Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30

«Πρόγραμμα ελπίδας» Η κατάρρευση της ΝΔ δεν έχει ανάταξη. Αντικείμενο της Ιστορίας η υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή


ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Η κατάρρευση της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή δεν επιδέχεται ανάταξη, λέει ο βουλευτής και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Μάρκος Μπόλαρης, ενώ για την υποψηφιότητα του 80χρονου «θείου» Αχιλλέα Καραμανλή στις Σέρρες αναφέρει ότι έχει ενδιαφέρον για την... ιστορία και την κοινωνιολογία.

«Πρόγραμμα ελπίδας»

Ποιο είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών;

Το πραγματικό δίλημμα είναι πάντοτε μεταξύ των πολιτικών που εξυπηρετούν τους ολίγους και ισχυρούς και αυτών που στηρίζουν και δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς και ιδίως στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους. Στο επίπεδο του κράτους το δίλημμα είναι μεταξύ της ιδιοκτησιακής αντίληψης, που θεωρεί τη διοίκηση λάφυρο των κομματικών ή προσωπικών φίλων, «κουμπάρων» και «κολλητών» και της θεσμικής αντίληψης, που στοχεύει στην υλοποίηση της δημοκρατικής αρχής, δηλαδή της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας υπέρ των πολιτών.

Λέγεται ότι ο Κ. Καραμανλής κινδυνολογώντας και καταστροφολογώντας για το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συσπειρώσει την κομματική του βάση. Μπορεί να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια;

Ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του κατέρρευσε και συνεχίζει να καταρρέει, λόγω της ταξικής του πολιτικής υπέρ των ολίγων και ισχυρών και σε βάρος της κοινωνίας, των δημιουργικών της δυνάμεων, της νεολαίας. Η κατάρρευση αυτή δεν επιδέχεται ανάταξη, διότι είναι δομική. Οι πολίτες επιλέγουν ελπίδα, προοπτική, εθνική ανάταση.

Στην εκλογική σας περιφέρεια κατεβαίνει ως υποψήφιος και ο 80χρονος θείος του πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής. Τι σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα;

Τα εμβλήματα και οι ιστορικές προσωπικότητες έχουν ενδιαφέρον, αλλά είναι αντικείμενο της ιστορίας, της κοινωνιολογίας και των ερευνητών τους. Τώρα έχουμε εκλογές και τα διλήμματα των πολιτών και της κοινωνίας μας είναι εντελώς διαφορετικά.

Πώς αποτιμάτε το έργο της κυβέρνησης για τον νομό Σερρών και πώς ιεραρχείτε τις προτεραιότητες από δω και πέρα;

Ο νομός Σερρών, τόπος καταγωγής της οικογένειας Καραμανλή, παρά τις τεράστιες αναπτυξιακές του δυνατότητες, έχει φτάσει να είναι 51ος ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας μας από πλευράς ανάπτυξης. Το δικό μας καθήκον, με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου, είναι να ανατάξουμε την περιοχή, αναστρέφοντας το κλίμα υπανάπτυξης, ανεργίας, απογοήτευσης και εγκατάλειψης.

Η ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με την υιοθέτηση και εφαρμογή των αρχών της Πράσινης Ανάπτυξης δίνει και στις Σέρρες μία ευκαιρία που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε: ποιοτική, βιολογική και πιστοποιημένη αγροτική παραγωγή, επένδυση στην παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, προστασία και αξιοποίηση με όρους βιωσιμότητας του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας. Με κατάλληλες υποδομές και αναπτυξιακά σχέδια ο νομός Σερρών μπορεί να γίνει, όχι μόνο το ομορφότερο, αλλά και το λειτουργικότερο προάστιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και πυλώνας διαβαλκανικής αναπτυξιακής συνεργασίας.

Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ