Πέμπτη, Μαρτίου 4

Bουλευτική Aσυλία

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ...


«Συχωροχάρτια» ακόμη...εκδίδει το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα μέλη του!
Στο πλαίσιο αυτό η Βουλή, τηρώντας για μία ακόμη φορά την «πεπατημένη», απέρριψε χθες με συνοπτικές διαδικασίες και με συντριπτική πλειοψηφία δύο εισαγγελικά αιτήματα για την άρση της ασυλίας βουλευτών.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την άδεια του Κοινοβουλίου για να ασκήσουν δίωξη δεν σχετίζονταν με την πολιτική δραστηριότητα των εγκαλουμένων καθώς αφορούσαν πράξεις τους οι οποίες είχαν τελεστεί κατά τον χρόνο που δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα, οι συνάδελφοί τους αρνήθηκαν να άρουν την ασυλία τους.
Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η περίπτωση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυρ. Βελόπουλου, εις βάρος του οποίου διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία «για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», στην οποία του καταμαρτυρούνταν ότι είχε... ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος ο οποίος εκλήθη ενώπιον της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε αρνηθεί την κατηγορία ως «ανυπόστατη» καθώς, όπως υποστήριξε, προερχόταν από τον πρώην εργοδότη του κ. Β. Χρηστίδη, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τη μετάδοση ταινιών «πορνό».

Κατόπιν αυτού στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση, από τους 201 βουλευτές που ψήφισαν μόλις 16 τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ενώ 11 προτίμησαν το «παρών» και 174 ψήφισαν αρνητικά.
Με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία- 179 «όχι», 12 «παρών» και μόλις 10 «ναι»- απερρίφθη εξάλλου εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Αργ. Ντινόπουλου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για «παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση» που αφορούσαν την περίοδο κατά την οποία ήταν δήμαρχος Βριλησίων.

ΠΡΕΖΑ TV










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ