Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ

«Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με σχέδιο»

Ημετατροπή των Σωμάτων Ασφαλείας από μηχανισμούς κομματικά ελεγχόμενων πραιτοριανών, σε σώματα άξιων επαγγελματιών, που θα υπερασπίζουν αποτελεσματικά δημόσια αγαθά, ζωή και περιουσία των πολιτών, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο Μάρκος Μπόλαρης.

Πρόκληση όμως θεωρεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην εκλογική του περιφέρεια, η οποία, όπως τονίζει, κατέχει την 51η θέση σε ανάπτυξη ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες ενός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρα του Καραμανλή;

«Ο Νομός Σερρών, εκτός από γενέτειρα της οικογένειας Καραμανλή, είναι και 51ος ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας σε ανάπτυξη. Συνεπώς οι δυσκολίες είναι η υπέρβαση της υπανάπτυξης και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι οικογένειες, οι νέοι της περιοχής μας, λόγω ακριβώς των πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση».

Πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της Επιτροπής Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ για να αποτραπούν μελλοντικά σκάνδαλα της δικής σας κυβέρνησης;

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ρητά εγγυηθεί συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για τη διαλεύκανση των σκανδάλων του παρελθόντος όσο και για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο μέλλον. Και μόνον η ρύθμιση για δημοσίευση στο Διαδίκτυο κάθε απόφασης των οργάνων του κράτους, από υπουργό ώς κοινοτάρχη, δείχνει ότι εννοούμε όσα λέμε».

Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η Βόρεια Ελλάδα κινείται συντηρητικότερα. Επικρατεί το ίδιο κλίμα τούτο τον καιρό;

«Οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι νέοι της Βόρειας Ελλάδας βιώνουν ακόμα πιο σκληρά τις συνέπειες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί είναι που αναστρέφουν σήμερα το κλίμα και δίνουν προοπτική αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ».

Πώς θα αποτρέψετε τα φαινόμενα εκδικητικότητας στη δημόσια διοίκηση;

«Ο μόνος στόχος είναι αποτελεσματική για την κοινωνία και τους πολίτες και διαρκώς αξιολογούμενη με βάση στόχους δημόσια διοίκηση, την οποία θα κινούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί».

Πώς βλέπετε ένα κυβερνητικό σχήμα με πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς;

«Σίγουρα υπάρχουν τομείς δημόσιας πολιτικής στους οποίους η αξιοποίηση άξιων και καταξιωμένων εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην προοπτική της ανάπτυξης υπέρ του λαού μας».

Τι μπορούν να περιμένουν οι Σερραίοι πολίτες από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;

«Ο νομός χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με σχέδιο, χρηματοδότηση και πολιτική βούληση: ποιοτική, βιολογική και πιστοποιημένη αγροτική παραγωγή, επένδυση στην παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, προστασία και αξιοποίηση με όρους βιωσιμότητας του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ