Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20

αυξησεις και μποικοταζ

Αυτές οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις στα πρϊόντα που διακινούν. Μποϋκοτάζ λοιπόν....


Σε αυξήσεις «φωτιά» προχώρησε σειρά επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την άποψη του υπουργείου Ανάπτυξης δε δικαιολογούνται από τα κοστολόγιά τους. Έτσι, υιοθετώντας την τακτική της «διαπόμπευσης», το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονομάτα των εταιρειών αυτών, προκειμένου να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιοι εμφανίζουν. τάσεις κερδοσκοπίας και ποιοι όχι.
Ειδικότερα, αυξήσεις έως 27% σε 925 κωδικούς προϊόντων και μειώσεις σε 2.213, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι ανατιμήσεις αφορούν σε κατεψυγμένα αλιεύματα εισαγωγής, χαρτικά, χυμούς, τοματοειδή και υπηρεσίες στάθμευσης.
Η εφαρμογή της «μαύρης λίστας», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, περιλαμβάνει σειρά επώνυμων επιχειρήσεων, που φαίνεται να «τινάζουν» με την τιμολογιακή τους πολιτική τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον «αέρα».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι όσοι αισχροκερδούν, θα εκτίθενται.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, 33 εταιρίες προχώρησαν σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς, 21 εταιρίες μετά τους κοστολογικούς ελέγχους, προχώρησαν σε ανάκληση των ανατιμήσεων σε 2.475 κωδικούς και 12 εταιρίες προχώρησαν, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων κοστολογίων, σε αυξήσεις τιμών, σε 925 κωδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ