Τρίτη, Απριλίου 14

νεος αερας διακυβερνησης απο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ομιλία που έκανε ο Γ.Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2009, σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Κεντρικό ρόλο βέβαια παίζει και η λεγόμενη “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”. Λέει λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: ”Το κράτος θα αναμορφώνεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη σύγχρονη τεχνολογία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Θα επενδύσουμε πραγματικά σε υποδομές για όλη την Ελλάδα, ευρυζωνικές οπτικές ίνες, για να εξασφαλίζουμε πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα νησιά μας, στα βουνά μας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στα εργοστάσια και στην εργασία.
Τούτα θα αντικαθιστούν τη σημερινή γραφειοκρατία, θα δίνουν πρόσβαση όλων στην πληροφορία και την επικοινωνία, θα επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία, μάθηση, φοίτηση, γραφειοκρατική εξυπηρέτηση.
Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ότι και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα μπορεί να εγγυάται οικονομίες, μείωση σπατάλης, διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχή του πολίτη. Θα ξέρει ο πολίτης και θα ελέγχει πού πάνε τα λεφτά του. Τέλος η λεηλασία και το πλιάτσικο στα χρήματα και τον πλούτο του Ελληνικού λαού.
Χρήματα, όπως τα 28 δις που δίνουμε στις τράπεζες, ή τις προμήθειες στα φάρμακα, ή τις πωλήσεις δημόσιας γης, θα τα βλέπει ο Έλληνας πολίτης, ο κάθε Έλληνας πολίτης, στο διαδίκτυο. Οι υπογραφές των υπουργών θα βρίσκονται σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο, γιατί εμείς θα κυβερνήσουμε με τη διαφάνεια ως πρώτο και απαράβατο κανόνα. Κι αυτή δεν κοστίζει, κερδίζει. Όλοι θα είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο της κοινωνίας, με λογοδοσία όλων των οργάνων της εξουσίας.
Αυτό, κυρίες και κύριοι, θα πει διαφάνεια”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ