Παρασκευή, Αυγούστου 13

καταγγελια σερραιου δικηγορου για την πορνεια που υπαρχει στα καναλια

ο σερραιος δικηγορος Φωτης Βαγενας
κατηγγειλλε το αλτερ στο ΕΡΣ
και επεβληθηκε προστιμο στο αλτερ εκατο χιλ ευρω
αντιγραφω απο το
ινφο σερρες






Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) «έσυρε» το ΑΛΤΕΡ ο Σερραίος δικηγόρος Φώτης Βαγενάς, καταγγέλλοντας το για το περιεχόμενο της εκπομπής «Μεσημεριανό εξπρές» (31/3) που είχε ως θέμα της την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου
Το ΕΣΡ αφού μελέτησε την καταγγελία του Σερραίου δικηγόρου, επέβαλλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό για λόγους ποιότητας της εκπομπής και της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.
Μιλώντας στο infoserres.gr o δικηγόρος Φώτης Βαγενάς, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να καταγγείλει στο ΕΣΡ τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ. "Κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας οι τηλεοπτικές εκπομπές οφείλουν, μεταξύ άλλων, να μη προσβάλλουν τους ανηλίκους -προβάλλοντας λανθασμένα πρότυπα- και να μη προβαίνουν σε συγκαλυμμένη διαφήμιση.
Περαιτέρω, η κυκλοφορία, διάδοση, διαφήμιση ή διευκόλυνση κυκλοφορίας ή η δημόσια προβολή πορνοταινίας συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτά διελάμβανε η καταγγελία μου στο ΕΣΡ εξ αφορμής της διαφημιστικής προβολής πορνοταινίας της ανωτέρω κυρίας"
Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις που καταδικάζουν το ΑΛΤΕΡ σε πρόστιμο απο 50.000 € (και συνολικά σε 100.000 €) εξ αφορμής της ταινίας της Αλεξανδράτου.
Η πρώτη απόφαση (313/2010) καταδικάζει λόγω συγκαλημένης διαφήμισης του DVD με το πρόσχημα της 'ενημέρωσης'.
Η δεύτερη απόφαση (314/2010) καταδικάζει το κανάλι διότι η προβολή του θέματος με ρεπορτάζ και επιμαχες φωτογραφίες και συνεντεύξεις απο 'πρωταγωνιστές' προσβάλλει την ανηλικότητα και διαμορφώνει λανθασμένα πρότυπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ