Τετάρτη, Ιουνίου 10

εσεις που κρυβετε τα λεφτα σας?

10.6.09

Πανικός στο Ισραήλ για το στρώμα της γιαγιάς...

Περιείχε 1 εκατομ. δολάρια...
Η γυναίκα είναι σε απόγνωση. Το δώρο-έκπληξη που έκανε στη μητέρα της, ένα καινούριο στρώμα, της βγήκε ξινό. Γιατί στο παλιό, το οποίο ήδη πέταξε η κόρη, η μητέρα είχε κρύψει το κομπόδεμα μιας ολόκληρης ζωής: ένα εκατομμύριο δολάρια.
Όταν η Ανάτ - η κόρη- αντιλήφθηκε τη γκάφα, την έλουσε κρύος ιδρώτας ενώ η μητέρα της, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια. Οι οικονομίες μιας ζωής είχαν φυλαχτεί μέσα στο στρώμα.
Οι γυναίκες βγήκαν αμέσως από το σπίτι και αναζήτησαν τα σκουπίδια όπου είχαν αφήσει το στρώμα, ήταν όμως...

αργά. Τα σκουπίδια είχαν ήδη συγκεντρωθεί και απορριφθεί, άγνωστο σε ποιά χωματερή. Οι γυναίκες αναζήτησαν το στρώμα σε τρεις χωματερές, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Ο Γιτζάκ Μπόρμπα, διευθυντής στη μία από αυτές, είπε στο ραδιόφωνο ότι το προσωπικό του βοηθά τη γυναίκα γιατί δείχνει «απεγνωσμένη». Ο ίδιος τόνισε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί το στρώμα γιατί περίπου 2,500 τόνοι σκουπίδια προστίθενται καθημερινά στην ίδια περιοχή, σχηματίζοντας βουνά. Η ασφάλεια στη χωματερή έχει αυξηθεί γιατί οι γυναίκες φοβούνται μήπως κάποιος επιτήδειος βρει το πανάκριβο στρώμα, τώρα που το θέμα έγινε γνωστό.

Αλλά, όπως λέει και η Ανάτ, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα : «Πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα και να ευχαριστούμε τον Θεό και για τα καλά και για τα άσχημα».

H γιαγιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει μιλήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ