξαπλώστρες περιλαμβάνει το σχέδιο αξιοποίησης των 2.593 στρεμμάτων παραλιακής γης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, ο οποίος αποκαλύπτει στην «Ε» ότι «ήδη έχει ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο» η αξιοποίηση της περιοχής. Κάπου 100 στρέμματα -πιθανότατα σε δύο διαφορετικά σημεία- θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες επενδυτές, μας εξηγεί ο κ. Χρονόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ο δήμος θα παίρνει το 75% από το ενοίκιο και το Δημόσιο το υπόλοιπο 25%.

Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας αφορά τη «σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων». Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι καταπατητές των 780 «οικοπέδων» που βρίσκονται στα όρια του δήμου, οι οποίοι έχουν προ ετών χτίσει σπίτια και διεκδικούν την περιοχή, τώρα θα τα κάνουν δικά τους καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο (σ.σ.: χωρίς να είναι και σίγουρο), εφόσον δεν έχουν στην κυριότητά τους άλλο ακίνητο ή εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Ηδη, έχουν γίνει οι αιτήσεις, όπως μας ενημερώνει ο κ. Χρονόπουλος, για να προσθέσει πως «όλοι θα τα πάρουν». Τώρα, το αν η ρύθμιση αυτή είναι αμφισβητούμενης νομιμότητας είναι άλλο θέμα.

Πάντως, η κυβέρνηση έσπευσε στο παρά πέντε της θητείας της να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από την καμένη Ζαχάρω...

Δευτέρα, Αυγούστου 10

καθαροι ελαιωνες

Ενισχύσεις μόνο στους ΄΄καθαρούς ΄΄ ελαιώνες . Εκτύπωση
απο το αγροτσανελ
Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 12:35
Θα πρέπει άμμεσα να καθαρίσουν τα χωράφια τους απο τα ξερά χόρτα , ενημερώνουν με ατομική ειδοποίηση τους αγρότες στην περιοχή της Άμφισσας και της Ιτέας , οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας του παραδοσιακού Ελαιώνα . Σύμφωνα με την ειδοποίηση που έστειλε στο Agroschannel αναγνώστης , οι αγρότες που ...... έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να έχουν ΄΄ καθαρά΄΄ τα χωράφια τους γιατί αλλιώς σε περίπτωση πυρκαγιάς η οποία επεκταθεί σε γειτονικά κτήματα θα αντιμετωπίσουν και την ποινική ευθύνη. Επίσης γίνεται σαφές στους ιδιοκτήτες οτι σε όσα χωράφια διαπιστωθεί οτι δεν έχουν ακολουθήσει τα συγκεκριμένα μέτρα , τότε θα χαρακτηριστούν ως μη επιλέξιμα γεγονός που σημαίνει οτι οι ιδιοκτήτες θα χάσουν την οικονομική ενίσχυση .


δηλωσεις καλλιεργειας-κτηματολογιο αγροτων

apo to agroschannel
Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 17:11

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταυτοποίηση των αγροτεματίων, που αναφέρονται στις αιτήσεις των αγροτών για την ενεργοποίηση ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης – δηλώσεις ΟΣΔΕ - με το Σύστημα Ψηφιοποίησης Αγροτεμαχίων (GIS), ζητά από τις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών με επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Το μέχρι σήμερα ποσοστό ψηφιοποίησης, που μας αναφέρεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ, για αρκετές ΕΑΣ είναι από ανύπαρκτο έως πολύ χαμηλό (0-3%), πράγμα που σημαίνει ότι .....



είτε δεν αρχίσατε έγκαιρα τις εργασίες σας ή τα μέσα που χρησιμοποιείτε (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός) δεν είναι επαρκή και κατάλληλα, επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι, προσθέτει ο κ. Βεργίνης, κατά πόσο τα ποσοστά που μας μεταβιβάζετε ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία που είναι καταχωρημένα στον τοπικό σας server. Αν ανταποκρίνονται στα πραγματικά, τότε υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πρόοδο των εργασιών. Σε αντίθετη περίπτωση να μας αποστείλετε όλες τις ΑΕΕ (σ.σ. αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης) 2009 που έχετε υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να διαβαθμίσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι: α) οι πληρωμές προς εσάς για την εκτέλεση του έργου πραγματοποιούνται ανάλογα με την πρόοδό του, και β) την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους δικαιούχους-μέλη σας προς τους οποίους οι πληρωμές πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό. Είναι απαράδεκτο ορισμένες Ενώσεις να απαντούν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι το τέλος του 2010.

Επίσης, σας εφιστώ την προσοχή για την έγκαιρη παράδοση των ΑΕΕ 2009 του δείγματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι επιτόπιοι έλεγχοι. Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει, ως καλοί συνεργάτες, να καταβάλουμε συντονισμένα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στο πράγματι σημαντικό και μεγάλο έργο του «αγροτικού κτηματολογίου» που θεωρείται η απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βεργίνης.






Κυριακή, Αυγούστου 9

αγροτικο




Σχέδια για την περικοπή των επιδοτήσεων στον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας τα προσεχή χρόνια απεργάζονται κοινοτικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2013 αποκαλύπτει η Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η σχετική μυστική έκθεση αναφέρει ότι με την εφαρμογή της εξίσωσης των κοινοτικών επιδοτήσεων μεταξύ των λεγόμενων παλαιών και νέων χωρών (flat ray) από τα 2,3 δισ. ευρώ άμεσες ενισχύσεις που εισπράττει ετησίως η Ελλάδα (άλλα 700 εκατ. ευρώ είναι οι έμμεσες) μετά το 2013 θα εισπράττει περίπου το 50%, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά,.......
αν τα αντιστοιχίσουμε στα 35 εκατ. στρέμματα που καλλιεργούνται στη χώρα, δίνουν μια στρεμματική επιδότηση της τάξεως των 30 ευρώ για όλες τις καλλιέργειες και ασφαλώς οδηγούν στην έξοδο πάνω από τους μισούς έλληνες αγρότες, οι οποίοι ήδη κινούνται οριακά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Γίνεται σαφές ότι ο κύκλος διαπραγματεύσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας τα προσεχή χρόνια στις Βρυξέλλες θα είναι ο πλέον επίπονος, καθώς απειλείται με διάλυση η παραγωγική βάση της χώρας.


απορω πως τα καταφερνουν και δεν πληρωνουν τελη

33.400 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που απέφυγαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

καλούνται -αναδρομικώς..- από την εφορία.

Σε αναδρομικούς ελέγχους για τα τέλη κυκλοφορίας των ετών 2001 - 2008 προχωρά τώρα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετά τα αποτελέσματα, εκ των υστέρων, ελέγχου που έκανε για το 2007, με βάση την οποία βρέθηκαν 33.400 από τους συνολικά 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να μην έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας για τη συγκεκριμένη χρονιά.
Με χθεσινή εγκύκλιό του ο υφυπουργός Οικονομίας, Αντώνης Μπέζας, καλεί τους διευθυντές των εφοριών να προχωρήσουν σε αναδρομικούς ελέγχους από το 2001 έως και το 2008..

απο το γκρηκ σαλονικα


Τρίτη, Αυγούστου 4

ελεγχοι παντου ταβερνες εστιατορια μπαρ

.




Συγκρότηση ειδικών Ράμπο- συνεργείων προληπτικού ελέγχου..
Οδηγίες για τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων προληπτικού ελέγχου των Εφοριών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας δίνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Πρόκειται για τα ειδικά διμελή ή τριμελή συνεργεία που θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στην αγορά και θα ελέγχουν αν επιχειρήσεις και επαγγελματίες εκδίδουν αποδείξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και καταβάλουν το ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους.



Τα συνεργεία, σύμφωνα με τη...
σχετική εγκύκλιο, θα πραγματοποιούν ελέγχους τρεις φορές την εβδομάδα υποχρεωτικά Σάββατο και Κυριακή πρωί και απόγευμα ενώ θα επιλέγεται και οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή όπου και θα πραγματοποιείται έλεγχος το απόγευμα.
Θα εποπτεύονται από οικονομικούς επιθεωρητές ή από τους προϊστάμενους των ΔΟΥ οι οποίοι θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία του ελέγχου.
Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι κατά την πώληση εμπορεύματος ή την παροχή υπηρεσίας από επιχείρηση ή επιτηδευματία δεν εκδόθηκε φορολογικό στοιχείο τα μέλη του συνεργείου θα εισέρχονται στην επιχείρηση ή στο κατάστημα για να επαληθεύσουν την παράβαση και να θεωρήσουν τα βιβλία της επιχείρησης. Στη συνέχεια θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι που υποχρεούται να καταβάλει η επιχείρηση.

Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης και αναψυχής (πχ ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καφενεία, μπαρ κλπ) η είσοδος εντός του καταστήματος ή στους εξωτερικούς του χώρους θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί η έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δευτέρα, Αυγούστου 3

παρανομες μεταταξεις της κυβερνησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών

Θέμα: «Παράνομες μετατάξεις στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά»






Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 3 Ιουλίου έγινε με διαδικασία εξπρές η μετάταξη 37 υπαλλήλων από το Καζίνο της Πάρνηθας στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και η βιασύνη ήταν τόσο μεγάλη για την αποκατάσταση των «ημετέρων» που ούτε τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, όπως πχ η έγγραφη ειδοποίηση για την ορκωμοσία, αλλά περιορίστηκαν σε ένα απλό τηλεφώνημα την προηγουμένη της ορκωμοσίας, δηλ. στις 2 Ιουλίου 2009.

Όπως καταγγέλθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στις 9-7-09, από τον Δ/ντη της Υπηρεσίας και εισηγητή στο Δ.Σ., κ. Σ. Προκόπη, πρόκειται για παράνομες μετατάξεις και για παράνομη ορκωμοσία από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βλαχαντώνη, ο οποίος όρκισε τους υπαλλήλους αυτούς και οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία στις 3-7-09 παρά το γεγονός ότι ο Δ/ντης της Υπηρεσίας διαφωνούσε με το γεγονός αυτό, αφού δεν είχαν νομίμως ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι (εγγράφως) και αφού δεν είχαν αποσταλεί στον Οργανισμό οι ατομικοί φάκελοι των μετατασσομένων.

Μέχρι σήμερα οι φάκελοι δεν έχουν σταλεί και σύμφωνα με πληροφορίες από το Καζίνο της Πάρνηθας θα είναι έτοιμοι να τους στείλουν στα τέλη Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 37 υπάλληλοι στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά, χωρίς η υπηρεσία αυτή να έχει το οποιοδήποτε στοιχείο για αυτούς, και κυρίως πιστοποιητικά υγείας, στρατολογίας, ποινικά μητρώα κλπ.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται με τις μετατάξεις αυτές που έγιναν κατά παράβαση των νόμων αφού υπάλληλοι μιας Ανωνύμου Εταιρείας, όπως είναι το Καζίνο της Πάρνηθας, διορίστηκαν ουσιαστικά σε μόνιμες θέσεις, σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών.

Το γεγονός ότι οι μετατάξεις αυτές είναι ρουσφετολογικές και κατά παράβαση του νόμου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Βλαχαντώνης, διορισμένος από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο, αγνόησε εγκεκριμένη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, - από τον Νοέμβριο του 2007 – η οποία παραμένει ακόμη παρανόμως στα συρτάρια του, για πρόσληψη 16 υπαλλήλων στον Οργανισμό και προχώρησε δύο χρόνια αργότερα σε εσπευσμένη διαδικασία ουσιαστικής «πρόσληψης» - με το φόβο μάλιστα των πρόωρων επερχόμενων εκλογών-, μετατάσσοντας παράνομα 37 υπαλλήλους.





Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".






Μετά τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

· Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη διερεύνηση της νομιμότητας της συγκεκριμένης πρόληψης των 37 υπαλλήλων στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς;

· Η υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρμοδιότητας Υπ. Δικαιοσύνης, θα εγκρίνει ή όχι η μισθοδοσία των παράνομα 37 μεταταχθέντων υπαλλήλων από το Καζίνο της Πάρνηθας στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου;

· Θα παρέμβει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας της πρόσληψης και των ανύπαρκτων πιστοποιητικών των παράνομα μεταταχθέντων-προσληφθέντων υπαλλήλων στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς;

· Προτίθεστε να ακυρώσετε τη συγκεκριμένη παράνομη διαδικασία ουσιαστικής «πρόσληψης» και να προχωρήσει ο διαγωνισμός που εκκρεμεί με διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ που είναι και ο αρμόδιος φορέας ελέγχου της νομιμότητας των προσλήψεων στο Δημόσιο;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γιώργος Ντόλιος

Μάρκος Μπόλαρης

Γιάννης Αμοιρίδης

Γιώργος Πεταλωτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Θεοδώρα Τζάκρη

Γρηγόρης Νιώτης






δηλητηριασμενο νερο στο Φλαμπουρο

Έπιναν νερό με αρσενικό επί πέντε μήνες στο Φλάμπουρο Σερρών!

Νερό με αρσενικό έπιναν οι κάτοικοι, για διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών, στο Φλάμπουρο Σερρών, όπως έδειξαν οι αναλύσεις που έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα δείγματα που ελήφθησαν τον Μάρτιο, το αρσενικό έφτανε τα 16 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και το Μάιο τα 17, ενώ το όριο είναι τα 10.μικρογραμμάρια ανά λίτρο.
Το αρσενικό είναι ένα από τα πιο τοξικά βαρέα μέταλλα..


".

για την Σρεμπρενιτσα

Με την Ελπιδα το αρθρο αυτο να συμβαλλει στην αληθεια
της τραγικοτητας ενος πολεμου που μετριεται παντα με χιλιαδες θυματα για να γινεται εκ των υστερων αντικειμενο
εκμεταλλευσης και προπαγανδας απο αυτους που τον δημιουργησαν..

Άρθρο του Καναδού Στρατηγού Lewis McKenzie

Ο στρατηγός ε.α. Λούις Μακένζι ήταν ο πρώτος διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σαράγιεβο. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην «Globe and Mail», τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2005 (ακριβής μετάφραση στα ελληνικά από τον Στέφανο Σωτηρίου).

Αυτή η εβδομάδα σημαδεύεται από τη 10η επέτειο της δεύτερης μεγαλύτερης αποτυχίας των Ηνωμένων Εθνών από την ημέρα της ίδρυσής τους το 1945 - η γενοκτονία στη Ρουάντα καταγράφεται αδιαφιλονίκητα ως η No 1 αποτυχία τους.

Με κραυγαλέο τρόπο οι εκδηλώσεις της επετείου που προαναφέραμε επικεντρώθηκαν στη σφαγή των «πλέον» των 8.000 Βοσνίων ανδρών και εφήβων από τον στρατηγό του σερβικού στρατού Ράντκο Μλάντιτς, στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα βαθύτερα αίτια του ολέθρου της Σρεμπρένιτσα, ούτε στο θέμα της απόδοσης των ευθυνών. ....



.

Προτίμησαν μια απλουστευτική ερμηνεία που κινήθηκε μεταξύ μαύρου και άσπρου, όπου στη θέση του μαύρου και του κατηγορούμενου ήταν οι Σέρβοι.

Έπαιξα κι εγώ ένα μικρό ρόλο σε κάποια συμβάντα που προηγήθηκαν της σφαγής και ίσως μια αναδρομή σ' αυτά τα φωτίσει κάπως.

Στις αρχές του 1993, μετά την αποστράτευσή μου από τον καναδικό στρατό, μου ζητήθηκε να παρουσιαστώ στον ΟΗΕ. Στο μεταξύ επιτροπές του κογκρέσου των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε τι στάση θα κρατούσαν στο ζήτημα της Βοσνίας.

Λίγους μήνες πριν, ο διάδοχός μου στη δύναμη προστασίας των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός Φιλίπ Μοριγιόν, είχε αντίθετα με τις συμβουλές των ανωτέρων του στον ΟΗΕ ακολουθήσει την οδό προς την Σρεμπρένιτσα συνοδευόμενος από ένα μικρό σώμα Καναδών στρατιωτών.

Εκεί είπε στους πολίτες της Σρεμπρένιτσα ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία των Η.Ε. Οι άνθρωποι του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ήταν έξαλλοι με την ενέργεια του στρατηγού Μοριγιόν, αλλά με τα ΜΜΕ στην πλευρά του στρατηγού, αναγκάστηκαν να συστήσουν το σχέδιο «Ασφαλής Ουρανός» (ή «ασφαλής παράδεισος») για έξι περιοχές στη Βοσνία, συμπεριλαμβανομένης της Σρεμπρένιτσα.

Αναρωτήθηκα τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το σχέδιο. Ένας βουλευτής των ΗΠΑ με ρώτησε πόσες δυνάμεις θα χρειάζονταν για να υπερασπιστώ τους «Ασφαλείς Ουρανούς». «Περίπου 135.000 άνδρες» του απάντησα. Έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί διότι οι Σέρβοι είχαν ισχυρό πυροβολικό.

Ο νέος διοικητής του ΟΗΕ για τις δυνάμεις εδάφους, Βέλγος Φράνσις Μπρικεμόντ, είπε ότι συμφωνεί με τις εκτιμήσεις μου, αλλά θα ήθελε να επιχειρήσει την προσπάθεια με 65.000 πρόσθετους άνδρες. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπούτρος Μπούτρος - Γκάλι μετέβη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και συνέστησε την αποστολή 27.500 επιπλέον ανδρών. Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε 12.000 στρατιώτες και 6 μήνες μετά, λιγότεροι από 2.000 στρατιώτες προστέθηκαν στην Unprofor, για την εφαρμογή του σχεδίου «Ασφαλής Ουρανός».

Μετά από αυτό, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, άλλαξε την φρασεολογία του στην απόφαση για τον «Ασφαλή Ουρανό», από το: «Ο ΟΗΕ θα υπερασπισθεί τους Ασφαλείς Ουρανούς» στο «με την παρουσία του στην περιοχή ο ΟΗΕ θα αποτρέψει τις εχθροπραξίες στους Ασφαλείς Ουρανούς». Με άλλα λόγια, ένα καχεκτικό, μικρό, ελαφρά οπλισμένο σώμα του ΟΗΕ, θα θυσιάζονταν σαν αρνιά στην Σρεμπρένιτσα για να αποτρέψουν τον σερβικό στρατό.

Δεν πήρε πολύ καιρό στους Βοσνίους Μουσουλμάνους να καταλάβουν ότι ο ΟΗΕ δεν μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του να υπερασπιστεί την Σρεμπρένιτσα. Με βοήθεια απ' τους απ' έξω, είχαν αρχίσει να προωθούν εκατοντάδες μαχητές και όπλα μέσα στον «ασφαλή - ελεύθερο ουρανό».

Όταν οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι μαχητές εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν καλύτερα, άρχισαν τα ριψοκίνδυνα τολμήματα έξω από την Σρεμπρένιτσα, πυρπολώντας σερβικά χωριά και σκοτώνοντας τους κατοίκους των. Μετά ξανάμπαιναν στην ασφαλή από τον ΟΗΕ πόλη της Σρεμπρένιτσα, τον «Ασφαλή Ουρανό».

Αυτές οι επιθέσεις έφτασαν στο κατακόρυφο τους το 1994 και συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές του 1995, ακόμη και μετά την αντικατάσταση της μικρής καναδικής δύναμης πεζικού, που ήταν εκεί επί ένα χρόνο, με μια μεγαλύτερη Ολλανδική δύναμη.

Οι Βόσνιοι Σέρβοι μπορεί να είχαν βαρύτερα όπλα, αλλά οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι είχαν καλύτερη εκπαίδευση πεζικού (καταδρομών), που ταίριαζε καλύτερα στο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής γύρω από την Σρεμπρένιτσα.

Όταν έλιωσε το χιόνι, την άνοιξη του 1995, έγινε προφανές στον Νάσαρ Όριτς, τον ηγέτη των Βοσνιομουσουλμανικών δυνάμεων, ότι ο βοσνιοσερβικός στρατός θα χτυπούσε την Σρεμπρένιτσα, για να σταματήσει τις επιθέσεις του στα σερβικά χωριά. Έτσι, αυτός και μεγάλος αριθμός των μαχητών του, έφυγαν κρυφά από την Σρεμπρένιτσα.

Η πόλη αφέθηκε χωρίς άμυνα εσκεμμένα, με τη στρατηγική ότι, εάν οι Σέρβοι επιτεθούν σε μια πόλη ανοχύρωτη, τότε σίγουρα αυτό θα γινόταν αιτία το NATO και οι ΗΠΑ, δικαιολογημένα πλέον, να κάνουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Σέρβων. Έτσι λοιπόν ο σερβοβοσνιακός στρατός μπήκε στην Σρεμπρένιτσα σαν να έκανε περίπατο.

Το τι ακολούθησε μετά, είναι ζήτημα κλίμακας. Οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι άνδρες και τα μεγαλύτερα αγόρια, χωρίστηκαν από τους γέρους, τα παιδιά και τις γυναίκες, που προωθήθηκαν προς την Τούζλα, όπου θα ήταν ασφαλείς.

Είναι αποτροπιαστικό, αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι, εάν σχεδιάζεις γενοκτονία, δεν αφήνεις τις γυναίκες να φύγουν, αφού αυτές είναι το κλειδί και η μόνιμη σύνδεση με την ομάδα που θέλεις να εξοντώσεις. Πολλοί από τους άντρες και τους έφηβους εκτελέστηκαν και τάφηκαν σε μαζικούς τάφους.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στην Χάγη, στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου, αμφισβητούν σοβαρά το ότι «μέχρι και» 8.000 Βόσνιοι Μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και περίπου 5.000 που είχαν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι.

Πάνω από 2.000 πτώματα βρέθηκαν σε τάφους γύρω από την Σρεμπρένιτσα και περιλαμβάνουν και τα πτώματα των στρατιωτών από τις εντατικές μάχες των τριών ετών γύρω από την πόλη. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς λοιπόν ο αριθμός 8.000 είναι μη ρεαλιστικός.

Ο Νάσαρ Όριτς, ο αρχηγός των Βοσνίων Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα, βρίσκεται τώρα στο δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, διαπραχθέντα κατά την διάρκεια της «υπεράσπισης» της Σρεμπρένιτσα. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υπεύθυνος για την δολοφονία πολλών Σέρβων πολιτών, στα περίχωρα της Σρεμπρένιτσα, ό,τι έκανε και ο σερβοβοσνιακός στρατός με την σφαγή των Βοσνίων Μουσουλμάνων μέσα στην Σρεμπρένιτσα.

Τα λάθη δεν αναιρούν το ένα το άλλο, αλλά αυτές οι στιγμές της ιστορίας είναι ντροπή για όλους μας, γιατί έγιναν εξαιτίας της δικής μας αδιαφορίας και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν μεμονωμένα, χωρίς να εξετασθούν τα αίτια που τα δημιούργησαν.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ