Παρασκευή, Αυγούστου 27

διατηρηση σπορων πελιτι

Την ίδρυση ενός χώρου αποθήκευσης και συντήρησης σπόρων, έχει θέσει ως στόχο η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, με έδρα το Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου της Δράμας. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στις δράσεις για το έτος 2010, που έχει χαρακτηρισθεί ως έτος βιοποικιλότητας.

Η Τράπεζα σπόρων θα είναι ένα κτίριο 80 περίπου τ. μ. με δύο χώρους για γραφεία, ένα χώρο για τη φύλαξη των σπόρων, μια κουζίνα, τουαλέτα, ένα θερμοκήπιο και ένα υπόστεγο. Τα δομικά υλικά: τσιμέντο, πέτρα, ξύλο, άχυρο και πηλός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου συντονιστή του Πελίτι, Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ζητείται η οικονομική στήριξη του εγχειρήματος από τους πολίτες για την αγορά των υλικών, ενώ το χτίσιμο θα γίνει από εθελοντές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι ήδη έχουν πιάσει δουλειά.

«Αν ο καθένας μας από σας καταθέσει 5 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Πελίτι, θα συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε, το πόσο που χρειαζόμαστε είναι περίπου 25.000 ευρώ.

Επίσης αν είναι κάποιος μάστορας - μπετατζής, πετράς, ξυλουργός, πλακατζής κ.λπ. - και μπορεί να εργαστεί εθελοντικά κι αυτόν τον χρειαζόμαστε¨, σημείωσε ο κ. Σαϊνατούδης.

Για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να καταθέσουν στον Λογαριασμό της ΑΤΕ και στον αριθμό 198 04 003033 49. Δικαιούχος: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι.

Υπενθυμίζεται ότι η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι εδώ και 10 χρόνια καταβάλλει προσπάθειες για την διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό δίκτυο εθελοντών στο εσωτερικό και το εξωτερικό και διοργανώνει κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο μετά το Πάσχα, την γιορτή της ανταλλαγής των σπόρων, γεγονός που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, που φτάνουν μέχρι και Αυστραλία!

Το γραφείο του Πελίτι βρίσκεται στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας, είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις εννιά το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 25240 22059.

Τέλος, γίνεται γνωστό στους πολίτες ότι μπορούν δωρεάν να φιλοξενούνται στον ξενώνα του Πελίτι για 6 μέρες, αρκεί να δουλεύουν εθελοντικά στις εγκαταστάσεις για 5 ώρες την ημέρα.

Χρήματα μπορούν να κατατεθούν και από το εξωτερικό στα παρακάτω στοιχεία: IBAN: GR21 0430 2120 0019 8040 0303 349
BIC: ABGRGRAA ή να μας στείλετε ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση : Πελίτι
Μεσοχώρι Παρανεστίου, Τ. Κ. 66035 Παρανέστι.

απο την 1 σεπτεμβρριου οι αιτησεις αγροτων

Δοθηκε σημερα στην δημοσιοτητα η 3η ανακοινωση της ΔΕΗ για τις αιτησεις των αγροτων για φωτοβολταικα
Απο την 1 σεπτεμβριου ξεκινανε και θα εξεταστουν με σειρα πρωτεραιοτητας και αφου εξετασει η ΔΕΗ τις παλιες αιτησει απο ιδιωτες οτι περισεψει θα το μοιρασει και στους αγροτες

εδω ειναι η ανακοινωση της ΔΕΗ
Ας λαβουμε θεσεις λοιπον για την τεταρτη 1 σεπτεμβριου
καθε αγροτης με τα χαρτια του ανα χειρας την ταυτοτητα μια αιτηση την φορα και κανενα χιλαρικο ας εχει στην τσεπη καλου κακου( για συμμετοχη το οποιο μετα συμψιφηζεται στα εξοδα που θα ζητησει η ΔΕΗ αλλα δεν διευκρινιζει τι θα γινει αν δεν εγκριθει η αιτηση)
μαλλον 500 +φπα (η οσο ειναι τελος παντων)θα μεινουν στην ΔΕΗ
οι παλιες αιτησεις αγροτων δεν μεταφερονται ουτε παιρνουν σειρα προτεραιοτητας
αυτα και καλο κουραγιο να εχουμε

Δευτέρα, Αυγούστου 23

προσκληση για φεγγαραδα

Χαρά μας αν μπορέσετε να έλθετε στη ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ.
Σας ευχαριστούμε.



ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ 2010.jpg


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής σας προσκαλεί την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 μ.μ, την ημέρα της πανσελήνου, της τελευταίας και ως συνήθως μεγαλύτερης πανσελήνου του καλοκαιριού, στη συναυλία με την υπέροχη ορχήστρα «…περί μουσικής» κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο, στη σκιά του λόφου του "Παλιόκαστρου", στο πλατανόδασος του Αγίου Μανδηλίου . Θα γίνει προβολή των αρχαίων της Τερπνής, μια και για μια ακόμη χρονιά αυτή η συναυλία δυστυχώς δεν θα συνδυαστεί με το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, αντίθετα με άλλους 90 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα ανοίξουν για τους επισκέπτες τους τη νύχτα της 24ης Αυγούστου. Οι υπέροχες μελωδίες και το πορφυρό ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα σας χαρίσουν μαγικές στιγμές, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα. Δε χρειάζεται να κλείσετε θέση στο φεγγάρι γιατί η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ασπίδας στο χώρο της συναυλίας θα λειτουργήσει το μπαράκι της για να δροσιστείτε.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Νιγρίτας και τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Σερρών.
Σας περιμένουμε.....

Κυριακή, Αυγούστου 22

Γενετικά τροποποιημένος ο ιός του «δυτικού Νείλου» από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα

Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010 17:00

Γενετικά τροποποιημένο αποδεικνύεται από τις μοριακές εξετάσεις ότι είναι ο ιός του «Δυτικού Νείλου» από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα. Ο ιός έχει ταυτοποιηθεί ως «ιός του Δυτικού Νείλου τύπου 2″, σε αντίθεση με τον «τύπου 1″ που είχε εμφανιστεί μέχρι και το πρόσφατα παρελθόν. Σε αυτό το..... γεγονός αποδίδεται και η θνησιμότητα που καταγράφεται στους ανθρώπους που προσβάλλονται από αυτόν και ειδικά στους ηλικιωμένους. Ο ιός υπήρχε μέχρι τώρα στην Αφρική και ο μέχρι τώρα κύκλος του ήταν μεταξύ κουνουπιών και πτηνών και όχι μεταξύ των ανθρώπων. Για άγνωστο λόγο ο ιός «πέρασε» και στον άνθρωπο. Σημαντικότατο επίσης στοιχείο που προκύπτει είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο ιός του «δυτικού Νείλου τύπου 2″ ήταν μη παθογόνος και τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη που έχει υποστεί.

απο

Agroschannel

Σάββατο, Αυγούστου 21

φωτοβολταικα για αγροτες στις σερρες

Αυτες τις μερες περιμενουμε την τριτη ανακοινωση της ΔΕΗ που θα ανοιγει τον δρομο για την καταθεση αιτησεων απο τους αγροτες για φωτοβολταικα
μεγαλο ειναι το ενδοιαφερων και στον νομο σερρων οπως και σε αλλους νομους
εδω ηρθε και μιλησε καποιος μηχανικος απο μια εταιρεια εγκαταστασης φωτοβολταικων μας μαζεψαν εκει στο δημαρχειο λευκωνα πολυ κατατοπιστικος εξηγησε τα παντα απαντησε σε ολες τις ερωτησεις
αναμεσα στις ερωτησεις ηταν και ποσο θα ειναι η αμοιβη τους

και απαντησε η αμοιβη μας θα ειναι δυομιση χιλιαδες ευρω
μαλιστα υπηρξαν επιμονες ερωτησεις και ειπωθηκε πολλες φορες
τα πεντακοσια με την αιτηση εγγραφη και τα υπολοιπα δυο χιλαρικα σταδιακα ανα χιλια
ετσι ωστε οταν θα κανει την αιτηση ο αγροτης στο ΔΕΣΜΗΕ να εχει παρει και η εταιρεια τα λεφτα της
αυτα και ΦΠΑ να τα βαλουμε πανε τρια και κατι
η εταιρεια συνεργαζεται με την ΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
οποιοι λοιπον πανε να εγραφουν σημερα στα γραφεια της ΕΑΣ μαθαινουν οτι η αμοιβη ειναι τρισημηση χιλαδες με το ΦΠΑ ετσι χωρις λογο το ανεβασαν


θελω να εφιστησω την προσοχη των συναδερφων αγροτων

ρωτηστε και αλλου αλλες εταιρειες ολο και θα υπαρχουν φτηνοτερες
η διεθνης τιμη στα φωτοβολταικα αυτη την εποχη ειναι ενα kw/h 1,7 ευρω
αυτο σημαινει οτι 100 ΚW θελουμε να εγκαταστησουμε κανουν 170 χιλαδες συν ινβερτερ(ανωρθωτης) βγαινει περιπου στις 200 χιλαδες ευρω δλδ μια καλη τιμη σε ενα παρκο 100 Κw/h ειναι 260 χιλ ευρω τελιωμενο
τα υπολοιπα ειναι κερδος των εταιρειων
εμεις θελουμε να βγαλουν ενα λογικο κερδος
Οι αιτησεις στην Δεη θα εξεταστουν με σειρα προτεραιοτητας
δεν ξερουμε ακομα ποσες θα εγκριθουν για τον νομο σερρων
υπαρχει δλδ κινδυνος να κανουμε ολα τα εξοδα μεταβιβασεις συμβολαιογραφικα τοπογραφικα αμοιβες μηχανικου αιτηση στην ΔΕΗ και να μη εγγκριθει και να παν 2,500 χιλαδες στον βροντο
η ΔΕΗ ανεβασε την συνδεση της για να συνδευει καποιο φωτοβολταικο παρκο στο Δικτυο της θελει 16 χιλαδες ευρω
αν δε το παρκο ειναι μακρυα και χρειαστει 2-3 κολωνες χρεωνεται περιπου 4 χιλαδες η κολωνα και αυτα η ΔΕΗ τα θελει προκαταβολη αν δεν πληρωθει δεν συνδεει


σε καθε περιπτωση χρειαζονται γυρω στα 50 χιλαρικα να εχει στην τσεπη ο αγροτης
υποψηφιος παραγωγος ρευματος για να μπορεσει να τελιωσει το παρκο
συνδεση στη ΔΕΗ 20 χιλ και συμμετοχη στο δανειο 30 χιλ
τα πανελ και οι ινβερτερ απαλασονται απο το φπα
αντε και καλη επιτυχια







Παρασκευή, Αυγούστου 20

υπουργικη αποφαση για μειωμενο ρευμα σε κοινωνικες ομαδες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει σε εφαρμογή το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα τιμολόγιο το οποίο έρχεται να προστατεύσει τις ειδικές ομάδες καταναλωτών, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:
- Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου
- Μακροχρόνια Άνεργους
- Γονείς με τρία παιδιά
- Άτομα με αναπηρία
Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν
α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και
β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία. Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%. Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.
Η Υπουργική Απόφαση του ΚΟΤ υπογράφηκε 6.8.2010 και είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ: www.ypeka.gr


Η Υπουργική Απόφαση
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=RCZNLazM%2F1Y%3D&tabid=367

Θωμαή Μαυράκη





ΣΤΑ 316,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ..

ΣΤΑ 316,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...

Ρεπορτάζ : Κώστας Τσαχάκης
(από το Έθνος)
Την... ανηφόρα τραβά το δημόσιο χρέος. Στα τέλη Ιουνίου έφθασε τα 316,9 δισ. ευρώ ή το 137,2% του ΑΕΠ, τη στιγμή που ο στόχος για ολόκληρο το 2010 είναι τα 326,2 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσα σε μόλις 12 μήνες το δημόσιο χρέος διευρύνθηκε κατά 24,6 δισ. ευρώ. Η συνεχής διόγκωση του χρέους, άλλωστε, ήταν και η βασική αιτία που οι αγορές γύρισαν την... πλάτη τους στην Ελλάδα και την...
έσπρωξαν στον μηχανισμό στήριξης.Από τα στοιχεία γίνεται αντιληπτό πως η τάση του χρέους παραμένει σαφώς ανοδική και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι κατ' αρχάς η σταθεροποίησή του και σε δεύτερη φάση η έναρξη μείωσής του, ώστε να περιοριστεί και το υπέρογκο κόστος εξυπηρέτησής του. Ενδεικτικά αναφέρεται πως έως και το τέλος του 2015 το Δημόσιο καλείται να δανειστεί περίπου 172 δισ. ευρώ για να καλύψει μόνον ομολογιακές λήξεις. Πιο αναλυτικά, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέλιξη του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο προκύπτουν τα ακόλουθα: Το χρέος αυξήθηκε 24,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2010 η αύξηση στο τέλος Ιουνίου ανήλθε σε 18,4 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 θα πρέπει να αυξηθεί μόνον κατά 9,3 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να ανέλθει στα 326,2 δισ. ευρώ όπως έχει προϋπολογισθεί. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος Ιουνίου ήταν 7,4 δισ. ευρώ από 7,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 1,1 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009. Οριακά ανοδικά κινήθηκαν τα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, καθώς ανήλθαν σε 25,49 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, από 25,4 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Η μέση διάρκεια των τίτλων του Δημοσίου έχει περιοριστεί σημαντικά στα 5,04 έτη, αντί 5,66 έτη που ήταν το 2009 και 10,96 το 2008 εξαιτίας της στροφής του δανεισμού σε πιο βραχυπρόθεσμες διάρκειες υπό την πίεση των αγορών που "έκλεισαν" την πόρτα δανεισμού προς τη χώρα. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ REUTERS Στο 43% οι πιθανότητες αναδιάρθωσης του χρέους Στο 43% διαμορφώνονται πλέον οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη πενταετία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters, στην οποία συμμετείχαν 60 οικονομολόγοι. Να υπενθυμίσουμε πως τον Μάιο, με την Ελλάδα να εισέρχεται στον μηχανισμό στήριξης, αντίστοιχη δημοσκόπηση του πρακτορείου έδινε ποσοστό 33%. Εξάλλου, η πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους για Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία εκτιμάται στο 10%.





Σάββατο, Αυγούστου 14

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ !.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ !...

Η …σοβαρή «Ελευθεροτυπία», περιφέρει τα μπαρουφοειδή υποπροϊόντα ορισμένων συντα-κτών, αλλά κι όλου του επιτε-λείου της, (μιας και μοστράρο-νται πρωτοσέλιδα), σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αγραμ-ματοσύνης
Αναγκαία τα νέα μέτρα, κατά την «Ε», οι κυβερνητικοί «φέρ-νουν τώρα τα μέτρα του 2011», επειδή πιέζονται από το Έλλειμμα, την Ύφεση και την Ανεργία.

Σχετικά, λοιπόν, με το πρώτο, το έλλειμμα, απολαύσαμε το εξής …ιστορικό κείμενο, μνημείο μπαρούφας, ασχετοσύνης και τσαπατσουλιάς :
«Επισπεύδονται κατά ένα χρόνο τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011, καθώς ασκείται πίεση από την απόκλιση 3,02 δισ. ευρώ του ελλείμματος του προϋπολογισμού, την ύφεση 3,5% και τους 602.185 ανέργους».
Και κάνοντας μια περαιτέρω ανάλυση της απόκλισης του ελλείμματος, γράφουν :
«Τα περιορισμένα έσοδα και οι αυξημένες δαπάνες ανέκοψαν την πορεία μείωσης του ελλείμματος, το οποίο διαμορφώνεται στα 12.097 εκατ. ευρώ τέλη Ιουλίου, εμφανίζοντας απόκλιση 3.019 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 15.116 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Τα έσοδα υστερούν κατά 1.346 εκατ. ευρώ στα 28.667 εκατ. έναντι στόχου 30.013 εκατ. Οι δαπάνες διαμορφώνονται στα 37.837 εκατ. ευρώ και υστερούν κατά 3.602 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 41.439 εκατ. ευρώ, καθώς τον Ιούλιο πληρώθηκε το 25% των συνολικών τόκων της χρονιάς, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ επί συνόλου 13 δισ. Ευρώ».

Θρήνος για τη ...θετική απόκλιση των δαπανών !

Τι έχουμε εδώ, από τους αστοιχείωτους …ελευθεροτύπους ; Και τι δεν έχουμε : το έλλειμμα είναι, (λένε), στο τέλος Ιουλίου 12 δις €, περίπου, αντί για 15 δις €, που ήταν ο στόχος. Υπάρχει συνεπώς απόκλιση περί τα 3 δις €, αλλά αυτό, που είναι κάτι το ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ, το βλέπουν και το παρουσιάζουν ως αρνητικό, οι αθεόφοβοι ! ΄Οπως επίσης είναι πρωτάκουστο να θεωρείται ντεζαβαντάζ η υστέρηση, (3,6 δις €), στον τομέα των δαπανών, (διαμορφώθηκαν, λέει, στα 37,8 δις €, έναντι 41,4 δις € του στόχου) κι αυτή την, καταπληκτικά, θετική εξέλιξη, οι αγράμματοι επίγονοι του Κίτσου, τη βαπτίζουν ως «αυξημένες δαπάνες», που μαζί με τον περιορισμό στα έσοδα, «ανέκοψαν την πορεία μείωσης του ελλείμματος». >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η κυρά, που μάλλον άφησε τα κους-κους, για να κάνει οικονομικό ρεπορτάζ είναι κάθετη : «Η αρνητική πορεία των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο επαναπροσδιορίζει την πολιτική του ενισχύοντας τα υπάρχοντα μέτρα ή φέρνοντας πιο κοντά μέτρα που ήταν για το επόμενο έτος».
Τώρα, πού (?), είδε αυτή και οι από πάνω της υπεύθυνοι την «αρνητική πορεία», με το έλλειμμα λιγότερο κατά 3 δις €, μόνον αυτή κι αυτοί το ξέρουν…

΄Οσοι σπουδάσαμε κάτι λίγα οικονομικά, καιρός να σχίσουμε τα πτυχία και να επικοινωνήσουμε με τους – εν ζωή – καθηγητές μας, ζητώντας τους το λόγο για τη διαστρεβλωμένη διδασκαλία των δημοσιονομικών, που μας έκαναν και τις λαθεμένες γνώσεις, που μας εμπέδωσαν !...
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία του Σαββάτου» 14/8/2010, η υστέρηση στις δαπάνες, έναντι του στόχου, είναι κακό πράγμα, (κι όχι καλό όπως μας δίδαξαν στο Πανεπιστήμιο, λέγοντάς μας, πως κακή είναι η υπέρβαση των δαπανών).
Επίσης κάκιστο, είναι και το φαινόμενο, το έλλειμμα να είναι μικρότερο, κατά 3 ολόκληρα δισεκατομμύρια €, από το προϋπολογιζόμενο, αφού – πάντα κατά το πρωτοσέλιδο της …σοβαρής «Ε» - αυτό, ασκεί πίεση και «επισπεύδει κατά ένα χρόνο τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011» !

Η μόνη δικαιολογία ; Μα το ό,τι η «Ελευθεροτυπία του Σαββάτου», κυκλοφόρησε μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή …Παρασκευή και 13 ! Χα !...






Ανέλαβε καθήκοντα ο πρώτος υπερ-πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανέλαβε καθήκοντα ο πρώτος υπερ-πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Joao Vale de Almeida παρέδωσε ήδη τα διαπιστευτήριά του ως ο πρώτος πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις...Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ψήφιση της Συνθήκες της Λισσαβόνας, που προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες για τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Ο κ. de Almeida έδωσε ουσιαστικά το στίγμα του, παρουσιάζοντας εαυτόν ως τον κύριο διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Η.Π.Α και Ε.Ε.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/08/blog-post_8063.html#ixzz0wYVi0azg








Παρασκευή, Αυγούστου 13

καταγγελια σερραιου δικηγορου για την πορνεια που υπαρχει στα καναλια

ο σερραιος δικηγορος Φωτης Βαγενας
κατηγγειλλε το αλτερ στο ΕΡΣ
και επεβληθηκε προστιμο στο αλτερ εκατο χιλ ευρω
αντιγραφω απο το
ινφο σερρες






Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) «έσυρε» το ΑΛΤΕΡ ο Σερραίος δικηγόρος Φώτης Βαγενάς, καταγγέλλοντας το για το περιεχόμενο της εκπομπής «Μεσημεριανό εξπρές» (31/3) που είχε ως θέμα της την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου
Το ΕΣΡ αφού μελέτησε την καταγγελία του Σερραίου δικηγόρου, επέβαλλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό για λόγους ποιότητας της εκπομπής και της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.
Μιλώντας στο infoserres.gr o δικηγόρος Φώτης Βαγενάς, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να καταγγείλει στο ΕΣΡ τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ. "Κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας οι τηλεοπτικές εκπομπές οφείλουν, μεταξύ άλλων, να μη προσβάλλουν τους ανηλίκους -προβάλλοντας λανθασμένα πρότυπα- και να μη προβαίνουν σε συγκαλυμμένη διαφήμιση.
Περαιτέρω, η κυκλοφορία, διάδοση, διαφήμιση ή διευκόλυνση κυκλοφορίας ή η δημόσια προβολή πορνοταινίας συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτά διελάμβανε η καταγγελία μου στο ΕΣΡ εξ αφορμής της διαφημιστικής προβολής πορνοταινίας της ανωτέρω κυρίας"
Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις που καταδικάζουν το ΑΛΤΕΡ σε πρόστιμο απο 50.000 € (και συνολικά σε 100.000 €) εξ αφορμής της ταινίας της Αλεξανδράτου.
Η πρώτη απόφαση (313/2010) καταδικάζει λόγω συγκαλημένης διαφήμισης του DVD με το πρόσχημα της 'ενημέρωσης'.
Η δεύτερη απόφαση (314/2010) καταδικάζει το κανάλι διότι η προβολή του θέματος με ρεπορτάζ και επιμαχες φωτογραφίες και συνεντεύξεις απο 'πρωταγωνιστές' προσβάλλει την ανηλικότητα και διαμορφώνει λανθασμένα πρότυπα



Τετάρτη, Αυγούστου 11

Δινεται η εξισωτικη αποζημιωση στους κτηνοτροφους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 / 8 / 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 2009

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπ. Κατερίνας Μπατζελή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, του Υφ. Φίλιππου Σαχινίδη εξασφάλισαν τους εθνικούς πόρους για την συνέχιση των πληρωμών του Μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Βάση της ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων γίνεται άμεσα καταβολή χρηματικής προκαταβολής ύψους 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 ύψους 90,4 εκ € σε 67.585 δικαιούχους.

Η καταβολή γίνεται σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δια μέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Για τις περιπτώσεις που οι ΕΑΣ ή οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα μέχρι 25/8/2010 να το πράξουν, ώστε αμέσως μετά τον διοικητικό έλεγχο να λάβουν και αυτοί χρηματική προκαταβολή.

Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.

Με τις πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 επιλύονται τα προβλήματα με τις εντάξεις και τις πληρωμές του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης που έχουν ως αφετηρία την απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007 για μείωση των πιστώσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 κατά 50%. Συγκεκριμένα από 826 εκ € που είχαν εγκριθεί για την περίοδο 2000-2006 τα ποσά, για την περίοδο 2007-2013 είχαν μειωθεί σε 425 εκ €. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στις εντάξεις και τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πολύ ενωρίς από την περίοδο 2007-2008. Παρά την οικονομική κρίση εξοικονομήθηκαν τα αναγκαία ποσά με αύξηση των εθνικών πιστώσεων για το πρόγραμμα για την ομαλή συνέχισή του.

«Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία εξασφαλίσαμε τους πόρους εκείνους ώστε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε απρόσκοπτα τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για την πληρωμή των επιδοτήσεων με διαφάνεια όπου οι αποζημιώσεις θα πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους έτσι ώστε να στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η ανάπτυξη της υπαίθρου.» τόνισε σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

«Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα μέτρο στήριξης για τους κτηνοτρόφους μας. Έναν κλάδο που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους αφιερώνοντας και εθνικούς πόρους» ανέφερε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κωδικός ΔΑΑ

Νομός (Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης)

Πλήθος Παραγωγών

Ποσό προκαταβολής ΕΑ 2009 σε €

010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

4.240

7.005.440

020

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

13

36.904

023

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6

16.772

025

ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

2

3.743

029

ΠΕΙΡΑΙΑ

59

45.653

030

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

804

1.067.677

040

ΕΥΒΟΙΑΣ

1.044

1.518.107

050

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

350

574.352

060

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

1.857

2.143.493

070

ΦΩΚΙΔΟΣ

438

838.446

110

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

1.160

1.336.077

120

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1.289

1.805.477

130

ΑΧΑΙΑΣ

1.408

2.010.471

140

ΗΛΕΙΑΣ

1.230

1.395.045

150

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

2.319

1.450.223

160

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

2.507

2.514.946

170

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

956

722.393

177

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

286

336.941

210

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

347

179.127

220

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

53

22.895

230

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

277

609.490

240

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

148

149.256

310

ΑΡΤΗΣ

541

600.029

320

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1.004

1.841.853

330

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1.211

1.778.432

340

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

381

575.446

410

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

476

832.237

420

ΛΑΡΙΣΗΣ

3.569

6.328.788

430

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

2.198

2.482.127

440

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1.223

2.567.035

510

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

1.096

1.306.400

520

ΔΡΑΜΑΣ

1.064

1.782.912

530

ΗΜΑΘΙΑΣ

435

520.633

540

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1.897

2.449.700

550

ΚΑΒΑΛΑΣ

1.037

1.519.854

560

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

975

1.010.834

570

ΚΙΛΚΙΣ

1.294

2.301.077

580

ΚΟΖΑΝΗΣ

1.123

1.812.201

590

ΠΕΛΛΗΣ - ΕΔΕΣΣΑ

1.997

2.101.284

597

ΠΕΛΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

244

350.126

610

ΠΙΕΡΙΑΣ

802

816.508

620

ΣΕΡΡΩΝ

2.458

3.470.784

630

ΦΛΩΡΙΝΗΣ

839

1.167.719

640

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

1.120

1.608.986

710

ΕΒΡΟΥ

1.154

1.775.295

714

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

2.546

1.543.075

720

ΞΑΝΘΗΣ

931

1.486.647

730

ΡΟΔΟΠΗΣ

1.666

2.124.510

810

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

865

1.235.720

820

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1.504

2.221.716

830

ΛΕΣΒΟΥ

2.785

4.037.284

840

ΣΑΜΟΥ

512









ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ