Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

τουρκικη διπλωματια


υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κα Χίλαρι Κλίντον που επισκέπεται το Κατάρ, προκειμένου να εξασφαλίσει την αραβική συναίνεση για μεγαλύτερη πίεση στο Ιράν, και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν που επίσης βρίσκεται στη χώρα προκειμένου να υπογράψει εμπορική συμφωνία 500 εκατομυρίων δολαρίων, συναντήθηκαν, για περισσότερο από μία ώρα, στο ξενοδοχείο Four Seasons, με πολλαπλή αντζέντα.
Η συνάντηση αφορούσε τα μέτρα που πιέζει να ληφθούν κατά του Ιράν η Χ. Κλίντον, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η κατάσταση στο Ιράκ, ενώ από πλευράς Τούρκου πρωθυπουργού, έγινε γνωστό, ότι ακόμη συζητήθηκε η κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός νωρίτερα είχε επιτεθεί εμμέσως κατά του Ισραήλ για μία ακόμη φορά σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, και σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμμερίστηκε τις απόψεις του Ερντογάν, σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ.
απο τον ελευθερο τυπο

Ακουστηκε και αυτο η συναντηση της Κλιντον με τον Ερντογαν κρατησε περισοτερο απο το προκαθορισμενο και οταν ετοιμαστηκε να μπη μεσα ο πρεσβης των ΗΠΑ στο καταρ για να διακοψη την συναντηση τον εμποδισε ο τουρκος επικεφαλης της τουρκικης αντιπροωπιιας αρπαζοντας τον απο τον λαιμο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ