Παρασκευή, Απριλίου 10

δικαιουχοι λιγωτεροι απο μισοι

Ναι για τους ....μισούς Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009 10:48
Εκτός αποζημιώσεων Χορτερό, Καμαρωτό, Σιδηρόκαστρο και Στρυμονικό.
Βιάστηκαν να χειροκροτήσουν οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη, όταν ανακοίνωνε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, πως θα ενταχθούν στο πακέτο ενίσχυσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ήταν περιχαρείς μας ενημερώνει η Εφ. Ελεύθερο Βήμα. Σήμερα, όμως,
αυτοί που μπορούν να χαμογελούν είναι μόνο οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς και της Ορεινής και όχι του Χορτερού, του Καμαρωτού, του Σιδηροκάστρου και του Στρυμονικού, αφού δεν θα λάβουν δεκάρα τσακιστή από τις αποζημιώσεις.
Το εισηγητικό σημείωμα του Προέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Κατσαρού, με θέμα τις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
Αναφέρει, λοιπόν, μεταξύ άλλων τα εξής:

«….ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Οργανισμού με επιστολή του, για την πρόθεση να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση στην Ασφάλιση του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν και οι ζημίες που συνέβησαν και στις καλλιέργειες πατάτας των Κοινοτήτων Άνω Βροντούς και Ορεινής του Νομού Σερρών…
Συγκεκριμένα θα καλυφθούν:
1.Μείωση παραγωγής καλλιεργειών καλοκαιρινής πατάτας των Κοινοτήτων Άνω Βροντούς και Ορεινής του Νομού Σερρών (εσοδείας 2008) λόγω εντομολογικών και μυκητολογικών προσβολών που εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τους πατατοκαλλιεργητές…».
Οι πρώτες αντιδράσεις αναμένεται να καταγραφούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της ΟΑΣ νομού Σερρών Κώστας Ξενιτίδης, σχολίασε τις εξελίξεις και οι δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα καυστικές και σε αυστηρό τόνο:
«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχουν μείνει εκτός αυτές οι περιοχές. Ο κ. Χατζηγάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την προχειρότητα του ΕΛΓΑ, ενώ ο ίδιος πρόσφατα υποσχέθηκε ότι οι πατατοπαραγωγοί όλου του νομού θα ενταχθούν στο σύστημα των αποζημιώσεων. Το λιγότερο που μπορούμε να… χρεώσουμε τόσο στο Υπουργείο, όσο και στον ΕΛΓΑ, είναι ανικανότητα, προχειρότητα, έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ