Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

φονιαδες των λαων

Νέες απώλειες αμάχων στη διάρκεια ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού βομβαρδισμού στο Αφγανιστάν, προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας η οποία τη χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη».
22 φεβρουαριου 2010
Αεροσκάφη της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κομβόι αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τουλάχιστον 27 άμαχους και να τραυματίσουν αρκετούς άλλους. Ήταν η τρίτη επίθεση μέσα στον μήνα που κατέληξε σε θανάτους αμάχων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αφγανικής κυβέρνησης. Ο διοικητής του ΝΑΤΟ, Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, ζήτησε συγγνώμη από τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και υποσχέθηκε να «διπλασιαστούν οι προσπάθειες για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των Αφγανών».
απο την εφημεριδα τα νεα

14 αυγουστου 2009
Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα έξι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην περιοχή Σανγκίν της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν. Οι νεκροί κατευθύνονταν οδικώς σε γαμήλια τελετή.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες στην επαρχία του Κανταχάρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.

news fox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ