Παρασκευή, Μαρτίου 12

Απάντηση από το Συνήγορο του Πολίτη στις εταιρείες φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλία

στη θεσαλονικη κατι εκαναν για να κατεβουν οι δυσβασταχτες χρεωσεις για την θερμανση

εμεις εδω στα σερρας γιατι δεν κανουμε κατι προς την τηλεθερμανση για να κατεβου λιγο οι χρεωσεις
πληρωνουμε στην τηλεθερμανση πιο ακριβα την θερμανση και απο το πετρελαιο
αμαν πια

“Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους (5 Μαρτίου 2010) ουσιαστικά παραδέχονται ότι, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τον Νοέμβριο 2008 έως τον Φεβρουάριο 2009, οι τιμές με τις οποίες επιβάρυναν τον καταναλωτή ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Αυτό που είχαν καταγγείλει οι πολίτες στον Συνήγορο του Πολίτη, διαπίστωσε στη συνέχεια και ο ίδιος με την έρευνα που διεξήγαγε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο εταιρείες αποφεύγουν να εξηγήσουν τον ακριβή τρόπο τιμολόγησης του προϊόντος τους. Αντιθέτως, ισχυρίζονται ότι οι κανόνες τιμολόγησης δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν και να παρατεθούν στις τρείς πυκνογραμμένες σελίδες (1400 λέξεις) της ανακοίνωσής τους. Αυτήν ακριβώς την αδιαφάνεια διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη με την έρευνά του.
Ο Συνήγορος του Πολίτη αισθάνεται υποχρεωμένος να επισημάνει ότι, σύμφωνα με την πάγια πρακτική του, δόθηκε η δυνατότητα στις δύο εταιρείες να διατυπώσουν εγκαίρως τις θέσεις τους, αυτές όμως δεν το έπραξαν. Αντίθετα, επιλέγουν σήμερα, και αφού η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη έφερε το ζήτημα στη δημοσιότητα, να διατυπώσουν τις απόψεις τους με δελτίο Τύπου.
Κατά τα λοιπά, επειδή ο Συνήγορος του Πολίτη δεν επιδιώκει τη δημόσια αντιπαράθεση, αλλά αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δεν προτίθεται να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς που του απευθύνουν οι δύο εταιρείες ούτε να σχολιάσει το ύφος με το οποίο ανέπτυξαν τις θέσεις τους δημοσίως. Συνεχίζει να παραπέμπει στη λεπτομερή τεκμηρίωση των συμπερασμάτων του, όπως αυτά καταγράφονται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε στις 3 Μαρτίου 2010.”

newsblog

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ